-
IT café
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
scdlsc
aktív tag
Sziasztok!
Megvettem ezeket a ramokat:
[link]
Típusa: Kingston KTA-MB1066K2/4G
[link]
Show all systems that work with this memory
[link]
Apple - iMac 20-inch/24-inch (Early/Mid 2009) Core 2 DuoEgy Early 2009-es 24-es iMac-be szeretném belerakni. Csakhogy nem 2x4 gigát lát a rendszer, hanem 2x2 gigát. Két ilyen gép van, mindkettő 2x2 gigát mutat. Egy patch-elt Catalina volt a gépen. Azt hittem az a baj. Újrahúztam úgy, hogy benne voltak az új memóriák. Akkor is 2x2 gigának látta. Visszaraktam a gyárilag támogatott El Capitant és így is 2x2 gigának látja. Ha csak egyet rakok bele, akkor 1x2 gigát lát. Csináltam NVRAM resetet is. Az sem segített. Mi lehet a probléma?
-
scdlsc
aktív tag
Sziasztok, megint én.
iMac Early 2009
Korábban fent volt rajta a Catalina. Majd felraktam az El Capitant. Most töröltem az El Capitant és nem tudom az SSD-r APFS-re formázni. A Disk Utility-ben már kiválaszottam a Show All Devices opciót is. Mac OS Extended (Journaled) verziót megcsinálja. APFS választása esetén Erase process has failed.
Olyan mintha az elején Mac OS Extended (Journaled) verzióra formázná, de miért? -
scdlsc
aktív tag
-
scdlsc
aktív tag
A View-nál átállítottam Show Only Volumes-ra, majd vissza Show All Devices-ra, erre eltűnt a kis nyíl az ADATA mellől. De alatta a Container disk1 továbbra is ott van. Azt lenyitva egy Untitled 2 APFS volume. A Container disk1 is APFS.
[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
aktív tag
A 39578-as kommentemben látható, hogy mi volt a helyzet diskek terén. Rákattintottam az adatára, hogy erase. Kiválasztottam, hogy APFS és az ott látható hibával nem csinálta meg. Majd rányomtam megint, ezután lett az a helyzet, ami a 39579-es kommentemben látható. Majd kilépte a Disk Utility-ből, megcsináltam a terminálos fotókat. Most visszaléptem a disk utility-be és ez a kép fogad.
-
-
scdlsc
aktív tag
Az lehetséges, hogy az El Capitan telepítő kavart be?
A törléshez mire kattintsak? Ha az ADATA cimkére (az van legfelül) és utána az erase-re kattintok, formatnak APFS-t választok, akkor marad alatta a Container disk1, azalatt létrejön egy szürke Untitled és Erase process has failed az eredmény. Ha az ADATA-ra kattintok és Mac OS Extended (Journaled) a formátum, akkor az ADATA alatt egy szürke Untitled 2 jelenik meg és sieresen befejeződik a formázás.
[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
aktív tag
-
scdlsc
aktív tag
Most még megpróbálom azt, hogy újra megcsinálom az USB telepítőt és megpróbálom újra azzal is.
-
scdlsc
aktív tag
Megcsináltam újra az installert és csont nélkül ment. Valószínűleg valami időpont kavarhatott be. Arra gondolok, hogy a patch-es pendrive-on régebbi volt, mint az utána letöltött és felrakott El Capitan. Köszönöm a segítséget!
-
scdlsc
aktív tag
válasz kleinguru #39705 üzenetére
Szerintem nem.
Mac Mini M1 bejelentés: November 10, 2020
Mac Mini M2 bejelentés: January 17, 2023ez az oldal régi, de hasznos:
[https://buyersguide.macrumors.com/#Mac_Mini][ Szerkesztve ]
-
scdlsc
aktív tag
Volna egy kacifántos kérdésem. VPN kapcsolaton leresztül csatlakozom a céges szerverhez. Néha nem a csatolt szervert hozza fel a finder, hanem az én home/local (nem tudom a pontos megnevezését) listámat. Tehát a finder ablakában azt a listát látni, ahol a helyi lemezek és a csatlakoztatott eszközök és drive-ok vannak. A network drive-ok is. Közben persze csatlakozik a szerverhez és kézzel kiválasztva látom is a tartalmát. Viszont amikor leválasztom, akkor a parancsikonja ott marad a desktopomon. Amikor újra csatlakozom, akkor lesz egy új parancsikonja. Most éppen 4 db van az egyikhez. Ha bezárok mindent és újraindítom a gépet vagy csinálok egy user log outot, akkor eltűnnek. Hogyan lehetne eltüntetni őket log out/restart nélkül?
-
scdlsc
aktív tag
Ventura 13.5.2 (13.5.1-nél is csinálta)
Az Internet songs playlistben vannak a netrádiók, amiket hallgatok. Fogja magát és átdob a következőre. A lista végén természetesen elhallgat. Ugyanezt csinálja iTunes és Music alatt is. (Windows-on nem csinálja.) Van amikor nem csinálja. 1-2 hete szenvedek vele. A szolgáltató már home gateway-t is cserélt, szerintük náluk minden rendben van. Ha tebletről applikációval hallgatom valamelyik rádiót, akkor persze nem szakad meg. Mi lehet a megoldás? -
scdlsc
aktív tag
válasz scdlsc #40120 üzenetére
Ma reggel óta éppen probléma nélkül müködik a stream. Milyen programmal tudnám megfigyelni a netes forgalmamat? Én továbbra is úgy gondolom, hogy a hálózati kapcsolat a gyenge és ezért akadozik a kapcsolat. De ezt hiána mondom nekik, a hibabejelentéskor ellenőrzik és nem látnak semmi problémát. Tegnap este is állandóan megszakadt, most meg kb. 9 óta hibátlanul megy.
-
scdlsc
aktív tag
-
scdlsc
aktív tag
válasz hibavissza #40433 üzenetére
Én Windows alatt nyomok mindig commandot shortcutokhoz, pedig ott controlt kellene. Mondjuk én egy ideje több időt töltök Mac OS-en.
Ma belefutottam egy ilyenbe. Rendrakás közben a kezembe akadt egy DVD és gondoltam megnézem. Ezek szerint a DVD íróm még soha nem játszott le régiókódos lemezt.
-
scdlsc
aktív tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni.
A gépemen található playlistet szeretném felvarázsolni a telefonomra, de vagy hibaüzenetet kapok vagy végtelen ciklusba ragadok. Tegnap egész este ment a sync eredemény nélkül.
Eddig ilyen hibák fordultak elő:
-
scdlsc
aktív tag
Ventura 13.6.3. + iPhone mini 13 iOS 17.2.1
4 db nyamvadt mp3-al próbálkozom. A fájlok a downloads mappában vannak. Semmi extra nincs a nevükben. Mindegyik mp3 és 4-9 MB méretűek.Ma már legalább az sikerült, hogy a Music appban a playlistet ráhúzva a telefonra rohadt lassan rámásolt a 4 db mp3-at, de a telefonon szürke. "This song is not currently available in your country or region" hibaüzenetet dob. Saját CD rip + másik mp3-ból kivágott részlet. De egyszer már sikerült csak töröltem.
Régen az volt, hogy a playlistet ráhúztam az iPod ikonjára és akkor megjelent alatta a playlist felirat, amit tudtam szerkeszteni. Itt nem jelenik meg. Hogyan tudok később hozzáadni számokat a playlisthez?
Most a "manually manage" funkció van kijelölve, de az "automatically"-t is ki tudom mellé jelölni. WTF?
Korábban a sync végtelen ciklusban ragadt. A telefon neve mellett pörgött az a basz. Kikapcsoltam a telefont is, de a gépet nem tudtam újraindítani, mert a fentebbi "The Finder can't quit..." hibaüzenetet dobta.
Ennek tök egyszerűnek kellene lennie és nyomorult youtube videókat nézegetek, hogy mit hogyna kell csinálni, de nem akar működni.
-
scdlsc
aktív tag
Most megint töröltem a 4 db mp3 fájt. De hiába húzom rá a playlistet a telefon nevére, nem történik semmi.
-
scdlsc
aktív tag
Eddig iTunes-t használtam az iPodhoz. De lehet felgyújtom az egyészet a ge**be, mert ilyeneket olvasok, hogy "You cannot edit metadata or playlists on the connected device". Mi a ........???????
"A screenshotodon levo 2 pipanak semmi koze egymashoz, tehat nem egymast kizaro opciok, igy logikus, hogy akar mind a kettot bepipalhatod egyszerre."
Ezt nem értem. Hogy lehet egyszerre automatikus szinkronizálást beállítani és kézzel kiválasztani a számokat? -
scdlsc
aktív tag
"Say I added tracks 1-5 to playlist A last week, then deleted the mp3s from my Mac.
The following week I add trks 6-10 to playlist A, drag it to my phone and lo and behold 1-5 disappear from my phone playlist. Unfortunate, but that's how we got here. The EXTRA downer is that 1-5 are STILL on the phone, floating free. OK they can be added back to a playlist, hooray! But doing 100 trks one-by-one? No thanks."
https://discussions.apple.com/thread/255130724?sortBy=bestSzeretnék egy sóderes lóf***t küldeni így karácsony alkalmából a felelősnek!
-
scdlsc
aktív tag
Csinálok egy playlist nevű playlistet.
Ezek a beállítások:
Akkor elvileg csak a Sync gombot kellene nyomkodnom és a telefonon frissülne egy playlist arra, ami a számítógépemen van? Tehát ott módosítok valamit, nyomok egy sync-et és frissülnie kellene a telefonon? Vagy előbb rá kell húznom a playlistet a telefonra, hogy először is létrejöjjön az a playlist? -
scdlsc
aktív tag
Most meg hiába pipálom be az automatikus sziknronizálást, újraindítás után manually-t mutat. Én ezt hagyom mára, mert agyvérzést kapok.
Köszi a segítséget!
Ez mindig ekkora egy kalap szar volt? Az iTunes-t anno nagy nehezen megszoktam. Az is egy körülményes fos volt, de ez....
-
-
scdlsc
aktív tag
Most wifin csatlakozik. Most éppen megint beállítottam, hogy szinkronizáljon a kijelölt playlisttel, nyomtam egy apply-t. A sync gomb szürke volt, majd eltűnt a telefon a Music appból és a finderből is. A Music appot újraindítva ott látszik, de a finderben nem. A Music appban rákattintva a "This iPhone is open in another window" üzenet jön. Közben ott betöltött, de a sync settings gomb nem működik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Ryzen 7 5700X / RTX 3070 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB SSD / 700W
- UHD INTEL CORE I7 GTX 1660 Super 6GB Gamer PC I7-6700K 8x4.2Ghz 32GB DDR4 512GB SSD RGB Számítógép
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Thunder PC v2! Intel Core i5-4670 /// 16GB DDR3 /// GTX 760 OC 4GB /// SSD + HDD
- Thunder PC! Intel Core i7-4765T /// GeForce GTX 1050 /// 240GB SSD
- Eladó 5700XT, Ryzen 5 5600G, 2x8Gb 3200Mhz DDR4, 750W 80+ Platinum Táp GAMER PC!
- HP Proliant DL360 G8 tápegység 2x 750W
- Komplett PC i7 2600K Toronyhűtő 24 GB DDR 3 320 WD Blue 750W táp
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest