Új hozzászólás Aktív témák

 • nokia párti

  őstag

  Az első Gran Turismo:

  14 éve annak, hogy Kazunori Yamauchi és csapata a Polyphony Digital elkészítette az első Gran Turismo-t, mely a videójátékok világában egy új kategóriát, az autószimulátort teremtette meg. Akkoriban forradalmi 3D-s megjelenítés, CD technológia, és valódi autómárkák (elsősorban japán gyártók) modelljei mind-mind hatalmas újdonságként hatottak a kor játékosaira, és az autózás szerelmeseire. DualShock analóg irányítás, részletes tuning és egyedi beállítások alkalmazása fokozta az élményt. Aki anno 1997-ben kipróbálta a játékot, az valószínűleg most is a GT rajongók táborát erősíti. Az első GT népszerűségét jelzi, hogy közel 11 millió eladott példány leledzik világszerte.

  Gran Turismo 2:

  Az első GT elsöprő világsikere és a fejlesztők lelkesedése értelemszerűvé tette, hogy lesz folytatás, így is lett. A megjelenése napján az eladási listákat magasan vezető autószimulátor 650 autót és 28 pályát tartalmazott, melyek között ismert nemzetközi pályák is megtalálhatóak voltak, úgy mint pl. a neves kaliforniai Laguna Seca Raceway. A játék duplalemezen érkezett, az egyik CD-n az Arcade a másikon a Gran Turismo módban versenyezhettünk, ez utóbbiban a kezdő és haladó pilóták elmerülhettek a jogosítványok megszerzéséért folyó vezetéstechnikai feladatokban, gyűjthették krediteket és vásárolhatták a jobbnál jobb klasszikus, sport és versenyautókat, valamint a számtalan tuning alkatrészt és a neves gyártók felnikészleteit. GT2 számokban: közel 9,4 millió eladott példány.

  Gran Turismo 3 A-spec Az új generáció

  2001-ben már javában tombolt a Sony új generációs konzolja, a PlayStation 2. A Gran Turismo 3 korának legélethűbb autószimulátora volt, az autók a képernyőről szinte lemásztak, olyannyira részletesen voltak lemodellezve. A Polyphony Digital szépen prezentálta akkoriban, hogy mire is képesek az új hardver adta lehetőségek kihasználásával. Tartalmilag ugyan kevesebb volt elődjénél a folytatás, mindössze alig több mint 150 autót tartalmazott a játék, viszont az új szimulációs megoldás és a látvány mindenért kárpótolt, külön említésre méltó a versenyek utáni visszajátszás opció, amelyben számtalan speciális és vizuális effektust bevetettek.

  Gran Turismo 4

  Az elmúlt évek legsikeresebb játékszériája, egy teljesen új brand, mely már az autógyárak számára is hatalmas reklámot jelent, a 3. rész megjelenése után a Polyphony Digital egyből neki is látott a folytatásnak. Céljuk egyértelműen az volt, hogy túlszárnyalják az elődöt lehetőleg minden tekintetben, ami sikerült is. A játékba több mint 700 autó került, a legelső Benz által készített automobiltól fogva egészen a high-tech, még csak a tervezőasztalokon létező koncepció autócsodákig minden megtalálható. Részletes tuning, fejlettebb fizikai szimuláció, részletesebb autómodellek, egy nagyszerű fotózási mód, új vezetéstechnikai gyakorlatok és jogosítványok, valamint 50 pálya amit a játék nyújt, köztük a híres Nürburgring versenypálya, melyen élvezet hiba nélkül végigszáguldani. 2004-ben jelent meg a Gran Turismo 4, legelőször Japánban, majd 2005-ben a többi régióban is, azonban a teljes verzió megjelenését megelőzte a GT4 Prologue előzetes kiadás 2003. évi megjelenése, mely mindösszesen néhány autót és pályát tartalmazott.

  A HD korszak:

  2006-ot írunk, a Sony útjára indította a PlayStation 3. generációját, mely elődein túlmutatva a jövőbe tekint az általa felmutatott csúcstechnikának köszönhetően. A nagy felbontású korszak elérte a videojátékokat is, a Polyphony Digital is tovább lépett, és elkészítették a GT4 alapjaira a Full HD 1080p felbontást támogató GT HD Concept 2.0-át, mely kizárólag a PlayStation Network hálózaton vált elérhetővé.

  Gran Turismo 5

  6 évnyi várakozás után 2010 novemberében végre megjelent az 5. rész.
  A GT5 több mint 1000 autót és 90 pályát tartalmaz. Az 1000 autóból 200 Premium, ami azt jelenti, hogy teljesen kidolgozott belső és külsővel vannak megáldva. A maradék 800 autó Standard minőségű. Kevésbé kidolgozottak és nincs belső nézet se. Megjelent a játékban az időjárás és a napszakváltozás is. De sajnos csak néhány pályán érhető el. Teljes értékű B-spec mód is található a játékban. Végre az online versenyek is mindenki számára elérhetőek lettek. 16 játékos lehet egyszerre a pályán. Eddei körülbelül 7 millió eladott példánnyal büszkélkedhet a GT5.

  Hasznos linkek:

  Tuning: [link]
  Trófea útmutató: [link]
  Tippek, trükkök:[link]

  PH! játékosok PSN elérhetőségei:

  Gebriel - CyberpunkPHUN
  james001 - kazama001
  sz_abika - xSzabikax
  nokia párti - danyinorbi95
  ¤Demes¤ - DemesGT
  v!ct0y - victoyka

  [ Módosította: Viktor77 ]

Új hozzászólás Aktív témák