- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
laskr99 #61449 üzenetére
Ránéztem a vámolási tájékoztatásaikra, teljesen zavaros. Marad a minimum 4500 Ft. Vedd úgy hogy félrebeszéltem.
Látom neked is elküldték a cégest, azon szerintem ott van az utalásos téma.
Az előbb írtam nekik hogy akkor a futárnál kp, bankkártya, azonnali utalás lehetséges-e, mert nem várható el csak a kp. -
válasz
laskr99 #61445 üzenetére
Értem.
Én erről beszéltem, 3/A második, az elsőnél írnak + díjat, de lehet hogy meggondolták magukat és már nincs ilyen, bár ez is tőlük van letöltve.
VÁMKEZELÉSI MEGBÍZÁS IMPORT KÜLDEMÉNYEKRE
(Magánszemélyek részére):
Átutalással: A NAV határozatát a UPS Magyarország Kft. megküldi Ügyfélnek. A határozatban szereplő vám és vagy ÁFA összeget Ügyfélnek kell a megadott számlaszámokra, a megadott közlemény feltüntetésével átutalni, vagy vámpénztárban befizetni. Amikor a NAV-nál a megfelelő határozathoz rendelve megjelenik a befizetett összeg, akkor a NAV kiadhatósági üzenetet küld a UPS Magyarország Kft. részére. A küldemény kiszolgáltatását a kiadhatósági üzenet megérkezését követően biztosítjuk. -
válasz
laskr99 #61443 üzenetére
Nem, nem érdemes, minden felülvizsgálat 10000 Ft-tól indul még a Postánál is és lehet hogy nem ér annyit a dolog.
Miért lenne rossz? A fuvarlevélen ott volt neki minden szükséges információ, eleve úgy lehet feladni hogy annak pontosnak kell lenni mert akkor USA-ból sem jött volna ki.
Nemsokára megtudod a fizetnivalót, majd fizeted futárnál + kezelési díjjal. Arra nem kérdeztél rá hogy miért nem fizethetsz banki utalással? -
lacoka55
tag
Sziasztok
mennyi szokott most lenni az átfutási idő az érkezéstől a kiszállításig az EO-n ?
jött egy csomagom de még csak ezt látom 20 Jún 2022 04:16 Arrived Budapest ez még nem került a vám elé sem ezt már lehet hogy a jövő héten fogom csak megkapni -
válasz
laskr99 #61434 üzenetére
Érdekes mert azt nem kell ismerni a vámoláshoz, nem a kalózok kincse aranypénzek. Máskor is gond volt az UPS-el mert nyögvenyelős a vámolásuk, hogy ugyan van nekik egy fuvarlevél ami tartalmazza a súlyt is és mégis kéregetnek olyan információt ami náluk van.
Neked ez lenne a jó TARIC kód: 711810 Érme (az aranyérme kivételével), ha nem törvényes fizetőeszköz.
Nem kell nekik mindent megadni, mert pl. volt olyan hogy kedvezményt kapott, de linkelte az oldalt, ott meg az eredeti ár volt és azt meglátva egy kicsit más értékre történt a vámolás. -
válasz
laskr99 #61430 üzenetére
Én tudtam hogy miről van szó, semmi postás dolgot nem írtam.
Az UPS is szállíthat IOSS-os dolgot. A 150 € itt is vámmentes.
Igen, bár a cím is kell és az hogy USA-ból jön mert más lehet a vámtarifálás dolog, mint pl Kína lenne a kiindulási ország.
Ha utalással fizetsz akkor kevesebb pénzt kérnek, ezért nem világos hogy miért nincs a nyomtatványukon ilyen lehetőség.
Ez lehet emlékérme, ne pénzérmére keressenek tarifaszámot, viszont mindkét tételt meg kell adnod, van a 2 darabos valami és van az egy darab valami és ezek mintha eltérő dolgok lennének, lehet hogy a fuvarlevélen meg van a vámtarifaszám és máshogy van elnevezve. Eddig elküldték azt is. -
válasz
laskr99 #61427 üzenetére
Ezt ők küldték neked? Mert ezen nincs vámteher utalásos fizetése.
A fuvarlevelet nem mellékelték, mert azon van még más szükséges információ és azzal kell összhangban lenni amit te is írsz?
Ezt te töltöd ki, azt akitől vetted nem kell lefordítani. A telefonszáma nem kell, a név és a cím.
A termék áfa köteles ha 150 € alatti.
Nem fizettél áfát. tehát nem IOSS-os kezelés?
Az érme az nem biztos hogy jó szó, pénzfélékkel gond szokott lenni. -
laskr99
addikt
Feladónak elég angolul ráírni a dolgot?
Gondolom szabad forgalomba helyezés, futárnak kp-ben fizetéssel és kb ennyi, ugye?Magyar megnevezésként mivel érme szett mehet az "érmék?"
Számérték meg gondolom postával mehet az a végösszeg egyben, mellé USD és 1db ha nem tévedek?+az emailbe csatolni azt az emailnek a képernyőképét amit küldtek rendelés feladása után(rajta van minden)+a rendelési oldalt? Meg talán a Revolutos fizetési oldalt?
-
Zatin
újonc
Baxus felhivtam a kozpontot nem is az enyem de akkor hol az enyem nem ertem rossz trucking numbert kuldtek
-
stomi61
tag
Előbb kellett volna itt kérdeznem, most váltott státuszt: To ship.
Köszönöm! -
stomi61
tag
Sziasztok!
18-án rendeltem valamit, fizettem is bankkártyával, de azóta is ez a státusz: Payment being verified. This order is being verified, which may take up to 24 hours to complete. During this period, you won't be abled to modify your order.
A netbankban megjelent a fizetés.
Lépnem kéne valamit? -
cof
veterán
Van ezzel a szállítási móddal valakinek tapasztalata?
Aliexpress Selection Super Economy Global
-
Szóval a Posta nem küldött semmit, de a nyomkövetésnél az látható hogy megtörtént a vámolás és az is be van írva hogy online fizetés elérhető és ezt mutatja a Magyar Posta keresője is?
A linkelt oldalon be lehet lépni a küldemény azonosító és az irányítószám megadással is, ha a tied akkor látni fogod a fizetnivalókat, ha nem a tied akkor viszont hibaüzenetet kapsz, itt csak ránézhetsz, fizetni csak a kódos belépésnél lehet. -
Zatin
újonc
En csak a tracking numberr kaptam meg semmi mast azon tudtam kovetni es latom 16 ota vamnal var 399 ft de en errol semmit nem kaptam
-
Az értesítőben van egy kód azzal és a nyomkövetési számmal belépsz a posta oldalán és befizeted. Ezen az oldalon.
Persze postai küldeménynek kell lenni, de olyan is előfordult már hogy azért nem kapott az illető értesítőt mert az a nyomkövetési szám amit megadtak neki az másé volt.
De nem értem az írtad hogy jött az online fizetés, azután meg azt hogy nem kaptál semmit.
Ha még nem telt le a 48 óra akkor itt rákérdezhetsz hogy a tied-é és a fizetési problémára:
Vámkezelési kérdésekkel kapcsolatos hívás: Magyar Posta ügyfélszolgálat hétfőtől péntekig 08:00-16:00 között a 06-1-421-7235 telefonszámon 3-as vagy 4-es gomb. -
Zatin
újonc
Szia te hogy fizetted ki ezt a 399 forintot nekem is jott hogy online fizetes de nincs fizetesi opcio vagy hol kell ezt mert ott alla termekem az online fizetes vam nal 16 ota es senki nem jelez se email se telefon megkoszonnem valaszod
-
válasz
batyus086 #61412 üzenetére
Ez a valódi nyomkövetési azonosítója 158271900045450253606800 ha a Cainio logisztika rendezi a vámolást akkor megkapja az Express One kézbesítésre, erre írtam hogy lehet csúszás, egyenlőre csak várni tudsz, gondolom van még a szállítási védelmi időböl. Ehhez a csomaghoz nincs köze a postai vámosoknak, ez másként müxik
-
batyus086
csendes tag
Order ID: 8150553889975408
https://parcelsapp.com/en/tracking/LP00512648280568
Elvileg már Magyarországon van 2 hete. Én még azt sem tartom kizártnak, hogy ez valami szívatás a vámosok részéről, mert pár hete panaszt tettem amiért duplán számlázták ki az áfát egy másik termékre..
Felvettem az eladóval is a kapcsolatot aki azt javasolta, hogy írjak a vámhatóságnak. De annak volna értelme?
-
-
petir
senior tag
Nem akkumulátor!
Megjött végre az új kocsi és nem USB port van benne hanem USB C de az kettő is 😄 szóval tök jó csak használhatatlan, se töltés se android auto...mert ugye olyanra lenne szükségem aminek mindkét fele USB C illetve egyik fele USB C másik micro USB..
Ugreen átalakító USB-ből csinál Microt - Standard Shipping - LS[9 szám]NL
Meg egy kábel egyik fele USB C másik micro USB Saver Shipping - UL[9 szám]BE -
Hát ez nem egészen Aliexpress standard shipping, ezt a Magyar Posta kézbesíti és néha a hollandok azt adják meg hogy Kínából érkező és ezért csak vámolják és fizetős lesz hiába EU-s. Én mostanában nem találkoztam olyan Aliexpress standard shipping-el ahol ilyen számot kapott volna, a Saver is eddig belga azonosítót kapott. Gyanús hogy valami kavar van, bár ha tényleg standard akkor még válthat. Nem valami akksi dolog?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest