Aktív témák

  • Slowman

    aktív tag

    válasz Sam8888 #30134 üzenetére

    Ez egy kicsit sok lett, ahogy Saint_ is mondta, és a téma sem egy túl lenyűgöző. Kicsit keszekusza (szárító, kerítés, félig belógó ház stb.)

    "túl lett húzva": túl lett effektelve (pl. light mode, smooting, micro-smooting, strength stb.). Ezekkel szokott leni a baj, hogy nem mértékkel használja az ember. Nem mindig célravezető az ilyen, kicsit túlzott HDR. A másik tipikus probléma amit észrevettem szvsz az emberke mikor rátalálnak a HDR programra és megcsinálják első HDR-jüket megörülnek, hogy "jééé ez minden képet feldob" (ebbe a hibába én is beleestem ;] , de aztán rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van).
    A másik dolog, hogy én kb vagy egy hónapig kerestem a progit (mire rátaláltam meg mire kinyomoztam, hogy melyik is kell), aztán annyira megörültem neki, hogy állandóan azt használtam én is aztán meg is untam :D . Ha már ennyire állandó dinamikatartomány növelgetést szeretnél a képeiden, még azokon is amiken nem kéne inkább használd a TopazLab Adjust PhotoShop plugint szerintem egy fokkal jobb, de az sem a világteteje. Ettől függetlenül néha jó az a HDR, csak nem mindig. Pl. ez egy igen igényes és diszkrét HDR [link]

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák