Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemo1
tag
Még az nap elküldtem nekik mindent amit kértek, beírtam az általad adott adatokat is, mindezt PDF állományokban.
Erre ma ezt kapom: "Kérem, nagyobb, olvasható méretben csatolja a kitöltött vámkezelési megbízást. Köszönöm!"
Ezek tényleg nem tudják, hogyan lehet nagyítani egy PDF olvasó programban?
Ne is válaszolj, költői kérdés volt...Elküldtem nekik JPG állományokban, hátha így jó lesz nekik...
[ Szerkesztve ]
-
Nemo1
tag
Megjött a csomagom az Aliexpress-ről, a postához, akik küldtek egy email-t, hogy "Vámkezelendő nemzetközi küldeménye érkezett".
A csomag értéke meghaladja a 150 eurot, így, szeretném kitölteni az "Import vámkezelési megbízás magánszemély részére közvetett vámképviseletre" nevű PDF állományt, de elakadtam.
A "Feladó adatai" mezőhöz mit írjak be?
Az Aliexpress-t vagy a bolt-nak a nevét?
És ehhez, a címeket honét tudom meg (irányítószám, település stb.)? -
Nemo1
tag
Kb minden 3-dik csomagomról nem kapok értesítést a postától, se vam fizetésről (hogy kellene), se értesítőt, hogy be kellene mennem mert már postahivatalban van a csomagom.
Csak a posta csomagkövetőjében látom, hogy sikertelen volt a kézbesítés...
A csomagot át véve ott van rajta minden elérhetőségem (telefon, email cím).
Én nem látok különbséget a sikeres értesítések, és az értesítés nélküliek között...Van olyan Ali-s csomagküldés forma ami tutira nem postán keresztül jön?
/Nem DHL és egyéb drágább futárszolgálatra gondolok.../ -
Nemo1
tag
Nálam még rosszabb a helyzet.
Azt írja 2021.11.15-ig (még majd egy hónap) még csak nem is reklamálhatók, mert az Ali szerint itt van az országban már az árum. Ha most újból megrendelném, (ez alapján) akkor karácsonyra sem biztos, hogy meg kapnám... Másrészt néhány termék már most ki van fogyva, nem tudnám újra megrendelni.
Kezdek nagyot csalódni az Ali-ban, kifizetem, és 3 hónapig csak ülnek pénzemen, addig nekik kamatozik? -
Nemo1
tag
Az egy csomag öt különböző kereskedőtől jönne (összevonva egy csomagba), mindnek írtam, mindegyik vissza is írt, de a magyar postához irányítanak:
"Hello, I consulted with the logistics company. The package shows that the customs clearance is successful, but the logistics update is delayed. You can contact the local post office to inquire about the package. This is (+361) 333 77 77"
Akinek szerintem semmi köze sincs hozzá, hiszen az Express One venné át, ők szállítanák ki.
Tehát vagy nem tudnak, vagy nem akarnak ők sem tenni semmit se... -
Nemo1
tag
Megjött a FEDEX csomagom, rajta egy A4-es lap: [kép]
Ez mi lehet, a 27% Áfát a kínaiak kifizették, ez rajta van a számlán is amit letöltöttem az AliExpress-ről.
Lehet, hogy ez is VÁM ügyintézési díj lenne, mint a Postánál?
De akkor mért nem azt írták?
És mért nem előre kérték, a kiszállíttass előtt(a termék nem utánvételes volt)?
Szerinted mit tegyek, ha kapok valamit akkor befizesem nekik? -
Nemo1
tag
Mi ez a 400 forint amit posta kér tőlem, ha nincs VÁM, és az Áfá-t a kereskedő megfizette?
[kép] -
Nemo1
tag
Megjött a rendelésem az Ali-ról, de az árut nem a megrendelt fehér színben kaptam meg, hanem feketében [kép] .
A megrendelésnél sajnos nem olvastam el, hogy külön hagyjak is üzenetet az eladónak: [kép] , hogy milyen színben kérem, gondoltam elég ha kiválasztom, megjelölőm: [kép]
Hagytam üzenetet az eladónak, hogy az áru megjött, de nem jó színben.
Ennél többet tehetek?
Mire számíthatok?
Mi ennek a menete, valaki találkozott már ilyen jellegű problémával? -
Nemo1
tag
A mai nap sikerült át vennem a csomagomat.
Péntek óta a postán "csücsült", nem is próbálták meg kézbesíteni, pedig ajánlott küldeményként jött a csomag.
A magyar postától semmilyen jelzést nem kaptam, hogy mehetek a csomagomért(meg se próbálták kézbesíteni).
A kínaiak írták meg, hogy részükről le van zárva a rendelésem, én csak ezért mentem be a postára...
A postás néni pedig azt mondja, hogy ők küldtek SMS-t, érdekes...a telefonomban ennek nyoma sincs...
És részükről ezzel el is van intézve?
Erre számíthatók a következő csomagomnál is? -
Nemo1
tag
Köszönöm, így már egyértelműnek tűnik nekem is.
Viszont azt nem tudom, hogy ezt az infot, honnét sikerült megszerezned "Május 4-én a belgiumi érkezés a logisztikai központba és május 25-én került át Hollandiába, ott vesztegelt."
Én ezt sehol sem látom...
Elég szomorú, hogy pár nap alatt itt van Kínából az áru az EU-ban, de itt még egy hónapig ülnek rajta -
Nemo1
tag
A mai nap(2021.07.09 péntek) kaptam meg az értesítést, hogy fizessem be vasárnapig, különben a kézbesítéskor kellene fizetnem.
Kb 600-Ft... megtettem, befizettem.
Utólag megnézve, nem tűnik jogosnak a fizetési kötelesség, ha nagyobb összeg lett volna..
De azért mégis bosszant, hogy véleményem szerint egy fillért se kellet volna fizetnem
Egyrészt a posta azt írja, hogy Hollandiából érkető küldeménynél nincs se áfa, se vám [kép]
Másrészt pedig hol a fenében volt egy hónapig a csomagom, ha már az országba érkezet(2021.05.04 és 2021.06.04 között) mert hogy most ezért kellet fizetnem .
2021-07-03 15:11
GMT + 0 Vámkezelés
Megkezdődött a vámkezelés
2021-07-02 13:52
GMT + 0 Szállítás
Megérkezett a delviery válogató központba
2021-06-04 09:57
GMT + 1 A kézbesítő cég kapta meg
2021-05-04 16:10
GMT + 1 Megérkezett a célországba
2021-05-02 22:00
GMT + 8 Elhagyta a származási országot
2021-04-30 11:20
GMT + 8 Elfogadva a vonatközlekedéshez
2021-04-30 06:15
GMT + 8 A válogató központból kiszállítva
2021-04-29 21:28
GMT + 8 Megérkezett a válogató központba
2021-04-29 17:36
GMT + 8 Csomag elküldve
2021-04-28 12:05
[ Kína ] Kész csomag feladásra -
Nemo1
tag
Nem tudom, hogy a nyomkövetési szám mennyire normális, azt sem, hogy hol tudnék ennek utána nézni...
Én ezt látom [kép] [kép]
Amint látod, itt már Juni 19-et írnak kézbesítési dátumnak...
Miközben a refund-ot pedig 13-után engedi, érzek némi ellentétet...
Nekem az a gyanús, hogy mintha "menetközben" módosítottak volna rajta.
Szerintem el felejtették feladni, vagy menetközben, mielőtt ide az országba ért volna eltűnt a csomag, és utólag még egyszer feladták.
Időben kb. ez stimmelne is az átlagos szállításhoz képest.
Viszont ha lassan egy hónapja itt van az országban, akkor mért nem kapom meg... -
Nemo1
tag
Sziasztok!
2021.04.28-án rendeltem meg az árut, amit a mai napig nem kaptam meg.
A "track order" szerint már Magyarországon van lassan egy honapja... [kép]
Refund nem megy, azt írja várjak vele 2021.07.13-ig [kép]
Mivel több már 75 napnál is több telt el a megrendeléstől, még sem tudom vissza kérni a pénzemet?
És mi lesz ha le telik az idő elérem a 2021.07.13-at, utána már esélyem sincs?
Eddig még minden amit rendeltem egy hónapon belül meg jött csak ez nem...
És most akkor erre is ki kell majd fizetnem az áfá-t?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Dell Latitude E7450 (14FHD/I5-G5/8GB/500HDD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- Apple watch Ultra 2 titan milanese loop 2027.11.15. Apple jótállás
- Dell Latitude 3460 laptop (14/i3-G5/8GB/500HDD/Magyar/Excellent)
- Oppo A17 /// Újszerű // ÁFÁS Számla + 1 Év Garancia
- Kis hibás Dell Latitude E5470 (14FHD/I5-G6HQ/8GB/128SSD/Good)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest