Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Reggie0 #100758 üzenetére
Lehet kicsit félreérthető voltam de bennem eleve nem volt kétség, ha felajánlották volna első nap simán mehetett volna belém a szuri az egészségügyisekkel együtt, minden jobb mint megfertőződni és lógni a levegőben hogy akkor sima náthatünetek, ágyba ledöntés vagy kórház legyen kimenetelben - vagy egy temetés.
Már csak a családomban is láttam hogy mit művel ez a szar, nem akarok senkit sem a saját temetésem intézésével terhelni...
Azt nem értem hogy egy most először használt technológia esetén miért nincs para a hosszútávú hatásoktól, mert ugyanúgy lehetne mint az AZ-nál a vérrögtől. Persze tudom, média, meg a Pfizer az új iPhone... de azért elég szar hogy ez befolyásolja ilyen szinten az embereket, főleg ilyen kis esetszám mellett is.
#100759 HellGreg: Az érdekcsatáknak nem látom nyomát ennél, az AZ egyértelműen nem tudja teljesíteni a vállalt mennyiségeket, de ez sem látszik az EMA kommunikációján ami még mindig azt mondja hogy az előnyök meghaladják a hátrányokat. (A vakcinaútlevél már más kérdés persze, szerintem nettó ízléstelen hogy nem a "sablont" adják az országoknak hanem kőkemény politikát csinálnak belőle - hogy szopathassák a csutit, lefogadom ez a végcél ezzel is. Csak megint ártatlan embereken csattan ugye.)
A Sputnikról azért lehet hallani eleget hogy mennyire elbaszták az engedélyezési folyamatot, már csak a kérelmet se jó e-mail címre küldték el ha jól emlékszem.
Meg nyilván voltak-vannak egyéb bakik is ezen kívül ami hátráltatja az egészet (lehet itt majd besegítenek valahogy a németek most, hogy használni szeretnék az oltásukat), de nyílván nem von le semmit a hatásosságából, az oroszok nyílván értenek hozzá, ahogy a kínaiak is mert van elég know-how mögöttük már csak a lakosság száma miatt is - csak ők basznak az engedélykérést is beadni hozzá, inkább a COVAX-on át próbálnak bekerülni a világ disztribúciós hálózatába, mert valamiért nem akarnak transzparensek lenni a vakcinájukkal. Pedig vszeg az EU is szeretne jobban haladni az átoltottsággal, már csak presztizsből is jó lenne a kontinensnek ha minél előbb be lenne oltva mindenki...
Mondjuk így, a jelenlegi helyzetből kiindulva nem tudom mi lesz ha elérünk odáig hogy lesz saját fejlesztésű oltóanyaga az országnak...
Lehet nem is lesz belőle semmi kiindulva abból hogy mekkora mennyiségű Pfizert kötött le az EU.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest