Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
NODE_ALLPLAN
csendes tag
válasz vargalex #3491 üzenetére
Nos a helyzet változatlan. Újraraktam, baromi faszán megy, majd 5 óra tétlenség után feleződnek a sávszélek, pedig sem drop, sem lost csomag nincs.
Az azért meg már tök tutti, hogy egy általános ath chipes karit nem támogat teljesen ...Hát minden-minden e világon, álomba ködlő furcsa álom ?
-
NODE_ALLPLAN
csendes tag
Rég óta OS X-re fejlesztünk, előtte Ubuntuval foglalkoztam nagyon sokáig, de ég és föld a kettő. Ami az OS X-ben meg van csinálva, az az Ubuntuban nincs bedrótozva. Gondolok itt egy normális videó playerre stb.
Tulajdonképpen csak be kellene lőni jól és működhetne faszán.
Vegyük csak az utolsó 13-as kiadást. Alapból nem tudtam bejelentkezni root-ként. Ami a 12.xx-ben megy az a 13-ban nem. Ez ám felhasználó barát hozzáállás. Egy csomó cucc csak két napiszarakodás után megy rajta. Na valami hasonló az OpenWrt is. A Mikrotik is szar, de nem ennyire. Asszem inkább Ubit fogok beszerezni.
Bocs az Off-ért, de ki kellett magamból írni erről az egész free dologról a véleményem.Hát minden-minden e világon, álomba ködlő furcsa álom ?
-
NODE_ALLPLAN
csendes tag
válasz vargalex #3477 üzenetére
R52 azaz ath5k kellene hozzá. AR5414-es.
Az a helyzet, hogy rohadtúl pipa vagyok, mert ahogy itt is olvasom, majdnem mindenkinek problémája van a wifi-vel.
Az OpenWRT honlapján, sőt a fórumokon sem nagyon olvasok róla.
Két hét kotorászás után derül ki, hogy a wifi baromi sok embernél teljesen szar.
Ott az RB433, RB411. Ezek kizárólag Wifi-ket szolgálnak ki, de pont az döglik meg rajtuk.
Én ezt az egészet nem értem. Ubuntus érzésem van. Jó, meg szép is, de használhatatlán fejlesztésen kivül.
Önmagában ez nem megy, az nem működik, ezt még állítgatni kell stb.
Én OS X-et használok mindenhol, és érdekes azon azok a dolgok mennek, amiknek menni kell. Pedig az is Unix alap...
Az Ubuntu-t is baromi jól meg lehetett volna csinálni OS X mintára, csak az a baj, hogy a Linuxoknak nincs gazdája, vagy túl sok is van. Az OpenWrt-vel detto ez a helyzet. De akkor legalább nem reklámoznák túl.Hát minden-minden e világon, álomba ködlő furcsa álom ?
-
NODE_ALLPLAN
csendes tag
Sikerült az RB411-re telepíteni az OPENWRT-t. kb. 1 hét szívás.
Sajnos rossz az összes leírás, mert mind egymásról lett másolva.
De nem érte meg.
1 nap üzem után felére belassul a wifi, és csak csatorna váltással jön helyre. a reboot nem elég.
Kipróbáltam a madwifi-t, és az ath5k is. Ugyanaz a helyzet. Többet nem kinlódok vele, elegem lett az Openwrt-ből. Ahogy olvasom a TP-Linkekkel is probléma van, sőt majdnem ugyanez a probléma.
Teljesen használhatatlan, és megbízhatatlan az egész.
Nem akartam a Level 4-ért pénzt kiadni, de csak úgy megy AP-ként.
Level 3-mal csak 1 user tud bejelentkezni Wifin.Szánalmas az egész. Ez igy tök megbízhatatlan. Megveszem a Level 4 liszencet, és megy vissza a Mikrotik.
Hát minden-minden e világon, álomba ködlő furcsa álom ?
-
NODE_ALLPLAN
csendes tag
válasz Intruder2k5 #3402 üzenetére
Ja! Most pont ezt kinlódtam végig.
A hálókártya azt 192.168.1.2 állítom.
Az RB411 a dhcp config szerint 192.168.1.100-at kap, ami stimmel.
Az RB beindításakor meg van a dhcp, megvan a 192.168.1.100 ip.
A gond, hogy a pc eternet kari mac addressét találja meg, és csak a csillagok mennek, nincs transfer.Hát minden-minden e világon, álomba ködlő furcsa álom ?
-
NODE_ALLPLAN
csendes tag
válasz vargalex #3399 üzenetére
Na annyi változás van a dologban, hogy már trying dhcp....OK
Persze mindez Ubuntu alatt.
A további probléma, hogy MAC address nem stimmel, mivel ez a gyengeelme a PC-ben lévő eth0 MAC addressét találja meg. Hiába van a dhcp leíróban megadva a router MAC címe.
Persze nem tudja betölteni.... Sok sok csillag megy.
Valami ötlet esetleg ip címekre.
Gép IP
DHCP IP
TFTP IP
IP Range
Router IP Gateway IP ????Már kifogytam az ötletekből....
-
NODE_ALLPLAN
csendes tag
válasz vargalex #3395 üzenetére
Egyébként imádom a Mikrotiket a saját hibáival együtt, de ez a Level 3 Level 4 ugrásért 8 rugót baromira sokallom.
Akkor már 20 ezernél járna, annyit viszont nem ér a cucc.
Akkor inkább TP-Link 1043...
Az is van ,de sajna be kellene üzemelnem ezt a cuccot is.
A 750GL-lel nem volt gondom, de ezt a 411-et mi a fene lelte ????Arról már nem is beszélve másoknál megy csak nálam nem ????
[ Szerkesztve ]
-
NODE_ALLPLAN
csendes tag
válasz vargalex #3395 üzenetére
Már az agygazt kapom.
Ha Ubuntun próbálom, akkor az nyafog jelenleg a DHCP miatt, és nincs hangulatom már ahhoz sem.
Ubuntun éppen a Com2 nem megy, ne kérdezd hogy miért, pedig visszatértem már a 12.04-re.
Gondoltam megy a Win alatt, de ezek szerint mégsem.
Sajna OSX alatt nincs Com port....
Az a gáz, hogy inkább OSX alatt dolgozom, de néha Win 7-tel is van dolgom.
Az Ubuntun valahogy nincs hangulatom dolgozni egy hetet, hogy működjön jól. Win alatt szeretném megoldani valahogy...Hát minden-minden e világon, álomba ködlő furcsa álom ?
-
NODE_ALLPLAN
csendes tag
Üdv mindenkinek !
1 hét kinlódás áll mögöttem, de nem jártam sikerrel.
Adott egy darab RB411 Router LEVEL 3 szntű licenszel. Sajna ez nem támogatja csak az 1 db wifi kapcsolatot, és nem vagyok hajlandó 8 ezerért váltani 4-es licenszre.
Gondoltam felteszem az OPENWRT-t.
Megoldottam, hogy boot az etherneten keresztül, rendelkezésre áll a 3 db fájl.
Elindítom a leírások alapján a TFTP32-t. Putty-ban soros pőorton nézem mi történik, de semmi.
Folyamatosan trying DHCP......
Ennyi.Se Patch, se kereszt cat kábellel nem csinál semmit.
Beállítva Putty-on keresztül az ethernet boot DHCP protokol.
Egy hetem ráment, és még mindíg egy helyben tötyögök.
Mit hogy állítsak be, mert feltehetőleg valamit elbasztam...
A Mikrotik 3-as licensszel szóba sem jöhet.
Már ott tartok , hogy kalapács....
Beállítom a PC-nek 192.168.1.2
A TFTP32-nek xx:xx:xx:xx:xx=192.168.1.100
LocalIp:192.168.1.2ÉÉÉÉÉÉÉS Semmi....
SoS
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest