- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gibo
senior tag
Ehhez elég egy minőségi 600/650-es táp....és még abban is bőven marad tartalék. ( Maga a felvázolt konfig beérné egyébként egy 500/550es platinum táppal is, de a tartalék soha nem árt...) Esetleg megéri elgondolkodni egy RX6800XT-n is a 16GB VRAM okán de oda akkor kell egy 650-700as táp.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Dehogy
csendes tag
Lassan itt a gépcsere ideje. Lesz benne egy RTX 4070-es, hozzá való nem overkill AMD proci(fogalmam sincs), valami középkategóriás alaplap extrák nélkül, egy m2-es ssd, egy négy terás hdd, 2x 16Gb ram, semmi rgb, extra ventillátor, vagy túlfeszelés. 700-as vagy 800-as tápot javasoltok? Gondolom az erősebb már felesleges lenne.
-
Gibo
senior tag
Corsair-el már én is szívtam... Viszont az EVGA 650W NEX650G tápom - 2014es vásárlás - a mai napig szépen teszi a dolgát...ès még garanciális is
Kíváncsi lennék a címben jelzett tápoknak ki a gyártója.
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
veterán
Szerintem erre azért minden tápegységnél megvan az esély. Ami el tud romlani, az el is fog.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
NandoXXL
senior tag
válasz MasterDeeJay #16 üzenetére
Ne is mond a Corsair-t, kb 2 évig üzemelt tápot elővettem, és lerobbant róla az IC, akkorát szólt mint egy petárda.(ajánlott darab volt, nem egy olcsó darab)
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
ddekany
veterán
Nem tudom, hogyan alakulnak majd a statisztikák. Lehet hogy nem számít, lehet hogy igen. Valójában leginkább azt nem értettem, hogy ez miért eco mód, és miért nem silent mód.
"gondoljátok, hogy összes mérnökénél okosabbak vagytok? "
Magas labda... Gondolod, hogy mérnökök arra optimalizáltnak, amint amit te végfelhasználóként preferálnál?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Jelenlegi tápom belseje, titanium hatékonyságú. Elég szép és itt se sok borda van, gondolom a hatékonyság végett nem terhel annyi hőt. Na meg elég szellős is.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
veterán
Nekem mindkettőtök álláspontja logikusnak tűnik.
-
Viktor77
titán
válasz kromatika #25 üzenetére
A kevesebb mit jelent? Nem 20 év? Mert a gyártó 10 évet vállal. Ennyi elég.
Azt meg erősen kétlem, hogy odabent valami forró lenne, azt érezném a táp házán is, ahogy érzem a vga melegét a ház oldalán.
És egy kérdés. Mivel gyakorlatilag minden tápgyártónál (és címkézőnél) megjelentek az ilyen tápok, gondoljátok, hogy összes mérnökénél okosabbak vagytok?[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
kromatika
veterán
+1.Szerintem teljesen egy értelmű hogy a táp élet tartalmának nem tesz jót a az eco mód.Hiszen álltalános tény hogy minnél melegebb hőmérségletben vannak a kondik,annál kevesebb az élettartalmuk. Na már most, ha nem is melegszik a táp,akkor is a kondik hűvősebb környezetben vannak egy nem halható pl 500RPM-en forgó venti esetében,mint ha egyáltalán nem pörög a venti. Ez tény.
-
ddekany
veterán
Mi abban az "eco mód", hogy nem pörög a ventilátor? Nem inkább silent mód kéne legyen? Vagy olyan sokat fogyasztana maga a ventilátor? Még az is lehet, hogy eco módban hamarabb tönkremegy a táp, mert forróbb, az viszont pont anti-eco... Másfelöl, nem kopik a ventilátor csapágyazása, az is igaz.
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz MasterDeeJay #16 üzenetére
Delta tápokról sok jót hallottam, bár meglep, hogy Delta gyártású asztali tápok általában nem kapnak túl jó pontokat a teszteken. Tudtommal régi platformokhoz ragaszkodik.
-
veterán
Anyám tartalék asztali gépében még szerintem az a 400-as Codegány van, amit 2008 körül vehettem. Ma már ritkán van bekapcsolva, mert laptopra váltott kb. 8 éve. Tavaly ősszel kitakarítottam neki, egy szem púpos kondi nincs még benne. Ettől persze nem használnám már nagy nyugodtsággal, jópár alaplapot kivágtak ezek anno.
-
Nekem a legtöbbet futott tápom P4-es szervertben volt Delta DPS 600MB ami bizony keményen lenyomott 10+ évet 24/7 több szerverben is aztán már csak otthon kisérletezősnek maradt meg. Legrégebbi amit még használok FSB 250w-os P3/light core2 gépekhez 2001-es gyártású nehéz mint a dög.
Ugyanakkor döglött már már CX450-es corsair magával vitte a lapot is viszont mivel kukából volt ezért lehetséges elázott szóval nem egyértelműen táp hibája volt.[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Bár már évek óta laptopot használok a régi asztali helyett, azt csak néhanapján kapcsolom be, de abban a Seasonic tápot még a hírhedt Mistralban vettem 2007 vagy 2006-ban - azóta kiszolgálta az Athlon XP konfigom végnapjait, Core 2 Duot, majd utána i5-750, ahol időhiány miatt elmaradt a fejlesztgetés; videókártyákban pedig talán össze sem tudom számolni... 6600GT, 6800U, 7900GS, 4850, 4890, 7870, RX480 - ha jól emlékszem ennyi volt.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
veterán
A másik meg, hogy gondolj bele mennyi 10 év garos tápegység van a felhasználóknál világszerte. Ezeket nem lehet csak azért kukázni, mert az nV hülyét kapott az új csatijával. Napokban láttam egy fórumbejegyzést, hogy a kollégának 15 éves a tápja és most gondolkodik csak a cserén. Ennyi. Így is elég elektronikai hulladékot termel az emberiség.
-
-
veterán
Az AMD tudtommal nem fogja alkalmazni a csatit, tavaly még ez volt a hivatalos álláspont. A Corsair ATX 3.0 tápjain sincs ilyen, hanem külön adnak átalakító kábelt.
Amúgy nekem ez az EVGA táp bejön, jó lenne tesztet is látni róla. Úgy gondolom, hogy középkategóriába a BQ, Seasonic és FSP tápokkal lesz egy szinten.
-
herion
tag
A 4070Ti-hoz alapból adják (az enyémhez legalábbis) a 12VHPWR 2x8 pin gyűjtőkábelt/adaptert. Eszem ágában nem volt és nem is lesz lecserélni csak azért a tápot, hogy kiváltsam az adaptert egy fixen szerelt 12VHPWR csatlakozóra.
Régi gépemben egy EVGA 600 BQ 80+ bronz táp ketyeg lassan 6. éve. Teljesen hangtalanul teszi a dolgát a mai napig.
Who Let The Dogs Out?
-
zetor2000
őstag
Olyan tápot kell venni, ami megfelel a teljesítmény követelményeidnek - esetleg egy következő konfignál is. A csatlakozók majd alakulnak...
Én most - pár hete - cseréltem a pc házban tölteléket, és nem kívántam rá a 12vhpwr csatira. Ha kéne, megoldanám valami adapterrel, bár egy ilyen kártya használata túlmutat a jelenlegi tápegységem teljesítmény keretein. Azaz ha vennék valami combos VGA-t, akkor azzal a lendülettel egy tápot is kéne vegyek. Ez esetben felmerülhet, hogy legyen olyan táp, amin eleve van 12vhpwr csati. De lehet, hogy a palettán szétnézve olcsóbb egy ilyen extra nélküli táp+egy átalakító, mint egy 12vhpwr-rel szerelt táp.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Chibass
tag
Köszi, logikus, amit írtok. Emiatt én sem vennék új tápot, csak ha már igen, akkor elgondolkodtam, hogy ez szűkítené-e a keresésem lehetőségeit.
Aki nappal is legény, az éjjel nem volt ott!
-
félisten
RTX4070-re már nem lesz kötelező, a régi 8pin-essel nyugodtan szerelhetik a gyártók.
Ennél erősebb VGA-hoz meg már lehet venni aprón adaptert, vagy moduláris táphoz megfelelő kábelt.
Csak ezért biztos nem vennék új tápot, illetve külön ezért nem szűkíteném a keresési feltételeket."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Az egy evolúciós zsákutca.
Ott van ezer éve az EPS csati 250w max terhelhetőséggel (szervereknél 336w) azt kellene használni, ha kell akkor rakjanak rá 3db-ot is. Majd meg a süllyesztőbe ahogy mondjuk a sataexpress.
Vagy ott a szintén szervereknél használatos ezer watt felett is terhelhető lapos csati ami a redundás tápok és azoknak cage-eit köti össze.
Totál fölöslegesen oldottak meg egy olyan problémát amely már meg volt oldva korábban.Szóval igen, csak olyan tápot vennék amelyen nincs ilyen csati. Nem támogatom azt amit nem találok megfelelőnek.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Persze.
1. Azok a kártyák, amikhez kell, olyan árakon mennek, amennyit én nem fogok kiadni értük - valószínűleg még sok év múlva, használtan se (hacsak nagyon be nem esnek), mivel régóta csak minimálisan játszok, néhány régi játékot veszek elő nosztalgiázni.
2. Csak a tápcsatlakozó formája a különbség. Molex -> PCIe átalakító is volt sokáig anno.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Segal
veterán
Simán
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Chibass
tag
Ti vennétek ma olyan tápot, amin nincs 12VHPWR dugasz?
Aki nappal is legény, az éjjel nem volt ott!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest