- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PR-Telecom
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
Nem értem ezt az erőlködést, de tényleg. Ez olyan kábé mintha azon lovagolnál, hogy ki volt az, aki először piros színű rakétával állított föld körüli pályára valamit. Gyakorlati vagy üzleti szempontból nagyjából ennyi jelentősége van annak, hogy metán üzemű a hajtómű, vagy kerozinnal megy-e.
Megjegyzem a Starship is metán hajtóművel üzemel és az is működik. Ha most csak magát a hajtóművet vizsgáljuk, akkor már van több működőképes metán üzemű hajtómű, tehát ebből a szempontból sem történt most semmi különleges.
Az egésztől függetlenül meg Kína vitathatatlanul fejlődik űrtechnikában (saját űrállomásuk is van már) és erős riválisa lehet az USA-nak. Ezzel szerintem nincsen semmi baj, sőt, inkább csak jót tesz a versengés a fejlődésnek.
-
Gargouille
őstag
"Miért mondanék ellent magamnak? Alapvetően a metán hajtóanyagú kereskedelmi rakétákról volt szó. Te kevered össze a Merlin hajtóművet a Raptorral, de nem tudom eldönteni ez szándékosságból vagy másból ered e."
Szerintem nem keverte össze. Igazából semmilyen jelentősége nincs annak, hogy metánnal vagy mással üzemel-e egy rakéta, üzleti szempontból kizárólag az az egyetlen mérce, hogy mekkora költséggel tudsz felvinni kilogrammonként anyagot az űrbe. Jelenleg ebben a tekintetben a Spacex nagyon jól áll a Falcon-al. Ha a Starship is elkészül és üzembe áll, akkor pedig még alacsonyabb lesz ez a kg/$ mutató.
Ő pont arra reflektált, hogy te kereskedelmi alkalmazás szempontjából közelítetted meg a kérdést, ebben a tekintetben pedig tök mindegy, hogy kerozinnal vagy metánnal juttatja fel a terhet, csupán a költség a mérvadó.
-
Gargouille
őstag
Nem is értem a cikkíró miért aprózza el így, nyugodtan írhatta volna azt is, hogy a "Spacex csak kullog kína után", vagy esetleg, hogy "köröket vertek a Spacex"-re!
Most tényleg nem bántásból mondom, de komolyan megkérdőjelezi az egész lapcsalád hitelességét, hogy ilyen cikkeket kiengedtek. Vajon az IT híreknél meg a hardvereknél is ennyire "szakmai" az anyag valójában?
Új hozzászólás Aktív témák
it Három műholdat is bolygó körüli pályára állított a kínai LandSpace metánhajtású rakétája, így a technológiában a SpaceX-et és a Blue Origint is lekörözték.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ZIDOO médialejátszók
- Home server / házi szerver építése
- Eredeti játékok OFF topik
- Micro Four Thirds
- Hobby elektronika
- OLED monitor topic
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest