-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Ha megnézed a kérdéseket a vásárlási tranzakciót, a hirdetést és az eladó hozzáállását értékeled és ezek kitölthetőek.
Egy dolog amit annak ellenére értékelni kell, hogy nem történt meg, a szállítás. Én ott 1 csillagot jelölök és a szöveges részhez ezt szoktam beírni:
A csomag nem érkezett meg, ezért a szállítás nem értékelhető. Az 1 csillag az Aliexpress rossz értékelési felülete miatt jelölve.
Persze nem magyarul.[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
válasz 206 cc #10696 üzenetére
1; Alin nncs PayPal
2; 60 napos, pénz visszatérítés szerepel meg nem érkezett árunál, eezt hívják buyer protection-nak.Ennyi idő bőven elégnek kell lnni, hogy megérkezzen a csomag, sok dropshipper miatt ennyi az idő.
Meg kell nézni a csomagon, hogy mikor lett feladva. 4 éve vásárolok kintről több helyről, egyszer volt, hogy bélyeg szerinti feladástól számolva 3 hónapra jött meg. Szóval sokk függ az eladó gyorsaságán is.
Szóval az, hogy mikor shipped a státusz nem releváns, ebay-en vásároltnál shipped státusz után egy hetes bélyegek vannak. De sokszor 10 - 12 napra is itt van. Nyilván, mert "üzletektől" vásárolok a
shipped jelzés arra vonatkozik, hogy elküldi raktárba a rendelést.
Mindenesetre illik visszafizetni a pénzt, ha megérkezik az áru refund után.[ Szerkesztve ]
-
kirkri
addikt
válasz 206 cc #10991 üzenetére
Miután "megvetted" (a Buy now gombra nyomva), nem fizeted ki a terméket.
Írsz neki egy üzenetet, hogy módosítsa az árat a megbeszélt összegre. Amint ezt megtette, te már az új árat fogod látni a "my orders" menüben. Rányomsz a Pay gombra és kifizeted a terméket.[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
Topikgazda
válasz 206 cc #11487 üzenetére
Itt le van írva minden
Vételár+ szállítási költség a Mo-ra érkezés napján számított EKB árfolyammal átszámítot $ és € keresztárfolyammal €-ra, ezt pedig az erre az évre meghatározott 313,21 HUF/EUR árfolyammal Forintra számítod, ennek a 27%-a + 2000 Ft eljárási költség amit fizetned kell.[ Szerkesztve ]
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz 206 cc #12835 üzenetére
Csak pontosítás gyanánt. A magyar törvényhozás úg, szól (nem pontossan idézem) , hogy május.20-tól csak trafikban forgalmazhatsz elektrimos cigarettát. Nos, ha te berendeled Ali-ról, FT-ről, GB-ről akárhonnan és átjön a vámon( mindegy , hogy megnézik vagy nem) ezzel gyakorlatilag forgalomba kerül. Ami ugye innetől tilos. Ezt mujó aliasz Pifkó Krisztián mondta el egy podcastben. Szóval mindenkí úgy rendelje kintről az e-cigit, hogy ezzel legyen tisztában. Nem , hogy csak áfát és KKtg et fizethet, hanem simán elvehetik+büntetés.
A gyakorlat azt mutatja, hogy minden átjön, de ezt nem árt tudni.
A liquidek pedig egyértelmű tiltott! Másrészt egyébként sem rendelünk kínából levest, mert minden fosht beleraknak és túl aromázzák!
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
molvany
senior tag
-
molvany
senior tag
válasz 206 cc #13037 üzenetére
Nálad valóban óriási gondok vannak az értelmezésel
Az alap kiinduló kérdés, amire válaszoltunk ALIBABA.COM volt és nem az Alixpress !" Alibaba.com oldalán milyen vásárlói védelem van? "
[link]Na de mindegy neked. Te csak szajkózd az Ali - t
[ Szerkesztve ]
WhatsApp :+491737182060
-
vasi89
addikt
válasz 206 cc #14722 üzenetére
fura azért még nem írt senki,hogy ugyan ő befizetné akkor is az ÁFA összegét,he nem is kérik!
Annyira nem fura és szerintem Te is tudod a választ de a politikát hagyjuk.
Nem érdemes egy -két hét után nyafogni,hogy hol a csomag,mert a másik ügyintézését is csak hosszabbítod a felesleges üfsz.nyaggatással!
De ha addig rohad a vámon nagyon is jogos a reklamálás mert kissé azért nevetséges. Tudták, hogy jönnek az ünnepek kicsit kapják össze magukat.
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz 206 cc #16530 üzenetére
át tudja írni ha akarja.
visszaterő vevő vagyok valakinél és ráírtam a sokadik alkalom után hogy a meghirdetett árnál kevesebbért vennék megint öt db-ot ( magyarul alkudni probáltam) és visszaírt hogy ok, vegyem meg de ne fizessem ki, utána ö átirja az árat a megegyezett összegre. Igy is tett, és azonnal egy két órán belül javította is a vásárolt tétel árát a megbeszéltek szerint. Én meg utána fizettem.[ Szerkesztve ]
-
pcgamer01
senior tag
-
pcgamer01
senior tag
válasz 206 cc #18759 üzenetére
Akkor van olyan kábel aminek az egyik vége Hdmi a másik pedig displayport?(nem a mini)
Mint írtam a konzolomat szeretném monitorra kötni, ez esetben a Hdmi-n jön ki a jel.
Rendeltem egy átalakítót mert gondoltam a csatlakozó különbség az egyetlen probléma de nem működik mert írja a monitor hogy No signal. Ebből gondoltam hogy valami konverter kellhet hozzá.
Utánna nézve ilyenre van szükségem, de mint mondtam ennyit nem ér ezért el is vetem a dolgot.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S10+
-
vandor01
őstag
válasz 206 cc #19273 üzenetére
igen arra is jo amire gondolsz de azert mertekkel!
500$ cucc bol 480-at pocket bol fizetni majd 20$ os szamlat es bankszamlakivonatot villogtatni nem meno dolog!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Topikgazda
válasz 206 cc #21243 üzenetére
Érhető, de pár hsz-el feljebb erről beszéltünk, volt egy egész AliExpressen felhasználható 25 $ felett 4 $-os kupon, összevontan akart fizetni, de mivel az egyik termék 4 $ alatti volt, sztornózták az egybe csomagolt vásárlásokat. Inkább 1, a minimum értéket meghaladóra használd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Építő/felújító topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest