2013. május 24., péntek

(#29601) D4rkm4n válasza makraipeter1 (#29600) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Az első fain, csak alul nem kellett volna kettévágni a tócsát.

A másodikra tolj egy kis fényt és kontrasztot.

A harmadikon pedig nem túl szerencsés, hogy a bal oldalon erdősáv van, a jobb oldalon pedig a repce. Nem harmonikus a kép.

(#29602) makraipeter1 válasza D4rkm4n (#29601) üzenetére

makraipeter1
(tag)
LOGOUT blog

Már most nem akarom megint feltölteni, mert 20kb/s-al ez is fél óra volt, de a következőket így csinálom :R :R

(#29603) Játékos válasza pisti (#29577) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

Pisti!

Azt szeretném kérdezni, hogy merre laksz te? Nagyon szép lett a kép, de kiváncsi lennék a hely nevére.
Köszi! :R

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...

(#29604) makraipeter1 válasza Játékos (#29603) üzenetére

makraipeter1
(tag)
LOGOUT blog

1400 nap
Amúgy te nem szoktál Tiszaújváros felé fényképezni? :)

(#29605) Játékos válasza makraipeter1 (#29604) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

Ez biztos nekem válasz? :U
Egyébként közel lakok Tiszaújvároshoz, de nem szoktam arra fotózni.

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...

(#29606) makraipeter1 válasza Játékos (#29605) üzenetére

makraipeter1
(tag)
LOGOUT blog

Igen
Az 1400 nap arra utalt hogy annyi ideje vagy regisztrálva :)
Akkor nem szóltam :(((

(#29607) Játékos válasza makraipeter1 (#29606) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

Az 1400 napot továbbra sem értem. (Azt igen, hogy akkor regeltem, csak mi a jelentősége?)
Illetve megtaláltam egy korábbi hsz-ben, hogy a Dunakanyarról van szó. (Amit sejtettünk is a párommal, de meg akartam róla győződni..)

(#29608) makraipeter1 válasza Játékos (#29607) üzenetére

makraipeter1
(tag)
LOGOUT blog

Csak annyit írtam hogy 1400 napja vagy regisztrálva az oldalon :D
Jelentőssége semmi csak úgy írtam :)

(#29609) Sir Riccio

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Second Day / Europe Mania Festival 2010 - Pécs, HUNGARY

Lényegesen gyermetegebb anyag az elsőnél, de nappal valahogy nem jó koncertet fotózni. :(
Vélemények? :R

http://riccio.hu - Deutsch Richárd Fotográfia

(#29610) máyköl válasza makraipeter1 (#29608) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem tudja ő is. :DDD

againor: Nekem is a hangya tetszik a legjobban, fura, így nem szokás látni hangyát. Egyébként mindegyik tetszik, csak az élességre kell odafigyelned, néhol kicsi az éles terület, de alapvetően jók, tetszenek! :K

(#29611) pisti válasza Játékos (#29603) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Neked meg aki kérdezte a hely nevét:

Dömös, Dunakanyar. Térkép.

(#29612) Brian_RL válasza makraipeter1 (#29596) üzenetére

Brian_RL
(fanatikus tag)

Jó lett a kontraszt, de az énekesnő már kivehetetlen. Azért köszi :)

Más: A repcés panorámád baró lett :K Simán eltudnám képzelni egy környezetvédelmi oldal bannerének ;)

http://www.flickr.com/photos/tarczyzs/

(#29613) csao

csao
(újonc)

Sziasztok! Még nagyon nagyon kezdő vagyok a fotózásban és most kíváncsi vagyok a véleményetekre. Belinkelek pár képet és várom a kritikákat :DD
Naplemente
Virág
[link]

(#29614) Chapel

Chapel
(őstag)

Egy kis mai, nyugis téma.

Link

Link

Link

http://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#29615) Agent87

Agent87
(fanatikus tag)

kicsit felpofoztam egy képemet gondolom ízlés kérdése is. :)

[link]

+ 2 portré ezekről hozzábbértők esetleges véleményét megköszönném

(#29616) forceberg válasza Chapel (#29614) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

A 3. a legjobb. Kár, hogy a szeme nem fér a DOF-ba. Vagy hirtelen bemozdult? ;] :DD

http://www.flickr.com/photos/4ceberg/ Ketté_osztható_terű_+_laptoptartós_fotós_hátizsák: Tamrac Aero 80 eladó, 14k. Érdeklődni: PÜ!

(#29617) Xantomas

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Csak, hogy legyen a tavasztól eltérő téma is.

[ Szerkesztve ]

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#29618) hzoltan válasza aginor (#29593) üzenetére

hzoltan
(kvázi-tag)

Az a pók :) Gratula, nekem nagyon tetszik...

(#29619) hzoltan

hzoltan
(kvázi-tag)

Hozzájutottam egy macro obihoz, úgy néz ki megmarad :)

Véleményeznétek:

Kézből készült kép, a fények hol jók voltak, hol rosszak. Az élesség lehetne jobb, tudom, sajnos így sikerült. Gondolom, egy állvány sokat segítene (tapasztalat még nincs).

Köszi előre is!
Z

(#29620) Karima

Karima
(őstag)

(#29621) Karima

Karima
(őstag)

(#29622) pisti

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

aginor: Túl erős és közvetlen fénnyel vakuzod őket, így sok a zavaró becsillanás és éles szélű árnyék. Amire még oda kell figyelni az, hogy milyen szögből csinálod a képet ez egyedül a hangyáson eltalált szerintem, ott viszont a téma ami nem az igazi, meg a sok becsillanás.

A megvilágítás jelentős javításához elég, ha a vaku elég teszel valamit ami részben átengedi a fényét és közben szórja is. Tipikus olcsó, de jó megoldás, ha az obi végére, de a vaku elé raksz egy vékony fehér lapot pl., ez a cikk pl. egy ilyen megoldást mutat be.

hzoltan: Neked ugyanez a tanácsom. A te képeden egyébként szép a téma, a háttér, meg a pillanat is, csak ez a megvilágítás sajna agyonvágja a képet, számomra legalábbis.

Xantomas: Az elsőn kár, hogy kilóg a moci egyik fele az éles tartományból, a másodiknál pedig az az árnyék a motor alatt ami kicsit zavaró, olyan mintha folyna az olaj a blokkból. ;) Jah és a két kép között erősen eltér a fehéregyensúly úgytűnik, a második túl sárgás, az első nagyjából színhelyesnek tűnik.

Agent87: Szépek. Tetszik a szürreális színvilágú Budapest.
Portrézáshoz nem nagyon értek, de azért van pár észrevételem.
Az első portré az nagyon tetszik szerkesztési szempontból, meg az elkapott pillanat is tetszik, és úgylátom a színek is okésak.
Ami zavar az a beégett folt a hajon, meg egy két kis folt itt-ott az arcon, bár ezek talán nem vészesek. Meg talán érdemes lett volna kicsit több fényt adni szemből, hogy jobban kitöltse az arc jobb szélén az árnyékos részeket.
A másodikon nem az igazi így a szög, így az orra beletakar az egyik szemébe elég csúnyán, de a másik is takart részben. Plusz foltos az arca, a szája körül nekem egy sárgásabb árnyalat látszik mint az orcáján. Gondolom emiatt kell a smink az ilyen fotóknál. Egyébként a bevilágítás tetszik az el lett találva szerintem.

Chapel: Továbbra is nagyon szép képe van az obinak. :) A téma gondolom amit épp sikerült találni, ehhez képest az első kettő egész jó, a harmadik nem jön be valamiért.

csao: Első képeknek ezek jók. Mindenesetre, ha komolyan érdekel a fotózás akkor keress irodalmat és olvass utána az alapvetéseknek, segíteni fognak abban, hogy fejlődj és egyre jobb képeket csinálj majd.

Brian_RL: Gondolom kicsit rövidebb záridő kell és erősebb villantás, hogy jobban láthatóvá váljanak a vaku által kimerevített éles alakok is, egyébként hangulatos kép.

[ Szerkesztve ]

(#29623) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megszületett az első éjszakai fotóm:

Vélemény?

PH!-s fotós adatbázis, ha fotózol csatlakozz http://tinyurl.com/bymu4fo

(#29624) Zozzant válasza hzoltan (#29619) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

Makrózáskor nem szoktam vakuzi, ha nincs fény nem makrózok:) Persze van aki egész vakurendszerrel manipulál de akkor az egész dolog ad-hoc jellegének lőttek, te pedig itt vakuval lőtted agyon a képet. (egy kis finom derítés azért belefér, de ez direktbe vaku volt)

[ Szerkesztve ]

(#29625) Cayman válasza total90 (#29623) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Nem rossz próbálkozás, de egy kicsit jobban ki kéne húzni a sötét részeket, hogy jobban szemügyre lehessen venni a környezetet. Így túl nagy hangsúlyt kapott a közvilágítás.

"Csak két dologban hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem." (Albert Einstein) • http://zoltanmolnar.com • http://www.facebook.com/zoltanmolnarcom • http://www.flickr.com/photos/caymood

(#29626) hzoltan válasza Zozzant (#29624) üzenetére

hzoltan
(kvázi-tag)

Igen, valóban. De mivel ki szerettem volna próbálni a szerzeményt, és a vaku nélküli képek kézből bemozdultak (nincs állvány, még), ezért nem maradt más hátra, mint a direkt vakuzás.

Köszönöm a véleményt!
Z

(#29627) Xantomas válasza Karima (#29621) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem mindkettő nagyon tetszik, de a boros valamiért jobban. Nem a téma miatt, hanem a színvilág valamiért sokkal megnyugtatóbb.

pisti Köszi. Az észrevételeknek megfelelően javítom mindkét képet, bár a fehéregyensúlybeli eltérés a megvilágítás különbsége miatt is van. Az elsőt csak vakuval, és egy alufólia segítségével, míg a másodikat egy izzóval felülről megtámogatva lőttem, ezért is az árnyék.
Az éles tartományból kiesés inkább szándékos volt. Nagy motoros jelleget akartam neki így adni.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#29628) Karima válasza Xantomas (#29627) üzenetére

Karima
(őstag)

Köszönöm. Igen, ez volt az elképzelésem, hogy az epreset kicsit élénkebbre csinálom.

(#29629) Karima

Karima
(őstag)

Azt hiszem, ez még nem volt:

(#29630) Kazimír válasza Karima (#29629) üzenetére

Kazimír
(őstag)

Oldalról világítod meg, vagy hátulról és alulról, esetleg féloldalról a hátteret derítve? Gyakorlottabb tárgyfotósok biztos kapásból rávágják, de én nem tudom.. :B

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#29631) Karima válasza Kazimír (#29630) üzenetére

Karima
(őstag)

egy villanást kapott a háttér, egyet meg oldalról a zöldségek.

(#29632) drkbl válasza csao (#29613) üzenetére

drkbl
(őstag)

A legtöbb esetben jó, ha a téma nem a kép közepén van, a nézőhöz közelebbi rész éles (így olyan, mintha veszélyesen közel lenne a szemhez). A virágnál, bár jó a "szemmagasság"-megközelítés, lehetett volna lejebb engedni az objektívet, hogy megjelenjen a virág alul lapított alakja, vagy éppen fentebbről, távolabbról megmutatni a zöldből kiugró sárga színt.

A predjamai vár
A predjamai vár / Predjama Castle by rdwr, on Flickr

(#29633) total90 válasza Cayman (#29625) üzenetére

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi. Majd próbálok valamit csinálni a környezettel is, hogy jobban látszódjék. Lehet ma este is kimegyek és próbálok néhányat lőni. A tegnapiak közül ezt találtam a legjobbnak, azért is tettem fel...

(#29634) kricsi81 válasza Karima (#29629) üzenetére

kricsi81
(senior tag)

Jó lett, szép élénkek a színek. Viszont bal oldalon elég szűk, jobb oldalt meg túl sok, és felülről engem zavar hogy lemaradt a paprika (?).
Szerintem az sem jó, hogy a víz felett sötétebb a háttér. Illetve azt is hibaként említeném meg, hogy az akvárium elülső oldalán vannak vízcseppek (a víz felett), ezt talán még utólagosan is lehetne korrigálni.

Csak azért írtam a hibákat, (amiket én annak veszek) hogy máskor jobb lehessen a kép :)

kovacsrichard.hu

(#29635) kricsi81

kricsi81
(senior tag)

Liszi-Bau duó
Rábaköz kupa, magyar bajnokság

Talma :)

A rally fotózására kb 6 percem volt, első alkalommal csináltam, ennyire futotta :)

(ja, és lehet, hogy lesz még kép :) )

[ Szerkesztve ]

kovacsrichard.hu

(#29636) zoltanz válasza csao (#29613) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Szép a naplementés kép. :)
(ezzel a témával nem nagyon lehet mellélőni sztem amúgy)

Az élet olyan mint egy videó játék, csak azt nem tudom miért mindig engem lőnek le XDD

(#29637) pdave

pdave
(tag)

törölhető

[ Szerkesztve ]

www.pasztordavid.com www.facebook.com/pasztordavidphotography

(#29638) pdave

pdave
(tag)

Na csak sikerült megoldanom a képbeszúrást - mintha még sose csináltam volna ilyet :D

Szóval akkor mégegyszer:

Néhány képem Barcelonából, a képekre kattintva találtok még néhányat a flickr-en:

(#29639) máyköl válasza pdave (#29638) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a kettő közül az első tetszik, de mintha ferde lenne, kicsit zavaró... :K

(#29640) priusz válasza pdave (#29638) üzenetére

priusz
(fanatikus tag)

A második rohadt jó lett! Nem szokvány turista fotók. Ami még ütős a Casa Battlo.

Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

(#29641) Chapel válasza máyköl (#29639) üzenetére

Chapel
(őstag)

Kiszúrtad a lényeget ismét :U

pdave: a 2. nagyon fasza!

http://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#29642) máyköl válasza kricsi81 (#29635) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem mindkettő tetszik, az elsőből alulról hagytam volna még helyet, de nagyon tetszik, ügyes rally-s kép.
A második is ügyes portré, de fent vágtam volna egy picit, azt a kis helyet feleslegesnek látom, és talán valamelyik oldalt hagytam volna egy kis teret, hogy ne legyen ennyire középre komponálva... :K
De mindkettő tetszik, ügyes képek! :R

(#29643) Marky21 válasza Karima (#29629) üzenetére

Marky21
(fanatikus tag)

tetszik ötletes :),hányadikra sikerült?

(#29644) Marky21 válasza pdave (#29638) üzenetére

Marky21
(fanatikus tag)

Remek kompozíció :C , Barcelona meccsen voltál ??????? :D

(#29645) ballington

ballington
(őstag)

Egy kis tájkép a 18-70 kitobival:
[link]

[ Szerkesztve ]

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#29646) Karima válasza Marky21 (#29643) üzenetére

Karima
(őstag)

kb olyan 10-15.-re, mire minden jó lett:)

(#29647) pdave

pdave
(tag)

mályköl: nekem is ferdének tűnik egy picit, de igazából egyenes (hidd el megnéztem egy párszor :D

priusz: köszi, igyekeztem a flickr-re a kevésbé turista fotókat felrakni, pedig abból lett több :) A Casa Battlo nekem is a nagy kedvencem, hihetetlen milyen formai játékok vannak benne (bár sokaknak játékháznak tűnik)

chapel: köszi!

Marky21: köszi, nem voltam a meccsen, nem vagyok igazán focirajongó :N

(#29648) máyköl válasza pdave (#29647) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is azóta megnéztem többször, egyre kisebb a ferdeség amit látok, így már tökéletes a kép... :)

(#29649) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez szerintetek milyen lett?

(#29650) Marky21

Marky21
(fanatikus tag)

Néhány virág a kertből.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.