- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- JavaScript topic
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- Adobe Photoshop
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok!
Jelenleg 5.2-5592-es DSM fut a NAS-on. Lehet ezt a vezérlőpultból a frissítés gombra kattintva update 3-ra frissíteni, vagy valamit "trükközni" kell?
-
nagyúr
Sziasztok!
Frissítettem a legújabb DMS-re, a legújabb XPEnoboot-tal. Visszaállítottam a korábbi beállításaimat is.
Az androidos telefonommal nem látom azóta a NAS-t a hálózaton ES File Explorerrel.
PC-vel látom windows intézőben a NAS-t.Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget
Szerk.: megoldódott. Ki kellett kapcsolni, majd újra be a Wi-Fi-t a telefonon
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #2556 üzenetére
Jelentem megtörtént a frissítés. Zabszem nem ment volna fel a s*gg*mbe, de úgy néz ki, hogy sikerült
És végre nincs intézőben történő egyik megosztásról másikra áthelyezésnél NAS fagyás. (Tudom nem elegáns megoldás, de nekem ez kényelmes).
IP címmel volt egy kis gond, nem akarta a routerben MAC cím alapján kiosztandó IP címet felvenni, de aztán inkább a NAS-on állítottam fix IP-t és kész.
-
nagyúr
Újabb kérdés: USB-s külső HDD-t érdemes a frissítés idejére leválasztani a NAS-ról, vagy nem eshet baja?
-
-
nagyúr
Még egy kérdés: az 5565-ből az alapot, az update 1-et, vagy 2-t kell letölteni és felrakni?
Ha az alapot rakom fel, akkor az frissíthető a DSM-en a webes felületen belül, vagy kell valamit "trükközni"?
-
-
nagyúr
Az USB-s XPEnoboot elkészítésénél az a rész, ahol a syslinux.cfg file-t kell szerkeszteni, nem teljesen világos számomra.
Miért kell átírni a MAC címet, illetve mi ez az USB VID & PID érték, és miért kell átírni. Egyáltalán ez feltétlenül szükséges? -
nagyúr
Sziasztok!
DSM 5.0 - 4493 Update 5-öt használok jelenleg. Hogyan lehet a legegyszerűbben erről a legfrissebb DSM-re váltani, hogy ne kelljen mindent újra beállítani?
A CPU energiagazdálkodás már alapból benne van az új DSM-ben, vagy külön kell telepíteni?
Köszönöm
-
nagyúr
Sziasztok!
Webes felületen bejelentkezéskor bepipáltam az "emlékeztető" checkbox-ot. Hogy tudom visszaállítani, hogy mindig kérje a jelszót bejelentkezéskor?
-
nagyúr
válasz nemurea #1951 üzenetére
Igazad van, csak egy normális médialejátszó 40k körül mozog, míg a PI 2-t megúszom 20k-ból.
Ráadásul a Kodi-t valószínűleg tovább fogják frissíteni, mint bármelyik médialejátszót.
A mostani médialejátszómmal az a legnagyobb bajom, hogy pl. ahhoz, hogy zenét hallgassak és lássam, hogy mit akarok lejátszani, be kell kapcsolnom a TV-t. Kodi-ban pont ez a jó, hogy van hozzá okostelefonos alkalmazás, amivel pont el tudom érni azt, hogy ne kelljen a fenti funkcióhoz TV-t kapcsolni.
-
nagyúr
válasz bupemko #1900 üzenetére
Most, hogy mondod, lehet, hogy a Zyxelnél azért nem volt ez gond, mert ott igazából csak egy megosztás volt és abban voltak a különböző könyvtárak, amiket külön meghajtóként csatoltam fel a windowsban. Azért azon egy lényegesen "butább" rendszer futott, lehet hogy ezért nem jelentkezett ilyen jellegű probléma ott.
-
nagyúr
válasz bupemko #1888 üzenetére
H*lye vagyok, ilyet rendszeresen csinálok az intézőben. Ez megtörténik egy szemvillanás alatt. Gyakorlatilag itt valóban csak a "tartalomjegyzék" íródik át.
Csak különböző megosztások közötti mozgatásnál jön elő a probléma.(#1896) nemurea: kipróbáltam a TC-s módszert, amit írtál. Ugyanúgy megfagyott kb. 20%-nál. Lehet, hogy egy megosztás kellene csinálnom és azokban mappákat létrehozni és kész. Csak akkor a jogosultságokat nem tudom úgy megcsinálni, ahogy szeretném, mert ha jól tudom, akkor a DSM-ben csak a megosztásokhoz lehet jogosultságokat rendelni, az azon belüli mappákhoz külön nem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz nemurea #1896 üzenetére
Szia!
Igen, azért vannak külön megosztások, hogy külön tudjam a jogosultságokat kezelni. Pl. a bátyámnak van fenntartva egy külön megosztás, ahova azokat a dolgokat rakom, amit szeretnék vele ftp-n megosztani.
Esetleg le tudnád írni pontosan, hogy a TC-ben mit csináljak?
Jelenleg fel vannak csatolva windows-ban a megosztásaim, ezért látszik betűjelekkel a TC-ben is.
Ezt a \\diskstation-ös címzést nem pontosan értem (valószínűleg azért, mert nem nagyon használtam még TC-t)
-
nagyúr
Megint előjött a Permission Denied móka TM-nél....
-
nagyúr
válasz Rengete #1377 üzenetére
Képzeld el, hogy ugyanezt a kérdést én is feltettem magamnak anno Lehet, hogy nálam az is bekavart, hogy USB3-as portokról volt szó.
Próbálgass BIOS-ban állítgatni. Nálam azt hiszem az vált be, ha mindent AUTO-raktam USB ügyileg. De már nem emlékszem pontosan, hogy mit hova állítottam -
nagyúr
Transmissionben van alternatív sávszélesség beállítási lehetőség, és ezt lehet napra, időszakra beállítani. De csak egy alternatívát állíthatsz és egy intervallumot, viszont ezt a hét különböző napjaira.
Pl, 1 Mb / 1Mb korlátozás reggel 8-tól este 6-ig a hét minden napján, vagy csak adott napokon. -
nagyúr
-
nagyúr
válasz larryking #1144 üzenetére
Semmilyen tudatos hálózati tevékenység nem folyik és ezt mutatja az erőforrás figyelő:
Szerintem ez nem normális... Főleg a lemez és a kötet/iSCSI értékekre gondolok.
De ahogy lekapcsolom a PC-t, vagy megszakítom a hálózati kapcsolatot, akkor lemennek 0-ra.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Erre tud valaki magyarázatot?
Kipróbáltam Wi-Fi-s és vezetékes kapcsolattal is, ugyanaz a jelenség mindkettőnél.
Ha a PC-t kikapcsolom, akkor kb. 10 másodperc múlva abbamarad a NAS-ban a HDD kerregés. Ha csak BIOS-ig engedem a PC-t, akkor nem jön elő a jelenség, tehát egyértelműen a Win7 csinál valamit, ami miatt elkezd dolgozni a HDD.Már az tis kipróbáltam, hogy letiltom a Kaspersky-t, eredméynt nem hozott.
Ha a párom laptopja van csak bekapcsolva, akkor sem jelentkezik ez HDD dolgoztatás jelenség.
Lehet, hogy újra kellene húznom a Win7-et?
-
nagyúr
Szerk.:
Megfigyeltem, hogyha a PC-m nincs bekapcsolva, akkor nem dolgozik a NAS HDD-je.
Elképzelhető, hogy a PC-re telepített Kaspersky Internet Security éppen rootkit keresést futtat és mivel fel van csatolva néhány NAS megosztott mappa hálózati meghajtóként, ezért azokat is érinti a rootkit keresés és ezért dolgozik folyamatosan a NAS-ban lévő HDD? -
nagyúr
Sziasztok!
Mi lehet annak az oka, hogy a HDD folyamatosan dolgozik a NAS-ban?
A DS fut, de ha nincs seedelés, akkor is hallom, ahogy a HDD "kattog" és a HDD led is villog. Na nem úgy, mintha lenne komoly adatmozgás, hanem csak olyan kb. fél másodpercenkét villog (kattog).
Az erőforrás figyelőben a lemez 11%-os, a kötet/iSCSI 31%-os kihasználtságot mutat folyamatosan.Valami indexelés futhat a háttérben? Hogyan tudom ellenőrizni, hogy mi okozza a jelenséget?
A másik furcsaság, hogy jelenleg a Transmission le van állítva, ennek ellenére az erőforrás figyelőben kb. 130 MB memóriát foglal.
-
nagyúr
Az általános fülön csak a meghajtókat lehet kiválasztani. Itt a Kötet1 van kiválasztva (egy HDD van a rendszerben). De ezen belül hogy hova menti, nem látom.
(#1092) nlq:nincs temp mappám Vagy az automatikusan létrehozódik? De akkor hol van?
Elnézést a bénázásért
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A félbeszakított letöltéseket hol tárolj a Download Station? Megállítottam egy torrentet, és a célmappában nem találom a félkész állományt.
-
nagyúr
Sziasztok!
Meg lehet azt oldani, hogy a youtube fiókomba a NAS-ról töltsek fel videókat?
Nem nagyon találtam rá utalást a topicban. Google is csak valami parancssoros megoldást talált, ami számomra kicsit bonyolultnak tűnikElőre is köszönöm a segítséget
-
nagyúr
Igen, de ha meg akarom nézni, hogy mi hol tart, akkor be kell lépni a webes felületre. Nekem a Chrome úgy van beállítva, hogy minden kilépéskor törli a személyes adatokat. A TM GUI-ra meg csak ráklikkelek és rögtön látom, hogy mi hol tart.
A másik a port kérdés. Nálam úgy van beállítva a TM, hogy minden induláskor véletlenszerűen új portot kap és minden nap kap egy automatikus újraindítást, ezzel új portot, amit a routerrel UPNP-n lerendez. Vagy ez nem biztonságos? De, ha kikapcsolom az UPNP-t a routerben, akkor minden programomnak (skype, steam, stb) kézzel kell megadnom a portot, ami elég macerás.
Arra van megoldás, hogy a DS is minden induláskor véletlenszerű portot kapjon?Ha ezeket meg tudnám oldani a DS-sel, akkor azonnal visszatérnék rá, mert a TM azért néha csinál érdekes dolgokat...
-
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #879 üzenetére
A DLNA kezeli rendesen a feliratokat, hangsávokat? DVD iso-t?
Nincs vele semmi baj, csak valahogy anno mikor próbálgattam, akkor valahogy nem jött be. Nem tudom már miért.Létezhet, hogy a médialejátszó CIFS protokollért felelős része "megsérült" az áramkimaradáskor?
A NAS-on nem történhetett gond, mert a PC-k is CIFS protokollt használnak és ott nincs sebesség probléma.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #876 üzenetére
Fúúú én ehhez tök hülye vagyok Ez a médiaszerver valami DLNA-s cucc? (csak mert a DLNA-tól viszolygok )
Azt nem értem, hogy ami eddig működött, az most miért nem megy?Lehet, hogy a médialejátszóban történt valami gebasz az áramkimaradások miatt? De, ha egyik módon csatlakozik gyorsan, akkor a másik módon miért nem?
Most nézem, hogyha PC-val böngészem a NAS tartalmát, akkor valami CIFS módon csatlakozok. Létezik, hogy ez a mód "meghalt" a médialejátszóban?
(#874) AiRLAC : most nézem az árakat Ettől valami "gazdaságosabb", de jó megoldás nincs?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszönöm Mindkettőtöknek a választ.
Újabb kérdésem lenne:
Tegnap többször volt áramkimaradás a lakában. Teljesen szét is hullott a hálózat...
Nagy nehezen újra beállítottam mindent, de a médialejátszóval nem jutok zöld ágra
3-féleképpen lehet elérni a NAS-t:
1. My Shortcuts: ide megadtam korábban a NAS IP-jét jelszó nélkül, a guest fiókot aktiváltam a DSM-ben és ment minden hibátlanul.
2. WORKGROUP: na ez csak akkor működik, ha egy win7-es PC be van kapcsolva a hálózaton. Fogalmam sincs, hogy miért, mert a korábbi Zyxel NAS-omnak nem volt ilyen problémája, de végül is mindegy, mert az 1. pontban lévő móddal ki lett küszöbölve ez a gond.
3. NFS: nem használom, egyszer kipróbáltam, működik.
Namármost az áramsszünet óta az 1. pontban történő belépési móddal kb. 2 percig gondolkodik a médialejátszó, mire belép a NAS-ra.
A hálózaton lévő PC-k problémamentesen látnak mindent, gyorsan, tehát a guest fiókkal nem lehet gond.
A médialejátszó a 2. pontban leírt módon történő csatlakozással pikk-pakk csatlakozik, lát mindent, amit kell.Mi a túróért tart 2 percig a csatlakozás az 1. pontban leírt módon, holott korábban az is gond nélkül működött? Az áramszünet elronthatott valamit? De akkor semmi nem menne, nem?
Már olyan ideges vagyok, hogy ölni tudnék
-
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok olyan szünetmentest ajánlani, amit lekezel az Xpenology? Gondolok itt arra, hogy áramkimaradás esetén bizonyos töltöttségi szint alatt leáll a NAS.
Egy 1 lemezes j1900-as gép, médialejátszó és switch lenne rákötve és elég, ha kb. 15 percet át tud hidalni. Igazából a szabálytalan leállást szeretném kiküszöbölni. Viszont az sem hátrány, ha nem túl nagyok a fizikai méretei.Előre is köszönöm a segítséget
-
nagyúr
Sziasztok!
Van értelme rendszeres időközönként újraindítani a NAS-t? Arra gondoltam, hogy csinálok egy ütemezést, hogy hetente induljon újra. Vagy, ha minden működik rendesen, akkor felesleges?
-
nagyúr
Sziasztok!
Használja valaki közületek a gyakorlatban a VPN szerver programcsomagot? Ha igen, akkor melyik beállítást használjátok (PPTP, stb.) és milyen értékekkel?
Sehogy nem akar összejönni a dolog nekem . No-ip-s cím be van állítva a NAS-on a külső hozzáférésnél, a VPN-es portokat, amiket kiírt a DSM beállítottam a routeren port forwardignál, mégsem tudok csatlakozni VPN kapcsolaton keresztül. Már a VPN alagút sem jön létreElőre is köszönöm a segítséget
-
nagyúr
Köszönöm szépen a fejtágítást
Akkor talán úgy járnék a legjobban, ha még gyűjtögetnék pénzt és két egyforma HDD-t tennék bele tükrözve és utána csinálnám meg az adatmásolást az általam leírt módon. Akkor egy darabig nem kellene hozzányúlnom.
Ha mondjuk csak egy bizonyos megosztásról szeretnék rendszeresen biztonsági mentést, akkor nem is kellene két egyforma HDD, hanem mondjuk az őjat megcsinálnám rendszernek, meg fő HDD-nek a régire meg mehetne az ütemezett biztonsági mentés?
-
nagyúr
válasz mandriva11 #703 üzenetére
Végül is meg tudom oldani, csak azt hittem, hogy van valami egyszerűbb megoldás.
Akkor így tudom megoldani?
1. DSM beállítások biztonsági mentése.
2. Adatok átmásolás külső eszközre (HDD, PC, akármi)
3. Régi HDD ki, új HDD be.
4. Synology Assistant-el DSM telepítés
5. DSM beállítások visszaállítása a backupból
6. Adatok visszamásolása a külső eszközről.Omv-hez van PH-s topik?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz mandriva11 #701 üzenetére
Köszi, de nem nagyon találtam megoldást.
Konkrétan ezt szeretném megoldani:
Jelenleg egy 1,5TB-s HDD van a rendszerben, amit le szeretnék cserélni egy 3 TB-sre. Gondoltam beszerelem a házba a helyére a 3TB-set. De arra még nem rakhatok DSM-et, mert akkor összeakadna a 1,5TB-sen lévő DSM-mel. Vagy nem?
Vagy mentsem le a beállításokat, rakjam be a 3 TB-set, rakjak rá DSM-et, állítsam rá vissza a mentett beállításokat és másoljam át utána egyik HDD-ről a másikra az adatokat?
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest