Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bod101
aktív tag
válasz
tDr1v3r #100823 üzenetére
Azt viszont nem értem, ha teljesen elbomlik akkor mi okoz majd hosszútávon gondot? Nem adtak be sem elölt vírust sem olyat mint ami a vektor alapúban van. Ezeknél elhiszem, hogy lehetséges mellékhatás, mert ki tudja meddig van a szervezetben. Viszont, ha jól emlékszem az mRNS növényi alapú és a vírusból sincs benne semmi ezért nem értem, hogyan okozhatna problémát, ha nagy hülyeséget mondtam bocsi.
Szerintem még régebben kezdte a kutatását. -
Ringman
nagyúr
válasz
tDr1v3r #100823 üzenetére
a legújabb, majdnem 2 hónapos hír az, hogy a talán hörcsögöknél tartunk
-
-
bod101
aktív tag
válasz
tDr1v3r #100735 üzenetére
Lehet én tudom rosszul de az mRNS-sel már elég régóta dolgozik Karikó Katalin (ezúton is köszönöm Neki) és valahol azt olvastam 72 óra után lebomlik teljesen ezért nem értem, hogyan lehetne hosszútávon gond az oltással, illetve elég sokat már be is adtak ezekből a típusú oltásokból nagyobb gondok nélkül.
Cabaye89: majd írd le mi lett a teszt eredménye, köszi! -
HellGreg
őstag
válasz
tDr1v3r #100800 üzenetére
Sőt, kettő is lesz. Egy tiszta magyar (debreceni egyetem-népegészségügyi központ), illetve egy osztrák-magyar (pécsi egyetem egy bécsi vállalattal karöltve - mondjuk annak is nagyjából magyarok a vezetői). Szerintem nem rossz az, ha nem függünk senkitől vakcinaügyben.
-
HellGreg
őstag
válasz
tDr1v3r #100754 üzenetére
Pont a Lancet írt jókat a Szputnyikról (többek közt), engem az győzött meg végül arról, hogy merjem beadatni. Az most, hogy milyen politikai és gyógyszergyári érdekcsaták mennek a háttérben, kevésbé érdekel, azt meg nem szeretném bevenni, hogy az EMA mindenfajta politikai és gazdasági nyomástól teljesen független lenne, és ha azt is hozzáveszem, hogy a Pfizer vakcinája mekkora politikai nyomás alatt készült, ezzel kiegyenlíti a szememben az elhamarkodottság kategóriáját az is. Így majdnem minden vakcina egyenlő esélyekkel indult nálam. Az aluldokumentáltságot nálam ellensúlyozta a technológiai tapasztalat megléte, míg a másik oldalon a technológiai tapasztalat hiányát ellensúlyozta a dokumentáltság. Így valahogy
-
HellGreg
őstag
válasz
Az nem zavar senkit, hogy a hosszú távú mellékhatások egyáltalán nem ismertek, a lényeg, hogy van dokumentációjuk és az sem érdekel senkit, hogy nem vonhatók felelősségre. Ilyen ez.
Egyik sem biztonságosabb, mint a másik, mindannyian kísérleti alanyok vagyunk, és ezt el is fogadom, és ennek teljes tudatában adattam be a szputnyikot, és ugyanígy tettem volna, ha pfizer jut történetesen. A Lancet számomra elég hiteles, az EMÁ-t meg leszarom, ha rajtuk múlik, még 5 év múlva is lockdown alatt élünk. -
Reggie0
félisten
válasz
Hat, arrol nem szallingoznak a hirek, hogy bele is halt volna barki, szoval egyaltalan nem akkora gaz. Meg nem is sikerult igazolni az osszefuggest se.
#100734 Vesa: Ez csak az egyik fele. Az uj mutaciok felbukkanasakor felmerult, hogy az AZ joval kisebb vedelmet nyujt.
#100722 HellGreg: Mondjuk pont az kell, hogy dokumentaljak, es hivatalos, megbizhato adatokbol szamitasokkal is igazoljak. Bebofogni barki tudja, hogy jaj de jo, arra nem kell szakerto se, itt van nekunk orban...
-
Angelina87
tag
válasz
tDr1v3r #100112 üzenetére
Már igába hajtottam a fejem, mert látom, h anélkül a boltba se fogok tudni bemenni, előbb-utóbb... ott fogunk tartani, hiába mondják most, h nem kötelező.
Miért nem szerettem volna?? Mert amiket olvasok róla, hallok róla... közszemlére kerül, egyáltalán nem tetszik!! Amikor valamit nagyon eröltetnek, az nagyon büdös is sajnos...
Sőt, ami még plusz, hogy ebből az egészből egy nagyon csúnya politikai harc lett. Minden részéből is.
+ .... az immunrendszeremre szerettem volna hagyatkozni, és igen, még úgy is, ha elvisz ez a vírus fiatalon, ... -->>> mert egyáltalán nem tetszik már nekem ez az embertelen világ. Nyilván most nem húzom fel magam egy kötélen, de ha menni kell, hát menni kell....
Bocs ha néhány embernél ezzel biztosítékot kiverem, de ez csak az én magánvéleményem... -
Reggie0
félisten
válasz
tDr1v3r #100112 üzenetére
A vakcina kifejlesztésének ideje nem indok...
Az nem is, de a veszhelyzeti konnyitett engedelyeztetes mar lehet, elvegre, ha nem jelentene nagyobb kockazatot, mint a normal eljaras, akkor ez lenne a normal eljaras. Mondjuk a pfizer eseten azert mar eleg jo a helyzet, elvegre terhesek, gyerekek es felholtak is megkapjak, nem tul valoszinu, hogy egy atlagos egeszseges ember eseten valami csontvaz kihullana.
-
törölt tag
válasz
tDr1v3r #99930 üzenetére
Családtagnál szintén 1 napig 38,5 láz, gyengeség az oltást követő nap. Nem lehet olyan sz.r az AZ mert utána egyikünk rá két napra igazolt koronás lett és éjszakánként 180cm széles agyon aludt az Astra-sal(legkemenyebb tünetekkel a családból, Pl 2 hét láz, 9nap szaglás ízérzék elvesztése)
Utána még páran benyaltuk a brit mutációt enyhe tünetekkel(hőemelkedés néha lázzal, fejfájás, szag/íz reszl.elvesztese. Astra nem tudom mennyit tett hozzá, de 4ünk között: 37alatti testhő, nátha, 2 hét után részleges szaglás elvesztés pár napig).
6 hétig postcovid tünetként megmaradt a magas pulzus(sportnál +20utes)... Astrara megyek, remélem nem jön vissza.
-
Tewe013
őstag
válasz
tDr1v3r #99930 üzenetére
Én azt kaptam 16-án (23F), ismerősök akik előttem kapták mondták, hogy oltás után 11 órával jöttek elő a reakciók ez nálam is bejött reggel kaptam fél 9-kor este fél 8-kor már indult a hőemelkedés, egészen 38,5-ig ment amikor bedobtam egy algopyrint utána tudtam aludni rendesen, másnap végig hőemelkedésem volt utána elmúlt, majd par napig még éreztem az oltás helyét azóta semmi. Háziorvosnál kaptam, másodikra nem írtak konkrét dátumot azt mondták, majd szólnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Xbox Ultimate előfizetések
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS: Vállalati hardvermegoldások és nagykereskedelmi lehetőségek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest