- Microsoft Outlook topic
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Mozilla Firefox
- Zyxel NAS326
- Disney+
- Videó stream letöltése
- Synology NAS
- Segíti a Xiaomi a rendőrség munkáját a halálos EV-baleset után
- Fotonikus technológiával gyorsítják még tovább az AI-chipeket
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
neko18 #21307 üzenetére
Csak elméleti kérdés, de PS-ben nem lehet olyat, hogy hasonlóan lehet "megfesteni", mint egy layer maskot, csak nem az átlátszóságra vonatkozna, hanem a szűrő "erősségére"? Szóval ha Fehérre állítom, akkor 100% a szűrő, ha feketére, akkor 0% erősségű, középszürkével meg 50%, stb... Mondjuk azt néztem lens blurrel lehet ilyesmi elérni (depth mapnak layer maskot ad meg az ember), de az valahogy nem tűnik az igazinak, meg az csak blur ugyebár.
-
-
BonFire
veterán
válasz
neko18 #19442 üzenetére
Eladni szerintem akkor kell egy szellemi terméket, ha az kifejezetten megrendelésre készült. Mert szép és jó, hogy valaki gyönyörűen fest, tetszik a stílusa is, de kimondottan nem illeszkedik abba a tartalomba, amelyben szeretném felhasználni. Viszont ha sok képe ingyenesen elérhető a neten, nagyobb valószínűséggel fogják megkeresni célzott ajánlattal (pl fess nekem egy rockzenei lemezborítót, rockkoncertre plakátot ilyen és ilyen témában stb.) amiért viszont már lesz fizetve.
Mert egyébként piszok sok a tehetséges grafikus és fotós, akik a munkáikat soha az életben nem tudják kiállítani, mert nem tudnak egy kiállítást megfizetni. A DeviantArton ezekkel legtöbb művész tisztában van, és rengeteg művüket engedélyezik szabad felhasználásra. Általában a kereskedelmi tevékenységeket szokták tiltani, ami be is látható: ha maga a szerző nem keres vele pénzt, akkor Ingyen Jóska se keressen. Tehát ha nem reklámcélokra használja fel, akkor legtöbben nem bánják, ha valahol viszontlátják.
Nekem is elérhetőek a referenciamunkáim a Photobucket-en, néha összedobok egy-egy tetszetős Wallpapert is, egyétek és vigyétek ingyen, nem abból fogok meggazdagodni. Ezen kívül több zenei albumom is nyilvánosan elérhető és ingyenesen letölthető a Jamendóról. Ha valaki egy videója alá teszi háttérzenének, soha nem fogom érte ßaszogatni. De ha reklámot csinál vele és azzal pénzt keres, akkor rálépek a tökére.
-
BonFire
veterán
-
trisztan94
őstag
-
trisztan94
őstag
válasz
neko18 #19434 üzenetére
A web open source. Onnantól kezdve, hogy valamit te oda felraksz, nagyon nagy rá az esély, hogy örökké ott marad. Azzal, hogy valamit feltölt valaki - legyen most az egy fénykép - konkrétan "odaadja" mindenkinek, hogy csináljon vele egy valamit: töltse le. Ha valaki fel is használná a képet, nagyon kicsi az esély rá, hogy valahol viszontlássa.
Sokkal jobb megoldásnak tartom azt, hogy jó sok meta infót rak a képbe, így ha esetleg ellopják, feltöltik valahová, majd azt valaki letölti és megnézi, ott lesz a készítő információja.
-
BonFire
veterán
válasz
neko18 #19306 üzenetére
Sajnos, ennél az effektnél nem tudod pontosabban pozicionálni. Nincs preview nagyítás. Anno a CS6 kívánságlistába beírtuk, hogy ezt is kéne fejleszteni, de úgy tűnik, nem éri meg annyira foglalkozni vele.
Én áthidaló megoldásként egy – az eredeti dokumentumnál jóval nagyobb – doksiban fekete háttérre nyomok egy flare-t, aminek tetszik az irányultsága, aztán azt húzom át a munka dokumentumba. És a nagyobb rétegméretnek hála, még utólag is tudom pozicionálni.
Felemás megoldás, de nem tudok jobbat.
Ja, és Screen-re állítani a blending módot.
-
*Ropi*
félisten
válasz
neko18 #19064 üzenetére
Utolsó 2 kép ami neked kell, meg a Windows beállításainál ez, de utóbbi csak példa, mert ott a monitorod kalibrált profiljának kell lennie beállítva. Viszont ha már ezt kérdezed akkor biztos, hogy nincs kalibrálva a rendszered, onnantól meg teljesen mindegy.
Ahhoz, hogy ezek a beállítások ténylegesen értelmet nyerjenek, kalibrált monitor kell: tudok benne segíteni, keress PÜ-ben!
-
*Ropi*
félisten
válasz
neko18 #19060 üzenetére
Gondolom nem kalibrált monitorral és sRGB színtérben dolgozol, mert ezek szükségesek ahhoz, hogy azt lásd amit kell a munkafolyamat elejétől a végéig, majd utána a webre feltöltve és onnan visszanézve is.
(#19062) Picturemaker: Csak az ne a monitor színprofilja legyen, mert akkor csak nála lesznek jók a képek, sehol másutt!
-
Maxtreme
addikt
-
BonFire
veterán
válasz
neko18 #18799 üzenetére
Ilyen mintázatnál elenyésző az a kis sötétség. Helyenként én is jobban szeretem a patch eszközt használni. A klónozó viszi magával a eredeti színeket, míg a foltozó figyelembe veszi az eredeti mintázatot és színeket.
Még tiszta szerencse, hogy nem a figurára tették rá a vízjelet.
-
BonFire
veterán
válasz
neko18 #18781 üzenetére
Majd inkább itt vesézzük ki! Itt off.
Egyébként miért szürke a póló eleje? Kikopott a mosásban, vagy cementet hordott a csaj? Vagy leette magát valamivel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest