- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Chia az új zöld kripto valuta, ahol a blokklánc technológia a nagy energiafogyasztású, egymással versengő számítások (Proofs of Work) helyett konszenzusos, tárterület (Proofs of Space and Time) foglaláson alapul. Akit bővebben érdekel a Chia weboldlán tájékozódhat: [chia.net]a aki csak pénzt akar keresni, lapozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Repcés
tag
válasz Freddy TNT #5332 üzenetére
A github minden felett álló megbízható forrás és én csak linux oprendszer alatt bányászok.
Repcés
-
Repcés
tag
Tegnap megérkezett az uj kicsikém:
Épül egy új plotter és bekerül a homeoffice-ba asztali + játszós gépnek. Lesz rajta VMware és amikor 1-2 évente telket kell rajzolni akkor az Ubuntun megy a gyártás amig tolom win-en a COD-ot.Repcés
-
Repcés
tag
Ez a rétegeltlemez 6 mm-es gumucsik kombóval télleg' visz mindent a sufnituning oltárán, de már készül a 2 db EPYC plotter ráncfelvarró project, amelynek keretében 2 db Be Quiet dark base pro 900 rev. 2 ház alaplap tartó hátfalát (így hívják?) cserélem le valami kisipari megoldásra, mert a termék leírása szerint lehet E-ATX lapot beleszerelni, de amúgy persze egyáltalában nem. Most egy kicsit kibaszott nagyott csalódtam ebben a cégben. Amint megépítem az elsőt jönnek majd a fotók. Annyit elárulhatok, hogy egy mérnök és egy CNC-s muki dolgozik a projecten (szóval rétegelt lemez gumicsíkkal most nem lesz) akik tudják hogy nem szánok tengernyi pénzt egy szaros lemezre. Lehet hogy a végére csak röhögés lesz a dologból.
[ Szerkesztve ]
Repcés
-
Repcés
tag
Jó eséllyel abban a pool-ban amelyikhez csatlakoztál, már túl sokan vagytok és ezért a PPLNS pontszámod valószínűleg rossz. Ha nem vagy elégedett akkor érdemes pool-váltással próbálkozni, de ne felejtsd, hogy az váltásonként a szinkronizáció miatt mindig pár nap veszteség. Szóval kell némi türelem hozzá.
Repcés
-
Repcés
tag
válasz eldiablo #5299 üzenetére
Köszi az infót! Már látom hogy ebből IS megint egy újabb faragás lesz. Riser kártyával fogom a videokártyát csatlakoztatni az első slotba. Ilyen ez a szakma. Egy átalakítás további legalább még egyet generál.
A második slotban van jelenleg az RTX kártya és mint látható ott is kellett már reszelni, mert különben sosem dugtam volna be a HDMI kábelt a kártyába.[ Szerkesztve ]
Repcés
-
-
Repcés
tag
válasz eldiablo #5294 üzenetére
Látom akkor ez nem a 3060 kártyán múlik. A HDD-k 1 méteres SAS-SATA korbács végén lógnak mind és a RAID kártyák hűtése - meg úgy általában az egész ház hűtése - nagyon rendben van. Szóval melegedés sehol sincs. A linux kb egy hete lett újra húzva, és csak a farmoláshoz szükséges cuda driver illetve a HDD-k állandó forgatását szolgáló program fut rajta. Nem fészbúkozok', nem prohardverezek', nem vásárolok online a szerverről, de még egy telegram sincs feltelepítve. A főprocesszor egy i3 10100-as Intel. Lehet azt kellene cserélnem?
Repcés
-
Repcés
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Az a kérdés hogy a pool-ban mért részleges teljesítmény, vagyis ez:
Összefüggésben van-e a Harvester Latency értékeivel?
..és ha igen akkor ezen hogyan tudok javítani? Lehet hogy a 3060-nál IS jobb kártya kellene a seed-be?Repcés
-
Repcés
tag
Itt pedig a befejezése:
Az alaplap túllógott a hátfal lemezen ezért lifegett az alaplapnak az a része ahol a processzor és a RAM látható. Ez a lifegés aztán kinyírta a slotokat is. A probléma kikezelésére beszereltem egy 10 mm-es rétegelt lemezt amire az alaplap rögzítési lyukaknál 6 mm-es vastagságú gumiszalagot ragasztottam. Aztán az egészet átmenő csavarokkal rögzítettem össze úgyhogy úgy áll a lap mint a cövek. Egyúttal a videokártya sarka alá is beszabtam egy lécet, hogy ne tudja húzni a gravitáció. Linux újratelepítése, szinkronizálás és C7 tömörített plotokra a hagyományos C0 lecserélve. Mától ismét játékban vagyok. 6123-ról megnövekedett a telkek száma 8334-re úgy hogy újabb HDD-t ehhez a műtéthez nem vettem. Az alábbi fotón látszik hogyan néz ki a gépben a rétegelt lemez és a 6 mm-es gumi csík:Repcés
-
Repcés
tag
válasz eldiablo #5287 üzenetére
Ez az egyik ok. A másik pedig az hogy a slot-ok a _nem_bányászatra_fejlesztett hagyományos alaplapokon olyan közel vannak egymáshoz, hogy a kártyától délre található következőt nem lehetne a rászerelt aktív hűtés miatt használni. ..és mi kell a hatékony bányászathoz? Minél több slot. Nálam a seed gépbe éppen ezért az Asrock H510 Pro került.
Repcés
-
Repcés
tag
Azt találtuk fel a cimbimmel, hogy a RAID kártyákra aktív hűtést teszünk. A fotón a suflituning első lépési látszanak. A ferde irányú szerelés nem valamiféle hanyagság eredménye, hanem a passzv hűtésen található gyári furat elhelyezkedése diktálta szükség.
Repcés
-
Repcés
tag
Új saját csúcsot sikerült javítanom a plotrajzolásban: Ezt akárhogy is nézzük 5 perc 20 mp körüli érték SMA HDD-re megírva. Még a HDD-re írás előtti plotkészítési idő is látszik jobbra fent 1:30 körüli értékkel. Konfig: 1 db EPYC processzor, 256 GB DDR4 RAM és RTX 3080 kártya.
Repcés
-
Repcés
tag
A Migpool-t kerüljétek el messzire. Sikkasztanak.
Repcés
-
Repcés
tag
-
Repcés
tag
válasz inspiroyhome #5272 üzenetére
A Cuda magos' C7-nek nem csak a rajzolásához kell Cuda kártya, hanem a seedhez is. Az izmos főproca és a tengernyi RAM már nem tényező. Ha van 128 GB DDR5 RAM-od és olyan asztali processzorod ami el is bír vele akkor sokkal inkább az a kérdés, hogy pcie 4.0 v. 5.0 az amit tud a vas. A seedhez nem kell istenkirály kártya oda elég egy 3xxx-ből a legalja. Továbbra is az veszi el a legtöbb időt amig felírod a HDD-re és nem az amig legyártod. Egy kukás 3080 kártyával 1,6 perc alatt készítek plotot pcie 4.0 lappal úgy, hogy közben a főprocesszor alig dolgozik. Viszont mire felkerül az SMA HDD-re az lerontja a folyamatot átlagosan szumma 9,5-10 percre.
Repcés
-
Repcés
tag
Ebben a táblázatban nincsnek benne a kibányászott blokkok után járó 0,25 XCH-k. Ezek csak a pool bevételeiből osztott jutalmak:
Repcés
-
Repcés
tag
Egy kis kedvcsináló:
Ebben a poolban egyelőre még én vagyok a bálna.Repcés
-
Repcés
tag
SSD-re ez picit lassúnak tűnik. A gyártás 1070Ti-al kb 4,5 perc és a HDD-re írás is kb. ugyanennyi illetve a vége felé ez szummában felmehet 14 percre is. Átlagosban nekem 11 perc/plot az átlag. A 3080-al pedig 1,6 perc/plot és a HDD-re a legjobb esetben még 6 perc. Ezzel a cuccal az átlagos plotgyártási idő HDD-re ~9,5 perc. USB 3.0 külső SSD-re szumma 6 perc.
[ Szerkesztve ]
Repcés
-
Repcés
tag
válasz Gkaresz66 #5240 üzenetére
Szégyenlem magamat, mert túl hamar mondtam konklúziót. Elnézést kérek tőled. Egyelőre úgy néz ki hogy a 1070Ti elég nyögvenyelősen (a részleges teljesítmény 94-96% közötti) működik közre a seed-elésben és ennek a cudaképessége csak 6.1. Ennek tükrében egyelőre a 3050 tűnik talán újonnan vásárolva a legolcsóbb seed kártyának.
[ Szerkesztve ]
Repcés
-
Repcés
tag
A 32 GB RAM-mal történő CUDA plotrajzolásról még nem hallottam. A 3.1 tudja már elvileg 128 RAM-mal és a 64 GB-os plotter software elkészítése még folyamatban van. Biztos egyről beszélünk? A CUDA magos plotrajzolás a 1070 Ti kártya esetében 4,5 és az RTX 3080-nap pedig 1,6 perc.
[ Szerkesztve ]
Repcés
-
Repcés
tag
A CUDA maggal kompresszált polotokkat csak CUDA kártyával lehet seed-elni. Tesztelgetem a kártyákat és egyelőre nekem úgy tűnik hogy a 1070Ti picit kevés már ehhez a feladathoz (89%). Érdemes törekedni a cuda 6.2 v. nagyobb számítási képességre. Lista: https://developer.nvidia.com/cuda-gpus. Erre a témára majd még visszakanyarodunk később viszont azt jó tudni hogy Ándrós cimbi már beújított erre a célra egy RTX 3050 kártyát és ő például teljességgel elégedett vele.
Repcés
-
Repcés
tag
válasz mgTerminator #5215 üzenetére
Nekem pedig nincs más gépre adatkapcsolatom a noddal. Ha kényelmeskednék akkor a fotelből buzerálnám, de az egyel lyuk a kelleténél. Úgyhogy ha akarok valamit akkor leballagok az ablaktalan 16 fokos csont száraz pincémbe, leülök a nod elé és bekattintom a monitort.
Repcés
-
Repcés
tag
válasz mgTerminator #5216 üzenetére
WD DC HC550 és 2021. júniusában vásároltam ezeket. Azóta 16 lemezes RAID5 tömbökben forogtak és most a C7 átplotolás miatt egyrészt felszámoltam a tömböket, másrészt még nem értem utol magamat a telekrajzolással. Valamikor november 22. környékén képzelem hogy készen leszek. Összesen 40 db azonos típosú lemezem van jelenleg és még kettőt várok vissza garanciális javításból. Szóval nem új cuccok.
Repcés
-
Repcés
tag
Poolban. Többször próbáltam solo-ban, de kihullik tőle a hajam. Régebben én is azt mondtam hogy a solo-nál nincs jobb és hülye aki 6000 plot fölött nem solo-zik, aztán eljött a 6125 plot és solo-ban hol volt találat hol nem. Viszont a pool-ban ahol most vagyok a telekállományommal én vagyok harmadmagammal a bálna és ezért igen jó a nagyjából jól tervezhető bevétel. ..és mindezt úgy hogy még 13 db leformázott 18TB-os lemez arra vár, hogy megtöltsem C7 plottal.
[ Szerkesztve ]
Repcés
-
Repcés
tag
Aki figyelte a két crypto mozgását az tudja, hogy amit állítasz nem teljesen felel meg a valóságnak. Az XCH árfolymának mozgása másként működik mint a többi Alt-é. Kétségtelenül igaz, hogy vannak párhuzamok a BTC-vel, de ez nem annyira általános, mint például a SOL v. az ETH esetében.
Repcés
-
Repcés
tag
Ez itt az októberi nagy elbocsátást követő beszakadás és az azt követő talpraállás folyamata. Aki szerint nincs jövő ebben a crypto-ban annak nincs szeme:
[ Szerkesztve ]
Repcés
-
Repcés
tag
válasz freeapro #5201 üzenetére
Nem. Ez egy kifejezetten alábecsléssel történt nyereségszámítás és az hogy egy most induló bányász esetében, hogyan alakulna ez direkt kihagytam a képletből mert az nem az enyém. Én már nem tudodm visszacsinálni a vas beruházást, mert az két éve megtörtént. Tessék figyelmesen olvasni amit írok. Az energiaegyenlegem is felülbecsléssel került elszámoláésra vagyis egyáltalán nem nagyvonalú (mert ki az a hülye aki nem kapcsolja le pl. az 50W-os monitort?).
Repcés
-
Repcés
tag
válasz mgTerminator #5195 üzenetére
Ez is úgy működik mint minden a világban: a méret a lényeg. Ha nincs találatom a pool-ban akkor is 4-5 naponta összejön egy XCH. Legyen ez most tervezőszámként 5 nap. Egy év 365 napból áll és tételezzük fel hogy sosem lesz többet találatom (ami ugye faszság, de legyen így mert amikor tervezünk akkor depisen kell mindig számolni). Az azt jelenti hogy 73 XCH/év a termelékenysége a vasnak. A jelenlegi árfolymon ez ~27 dollárral számolva 1971$ (szintén depis 360 Ft-os dollárral tervezve ez 709560 Ft). A seed gépem energiaigénye 430W (direkt ostoba módon állandóan bekapcsolt monitorral számolva) és ez évente 2628 kWh. A 70 Ft-os árammal ez összesen 183960 Ft. A 709560-183960=525600 Ft nyereség (ha eladom az XCH-t, de nem adom el. ..és nem működik az érvelés azzal, hogy "de a vas mennyi volt" mert azt már nem tudom visszacsinálni, mert korábban költöttem el a pénzt rá és ezért most azt nézem, hogy mit lehet konzervatív becsléssel még kihozni a dologból. Ehhez számold hozzá, hogy spekulálok a kitermelt XCH-val a coin tőzsdén illetve azt, hogy kb. 7 naponta van 0,25 XCH extra bevételem a találatokon és még azt is hogy a telkek kompresszálásának még nincs vége. ..és még mindig nem kellett jobb ehhez a levezetéshez mint az általános iskolás negyedikes matek tudás. Az pedig a hit - és a kriptózás tapasztalataira alapozva ez sem alaptalan - hogy az XCH bányászat tervezett nehezítései, illetve a fogyó mennyisége - idővel felhajtják majd az árfolyamot. Azt hogy hova arra nem dolgom megadni a választ, de mivel stakelhető' az XCH, ezért van egy a jelenlegi árfolyamhoz képest minimálisan tízszeres elképzelésem erről.
Repcés
-
Repcés
tag
válasz freeapro #5191 üzenetére
Miért? Nem így van? A 29 dolláros XCH energia egyenlegét számítva rentábilis még mindig (extraprofitot termel). Vagyis nem kell lekapcsolni a vasat és a becsült hálózati hely egy ideje ismét állandóan növekszik. Most például 31 EiB-t nyalogatja alulról úgyhogy ez a cucc életképes és kijött a gödörből és a crypto tőzsdéken 28-29 dolláros szinteken buzgón kereskednek vele. Tudom mert naponta van kb. 4 üzletkötésem.
Repcés
-
Repcés
tag
válasz mgTerminator #5187 üzenetére
Kurvára nem dőlt be, de ezt majd idővel fogod úgyis csak belátni.
Repcés
-
-
Repcés
tag
Volt itt egy kis hardver tuning, gondoltam megosztom veletek az eredményeket. Egy C7 kompresszált plot átlagosan 1,65 perc (1:39) alatt készül el:
Repcés
-
Repcés
tag
A Quadro 4000-es GPU 30W-ot vesz fel seedeléshez, cserébe az Intel i3 10100 CPU pedig megelégszik 15% erőforrás igénnyel: Pillanatnyilag 39 db 18 TB-os lemezt seedelek. A gép szumma energiaigénye 320W +-10%.
Repcés
-
Repcés
tag
Kalandos volt az XCH októbere, de aki figyelt az elég jól kereshetett vele. Sajnos 22 dollárnál jöttem csak rá, hogy a hónap hátralevő részében kb. mi várható és vásároltam vissza a pánikban eladott XCH-mat - valamint fektettem ebbe a projectbe még a teljes korábbi BTC portfóliómat is. Nincs miért sírnom. Nem mondom hogy a gyertyák mozgását pontosan követtem le a vételekkel és az eladásokkal - mert aki ilyet állít az nyilvánvaló hogy hazudik - de kialakult élénk kereskedés hátán volt jó pár sikeres kötésem (és egy kevés sikertelen is mert ez az utca is kétirányú). Mellékelem az októberi spot-ot:
Ha valakit érdekel a véleményem akkor úgy gondolom, hogy 23$ alá a következő hat hónapban már nem túl sokszor fog benézni az XCH úgy, hogy a napi 0,5-1,5 dolláros ingadozáson lehet némi tőkét halmozni. Mondom ezt úgy hogy nem vagyok guru és jós sem.[ Szerkesztve ]
Repcés
-
Repcés
tag
válasz freeapro #5170 üzenetére
A negyedikes matek mentén még mindig megéri. A vasat nem fogom tudni eladni (meg nem is akarom) viszont a befektetett áram háromszorosát (vagyis haszonban a kétszeresét) hozza vissza. Akkor miért hagynám abba? A globális hálózat mérete az SNB kivonulásának hírére valószínűleg azonos okból nem csökkent számottevő mértékben és ez is azt igazolja hogy nem tervezek rosszul, mert ennyi hülye viszont nincs. Én úgy látom, hogy mivel a működtetés feltételei még mindig biztosítottak, ezért minden esély meg van arra, hogy a Chia az egyik legnagyobb túlélő legyen a kriptók között. Addig is amit betakarítok azt eladom (mert megveszik és mi ez ha nem magának a projektnek az életképessége) majd veszek belőle BTC-t és egy ideje már BTC/USDC párral spekulálok. aztán ha majd újra eléri a 30 dolláros szintet akkor visszavásárolom amit eladtam. Fogadj meg egy tanácsot: Csak azok képesek a túlélésre akik sohasem adják fel, de ennek alapfeltétele minden esetben az, hogy képes legyen az ember hozzáidomulni a változásokhoz. ..és itt jegyzem meg hogy a kripto tőzsdén a 20 dolláros szintről tartósan elrugaszkodott 22-re úgy, hogy élénk a kereskedés.
[ Szerkesztve ]
Repcés
-
Repcés
tag
Eddig is azok csinálták jól akiknek kevés energiaigénnyel működő seed gépeik voltak és külön építettek melléjük egy energiazabáló nagyteljesítményű plottkészítésre tartott erőművet. Viszont a plotgyártás befejeztével ezek az atom gépek valójában csak halott tőkét jelentenek, vagyis igazából azok csinálják jól akik inkább kiszervezik a plotgyártást és csak seed-elnek.
Repcés
-
Repcés
tag
válasz Gkaresz66 #5155 üzenetére
A probléma nem a tömörítéssel meg a telekmérettel van, hanem a kötöttséggel. Egyelőre csak úgy lehet ilyen telked, hogy feladod a szabadságodat. Vagyis a plotterrel együtt jár a medence, ami jelenleg most még valóban olcsónak mondható feltételekkel működik együtt. ..és a "most még" kifejezésen van egyelőre a hangsúly. Remélem hogy a C15-re nemsokára lesz medencemetes plottere a közösségnek.
Repcés
-
Repcés
tag
Andris éppen lóg valahol egy létrán ezért ha megengeded első körben én válaszolnék. Csak a plotoláshoz kell némileg más hardver, de a seedgép nem igényel változtatást. A telekrajzolást ezután nem a CPU, hanem a GPU CUDA magjai végzik. Akinek van 256 GB RAM-ja az a memória segítségével és akinek nem áll rendelkezésére a cucc az mint a madmax esetében korábban most is SSD-t kell használnia.
[ Szerkesztve ]
Repcés
-
Repcés
tag
Mivel van fél tera RAM-unk és hozzá egy 4070Ti vagyis emberi számítások szerint hardverben ez a kelleténél bőven több mint kétszeres erőforrás, ezért Andris bepróbálkozott a párhuzamos gyártással, de úgy néz ki mintha a szoftver még nem lenne felkészítve erre. Basszus. Mindig az a pici hiányzik...
[ Szerkesztve ]
Repcés
-
Repcés
tag
válasz mgTerminator #5127 üzenetére
Nem veszem ki. Ennek a tőkének a nyugdíj egyik lába a célja. Így tehát vagy ülök (HODL) a kibányászott XCH-n és vagy spekulálok vele (XCH/USD pár) a Crypto Exchange-ben. Kb 120 XCH-t bányásztam ki eddig és hogy most mennyi van azt nem mondom meg soha.
[ Szerkesztve ]
Repcés
-
Repcés
tag
Semmivel sem lett gyorsabb, de ez nem a 4070 Ti jellemzője, hanem annak a vasnak a korlátja amibe beépítettük. Másik tanulság, hogy mindig az számít kompetens tesztkörnyezetnek, amelyben alkalmazni akarunk egy újabb technikát. Most hogy a gyártás már ténylegesen a seed gépre történik (és nem egy M.2 SSD-re), bejött a képbe a HDD-re írás időráfordítása is és ezért a kezdeti ~4,5 percből, stabil 10 min/plot lett a konklúzió. Szóval már csak kb. 65 nap van hátra a befejezésig.
[ Szerkesztve ]
Repcés
-
Repcés
tag
Hét lépcsőben lehet kompresszálni a plotokat. Az hogy melyiket fogjuk tudni alkalmazni többnyire azon a hardveren fog múlni, amivel előállítjuk. Mi a Bladebit plotterét használtuk parancssorból indítva, Linuxon az RC2 fejlesztői változatot alkalmazva. Ennél a plotternél nincs SSD csak 256 GB RAM (DDR4 2333) és egy 1070 Ti kártyát használtunk erre a célra (processzor INTEL 8160 platinum). Ezen a módon tudtunk olyan C7-es (~78 GB-os) K-32 kompresszált plotokat készíteni, amit felismert a rendszer. Gyártási idő plotonként 274-277 sec, amit az általunk használt avult technika ellenére nagyon stabilnak és gyorsnak ítélek meg. A tesztet egy Chia-szűz gépen indítottuk el, ami még legalább két napig szinkronizálni fogja magát ezért még csak visszafogottan örülünk. Egy másik gépen most fogjuk letesztelni, hogy az újra gyártás fog-e a seedelés megállítása nélkül is működni.
[ Szerkesztve ]
Repcés
-
Repcés
tag
Egy GTX 1070 Ti filléres-fapados videokártyával 4:30 alatt készül el a 108,8 GB-os plot. 😂
Repcés
-
Repcés
tag
válasz eldiablo #5111 üzenetére
Egyetértek. Kialakítottam egy stratégiát ami két napon keresztül tök jól működött és aztán hétfőn reggel arra ébredtem, hogy egy komolyabb beszakadást követően, már másik árszinten fut a kereskedés, miközben én éppen beragadtam az aktuális kriptóimba'. Most mindkét portfólióm HODL-ben van. De hát ez egy ilyen népsport.
Repcés
-
Repcés
tag
Az XCH-t szeretném cserélni USDT-re. Melyik kereskedelmi platformot ajánljátok?
Repcés
-
Repcés
tag
Álláspontom szerint a solo nem működik olyan kiszámíthatóan, mint amikor egy kisebb pool-ban a pole pozíciót foglalod el. ..és arra kérlek hogy az előbbi mondat összes szavát összefüggéseiben értelmezve folytassuk tovább a beszélgetést. Ezen a KISZÁMÍTHATÓ módon két havi átlagot nézve három naponta takarítok be egy XCH-t (ezt is összefüggéseiben értelmezd). Ezzel szemben a solo egy százas mintát alapul véve neked kétszer annyi egyelőre mint a tervezett, ergo másnak pedig feleannyi (merugye' a dolog a számok mentén mindig két irányú). Többször is próbáltam solo-ban nyomni 30 napos mintákat követve és a havi 6,5 db jött ki átlagnak. Nem kísérletezek ezzel tovább. Kerestem egy pool-t ahol gondosan ügyelek arra hogy én legyek mindig a bálna és ott lefölözöm a hasznot.
Repcés
-
Repcés
tag
válasz mgTerminator #5089 üzenetére
Azt hogy megéri-e arra a nem és igen is lehet helyes válasz. Egyrészt azért nem, mert a beruházás megtérülése a havi 9-10 XCH bevétel mellett pillanatnyilag valahol a végtelenben van, így tehát aki gyorsan akar megtérülést és vagy a kitartása a nullával konvergál az ne fogjon bele. Másrészt ha nincs meg a fiatra váltás kényszere akkor ebben a középtávon tervezhető megtakarításban - a kifogyásából valószínűsíthető felértékelődése miatt (lásd BTC) - ezerszer jobban hiszek, mint az €uro-ban és mivel szándékom szerint ez a jövőbeli nyugdíjam egyik lába - és a beruházást már semmiképpen sem csinálhatom vissza - ezért hiszek benne (vagyis igen) és ehhez a tevékenységhez tartozó havi ~20 eFt áramköltséget pedig játékpénznek látom. Ráadásul van egy pontosan ugyanolyan hülye haverom mint amilyen én is vagyok aki ugyanígy gondolkodik. Szóval egymást támogatva szinte a szórakozás szintjén végezzük ezt a tevékenységet.
Repcés
-
Repcés
tag
https://www.chia.net/2023/01/20/gpu-plotting-is-real-and-very-fast/
Repcés
Új hozzászólás Aktív témák
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ASUS ROG Ally
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xbox Series X|S
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata