- Mikrotik routerek
- Bitcoin topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Videó stream letöltése
- Mesterséges intelligencia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Crypto Trade
- Zyxel NAS326
-
IT café
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
scdlsc
senior tag
Én ma vettem észre, hogy a RayCue féle állványból van 40 Gbps-os. A kártyaolvasók hiánya engem nem zavarna.
RayCueEz a másik.
[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
senior tag
-
scdlsc
senior tag
válasz
titi12 #43104 üzenetére
Feladott egy hirdetést Hardveraprón, hogy keres memóriát a gépébe. Csak személyes átvétellel Érden. A leírásba azért megemlíti, hogy ajánlott levélben is jó neki. Hardveraprón hirdetnek neki megfelelő memóriát Érden csak személyes átvétellel. Szerinted?
screenshotok: #43097
Olyan, mintha véletlenszerűen olvasná a kommenteket.[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
senior tag
-
scdlsc
senior tag
válasz
titi12 #43082 üzenetére
Has anyone hacked Catalina onto an older Mac that has only 2Gb of RAM?
Yea I did it about a month ago and tbh I'm actually loving it. I am a Windows user, but I have many friends who are Mac users. Whenever I feel like it, I hop onto the Mac and test out Mac OS and learn what it's capabilities are. My Mac Pro 2009 with an SSD on Catalina runs amazingly and works perfectly with a few apps and tabs open at the same time. I'm absolutely surprised that this old Core 2 Duo processor is running so perfectly on a brand new Mac OS :)
With 2 gigabytes?
Yup, however, a few days ago I upgraded it to 4GB and it's soo much quicker now
-
scdlsc
senior tag
Semmivel sem rosszabb, mint a hivatalos utolsó verziót. Telepítés után nem lenne semmiféle extra feladat, simán csak működne rajta az újabb Mac OS. Firefox van Catalinára. Google Chrome már csak Big Surhoz.
ui.: Firefoxból van ESR (Extended Support Release) verzió macOS 10.12, 10.13 és 10.14 alá, ami kap frissítést 2025 márciusig, aztán az is kuka
-
scdlsc
senior tag
válasz
lancia75 #43057 üzenetére
magyarul:
https://support.apple.com/hu-hu/guide/mac-help/mh40616/macangolul:
https://support.apple.com/en-gb/guide/mac-help/mh40616/mac[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
senior tag
válasz
lancia75 #43052 üzenetére
Itt találsz egy leírást, amivel elvileg a Catalina felmegy arra a gépre. Próbáld ki ezt. Van videós segítség is.
https://dosdude1.com/catalina/ -
scdlsc
senior tag
válasz
Sidorovich #43039 üzenetére
Lehet találni, de minek, ha van egy amúgy működőképes gép. Mac OS 10.15-re és felette van támogatott Firefox. Nálam egy 24-es iMac van a hálószobában az ágy végénél. 2,66 GHz Core 2 Duo + 4 GB 1067 MHz DDR3 memória + 128 GB SSD. Volt rajta korábban Catalina, most Monterey fut rajta. Youtube + Full HD mkv gond nélkül megy rajta. Vehettem volna valami TV-t oda meg hozzá valami okosítót, de minek. Wifin elérem és nem kellett költenem egy forintot sem. A 60 cm-es képátló meg oda nekem elég. Ez az A1278-as MacBook arra jó, hogy a teraszon kávé mellett vagy a kanapén átfusd a híreket, vagy a tábortűz mellé youtube diszkózni. Az akkuja szétszedés nélkül cserélhető. Ha van és működik, akkor szerintem érdemes beléjük életet lehellni.
-
scdlsc
senior tag
válasz
lancia75 #43024 üzenetére
A1278 - Az az alumínium unibody Macbook? Fém háza van és sima MacBook.
https://en.wikipedia.org/wiki/MacBook_(2006%E2%80%932012)#Aluminum_unibody_(2008)
-
scdlsc
senior tag
válasz
Sidorovich #43010 üzenetére
Mert nem mindenkinek futja új vagy újabb gépre. Mert az a gép is használható még. Nálam például van egy 24-es 2009-es iMac is és Monterey van feltelepítve rá. Arra amire használom, arra tökéletes.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Dobobazsi #42952 üzenetére
FYI:
4K@144Hz does works on M1 Mac with Thunderbolt/USB4 Cable
https://www.reddit.com/r/mac/comments/umhbri/4k144hz_does_works_on_m1_mac_with_thunderboltusb4/ -
scdlsc
senior tag
válasz
soundsonic #42848 üzenetére
"elcsücsült, hogy kevés a memória"
Nem lehet, hogy nem a gép volt kevés, hanem a memória? -
scdlsc
senior tag
Én itt írom meg nekik a nyűgömet.
https://www.apple.com/feedback/ -
scdlsc
senior tag
válasz
Aszpirin #42655 üzenetére
A szilikonvölgy kalózai - Pirates of Silicon Valley
https://port.hu/adatlap/film/tv/a-szilikonvolgy-kalozai-pirates-of-silicon-valley/movie-39160
Mondjuk szilikonvölgyben kalózkodni nem feltétlenül rossz dolog. -
scdlsc
senior tag
válasz
kkp900 #42544 üzenetére
https://buyersguide.macrumors.com/#Apple_TV
Van minden termékre:
https://buyersguide.macrumors.com/ -
scdlsc
senior tag
Én csak csendben figyelek. Popcorn bekészítve.
-
scdlsc
senior tag
válasz
syler123 #42466 üzenetére
FYI:
EU jogszabály
max. teljesítmény kikapcsolt üzemmódban: 0,5 W
max. teljesítmény készenléti üzemmódban: 0,5 vagy 1 W.A kisebb érték akkor alkalmazandó, ha a készülék információadás (kijelzés) nélkül vár az aktivizálásra, ha van információadás (kijelzés) is, akkor 1 W is lehet a felvett teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
senior tag
Új Mac Mini is van. Előlapi USB-C csatlakozókkal és szintén alap a 16 GB memória.
magasság: 5 cm
szélesség: 12,7 cm
mélység: 12,7 cm[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
senior tag
-
scdlsc
senior tag
válasz
titi12 #42152 üzenetére
Vagy Lulu, mert az ingyenes.
https://objective-see.org/products/lulu.html -
scdlsc
senior tag
ez is van még az iStyle-nál, de ez is 40 ezer:
https://istyle.hu/satechi-x3-slim-vezetek-nelkuli-billentyuzet-hattervilagitassal-magyar-asztroszurke.html -
scdlsc
senior tag
Itt van 100%-os beállítással.
-
scdlsc
senior tag
Köszi. Nálam egy Dell U2717D van régóta. Nekem nincs vele gondom. Mostanában gondolkodom egy 32-es WQHD-ra váltáson.
Firefox alatt nálam így néz ki:
szerk.: nálam most 170%-os nagyítás van Firefoxban
[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
senior tag
-
-
scdlsc
senior tag
válasz
hibavissza #41652 üzenetére
Ez pontosan mi? Honnan szedted le? Google nem a barátom.
[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
senior tag
válasz
hibavissza #41644 üzenetére
System Settings - Keyboard - Text input - Input sources - Edit
-
scdlsc
senior tag
válasz
Sidorovich #41625 üzenetére
Tényleg! A 8 gigás MacBook Pro.
-
scdlsc
senior tag
-
scdlsc
senior tag
válasz
margithid #41525 üzenetére
A 3-4 év az túlzás.
A 2014-es Mac Minin hivatalosan a Mac OS 12 Monterey fut. Az idén még kap biztonsági frissítéseket.
A 2018-as Mac Minin a Mac OS 14 Sonoma is fut, az még két évig biztosan támogatott.
Ha valaki 2018-ban vett egy 2014-ben megjelent Mac Minit, pont az új megjelenése előtt, annak is 6 évig támogatott a gépe.[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #41451 üzenetére
Az lesz. Köszi mindenkinek!
-
scdlsc
senior tag
Én nem értek a lovakhoz (sem), de van a közelemben egy műanyag burkolatú kenyérpirító, aminek ugyanígy le lett vágva a középső (ezek szerint földelő) izéje. Dobjam ki az egészet vagy cseréljek rajta kábelt? Vagy nem fog agyonvágni?
-
scdlsc
senior tag
Magic Wand
https://www.youtube.com/watch?v=mjVVq84HbfAA tiéd hogy nézett ki?
[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
senior tag
-
scdlsc
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #41336 üzenetére
Mekkora az a merevlemez? Egész pontosan mennyi és milyen adatról beszélünk?
-
scdlsc
senior tag
Az eredeti kommentben ez szerepelt:
"A sebesség lenne a fő szempont mert nagyon sok képet kell feldolgoznia, és ehhez keresném neki a legjobb ár/érték megoldást." -
-
scdlsc
senior tag
válasz
MasterMark #41119 üzenetére
"fő monitornak 32 col 1440p-t használok"
Pontosan milyet? -
scdlsc
senior tag
"No, ehhez kepes lesz kb 20% nagyobb, ezen a monitoron."
Én meg pont ezen gondolkozom. 27-es wqhd-t használok és néha kicsinek tűnik például a menükben a szöveg. Ezért (+játékhoz is jó lenne a csak méretben nagyobb) gondolkodom egy 32-es wqhd-ra váltásban. 50 cm-es távolságból nézem.
-
scdlsc
senior tag
A Retroactive-val felrakott iTunes 12.9.5.5 hibátlanul működött az elmúlt hónapokban, ez a fos meg mint valami beta összevissza működik. Ráadásul nem konzekvensen hozza a hibákat a rohadék. Majd azért még biztos túrom, mert jó lenne vezeték nélkül frissíteni a zenéket. Egy rohadt VLC simán tudja (régebben tudta, most nem tudom mi a helyzet), de ez a halálba szivat. Nálam Airplay-en megy a zene az erősítőre. Az iTunes hiba nélkül vezérli. Ez meg minden indításkor az első pár hangot kiküldi a gépre kötött hangfalakra.
-
scdlsc
senior tag
Köszi, így már nem kell az Airplane mód.
De a többszöri zsinórdugdosást nem úszom meg.
Meg van egy olyan hibája is a Music appnak, hogy most a playlistet nem sorrendben nyomja, hanem random számokat játszik belőle.
"Sometimes quitting the app or signing out fixes it, sometimes not. It eventually fixes itself when I go do something else or wait it out."
Miért nem lángol még az Apple Park? -
scdlsc
senior tag
válasz
scdlsc #40835 üzenetére
Ami működik:
1: Airplane mód bekapcsol
2: telefont kábellel összekötni a géppel
3: jobb oldalon felül Sync Settings-re kattint
4: a megnyíló új ablakban jobb oldalon alul a Sync gombra kattint
5: Ha a szinkronizálás nem megy végig, akkor a kábelt húzd ki a telefonból.
6: goto 2 -
scdlsc
senior tag
Most rákötöttem a gépre. A "Sync music onto" kapcsolót már megjegyezte. Csak azt nem tudom, hogy a kábeles rákötés előtt vagyután?
Na nekem most lépnem kell, de ezt addig nyomkodom, amíg rá nem jövök, hogy mi akasztja meg a folyamatot.Próbáltam ezt is.
https://www.reddit.com/r/ios/comments/16sc6sp/iphone_stuck_on_step_two_preparing_to_sync_phone/Én terminalban próbáltam kilőni kill paranccsal, de egyből újraindul.
Az órát kikapcsolva is próbáltam már.
[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
senior tag
Most wifin csatlakozik. Most éppen megint beállítottam, hogy szinkronizáljon a kijelölt playlisttel, nyomtam egy apply-t. A sync gomb szürke volt, majd eltűnt a telefon a Music appból és a finderből is. A Music appot újraindítva ott látszik, de a finderben nem. A Music appban rákattintva a "This iPhone is open in another window" üzenet jön. Közben ott betöltött, de a sync settings gomb nem működik.
[ Szerkesztve ]
-
-
scdlsc
senior tag
Most meg hiába pipálom be az automatikus sziknronizálást, újraindítás után manually-t mutat. Én ezt hagyom mára, mert agyvérzést kapok.
Köszi a segítséget!
Ez mindig ekkora egy kalap szar volt? Az iTunes-t anno nagy nehezen megszoktam. Az is egy körülményes fos volt, de ez....
-
scdlsc
senior tag
Csinálok egy playlist nevű playlistet.
Ezek a beállítások:
Akkor elvileg csak a Sync gombot kellene nyomkodnom és a telefonon frissülne egy playlist arra, ami a számítógépemen van? Tehát ott módosítok valamit, nyomok egy sync-et és frissülnie kellene a telefonon? Vagy előbb rá kell húznom a playlistet a telefonra, hogy először is létrejöjjön az a playlist?
-
scdlsc
senior tag
"Say I added tracks 1-5 to playlist A last week, then deleted the mp3s from my Mac.
The following week I add trks 6-10 to playlist A, drag it to my phone and lo and behold 1-5 disappear from my phone playlist. Unfortunate, but that's how we got here. The EXTRA downer is that 1-5 are STILL on the phone, floating free. OK they can be added back to a playlist, hooray! But doing 100 trks one-by-one? No thanks."
https://discussions.apple.com/thread/255130724?sortBy=bestSzeretnék egy sóderes lóf***t küldeni így karácsony alkalmából a felelősnek!
-
scdlsc
senior tag
Eddig iTunes-t használtam az iPodhoz. De lehet felgyújtom az egyészet a ge**be, mert ilyeneket olvasok, hogy "You cannot edit metadata or playlists on the connected device". Mi a ........???????
"A screenshotodon levo 2 pipanak semmi koze egymashoz, tehat nem egymast kizaro opciok, igy logikus, hogy akar mind a kettot bepipalhatod egyszerre."
Ezt nem értem. Hogy lehet egyszerre automatikus szinkronizálást beállítani és kézzel kiválasztani a számokat? -
scdlsc
senior tag
Most megint töröltem a 4 db mp3 fájt. De hiába húzom rá a playlistet a telefon nevére, nem történik semmi.
-
scdlsc
senior tag
Ventura 13.6.3. + iPhone mini 13 iOS 17.2.1
4 db nyamvadt mp3-al próbálkozom. A fájlok a downloads mappában vannak. Semmi extra nincs a nevükben. Mindegyik mp3 és 4-9 MB méretűek.Ma már legalább az sikerült, hogy a Music appban a playlistet ráhúzva a telefonra rohadt lassan rámásolt a 4 db mp3-at, de a telefonon szürke. "This song is not currently available in your country or region" hibaüzenetet dob. Saját CD rip + másik mp3-ból kivágott részlet. De egyszer már sikerült csak töröltem.
Régen az volt, hogy a playlistet ráhúztam az iPod ikonjára és akkor megjelent alatta a playlist felirat, amit tudtam szerkeszteni. Itt nem jelenik meg. Hogyan tudok később hozzáadni számokat a playlisthez?
Most a "manually manage" funkció van kijelölve, de az "automatically"-t is ki tudom mellé jelölni. WTF?
Korábban a sync végtelen ciklusban ragadt. A telefon neve mellett pörgött az a basz. Kikapcsoltam a telefont is, de a gépet nem tudtam újraindítani, mert a fentebbi "The Finder can't quit..." hibaüzenetet dobta.
Ennek tök egyszerűnek kellene lennie és nyomorult youtube videókat nézegetek, hogy mit hogyna kell csinálni, de nem akar működni.
-
scdlsc
senior tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni.
A gépemen található playlistet szeretném felvarázsolni a telefonomra, de vagy hibaüzenetet kapok vagy végtelen ciklusba ragadok. Tegnap egész este ment a sync eredemény nélkül.
Eddig ilyen hibák fordultak elő:
-
scdlsc
senior tag
válasz
hibavissza #40433 üzenetére
Én Windows alatt nyomok mindig commandot shortcutokhoz, pedig ott controlt kellene. Mondjuk én egy ideje több időt töltök Mac OS-en.
Ma belefutottam egy ilyenbe. Rendrakás közben a kezembe akadt egy DVD és gondoltam megnézem. Ezek szerint a DVD íróm még soha nem játszott le régiókódos lemezt.
-
scdlsc
senior tag
-
scdlsc
senior tag
válasz
scdlsc #40120 üzenetére
Ma reggel óta éppen probléma nélkül müködik a stream. Milyen programmal tudnám megfigyelni a netes forgalmamat? Én továbbra is úgy gondolom, hogy a hálózati kapcsolat a gyenge és ezért akadozik a kapcsolat. De ezt hiána mondom nekik, a hibabejelentéskor ellenőrzik és nem látnak semmi problémát. Tegnap este is állandóan megszakadt, most meg kb. 9 óta hibátlanul megy.