Hirdetés
-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim76
aktív tag
válasz
xatos3 #25998 üzenetére
Én visszatennék mindent factory default-ra, NB-t főleg nem buzerálnám, HT max 2000-re, a magas HT orajellel instabilabb az oc. C6 c1e turbo apm kikapcs, és csak a szorzó, meg a fesz. Ram először legjobb, ha gyári alapon van, még, ha az 1333 1,5v akkor is, nehogy az is bekavarjon, ha nem betesztelt oc-s a lapodba, ugyse sokat számít, hogy 1333,1600 v 1866 ha nem igp-s a proc. Azok az 1,5 feletti értékek túl magasak a 4,7 körüli órajelekhez. LLC mire van állítva? AM3+ hoz 1/2-et ajánl az én uefi-m, és szépen teszi is a dolgát. CnQ be van kapcsolva?
-
xatos3
senior tag
kezdek beletörődni hogy nem viszi a 4700at....
emeltem 1 lépcsőt PPL, NB, CPU NB-n de ugyanúgy kiakad nem bírja, fesz 1,520 volt -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
DeadMeat #25988 üzenetére
Gratulalok a laphoz. Nekem az asusxarok a kedvenceim. Vagyis a ha valasztanom kell 10, 9, 8, 7 ,6 ...3 kilo xar kozul akkor a 3-mat valasztom ami pedig Asus.
Egyebkent nekem meg az en alaplapomra is van panaszom, hiaba kifizettem egy vagyont erte.
(#25996) : ez jo volt feher sas.
-
Jim76
aktív tag
válasz
xatos3 #25994 üzenetére
Ha agysebészeti beavatkozást végzel, és ez vezérli a lélegeztető gépet, akkor akár egy napig is érdemes tolni. Ha nem stabil napi használatra, az meg fél óra alatt kijön. Prime nagyon fűt, Linx max. Ram-al 10x-est lefuttatva jobban terheli a cpu-t, és hamarabb lemegy. Ha a 10 menet okés, az már menni fog örökre
-
xatos3
senior tag
mennyit kell mennie a primenak hogy azt mondhassam rá okés lesz?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
vakond5 #25989 üzenetére
Manual van beállítva, nem vagyok kezdő.Szerencsére asus laphoz is volt már szerencsém, láttam már a biosát egy pont ugyan ilyen lapnak.És még is hozzányúl minden újraindítás után belövi a fentebb említett órajelet feszt és elég szűk időzítést.De hogy honnan a fenéből veszi azt nem értem
ViZion: Oké.15K-t rádobok a lapodra és mehet a csere. Jó így?
-
-
DeadMeat
nagyúr
Nagy duzzogva anus lap lett, 990fx pro.. Hát mit mondjak fura.. Minden áron a ramokat maga akarja belőni, feszültséggel időzítésekkel, órajellel együtt.Nem tudom honnan, de 1866-ra állította a ramjaimat 1.35V-al.. Mind a 4 1600mhz-es, 1.5V ram. Nem értettem miért fagy ki fél percenként a gép és reset után miért nem indul el.Elsőre ennyi. Ja igen a hang. Na az valami rettenet a hangkártyámhoz képest.. de sehogy nem fér el sajna..
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
ViZion #25985 üzenetére
Igen nekem is jo velemenyem van a KINGSTON-rol, de a boltban nincs ahol szeretnem megvenni es nem szeretnem komplikalni a dolgokat az ebay-rol, tehat marad a Corsair 999 honap garival, holnap meg eldontom hogy 1600 vagy 1866 . Most faradt vagyok, megyek uszni aztan a lanyomert, utana irany haza pihenni !
-
válasz
MiklosSaS #25978 üzenetére
Ha a kettő közül, akkor corsair. Nekem Kingston van, előtte is az volt, meg előtte is... Olcsó gépekbe Adata-val szoktam szerelni, vagy Kingston. Ha nem húzod a ramot, akkor felesleges sztem túl sokat rákölteni a szükségesen túl (pl. az ilyen-olyan spéci szeleksön, meg mittomén). 1600 @ 1,5 V CL9 is jó már.
-
-
nandi17
tag
sikerült felhúznom a procit 4Ghz (FX-4100)
de ha essem lenne elég hogy kihajtson egy gtx 660 akkor még feljebb viszem 4.2 Ghz re. [link]
-
-
foka
aktív tag
-
-
foka
aktív tag
Emiatt a fiaskó miatt először HD7950 javítás, után lekövetem a beállításokat!
-
juve600
nagyúr
manuálisan adj neki 1,5 volt mer lehet ha automatán van nem kap annyit
ezek szerint :
Features:
Series: Viper 3
Edition: Black Mamba
Capacity: 16GB (2 x 8GB) Kit
DIMM Type: 240-Pin NON-ECC UDIMM
Voltage: 1.5V
Tested Frequency: PC3-15000 (1866MHz)
Tested Timings: 10-11-10-30
Base Frequency: PC3-12800 (1600MHz)
Base Timings: 9-9-9-24
Tested Platforms: Intel 6 & 7 series
Feature Overclock: XMP 1.31.5 -el mennie kellene
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Akcok94 #25949 üzenetére
Nem irtam erthetoen, tehat :
1. shut down gonb klikkelve
2. a kijelzo leall, a gep tovabb porog
3. a gepen az indito gonb hosszas megnyomasa kapcsan a gep leall
4. indit ujra, de nem kap jelet a kijelzo
5. tap kabel KI, 2 perc szunet, tap kabel BE
6. gep indit, win betolt, minden tokeletesen mukodik. -
válasz
Akcok94 #25946 üzenetére
Hibernálásnál leáll a gép, ramot kiírja HDD-re. Itt ha jól értem, csak a monitort kapcsolja le, utána "megakad" a leállítás. Ezért is írtam, h linuxal lehet kizárni, hogy valamit a win-ben elbarmoltak (pl. energiagazdálkodásban, h mi történjen leállítás gombra, stb.)
foka: nézd meg a ramod, hogy azt a frekit hány V-on tudja. Azt hajlamosak nem beállítani a lapok, állítsd be kézzel a feszültséget, mennie kellene. Tratsd a ramokat a monitorhoz: MUKODJ!
forrás: logout[/P] -
foka
aktív tag
Adva lett végre egy M5A99FX PRO 2.0, a ramom PATRIOT 16GB Viper 3 DDR3 1866MHz CL10 KIT PV316G186C0K. Auto állásban 1600-on hajtja a ramokat, ha beállítom manual 1866-ra nem indul a gép, világít a ram post led, megnyomva a MemOK! gombot visszaállítja 1600-ra és elindul. Megoldás? Amúgy felismeri az spd és xmp beállításokat is az alaplap. Ami még érdekesség, hogy cl10-nek vettem, de mindenhol cl9 beállítások szerepelnek, 1600-on és 1866xmp-n is.
-
Akcok94
senior tag
válasz
MiklosSaS #25945 üzenetére
olyan már nekem is egyszer volt, aszem ezt hibernálásnak nevezik, kihúztam a gépet konnektorból és mikor visszakapcsoltam ugyan úgy mentek a programok mik mentek csak persze néhol hol internet volt szétkapcsolta, én valamit a cmd írtam be hogy ne csináljon többet ilyet.
-
válasz
MiklosSaS #25943 üzenetére
Hát ne prime+furmarkkal tesztelj... Ha a VGA-kat nem nyúzod, akkor símán vinnie kell a géped. Vagy vedd ki az egyik VGA-t, akkor biztosan bírja akár LinX+Furmark kombót is. De majd a többiek is megerősítik/cáfolják. BIOS frissítésből baj nem lehet, csak marha lassan szedi össze magát utána, nem kell parázni, de sokkal lassúbb, mint a korábbi Giga lapom volt. Utána egy reset defaults, beállítani, stb... de ezt nem is kell írnom, hehe
szvsz a táp jó, alaplap a rizikó. Remélem bios frissítés megoldja.
-
válasz
MiklosSaS #25941 üzenetére
BIOS frissítéssel kezdj. Volt olyan gép, aminél hasonló tünetek voltak, plussz nem indult, resettel, bekapcs gombbal és a tápkábellel játszani kellett, h induljon... Tápra gondoltam, de a szerviz táppal is ezt csinálta. Konzultáció után találtam egy embert, aki hallotta valkitől, h egyik ismerősének a barátja látta azt az embert, akinek elmesélték, hogy BIOS-t kell frissíteni, akkor is, ha legújabb van rajta, újra kell írni, mert ez van. Megoldotta a problémát. Mondjuk csak átmenetileg, mert kb. fél év múlva a teljes alaplap meghalt. De az MSI volt, ott meg amúgy sem ritka a belépős modelleknél, h elhullik.
Tesztelésként futtassatok rajta Live linuxot pendrájvról, ott is csinálja-e. Szerintem igen, mert ez nem OS függő, de legalább azt is kizárhatod. -
MiklosSaS
nagyúr
Felteszem itt a kerdest mert nem tudom hova besorolni, az egyik haver ma athivott a melo elott hozza mert valami gondja van a gepel (FX-6100/M5A97/7950/8 GB DDR3/HX650 tap) es volna valami gondja.
Sokszor amikor kikapcsol a gep a kijelzo elsotetul, standby mode-ba kerul de a szamitogep nem kapcsol ki, jelet nem kuld megy megyen tovabb csak ha kezileg van lekapcsolva. Ujraindit akkor nem kuld jelet a kijelzonek, tapkabel ki, aztan be, ujraindit es minden tokeletesen mukodik.
Mi lehet a gond: CPU, alaplap, VGA vagy tap. Mondjuk szemely szerint a tapot figyelnem de az o allitasa szerint a mult masfel evben semmi gondja nem volt vele. -
Jim76
aktív tag
válasz
mackosajt #25924 üzenetére
Én is Extreme 4-et használok, FX6100-al, most 2 profillal, mióta feltettem a vrm bordára a ventit.
A régi beállítás 4,2GHz 1,3375V-al, ez a mindennapi, ezzel gyakorlatilag minden atomstabil (az értelmetlen prime is, azzal sem vdrop-ol
) , a második profil az a 4,7 GHz 1,4500V-al, ami használatra szintén alkalmas, bench-ek mind lefutnak, párszor már konvertáltam vele 20-30 percekig, még nem volt vele gondom, de óvatos vagyok vele, stresszelni nem is próbálom.
Ami tény, hogy 4,2GHz felett a vrm venti feltétele után mintha kicserélték volna, 4,5-ön még 1536-os linx-et rá mertem engedni, és kitartotta a feszt, nem vdrop-olt (ugyan csak 3 vagy 5 ismétlésre tettem, már nem emlékszem pontosan), ami a venti előtt 4,3-on a második ismétlésnél már a felénél elejtette az 1,35V-ot, vrm túlmelegedés miatt.A 8120-as másképp viselkedik minden bizonnyal, de kétségtelen, hogy ez egy jó kis lap, én a hangján kívül meg vagyok vele elégedve, de a vrm venti +1000Ft-ért benne lehetne a dobozban, mint ahogy némelyik 990-esben alapból benne van, mert azzal lesz teljes értékű, és elejét vehetnék az amúgy nemigazán megalapozott rosszhírkeltésnek, miszerint "tuningra teljesen alkalmatlan". A 3,3@4,5-4,7GHz azt hiszem ezt bőven megcáfolja...
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #25935 üzenetére
Vezer Igazgato Ur ! A szemed olyan mint a sasss(miklosss)-e reggel 5.30-kor, nem olyan eles hanem olyan csipas.
Mindent meglatsz ?!
@baboss: Rendben
-
baboss
őstag
válasz
MiklosSaS #25931 üzenetére
Szia.Már megint hozzád fordulok tanácsért.Alaplap ASUS CROSSHAIR V FORMULA Z.Ugyan az mint a linken.[link].Én hiába próbálom bárhogy beállítani a Fast Boot-ot nem jön össze ilyen gyors boot idő.Pedig egy [link][/L ] OCZ REVODRIVE 3 240 GB-os SSD-n van a WIN 8 OP.
Esetleg tudnál segíteni,hogy mit és hol kel állítani,hogy elérjem ezt a gyorsaságot -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #25930 üzenetére
Rndben, dolgozni fogok rajta !
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #25928 üzenetére
Baxus, eszre sem vettem hogy elirtam. Javitok " megertelek".
Koszonom a megjegyzest Vezer Igazgato Ur !
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
mackosajt #25924 üzenetére
Igen nagyon jo lap, a masodik lap amire mondhatjom hogy 90 %-ban tetszik. (az elso az a gene IV volt).
Maskulonben van/volt (holnap dol el) elado Asus Sabertooth Z77 lap. Jo kis joszag az is.
(Mivel az Epox es a DFI mar nem gyart normalis alaplapot, vagy egyaltalan nem ezentul en csak az asus-nal maradok, habar a giga sem hulladek)
-
-
mackosajt
addikt
válasz
MiklosSaS #25923 üzenetére
Ne offoljáááá
Ezen nincs sima PCI, vagyis nem jó.
Vagyis jó lap, csak nem arra, amire a kolléga keresne. Illetve tudom, hogy neked van eladóóó, vagy volt, vagy tévedtem?Hogy ON is legyek, Extreme4-ben Ászrokkéktól ki járatja még az FX-ét? Rajtam kívül?
És ha igen, milyen frekin és feszkón? -
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
- = Zk = - #25916 üzenetére
Nekem mindegy, hogy 8*8 vagy 16*16 a pci-e sávszél, csak a hangkártyát is tudjam használni.Ezeken a vacak új lapokon szinte nem is lehet, ha az ember cf-ben gondolkozik.. Az alaplapi recsegtetőből meg inkább nem kérnék.
-
xatos3
senior tag
4700 @ 1,520 50 celsius max az baráti?
-
Símacsiga, kérem betenni az alapelvekbe, első hsz-be, stb...
Ha az igekötő (be-, ki-, meg-, el-, át-, rá-, ide-, oda-, szét-, össze-, vissza-, stb.) az ige előtt áll, akkor a két szót egybe írjuk. amennyiben az igekötő és a szó közé ékelődik még egy szó (pl. megkérdezni vs. meg kell kérdezni), abban az esetben midhárom szót külön írjuk.Köszönettel:
Hungarian Grammar Nazi HQEzt a képet ne erőltessük, még ha viccesnek is gondoljuk.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
nandi17
tag
válasz
BomiBoogie #25904 üzenetére
és aszt hol tudom fel emelni ?
mert én annyira nem értek hozzá -
nandi17
tag
sziasztok
aszt szeretném meg kérdezni hogy tudom fel húzni egy FX-4100 egy olyan 4.2 Ghz és menyivel nőne a fogyasztása ? ölég lenne egy artic A30 hütő ?a válaszokat előre köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- Interactive Brokers társalgó
- sziku69: Szólánc.
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A)Éjfekete- 3év garancia
- Egyedi ékszerdobozka
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- GAMEREK!! EZ A KÁRTYA...NEKTEK LETT KITALÁLVA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest