- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- OpenWRT topic
- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Mikrotik routerek
-
IT café
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
válasz MasterMark #15434 üzenetére
Én ezt használom: [link] annyi hogy a gyorsformázást mindig be kell pipálni w7 alatt.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz MasterMark #14707 üzenetére
Puppy linux (Lucid) [link]
-
BluEyes
őstag
Ramot neki, oszt kész. 2 gigáig mehet bele. [link]
Aztán el köll magyarázni a tulajnak, hogy ne induljon automatikusan a skype, msn, plusz ezek mellé az összes közösségi lóf@szt se nyissuk meg egyszerre, hanem csak az fusson, amit éppen használunk.
Ennyit tehetsz. A linux csak szopás lenne nekik is, neked is.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
Flash hiba:
a linkek, gombok stb. egérrel nem működnek. Pl. a speedtest.net-en forog a csillag Szeged fölött, de hiába kattintok rá, nem indul a teszt. Ugyanez van a Datanet tesztoldalán is. Vagy pl. egy flash animációra jobbklatty - settings, a kis ablakocska még feljön, hogy állítsuk be a playert, de innentől már semmi egérre nem reagál, még bezárni sem tudom, csak a billentyűkre (TAB, enter) mozdul. Firefox, Konqueror egyaránt.
Minden más jól működik, youtube is oké.
Mi lehet ez?Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
Mandrivát (2010-One KDE) raktam fel az Ubuntu helyett - csak egy próbára -, majd úgy döntöttem, hogy fenn is hagyom. Ubi kicsit se hiányzik.
Puppy magyarulAzért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Major Major #8312 üzenetére
Persze, rákerült, a laptopomon megy is szépen, minden hw műxik, wifi, mobilnet is, buhera nélkül. A pendrájvot win alatt írtam meg, Win32DiskImager a progi neve.
Asszem az a probléma, hogy a lap a pendrájvot floppyként kezeli (ha dost indítok róla, az is A meghajtónak állítja be), a Syslinux meg valahol máshol keresi az Ubit, mondjuk egy usb-hdd-n. A noti szerint a pendrájv egy usb-hdd, indul is róla gond nélkül a rendszer.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
Próbálok egy Ubi 9.04 netbookedisönt pendrájvról indítani egy öregecske gépen. (ECS k7som+ alaplap, egy sises átok, de nem ez a lényeg).
Az ECS lap a pendrájvot USB RMD-FDD eszközként ismeri fel. A Slax 6.11 szépen el is indul róla. Viszont az Ubuntu megáll az elején, és sehova se megyen.
Ennyi történik:SYSLINUX 3.53 ..............blabla...............................H.Peter Anvin
boot: _és itt megáll, nem találja a kernel imagét.
Hogyan lehetne működésre bírni?[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz Zenebohoc #7816 üzenetére
Tisztázzuk: az xp drivereivel van gondod, vagy olyan programokat használnál ezekhez a kártyákhoz, amik nem mennek xp alatt? Mi a kártyáid pontos típusa? Mi nem működik xp alatt? Mondj némi konkrétumokat, hátha van egyszerűbb megfejtés.
-
BluEyes
őstag
válasz Zenebohoc #7812 üzenetére
KIWI Linux + Virtualbox.
Mondjuk a Virtualboxhoz nem kell Linux, van XP-s verziója is.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Veriakilis #3475 üzenetére
Konkrétan mi nem indul, illetve írd le légyszi, hogyan próbálod élesíteni, hátha meglátok valamit.
[Szerkesztve]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Veriakilis #3453 üzenetére
Esetleg próbáld fel a Puppy-t. Ma jött ki új version (2.16), épp alóla pötyögök. Van benne valami adsl-beállító segédprogi, hátha jutsz vele valamire. Nekem sajna (hála? ) kábelnetem van, ehhez nem köll.
Puppy hómpédzs: [link]
Letöltés: [link]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Veriakilis #3449 üzenetére
A Slaxon van valami konzolos parancs (most nem jut eszembe, hogy mi a szintaktikája pontosan, de F1-re kírja), amivel a ramba másolja a teljes pendrdive-os Slaxot.
slax toramAzért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest