-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSico
senior tag
válasz krisztián28 #2350 üzenetére
Szívesen.
"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
nlq
aktív tag
Sziasztok!
jo reg jartam erre... nem volt idom most mindent vegigolvasni, lehet hogy mar meg lett valaszolva...
win8 rol mappamegosztas eleresenel minden ujrainditas utan jelszot ker
probald igy
user: synoszerverneve\usernev
jelszo
pipaigy menni fog nem keri többet
Udv
NLQ -
btomi9
aktív tag
UPDATE: Bár nem válaszoltatok :-P de működik! A következőt csináltam. Elolvastam, hogy az 5.2 update 1-et nem lehet csak úgy telepíteni, hanem először a sima 5.2 -t kell, majd (ha lesz DVI kábelem) rá kell kötni a monitort fizikailag az eszközre (esetemben a HP Gen8), és ott a boot menüben az update üzemmódot választani, és majd utána syno assistantból kiválasztani az 1 -es update .pat -ot. Nálam ez most kimarad, jelzi is, hogy elérhető a frissítés. Még az is lehet, hogy a menüből frissítem, lesz, ami lesz. Legfeljebb újrarakom, most úgyis üres a neki szánt vinyó, felőlem formázgathatja.
Ja, és még egy: EZ Internetet futtattam, még mindig pofázik a több router miatt (pedig a DIGI -s eszköz 192.168.1.1, a saját ASUS router, amin mindenki más van, meg 192.168.54.1), viszont upnp-n sikerült beállítania a port forwardokat (amitől frászt kapok, majd megnézem, hogy mi van nyitva, mi nincs) és tök jól működik a csomagtelepítő.
-
DJ. Ru$y
félisten
Amik update-ek, azok mehetnek mostanában frissítésbe, ahol már a verziószám akár egy tizedest nő, ahhoz általában már külön telepítős buli van pendriveról. Régen az Update-ek sem mentek fel ennyire egyszerűen.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
FireLord
aktív tag
Ma este belefutottam, szerencsére más is és gyorsan javították.
DSM 5.2 update után az új xpenoboot-al nem működött az ISCSI, de a XPEnoboot 5.2-5565.2 -ben kijavították és újra működik.
-
Konflikt
addikt
csak info: szepen megy az 5.2-5565 U2 a 5.2-5565.2 boot image-el. (meg csak U1-et probaltak)
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
btomi9
aktív tag
Ilyen gyorsan jönnek ki update-es boot loaderek? Ti honnan szoktatok letölteni friss dolgokat, pl. 5.2 5565 update 2-es .pat fájlt nem találok itt: http://xpenology.me/downloads/
Érdemes frissítgetni? Nekem most per pill. ismerkedési fázis van a NAS használatával, tehát nulla adatom van rajta. Pl. ha tele lenne több terra értékes holmival, és szeretnék egy új boot image -et írni a pendrive -ra, megkerestetni syno assistant-al, és feltenni rá az új .pat fájlt, akkor felkínálná a migrációt, vagy ilyenkor mindig újra akarja formázni a diszkeket (nálam most azt az egyet, ami benne van)?
-
HaZse
őstag
Egy kis segítség kellene.
Adott egy HP Microserver, amin a DSM 5.1 fut.
Ma azt vettem észre, hogy a 4 HDD-ból 2 db-ra összeomlást ír, plusz a root-ra is hibát ír. Mikor újraindítottam a rendszert, akkor már csak 1 db. HDD-ra ír hibát. A HDD-t kivettem és PC alatt leteszteltem. (természetesen hibamentes).
Mikor visszateszem, akkor is hibár ír ki.
Az az érdekes, hogy olvasni tudom róla az adatokat, de pl. a rajta futtatott alkalmazások (csomagok) nem futnak.
Mi lehet a baj?
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
vzozo
senior tag
Sziasztok, ez most ilyen félig-meddig off, meg sörétes puskával való lövés esete lesz, de hátha...
Korábban már érdeklődtem az xpenology iránt, akkor eltántorított a "szürke" mivolta, és ahogy most visszaolvastam pár hónapot, április közepe táján azért néhányan közületek is gondolkodóba estek a jövővel kapcsolatban.
Leírom, hogy kb. mit szeretnék, és hátha tudtok ötleteket adni, hogy merrefelé kellene tapogatóznom.
- Az SHR tetszik, valamiféle "minden adat legalább két diszken legyen meg" megoldásban gondolkozom
- RAID-5-6 nem rossz, de nem is jó manapság, akkor már a ZFS féle paritáskezelés jobban tetszik, de annak meg van egy csomó mellékes hátulütője
- Szeretném egyben látni a lemezeimet (jelenleg kb. 12-14 TB)
- Thin provisioning nem árt, mivel biztosan lesz bővítve a jövőben, ahogy jönnek ki a nagyobb kapacitású vinyók, illetve használódnak el a régiek (jópár éve van home szerverem, eddig kb. bevált az, hogy amikor cserélni kellett, akkor dupla kapacitású HDD-t tehettem a régi helyére) - ez legyen értelmesen lekezelveA "nagy" storage vendorok csillió pénzekért árult enterprise eszközei ezeket kb. tudják, tehát nyilván nem lehetetlen a megvalósítás, a kérdés inkább az, hogy otthonra, budget keretek között mit lehet ebből átültetni. A Win Server storage spaces nem lenne egy rossz irány, főleg, hogy a v.nextben lesz rebalancing fícsör, de ugye ez meg még erősen kérdéses, hogy mikor és pontosan hogyan is fog testet ölteni (van MSDN előfizetésem, szóval opció a nem warez win szerver használata).
Előre is kösz bármilyen ötletet!
-
Mate
nagyúr
Feltoltam a XPEnology-t virtuális gépre, hogy teszteljem. Szeretnék megismerkedni vele, mielőtt beszerzek egy szervert.
Egyelőre minden flottul megy. 2 kérdésem lenne.
Minden funkció tökéletesen működik, mintha gyári synology eszköz lenne? Frissítés is?
Elején akart csináltatni velem egy fiókot, amivel távolról is elérem az eszközt. Ha jól tudom ez alapból fizetős szolgáltatás (myds talán a neve) Azt is simán belehet állítani? -
DJ. Ru$y
félisten
Nem mindegy, hogy milyen frissítésről van szó, van amihez új boot kell, különben elsz*ródik a rendszer és nem fog többet bebootolni. Szóval a frissítésekkel óvatosan, főleg élesben. (Azok a frissítések ami nem U1-U2 stb. azoknál kell figyelni, hogy ne legyen telepítve.)
MYDS nem fizetős, de kell hozzá trükközni, hogy működhessen, de megoldható.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Mate
nagyúr
Na sikerült mindent beállítani tökéletesen
Már csak 1 dolgot nem tudok, amit lehet nem is lehet megoldani. Fel szeretnék másolni mondjuk egy filmet a nasra, amit távolról, letöltés nélkül játszanék le. Ez megoldható?
IOS és Android app-al elvileg meg lehet csinálni, nekem viszont windows kellene és külön alkalmazás telepítése nélkül.
(#2368) bupemko: Most látom, hogy pár másodperce megválaszoltad Nem tudom mi volt a baja, este még hibát dobott, ma reggel már jó volt. Lehet no-ip-nek van átfutási ideje.
[ Szerkesztve ]
-
zarew
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asrock q1900-as konfigom 1 db 2TB os lemezel.Kb 4 hete egyszer csak nem látszott a meghajtó DSM el nem volt elérhető és persze a torrentek is álltak. De win alól hálózatban látszott minden. Na most azóta nem tudom életre lehelni a gépet. Az inditó usb kulcsról sok féle verziót próbáltam de a végén nem ismerte fel az assistant progi a meghajtót. Most újra neki áltam,és egy másik winyóra símán felraktam XPEnoboot_DS3615xs_5.2-5565.2.img ezt a verziót minden működik.De ha mellérakom a 2 Terásat mindenféle hibaüzeneteket,vagy miket ír ki.
Szóvan megint fingom sincs róla,hogyan tudnám befogni a régi lemezt,ami tele van,és így menteni sem tudok róla.Mindent próbáltam már a kék képernyőről is de semmi.
Előre is köszönöm.... -
HaZse
őstag
Nekem is hasonló bajom volt. Úgy oldottam meg, hogy volt itthon egy 1terrás HDD, amire egyesével windows megosztással átmásoltam az összes megosztást és winscp-vel meg a transmission-ban lévő torrenteket is. Majd letöröltem a HDD-t, majd újra raktam a DS-el a HDD-t, majd minden megosztási könyvtárat újra belőttem, majd visszamásoltam mindent.
Ezeket 4x kellett megcsinálnom, mert 4HDD-m volt a rendszerben. Szerencsére 1terrás csak 1 db. volt, a többi meg csak 500GB-os.
Kérj kölcsön egy 2terrás HDD-t.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
Möhe
addikt
Sziasztok.
Valami nem stimmel nálam,mert pendrivera másolás egyszerűen kínszenvedés.
3.0-s a pen, és a lap is,de alig megy 10 MB fölé másolás alatt. Próbáltam úgy hogy 2 file-t ~1,4GB egyenként és egymás után/párhuzamosan másolni. Ha Egyben kijelöltként másoltam a kettőt,akkor relatíve gyorsan (de így is kurvalassú) ha egymás után,akkor képtelenség kivárni az időt a másodiknál,az első az mint a kijelölt 2in1 esetben felmegy,de a második vagy az utáni másolandó file-nál más napokban méri az időt.Mi a wattaf... van? (gépadat
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
Én a Synology oldaláról, de nem is kell külön frissítgetni, meg assztanccal, simáb hagytam, hogy megcsinálja.
(#2362) HaZse
A gyári synology val, van egy olyanom is, jártam így, egyetklen 1 hibás szektor lett rajta, és a syno rögtön letiltotta, hiába csináltam a hdd én ujra inicializálást (tévesen mélyformázást )PC -én
Utána sem ment.
Lehet nálad is hasonló van.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
HaZse
őstag
válasz Core2duo6600 #2376 üzenetére
Direkt egyesével megnéztem PC-n a HDD S.M.A.R.T: állapotát és semmi hibát sem talált.
Valamiért a rendszer (root) partíció tönkrement. Lemetentettem a gépre az adataimat, majd PC-n az Easus partition managerrel letöröltem az összes partíciót, majd vissza a syno-ba és ott újra inicializáltam a HDD-t és így tökéletes.
És mindezt 4 db. HDD-vel kellett megcsinálnom. Jelenleg a DSM 5.2 van rajta update-2-vel és minden hibamentes. Igaz, egy egész nap ráment a mentésre és visszatöltésre, de megérte.
-
Mate
nagyúr
Na beszereztem egy HP gen 8-at, úgyhogy holnap tolom rá az xpenology-t. SSD-t mennyire érdemes használni hozzá?
-
nemurea
aktív tag
Sziasztok! Nem business critical, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre: véletlenül letöröltem az XPEnology NAS-om első két (rendszer) partícióját (a CRT képernyőn nem voltak túl egyértelműek a sorok és a számok ). Az adataim megvannak, a fő adatpartíciót még nem töröltem, át is másoltam mindent egy live CD segítségével egy backup winchesterre. Másik NAS HDD nincs a gépben, ami tartalmazná a rendszerpartíciókat.
Nem gond, ha teljesen ledúrom a rendszert, úgyis fel akartam tenni a legfrissebb verziót - de ha tudtok esetleg olyan visszaállítási módszert, hogy az upgrade működjön és utána így megúszom a backup HDD-ről a visszamásolást (ehhez ugyanis szereznem kell egy USB-s HDD átalakítót, mivel ha szimplán benne hagyom SATA-n, akkor azt is formázni fogja a friss XPEnology), az nagyon hasznos lenne.
-
lafaty80
addikt
Na, tegnap nekem is sikerült produkálnia egy kötet összeomlást. Az egyik hdd-re azt írta, hogy sérült.
De a javítás opció alatt megcsinálta. Azóta megint jó.Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
nemurea
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #2383 üzenetére
Jó ötlet, de a NAS-on kívül most kéznél csak egy laptop van (ergo ahhoz kellene az USB-s átalakító), illetve egy régi gép, ami csak IDE csatlakozós
Nem akkora nagy téma, amúgy is standard backupnak szánom a másik HDD-t, így lassacskán csak kell vennem egy ilyen átalakítót, meg az jól jöhet még bármikor máskor is.
-
lafaty80
addikt
Visszaolvastam, de nem találok megoldást.
Eddig alaplapi 2sata-n van egy shr 500GB kötet
Most bele tettem 1 pci-os raid kártyát 2sata-val. 3db 320GB hdd-t tettem rá.
Na most, a kötet 1-hez nem engedi hozzáadni sehogy, nem aktív a kezelés gomb. Csak kötet 2 vagy lemezcsoport-ot tudok létrehozni.
Hogy tudnám a kötet 1-et növelni a +2db hdd-vel?
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
Core2duo6600
veterán
válasz lafaty80 #2385 üzenetére
Csak úgy, ha az 500 as helyett beteszel egy nagyobbat akkor.
ha 4 d 500 as at tennél a gépbe, akkor összesen 1,5 tb os köteted lenne. Ugyanúgy minr raid 5 benAmit említettél még nem próbáltam így kötetet nővelni
Itt megnézhető, hogy hogyan alakulnak a hasznos kötetek a különbözőp hdd ék esetében
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Mate
nagyúr
Gyári torrent klienshez miként lehet legegyszerűbben hozzáadni a torrenteket? Van hozzá valami Gui vagy hasonló?
-
M3kk
őstag
-
BullZeye
veterán
Üdv
WD My Cloud-ot leváltandóan szeretnék nagyobbra váltani. Jött képbe a DS215J, viszont van egy Lenovo X220-as alaplapom integrált core i5 2520M-es procival és 4GB rammal. Ezt jelenleg HTPCnek használom W7 alappal és Kodival.
Jött az ötlet, hogy kb 15-20 wattos fogyasztása miatt nem lenne rossz NAS-nak sem ,hisz elbírná az i5 Kodi-t és közben NASként is tudna funkcionálni.
Találtam is egy hasonló helyzetben lévő emberke GUIDE-ját.
Mindenek előtt, hogy megéri e vele vacakolni? Mivel ez egy laptop alaplap, gyakorlatilag csak 1 SATA van rajta, és egy MSATA, gondolom a satába kell egy külön vinyó oprendszernek, Msata pedig talán nem is ad le akkora áramot, hogy beinduljon tőle átalakítóval egy sata3-as 3.5" HDD. Egy külső HDD ház pedig eléggé drága, és megdobná a fogyasztást +1 adapter.
Mi a véleményetek, van értelme foglalkozni vele, vagy inkább egy Syn DS215J, és ez meg maradjon meg HTPCnek csak?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
DJ. Ru$y
félisten
-
Mate
nagyúr
Köszönöm!
Ezt már felraktam, csak nem jöttem rá miként lehet vele torrentet indítani
Szerencsére működik gond nélkül. Többen fogjuk használni és jó lenne, ha elkülönítve lennének a torrentek. Szerencsére gyári donwload station gond nélkül megcsinálja ezt.
Még 2 gyors kérdésem lenne.
1. Miként lehet megadni, hogy hova töltsön le? Egy fix mappát már sikerült beállítani, viszont nekem több mappába kéne és jó lenne, ha egyszerűen lehetne indítás előtt beállítani éppen melyikbe mentse.
2. Felhasználóknál belehet állítani, hogy mely mappákat lássák? Eddig csak meghajtót sikerült állítanom, mappákat nem látta valamiért a beállítás varázsló.
-
rjg
őstag
A Synology topik után itt is szerencsét próbálok, hátha nem mindenki olvassa innen azt is:
Tudnátok segíteni a Transmission Remote Gui OSX alatti beállításában? Szeretném beállítani az elérési utakat, hogy ne kelljen mindig kézzel átírni, de hiába kerestem, olvastam át a Google-ban talált javaslatokat, egyik sem oldotta meg.
Szerk: ez az egy dolog, amiben nekem a Download Station többet tudott, ott ez out of box működött.MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
Piedon
tag
Twonky-t telepített már valaki Xpenologyra?
Csak mert csomagban nem találtam, ezért felraktam manuálisan, ha kell írhatok hozzá leírást. Ugyanúgy ZoneMinder-t is feltelepítettem, csak az már haladó verzió annyit kell mókolni hozzá, de ha kell csinálok ahhoz is leírást (tulajdonképp több leírásból raktam össze a lépéseket). -
M3kk
őstag
Ja, neem, ez nem az rpc path.
/volume1/Media/=\\192.168.50.10\Media
Nalam igy van beallitva.
Nalad valoszinuleg
/volume1/downloads/=\\gepnev_vagy_p\downloads. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest