Új hozzászólás Aktív témák

• pontyos

senior tag

válasz Mercutio_ #4335 üzenetére

"Szellemkép" csak akkor jelentkezik ha nincs rajtam a szemüveg! Illetve a fél dioptria miatt érzem úgy a látást. Kezd nagyon idegesítő lenni, sajnos úgy néz ki egész nap viselnem kell ha nem akarom, hogy minden este már fájjon a fejem, illetve néha már szinte káprázik a szemem.
    Egyelőre teljesen el vagyok keseredve amiatt. Egész életemben sportoltam, most is, aktív élet mellett el sem tudom képzelni, hogy egy +2 közelre és egy 0,5 távolra hogyan megoldható. Vezetni, teniszezni, tv-t nézni, gép előtt dolgozni, majd apró elektrotechnikai eszközökkel dolgozni. Kirándulás, étterem, színház stb stb... Egyszerűen napi létben lenni, nem tudom más hogyan oldja meg, mennyi szemüveg kell 😭
    Ma kipróbáltam egy közel azonos számokkal rendelkező bifokális szemüveget, de ha valamit el kell olvasni magasabban akkor ahhoz fel kellett néznem...
    Hát ez van, aki már megszokta annak biztosan könnyebb már, én egyelőre csak őrlődöm, hogy merjek e műtétre menni vagy minimum 3 szemüveg kell, az is kb 350 ezer Ft ahogy ma láttam az árakat. Sőt... Egy drágább márkás kerettel már 500 ezer lehet.

Új hozzászólás Aktív témák