Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Google Chrome
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- DIGI internet
- Facebook és Messenger
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
-
IT café
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaTika
tag
Sziasztok!
25-ért a Hyperx Cloud Alpha jó választás lehet? Nem szeretnék egy olyan "gamer" fülesre kiadni, ami valamilyen hatásvadász irányba el van víve (se led, se túltolt basszus nem izgat, zenét is szeretnék rajta hallgatni). Szóval valami kiegyensúlyozottabbat szeretnék, de nem túl sokat költve rá. A következő kiszemelt a Sennheiser Game One, illetve a Beyerdynamic Custom Game, de ezek jelentősen drágábbak is. Itt az volna a kérdésem, hogy ezekkel van esetleg tapasztalat? Megéri az adott esetben kétszeres ár? Esetleg bármelyikről lebeszélni, hogy egyáltalán nem éri meg?
Edit: Jelenleg egy Sennheiser HD555 (hangzásban ezt minimum kéne tartani) + 2000ft-os asztalai mikrofon kombó van, ezt kéne leváltani. Hangkártyának pedig egy SupremeFX-elszerelet alaplap (de van egy sanda gyanúm, hogy ez nem ér fel egy jó Asus-al vagy Creative-al). Ohh, illetve néha szinte biztos lenne használva PS4-hez, ott a kontrolleres hangkeltés miatt semmi elvárás nincs.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
mohitook
tag
Sziasztok,
Füles nézőben vagyok ajándéknak, ehhez főbb paraméterek:
Ár: 10k maximum (még alakulhat, de inkább lefelé)
Headset! mikrofon lehetőleg ne törjön, recsegjen (gyerekeknek lesz, valószínűleg elég sokat lesz használva..)
Ahogy az előző pontban leírtam legyen strapabíró, gyerek kézbe kerül így minél strapabíróbb annál jobb.
- Mivel a mai gyerekek bírják a márkás cuccokat - ha neve van az sem utolsó szempont - .(tudom-tudom, 10k márkás headset-ért ami bírja a gyűrődést és még szól is... ezért jöttem ide, hátha van valami ADU, vagy egy jó kompromisszumos megoldás)
Köszönöm.
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz kalozhun100 #22594 üzenetére
Nem vagyok a Kingston reklámembere, de jó választásnak tűnik a Revolver S is. Igaz olvasni, hogy ár/értékben már megoszlanak a vélemények, de ez abszolút szubjektív dolog.
Mercury
-
CsonkaImo
addikt
válasz kalozhun100 #22594 üzenetére
Siberia V2-nél már az a Alpha is jelentősen jobb. Sennheiser gaming szériájából az összes headset ami +30k, már elég jó.
-
kalozhun100
őstag
válasz pulutodurumo #22593 üzenetére
Na jó max 50k-ig. Siberia v2 usb helyett.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
pulutodurumo
addikt
válasz kalozhun100 #22592 üzenetére
Például az Audio Technika ATH-ADG1x.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
SH4D0W2011
őstag
válasz galaktikus #22589 üzenetére
Állítólag jóféle az a hangkártya, én is rárepültem volna, de úgy tudom, konzollal sajnos nem működik, így mást vettem. Kár, hogy lemaradtál az akciós GAME ONE-ról.
-
galaktikus
aktív tag
válasz galaktikus #22587 üzenetére
Továbbvinném a Sennheiser Game One gondolatmentet.
Mi a topiclakók véleménye a Game One és a GSX1000 erősítő kombinációról? Tudom drága ez így, de ha első körben be tudom olcsóbban szerezni a fejest, akkor később vennék hozzá egy GSX1000-et is. Nagyon megtetszett
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
Dency01
aktív tag
Amúgy Hyperx-ből mit ajánlotok 30K alatt.
Hyperx Cloud 2- t rendeltem de még van időm módosítani.Hyperx Alpha ez jobb lenne esetleg? Látom ez a továbbfejlesztett verzió.
Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.
-
galaktikus
aktív tag
válasz bombibmw #22578 üzenetére
Bakker.. tegnap meg akartam rendelni és lekéstem róla..
Pedig én mindenképp one-t akarok, mert sokkal jobb hangja van mint a zero-nak..Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
Dency01
aktív tag
Alza-nál vannak jó árak nézegessétek.
[ Szerkesztve ]
Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.
-
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Lenne egy g533 -am amihez ugye adtak egy USB-s sticket. Viszont van jó hangkártyám amivel nem lehetne használni? Létezik valamilyen jack-> USB átalakító amikkel ezek mennének? -
bombibmw
veterán
válasz kalozhun100 #22580 üzenetére
Nekem GSP 600 volt.
Netes tesztek szerint a Game One ugyanott van.
Egy hangyányit jobb volt az Alphanál, de ennyiért a Sennheiser best buy, de már rendes áron megy, ahogy a kolléga is linkelte.
Nekem is Alpha van és teljesen jó a hangja és kényelemre is ott van.
26k-ért sima vétel. -
modflow
veterán
Valaki rendelkezik Sony WH-L600 fejhallgatóval?
Egy ilyet szeretnék venni filmnézéshez.
Mi a véleményetek erről a termékről? -
bombibmw
veterán
válasz kalozhun100 #22577 üzenetére
Sennheiser Game One most 35k az Aquaban.
Fényévekkel előtte van. -
kalozhun100
őstag
Hello Steelseries Siberia v2 orange heat usbt szeretném lecserélni valami jobbra. Ár plafon olyan 35-40k. Hasonló kialakítás lenne jó.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
lkristóf
senior tag
Nem bírtam ki, vettem egy HyperX Cloud Alpha-t az alzától (25 390 Ft).
ONLINEFIZETEK
kuponnal ingyenes a szállítás. -
maestro87
őstag
Sziasztok!
Olyan gamer fejhallgatót tudtok ajánlani ami azért zene hallgatásnál is megállja a helyét?
Mindenképpen vezeték nélkülit keresek és olyat aminek csekély a késleltetése.
Lényeg, hogy játékoknál, filmeknél ütős hangja legyen. Jelenleg egy gagyi vezetékes fejhallgatóm van aminél minden jobb és ha nem muszáj nem vennék kettőt (játékra és zenére). Mikrofon nem kell rá. "Kicsi" legyen és kényelmes, letisztult dizájn (nagy gamer fejesek nem tetszenek). Ez a Logitech például tetszik, viszont a jelenlegi ára már nem.
Itthoni és külföldi rendelés is játszik. Nem sürgős, tehát várok én egy nagyobb Amazon akcióra is ha kell.
Árban max. 30 ezer környékén jó lenne kihozni, de az se baj ha olcsóbb. -
pulutodurumo
addikt
válasz Terminator17 #22571 üzenetére
Jó, van benne fejeserősítő. Nem egy csúcs kártya, de ha nem valami hiper alaplapid van, akkor lesz javulás.
-
Terminator17
senior tag
ASUS Xonar DGX hangkari jó lehet játékra? mármint egy jó füles kitudja hasznalni?
[ Szerkesztve ]
Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Valós 5.1/7.1 fejhallgatót keresek. Asus xonar dgx hangkártyám van.
Lehet kábeles csatlakozású, de a vezeték nélkülit sem zárom ki. Viszont a kábele viszonylag hosszabb legyen.
Létezik olyan fejes, ami optikai kábelen csatlakozik?
Főként játékra lenne, de ha van rendes térhangzású film, azt is azzal nézném.
Rendes használatra van két normális hangszóróm, azt a továbbiakban is használnám.
Árat nem tudok mondani, mert nem találtam még ilyet sehol sem, a virtuális térhangzás meg számomra komolytalan...The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #22548 üzenetére
Szóval akkor jól sejtettem: ilyen nem létezik?
-
L4mie
veterán
válasz SsPL711 #22566 üzenetére
Digitális 7.1 nálam 1 alkalmazásban működik... ott se győz meg.
A logitech gaming software-ben a demózás közbenVettem asszonynak egy fehér g933-at e-bayről, 22k-volt Magamnak meg egy feketét 24k ért, ővé kiállított vitrinesként volt hirdetve, enyém gyártó által felújítottként.
Övé dobozában teljesen új hatással tényleg olyan volt mint amit csak kiraktak a polcra, enyém kartonban új kábelekkel, de hogy is fogalmazzak....hót büdös izzadt, pézsma szagú párnákkal... fogtam a G633 párnáit és csereÖsszességében G633-t egyszerűbb használni, de a kábel mentesség meglepően szuper szabadságérzetet ad.
Van valakinek tapasztalata, hogy a 933-ban szabvány 3.7V Lipo/ion cellák vannak? Mert akkor lehet elgondolkozom rajta, hogy szerzek bele nagyobb teljesítményűt, modellezőktől/airsoftosoktól.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
-
SsPL711
őstag
válasz DarthSun #22562 üzenetére
A torzítás egyedi lehet, nekem laptop high definition alaplapi hangkártyával és usb-s DAC/Amp-al is nagyon jól szól. Kivéve ez a 7.1-es szarság, de nem lovagolok tovább rajta. Még egy kört kipróbálok aztán elengedem ezt a 7.1-es mizériát. Már rendeltem hozzá egy másik usb-s hangkártyát ami szintén tud virtuális 7.1-et. Majd referálok ha, sikerült letesztelni. Köszönöm az eddigi infókat is.
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
kenyerr
tag
Sziasztok!
Céges rendeléssel érkeztek ilyen fejhallgatók. Sajnos az egyik hozzáadott mikrofon használhatatlan viszont a másik is nagyon halk ha nem 2cm-re van a szájunktól.
Tudtok esetleg ajánlani egy "apa<->apa" kiosztású kábeles mikrofont hozzá? -
válasz SsPL711 #22561 üzenetére
Értem, sajnos az USB hanghatásait nemigen hallgattam. Én zenére kerestem fülest, aztán nem találtam megfelelőt, a gamer szekciónál hallgattam bele a G430- ba, döntöttem, megvettem. Kipróbálom majd, de sztem ha egy X-Fi szintű hangkártyára rádugod jackkel, és a hangkártyán állítasz be valamilyen virtuális 3D katyvaszt, még gondolom az is jobb eredményt ad. De sztem legjobb simán stereoban.
Megvételre senkinek nem ajánlom már a G430- at az eltérő vélemények miatt. Hátrányait is leírtam már : állítólag törik, vigyázni kell rá; a műanyag pánt ropog állkapocsmozgásra; valamint egy utólagos tapasztalat - a középsávban előfordul néha egyfajta különös torzítás, de ez a DirectSound miatt lehet, mer Wasapi+SoX resamplerrel, tehát megkerülve a DS- ot, nem jön elő. Valamint SoX nélkül hangfalon is hallani ezt, csak kevésbé feltűnő (csak néhány zeneszámnál vettem ezt észre).A 3 test probléma nem megoldható.
-
SsPL711
őstag
válasz DarthSun #22560 üzenetére
Ezt értem. De, olvastam többektől, hogy milyen jó a virtuális 7.1-el filmet nézni vagy pl. fps játékokban jól hallja az ellenség pozícióját. Én pedig ezt egyáltalán nem tapasztaltam az usb-s mankóval. Sőt olyan gagyi a hangja még sztereóban is usb-vel, hogy legszívesebben kidobtam volna a fejest, ha nem hallgatom meg sima jack összekötéssel.
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
válasz SsPL711 #22559 üzenetére
Pld én is írtam hogy az USB protézissel gyenge, de jackkel hallgatva meglepően jó. Bizony jól hallod, az 50K- s kategóriát veri. Sőt valami 60K- st is füleltem, de sajna annak sincs igazi magasa, tompa, a mély meg lassú, terpeszkedik, szétfolyik, hihetetlen...nem tudok mit kezdeni velük. Haverom is hozott pár fejest, aztán megállapodtunk hogy a G430 jobb.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
SsPL711
őstag
válasz CsonkaImo #22558 üzenetére
Van egy Beyerdynamic Custom One Pro-m, de nem értem, hogy ez a kérdés, hogy oldja meg a problémámat
Rákerestem a fórumban a G430-ra, lehet, hogy nem olvastam el az összes hozzászólást, de amiket elolvastam azokban nem szidják, sőt...[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
válasz Terminator17 #22554 üzenetére
Jack csatlakozós, nem tudod állítani max a hangerőt. Hangkártyádat tudod testre szabni, ha van rá szükség.
-
SsPL711
őstag
Segítsetek már.
Vettem egy Logitech G430-at.
A hozzá adott USB-s virtuális 7.1-et biztosító, hangkártyának csúfolt valamivel, katasztrofális a hangja.
Milyen beállításokkal használja aki használja?
Hogy működik ennél a 7.1-es virtuális hangzás, pl egy DVD-vel vagy pl BF3-ban?
Az LGS le van töltve, mert az egerem is Logitech, tehát állítgatni tudom a különféle módok között.Sima jack-el használva sztereó hangzásban, veri az 50 ezer forintos Hi-Fi fejhallgatómat, de ezzel az USB-s "toldalékkal" valami katasztrófa. (van usb-s fejhallgató erősítőm is azzal is jól szól sztereóban)
Kétségbeesésemben ma már elkezdtem keresni hozzá másik usb-s hangkártyát, mert nekem ezzel amit adnak hozzá gyárilag katasztrófa, játékkal, filmmel vagy bármi mással 7.1-ben vagy Sourrond-ban sztereóban is (usb-vel).Itt meg olvasom, hogy milyen ajánlott a G430 már 2014 óta.
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Mercury
aktív tag
-
Terminator17
senior tag
válasz CsonkaImo #22553 üzenetére
amúgy ezt is állitgatni kell mint a b@rom? mert ezeket nagyon utálom. Szoval azt szeretném ha csak bedugom azt jónapot megy midnen ahogy kell. ez is ilyen volna ?
Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
CsonkaImo
addikt
válasz Terminator17 #22552 üzenetére
100%
-
Terminator17
senior tag
válasz Mr.Mercury #22551 üzenetére
és ez biztos jobb mint a mostani logitek?
-
Mr.Mercury
aktív tag
-
Terminator17
senior tag
hali mit ajánlanátok fps játékhoz ? most van egy logitek g430 fejesem de nem hozza azt amin elvárnék....lehet velem a gond de a teszkos 3k fejes nem sokkal volt ennél rosszabb. Tehát kb 20-23 k ig keresnék mikrofonos fejest ami ér is valamit. jah és ilyen hangkarim van CREATIVE Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion
[ Szerkesztve ]
-
Wa2x_
veterán
(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játék
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
15e
(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezetékes
(4) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofonos
(6) Milyen hangzást vársz el?
Real 7.1.
(7) Milyen csatlakozású legyen?
Jack
(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált hangkártya
(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Nem fontos
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van olyan térhatású fejhallgató, ami tényleg térhatást produkál és nem kerül csilliárd forintokba, PC-hez és/vagy PS4-hez és amit a játékokban ki is lehet használni?
Ami teszteket olvastam eddig ezekről azok alapján elég szkeptikus vagyok, de nem lenne rossz, ha tényleg lenne valami használható... Tehát nem a "placebo hatás" érdekelne.
THX!
-
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Az alábbiakban szeretnék segítséget kérni:
Első sorban asztali gépnél játékra, hogyha a csatlakozás lehetővé teszi,hogy TV-hez kössem, akkor esetleg filmnézés, Xbox.(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Alapvetően 30k-nál húztam meg a határt, de ha az adott feltételek mellett mondjuk 35, vagy 40k lenne az ajánlott határ, akkor hajéandó lennék annyival többet költeni rá.(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezeték nélküli.(4) Circumaural vagy supraaural?
Inkább circumaural, szemüveges vagyok, hogyha a fülemet a fejemhez nyomja a fejhallgató, akkor a szemüveg szára hajlamos huzamosabb idő után törni a fülemet.(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofonos, első sorban multival játszom, szeretném voice chatre is használni játék közben.(6) Milyen hangzást vársz?
Világ életemben stereo fejhallgatókat használtam, nem tudom,hogy milyen hangzást várhatok mondjuk egy 5.1-es fejhallgatótól, de nem zárkózom el tőle.(7) Milyen csatlakozású legyen?
Passz. Gondolom a wireless fejhallgatóknak saját adója van, ami USB-n csatlakozik a géphez.(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Asrock Z87 Extreme6 alaplapi kártya, Windows drivere.(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Jó lenne ha egyszerű fekete lenne, nem érdekelnek a parasztvakítós RGB villogós fícsörök. Hasznos lenne ha esetleg a mikrofon végén lenne állapotjelző led (világít ha be van kapcsolva, nem világít ha mute-on van), de tudok élni nélküle. Esetleg hasznos lenne ha a wireless funkció mellett kábelen is tudna üzemelni,de mivel elsődlegesen vezeték nélkülit keresnék, és vezetékesem van, így ez sem létszükség.Logitech G533-val szemezek, PCX-nél most akcióban 31k körüli áron elég barátinak tűnik az ajánlat, és szeretem is a Logi termékeket, de nem tudom,hogy ilyen árfekvésben, kategóriában van-e jobb ajánlat.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
ZsomborAsrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Olympos
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Speedlink Meduse True 5.1-es headsetet, amely jack dugós.
(A régi is ilyen vaolt, csak USB-s; az elromlott, azt akartam pótolni, de nem figyeltem és jack dugósat rendeltem. Már mindegy.)Rákötöttem az alaplai integrált rendszerre (Asrock z97 Pro4), szól külön-külön mind a 6 hangszóró, illetve működik a mikrofon is, de amint elindítom a játékot (pl. PUBG-t) és elkezd dolgozni a CPU nagy durva interferencia hangzást észlelek.
Hogyan lehet ezt csökkenteni? (Semmit nem hallok, csak ahogy mozgatom az egeret, meg ahogy tölt a CPU...)Haverom azt mondja, hogy vegyek PCIe hangkártyát, az megoldja.
Ok, veszek is, de nincs más megoldás? -
ZDN.
csendes tag
válasz pulutodurumo #22541 üzenetére
Ez rendben van, és köszönöm, de még nem tudom milyen fejhallgatóban gondolkozzam.
-
patakij
tag
válasz Killerlaca #22542 üzenetére
Saját tapasztalatok alapján én Cloud 1-et javasolnék (vagy Cloud 2, de az lehet drágább). Akciósan be szokott esni 20 alá, most talán pár ezressel többet kóstál. Jó minőségű mikrofon, abszolút zajmentes, csak az hallatszik amit beszélsz, semmi más.
[ Szerkesztve ]
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok valami jó fülest ajánlani aminek zajmentes a mikrofonja?
Vettem egy Cerberus-t, de hiába van rajta a szivacs a mikrofon részén simán belehallatszik a szuszogás illetve van elég rendes alapzaja sajnos.Most néztem egy Aula Razorback Virtual 7.1 videót amiben elég jónak tűnik a mikrofonja.
Szóval tud valaki ajánlani kb 20 000Ft-ig egy fülest aminek jó és zajmentes a mikrofonja?
Köszönöm
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
pulutodurumo
addikt
Amit PC-vel, konzollal, TV-vel és még telefonnal is használni lehet, az csak a Bluetooth. Persze ahhoz kell egy adó is. Optikai bemenetes, (konzol és esetleg TV miatt) aptxLL (low latency) képes a játék miatt. Például az uGreen csinál ilyet, de biztosan más is. Csak azt láttam legutóbb.
Viszont a mikrofon hangja BT-n nem fog menni. Csak telefonon, és PC-n USB dongle használatával. Viszont akkor a fejhalltóra jövő hang nem lesz jó minőségű.
[ Szerkesztve ]
-
ZDN.
csendes tag
Nem tudtam szerkeszteni az előzőt, ezért így írom: Annyit jegyeznék meg, hogy a több eszközzel való kompatibilitás, vagy a nagyobb választék érdekében le tudnék mondani a mikrofonról, hisz az leginkább PC játékhoz kell, azt pedig meg tudom oldani valami kis mikrofonnal amit mágnesesen felrakok a fejhallgatóra amikor mikrofonoznék. Ha így tudnátok jobban passzoló terméket ajánlani, megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
ZDN.
csendes tag
Üdvözletem!
Fejhallgató vásárlásban szeretném kérni a tanácsotokat.
Az igényeimet fel tudom sorolni, de netes áruházakban rengeteg dologra nem tudok szűkíteni, sok dolog pedig még személyes kipróbáláskor sem derül ki, nemhogy egy webshopos leírásból.
Tartós, jó fejhallgatót szeretnék akár napi használatra, ami több eszközzel is használható.
A kötelező kérdések:
1: Játék, PCn, de örülnék neki ha később tudnám használni okostvvel (elsősorban ez a fontos)
játékkonzollal, esetleg mobiltelefonnal.2: nehéz megmondani, 30 ha a legtöbb igényt, akár 60-80 ha minden igényt kielégít.
3: mindenképpen vezeték nélküli.
4: fül körüli.
5: mikrofonnal, de örülnék neki ha eltávolítható/visszatolható lenne. Nem merev, hanem szabadon állítható mikrofont preferálnék.
6: ha már sok pénzt adok ki, leaglább virt 7.1.
7: nyitott vagyok, de az usbt preferálnám a következő pont miatt.
8: integrált és gagyi usbs hangkártyákat használok.
9: szeretném ha esztétikus lenne, de nem kell világítás, sok szín, kiálló csicsák, macskafülek. Kellemes egy-két szín, fekete-fehér v szürke.
amit szeretnék még: cserélhető, könnyen pótolható akku, vezetékes használat jack csatival, ha lemerülne az akku vagy ha olyan eszközzel használnám, amin csak jack van, fej méretét meg nem sokszorozó design- (pl SONY MDR-RF 811 RK)
A corsair hs70el szemezek, de elrettent a nem cserélhető akksi, és a jack input hiánya.
Minden javaslatot és tanácsot szívesen olvasok!
Köszönöm!
-
goccer
aktív tag
válasz SH4D0W2011 #22537 üzenetére
Köszi, gondolom ilyen MediaMarktban ki vannak ezek rakva nem? Megnézem hogy mennyire kényelmesek, aztán hátha lesz valami black friday akció
-
SH4D0W2011
őstag
válasz goccer #22536 üzenetére
A Cloud II-nek állítólag javítottak a mikrofonján az elsőhöz képest, az Alpha meg sokak szerint jobban szól, mint a II. Én az Alphát választanám, ha HyperX-ben gondolkodsz.
Bár ez nem öleli körül teljesen a fület, szerintem inkább supra kialakítású, de elég kényelmes így is. -
goccer
aktív tag
Első nem-belépőkategóriás gamer headsetem megvásárlásán gondolkozom. Szinte csak játékra, főleg kompetitiv FPS-ekre használnám. Tök botfülem van zenei szempontból nekem aztán tökmindegy hogy szól, de halljam hogy pontosan merről jön az enemy Emellett fontos lenne a tartósság, 5000 ft-os headsetek kábelei jó ha 2 évet kibírtak, talán a mostani Sharkoon Rush ami többet kibírt ilyen szempontból. HyperX-eket nézegettem: Cloud, Cloud2, Alpha. Nem tudom hogy hangzásra/mikrofon minőségre van-e lényeges különbség ezek között. A régi Cloud az ára miatt szimpi, a Cloud2 virtual 5.1-e nem nagyon izgat, anélkül feltételezem nem éri meg a felárat, az Alpha pedig a cserélhető kábele miatt merült fel. Vélemény? Esetleg hasonló árban tudtok olyat ami jobban feküdne?
1. Játékra, FPS.
2. max 30e
3. vezetékes
4. circumaural
5. mikrofonos
6. Jó lesz a stereo
7. mindegy
8. alaplapi integrált
9. kevésbé csicsás annál jobb -
Olympos
aktív tag
válasz CsonkaImo #22531 üzenetére
Köszi!
Azt egy percig se vitatom, hogy a hangzás, hangminőség terén alulmarad a valódi 5.1/7.1: sokkal kisebb hangszórók, gyengébb effektek.
Senya barátom most kényszerült váltani valódi 7.1-ről stereo-ra, ha nem romlik Senya teljesítménye, akkor később úgyis beállok a tornasorba....[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
Sziasztok milyen fejhallgatót ajánlanátok az alábbi szempontok alapján?
1. Játékra, ritkán zene.
2. nagyon max 25ezer, de ha lehet 20ezer alatt szeretnék maradni.
3. vezetékes
4. Circumaural
5. mikrofonos
6. a lehető legjobbat, amit hasznosíthatok játékokban
7. teljesen mind1
8. alaplapi integrált
9. Nézzen ki azért valahogy, külsőre ne valami tesco-s fülesnek látszódjon.Razer electra v2 7.1et néztem ki elsősorban, erről vélemény?
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Kiscsőke
aktív tag
-
Olympos
aktív tag
válasz Olympos #22529 üzenetére
FPS
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20-30K
(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezetékes (de mindegy)
(4) Circumaural vagy supraaural?
Mindegy
(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofonos
(6) Milyen hangzást vársz?
real 5.1, real 7.1.
(7) Milyen csatlakozású legyen?
USB (de 3/4db jack dugós verzió is jöhet)
(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Asrock z97 integrált hangkártya / vagy beépített USB hangchip
(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Mindegy. -
Olympos
aktív tag
Sziasztok!
Elromlott a valódi 5.1-es headsetem, amit pótolni szeretnék, de nem találok valódi 5.1/7.1 fejhallgatót.
Elvárásaim:
- valódi 5.1/7.1 fejhallgató (tehát 6-8 hangszóró legyen benne)
- USB csatlakozásSemmi más nem lényeg; kérlek, segítsetek!
(Lehet bármilyen márka, kevésbé ismert, mindegy. Nem szeretnék most csúcskategóriás headsetet venni, mert növendőben lévő kisfiaim ezt is tönkrevágják, úgy, ahogy a meglévővel tették.
Most is egy Speedlink Medusa NX 5.1 headsetem volt; arra a kevés időre, amíg FPS-el nyomom tökéletes: valamikor órákig tudok játszani, valamikor hetekig nem...de akkor is sokszor arra megyek haza, hogy a másfél éves kisfiam abban rohangál.
Szóval kérlek, ne győzzetek meg a virtuális headsetről és csúcskategóriáról; csak egy max. 20-30K-ig terjedő valamit ajánljatok, amit előre is köszönök! -
Laby
őstag
válasz diegho #22522 üzenetére
- Superlux HD668B egész jónak tűnik, de kicsit tartok nyáron a műbőrtől.
- Philips SHP2500 van Neked? Elég olcsó kategóriának tűnik amit nem bánok, de frankón is szól ennek ellenére?
- Sennheiser HD 559-et nézegetem régóta, de kicsit tartok tőle, mert eddig az összes Sennheiser szoros volt nekem, és nem tudom hogy ez nem szorítana-e túlzóan?!Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
diegho
nagyúr
Nyitott gamer nincs. Vegyél egy használható fülest, nem gamer-t, és hozzá egy mikrofont. Ha nyitott kell, akkor a HD668B egy olcsó és jó megoldás, hozzá egy Zalman MIC1 és ebay-ről 4k körül egy normális párna. Ami még érdekes lehet, ha a nyitott érdekel, az az akciós HD559 22k-ért. De van rengeteg köztes megoldás is, én maradtam az SHP2500-nál, kapott egy Play3!-at, hogy legyen hangerő.
[ Szerkesztve ]
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Szeretnék tapasztalatokat és tanácsokat kérni tőletek, hogy mi lehet nekem a legideálisabb fejhallgató típus?!
A fő szempont a kényelem.
Rengeteg olcsó-drágább fejhallgatók voltak már rajtam és szinte mindegyikben 1-2 órán belül megfájdul a fejem.
Bízok benne, hogy egy nyitott és nem túl szoros gamer fejhallgató talán jó választás lesz és leválthatom a fülhallgatómat, mert jelenleg csak azt tudom elviselni hosszabb távon.1. Csak játékra szeretném használni, nem bánom ha nem basszus matyi fejhallgató.
2. Összeg: 20-25 ezerig maximum.
3. Vezetékes vagy nélküli is jó nekem, de a korlátozott ár miatt valószínűleg a vezetékes lesz a befutó.
4. Circumaural a kényelem miatt.
5. Mikrofonos verzió.
6. 2.0 tökéletes, nincs szükségem 5.1 7.1-re, persze nem kizáró ok.
7-8. Jack / usb is lehet. Nincs túl jó fülem a tökéletes hangzáshoz (persze ha rosszul szól valami az eléggé bántja a fülem, de gondolom 20 ezer környékén kevés ilyen van). Alaplapi hangkártyám van, nincs plusz 20 ezrem még egy külső erősítőre és nem is tudom hogy hallanék-e bármi különbséget.
9. Szolidabb minimál kinézet nekem ami bejön, jó ha nem világít rajta semmi, de a dizájn az utolsó szempont.Köszönöm, Üdv,
BenceYoutube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
iceman007
aktív tag
Sziasztok kellenne egy kis segítség!
Azt hiszem, hogy ez a legmegfelelőbb topic, de ha nem kérlek irányítsatok át és bocsi!Adott egy Trust Radius GXT 350 fejhallgató és egy MSI B360M Bazooka. Az előlapi mikrofon aljzatba bedugva minden faszán működött egészen tegnapig, amikor is a windows 10 frissült a 1803-as build-re. Innentől kezdve hiába érzékelte, hogy be van dugva fizikailag a mikrofon és van jelen az eszközkezelőben, nem lehet sehogy sem működésre bírni. Discord vagy facebook messenger hívásnál is azt jelzi, hogy nincs csatlakoztatva mikrofon...
Utánanéztem a neten, hogy tapasztalt-e már vki hasonlót és elég sok találatot adott, de fix megoldást nem találtam.
Próbáltam már:
- Engedélyezni minden alkalmazásnak a mikrofont
- Realtek audio drivert újra tenni
- Másik jack dugós mikrofont kipróbálni
- Beállítani a mikrofont (ilyenkor a beszédfelismerést dobja be)Végül az lett, hogy visszaállítottam a régi build-et és letiltottam a windows update-t, de ez így inkább tűzoltás, mint sem megoldás.
Tudnátok segíteni?
Köszi!
-
d@vee
őstag
Sziasztok. A mostani fülesem kezd tönkremenni (szivacs borítása darabokban esik le, egyik hangszóró szól, másik csak vezeték mozgatására indul be, mikrofon nem megy, stb...) és kellene másik.
Amit kinéztem, az egy Razer Kraken Pro V2.
Van róla rossz tapasztalat? Vagy ha nem ajánljátok, akkot hasonló kellene 25k környékén, újban. Élénk szín előnyben (szeretem a színes dolgokat, asztalon jól néznek ki[ Szerkesztve ]
Ja
-
djxp01
senior tag
válasz pulutodurumo #22515 üzenetére
[link] Igazából én sem értem, mi ez a passzív megoldás, de még az aktívot se nagyon, mert ott sincs külön áramforrás pluszban, de gondolom arra is megvan a magyarázat.
Passzívra a magyarázat: Szerk.: ,,Egy kábel legfontosabb alkotórésze a helyesen megválasztott anyag a belső vezetőhöz. Az itt alkalmazott vörösréz a legjobb átviteli tulajdonságokkal rendelkezik. Csekély impedancia magas frekvenciákon jellemzi a rezet, emellett nagy mechanikai teherbíróképességgel, hajlékonysággal és hosszú élettartammal rendelkezik. Ezen kívül a vezetékellenállás az olcsóbb acéllal (CCS) vagy alumíniummal (CCA) szemben jelentősen kisebb. Ez biztosítja az adatok kiváló minőségű és biztonságos átvitelét."
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2005-07-05
-
djxp01
senior tag
Üdv!
Nem tudom, hogy ez a helyes topik, de a kérdésem csak annyi, hogy G35-ös fejhallgatót hosszabítok USB hosszabító 3 méteres kábellel és gondolom a hosszabbítás miatt heti 2-3x elveszti a jelet a fejhallgató, nélküle tökéletes, (másik USB toldóval is próbálkoztam és 3 méternél nem tudok kisebbet használni) a kérdésem annyi, hogy elég lehet-e egy 5 méteres passzív jelerősítős kábel a fejhallgatóhoz, hogy a fenti hibajelenség ne jelentkezzen? Vagy mindenképp aktívra lenne szükségem? (Azért írtam 5 méterest, mert nem nagyon láttam annál kisebbet.) Köszi előre is a választ!
regisztrált: 2005-07-05
-
streetcsaba
csendes tag
Én ilyet fejhalgatót választottam
Játékra nagyon brutál a zenére is jó csak nincs hozzá equalizer.
Saját videó.
https://youtu.be/5H2jTGLj-IM -
pulutodurumo
addikt
válasz Popsipumpa #22510 üzenetére
Jó a Cloud, sok szó volt róla itt is. Jobb felül kereső, és hajrá.
-
Popsipumpa
csendes tag
Sziasztok
Egy kis segítséget kérnék. Tönkre ment az AKG K92 fejhallgatóm. Elsősorban játékra használnám aztán filmezés és zene. Zárt circumaural + mikrofonos típusút szeretnék. A HyperX Cloud és a HyperX Cloud 2 őt néztem ki eddig. Ha jól látom ez a kettő ugyan azt tudhatja, csak a HyperX Cloud 2-höz van egy külső hangkártya féleség is. Nekem van egy Creative Sound Blaster Z hangkártyám, ezért a HyperX Cloud 2 fölösleges választás lenne gondolom. Van valakinek tapasztalata HyperX Cloud téren ? Hangzás + mikrofon milyen ? 20-30 ezer forint között költenék rá.
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz diegho #22508 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam, ezért is kérdezgettem fent a visszaküldéssel kapcsolatban. Igaz, nekem "csak" 2 jelöltem van, de az is elég dilemma. Mondjuk olvastam valamelyik oldalon, hogy az eladó nem köteles visszavenni a terméket, ha használt és higiéniai okokba ütközik a visszavétele. Remélem a fejre helyezés nem olyan ok, főleg, hogy anélkül nehéz lenne eldönteni, hogy kell vagy nem kell...
[ Szerkesztve ]
Mercury
-
diegho
nagyúr
válasz Mr.Mercury #22507 üzenetére
MM-ban szoktak lenni kirakott darabok. Én nem fogok szórakozni, ha nincs egyértelmű jelöltem, akkor megveszem a top3-at olyan helyen, ahol jó áron van, mindegyiket kipróbálom, amelyik jó, az marad, a többit visszaküldöm. Máshogy nem lehet, itt vidéken, ahol 100km a legközelebbi MM nincs lehetőségem próbálgatni.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Nos, ha már próba: tudtok esetleg olyan boltot, ahol engedik, hogy akár 2-3 fejest is fel, illetve kipróbálhasson az ember? Persze tudom, hogy sokszor csak több óra vagy nap után lehet megmondani, hogy kényelmes, megfelelő hangzású-e egy-egy termék, de alapot talán egy rövid próba is tud nyújtani...
Mercury
-
diegho
nagyúr
Nos a Hyperx CloudX Pro nem jött be, 1 órát volt rajtam és nagyon nyomja a fejemet, így nézek mást. A nagy kérdés, hogy mit, ha fontos, hogy ne nyomja a fejemet. Úgy néztem a Sennheiser GSP300 jobb lehet ebben és talán a Corsair HS50 is. Van más 30k-ig, amit érdemes lenne kipróbálni?
-
diegho
nagyúr
válasz Mr.Mercury #22501 üzenetére
Semmire nem kényszerítenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest