-
IT café
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
letix
senior tag
Udv a szakiknak,
Tök ciki, elakadtam egy alap dologgal, kérnék szépen kis útbaigazítást, segítséget.
Eddig sosem volt szükségem PPPoE beállítására, most viszont úgy alakult , hogy otthon a router helyett egy kis debian intézi (né) a bejövő lan és wlan kapcsolatok kiszolgálását.Tűzfal, maszkolás, routing minden stimmel, de a pppoe valamiért szívat.
pppoeconf és pppd csomagot feltettem, pppoeconf paranccsal automatikusan felkonfigurált mindent amit kell, a provider név/jelszava beadva neki, örülünk, van kapcsolat. pon és poff is szépen megy kézzel. (Ennek 2 napja)
Azóta többször panaszkodott párom nap közben hogy nincs net, tegnap este meglestem, és mintha két pppd daemon és két kapcsolódási kísérlet menne a gépről, amit az ISP el is dob Too many connections-el.
Ennek az okára rájöttem, van, hogy estére áramtalanítva van a modem, a kisgép viszont nem. Reggel modem bekapcs, ugye a tegnapi pppd nem áll le, hanem indít mellé mégegyet.Arra gondoltam, hogy az interfaces file-ba érdemes lenne felvenni, hogy ha a (WAN) fizikai csatolón van link, akkor húzza fel a ppp interface-t is és pon-al csatlakozzon, ha viszont nincs link, akkor poff-al kapcsolódjon le és a ppp interface down legyen. (esetleg killall pppd)
-Jól gondolom?
-Ha igen, ilyenkor a ppp interface-t kell lökdösni (up-down) vagy a fizikait? pre-up és post-down-al kellene?Köszönöm szépen!
udv
letixdon't panic! ... http://www.letix.hu - linux parancsok
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition