Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jozsó
tag
Mikor először sikerült valakinek openwrt-t telepíteni az ax3600-ra akkor az csak bizonyos firmware-ekkel működött. Most nekem 1.1.19 kínai van. Arra fel tud menni?
Illetve vezetékes sebességben nincs visszaesés?
Wifinél nekem asszem 4-500 megabit volt a rekord (több laptoppal, telefonnal helyi és netes sebességmérőkkel is mérve). Ez mennyire fog visszaesni?
-
Jozsó
tag
Alapból egy openwrt oldaláról letöltött firmware tartalmaz vmi szép web interface-t, vagy parancssorban kell konfigolni?
[ Szerkesztve ]
-
Jozsó
tag
Nekem egyre gyanúsabb, hogy vhogy ennek a routeremnek nem tökéletes a wifije. Vagy AP módban nem jön ki belőle a maximum. Most vettem vadiúj laptop, leülök a router alá, kapcsolat sebessége 1,2 Gbs, speedtest mérése szerint 150 megabit. Vezetékesen ugyanez a laptop 940 megabitet tud. És ez már a harmadik wifi6-os cucc otthon és egyiken sem megy át több. Még a 300 megabit volt a maximum, de akkor a 36-os csatornán volt. Az viszont nálunk full zsúfolt. Így átraktam a 149-es-re. Ott csak 80 Mhz-et tud, amitől a wifi 6-os eszközök lelassultak (akkor lett a 300-ból 150) viszont az ac-s eszközök felgyorsultak (120-ról 250-re). Szóval vagy van vmi titokzatos beállítás, vagy rossz az eszköz.
-
Jozsó
tag
Nem hiszem, hogy fogsz erre választ kapni. Én el is engedtem. Két AX-es wifis laptoppal próbáltam, meg egy 6-os wifis telefonnal, de ahogy emlékszem 300-400 megabitnél sosem ment feljebb. Úgy sem ha effektív a laptop mellé tettem a routert. Másnak meg simán megy úgy a gigabit, hogy nem is mókol vele semmit. Érzésre van vmi beállítás, vagy gyári hibás lehet, nemtom. Viszont stabil és ezeket a sebességeket hozza.
-
Jozsó
tag
Én az elvét sem értem annak. Addig jó, amég a közelben vagy, és alapból az 5 GHz-re csatlakozik. De aztán eltávolodsz és onnantól már a 2,4 Ghz lesz a jó. Eddig rendben. De utána már hiába mész közel sosem lesz oka visszaváltani 5 GHz-re, hiszen a másik sáv mindig jó és elér erős.
-
Jozsó
tag
Egyébként mellékszál, de létezik már bármilyen Wifi 6-os router, amihez van OpenWrt?
-
Jozsó
tag
Ez még így sem egyszerű. Még augusztusban írtam:
iperf-fel 600+ megabitig ment fel, de speedtesttel 350 körül volt a maximum.
(természetesen annyi szállal mérve, amivel még volt értelme)
És továbbra is vannak olyanok, akik bedugják a cuccot és jön a gigabit full sávszélességgel. Már arra is gondoltam, hogy esetleg AP módban nem hozza a teljes sebességet, csak routerként.
-
Jozsó
tag
Hasonlót írtam én is kb. fél évvel ezelőtt. Két AX200-zal is kipróbáltam (akár a router mellett álva is) és kb. ennyi volt a plafon. Másnak viszont ugyanezzel a kombóval megvan a gigabit. Nem tudom mi lehet a különbség. Olyan, mintha lenne még vmi rejtett beállítás, ami rosszul van állítva, vagy vmi máshogy lenne bizonyos routereknél.
-
Jozsó
tag
válasz takcslajos1 #1851 üzenetére
Mondjuk azt azért ne felejtsük el, hogy egy átlag usernek egy EU adapterátalakító használata sokkal kisebb nehézség, mint végig csinálni a tizensokpontos hekkelést azért, hogy meg legyen a megfelelő wifi hatótáv.
Én egyébként sem értem ezt a kifejezett parát a kínai adapterekkel kapcsolatban. A feladat az, hogy fémes kötést hozzunk létre két drótdarab között, amin át fog folyni mondjuk 0,1A. Tételezzük már fel, hogy ezt még egy kínai mérnök is meg tudja oldani.
[ Szerkesztve ]
-
Jozsó
tag
Két AX-es eszközzel is teszteltem, mindkettőnél ez a 350-400 megabit jött ki. Akármilyen közel voltam az eszközhöz.
Másoknak meg egyszerűen adja a gigabitet úgy, hogy csak bedugják a konektorba és csá. Korábban írtam, hogy volt egy teszt is vhol, ott sem jött ki az embernek a gigabit.
-
Jozsó
tag
Nem tudom, hogy fog-e vki erre válaszolni. Én kezdetben irogattam, hogy nekem sosem jött 400-500 megabitnél több (nyilván AX-es eszközökkel) és nem értem, hogy másnak hogy sikerül gigabitet kicsikarni. De mivel gyakorlatilag nincs semmilyen ilyen finomállítási lehetőség igazi ötlet sem merült fel.
-
Jozsó
tag
Nem, ez nem így van. Most csináltam egy tesztet. Webes alkalmazással 882/247 lett, úgy, hogy a processzor (i5) 100%-on ment, vagyis az egész mérés processzor limites lett. Alkalmazással 939/260 úgy, hogy a processzor 38%-on ment max.
De ez off topic, mert nekem az ax3600 csak AP-nek van berakva.
-
Jozsó
tag
Itt egy újabb teszt:
Ő sem tud 403 megabitnél többet kihozni belőle vezeték nélkül. Akkor az én 600+ megabit-es iperf értékem jobb.
-
Jozsó
tag
akkor mégis vmi el van nálam állítva. Próbálgattam állítani egy csomó mindent, most a linksebesség 2,4 és 1,2 gbit között van, de még így sem hozza a laptop azt az értéket. iperf-fel 600+ megabitig ment fel, de speedtesttel 350 körül volt a maximum.
Milyen régióra van neked állítva? Úgy érzem, mintha ez a China mainland lenne a ludas.
-
Jozsó
tag
válasz konigjanos #323 üzenetére
Nem értem, hogy méritek ezeket a sebességeket. Lányomnak most vettem új laptopot, feleségem gépében is kicseréltem a wifi modult AX-re. Néha egy egy pillanatra látom felvillanni a 1,2 sőt 2,4 gbites kapcsolati sebességet, de valós mérésnél 300 megabitnél nem mértem többet. És az új laptopnál speedtest appal nem a processzor a szűk keresztmetszet. Úgy is próbáltam mérni, hogy a router mellett voltam.
Van annak jelentősége, hogy most AP-nek van konfigurálva az eszköz?
(bár természetesen ez csak az én problémám. Ők csak egyszerűen élvezik, hogy full hd-s film nézésénél sincs semmi megakadás)
-
Jozsó
tag
Elsiklott a kérdésem. Szerintetek lesz az valahol baj, hogy China mainland-et állítottam régióra? (csak azt engedte meglevő xiaomis fiókkal)
-
Jozsó
tag
Na, elindult a cucc. Egyelőre AP-nek van bekonfigolva, mivel a töredéke sincs meg a beállításoknak mint a padavan firmware-es Asus N56U-nak.
Wifi jel erőssége nagyon rendben van, mégha távolabb vagyok tőle, akkor is több mint az asusé.
Mivel a telefonom is xiaomi azzal a fiókkal léptem be, viszont az magyar régióra van állítva, így aztán a router csak china mainland-ot fogad el, mivel ott nincs magyar. Új xiaomis fiókot kellett volna neki csinálni? Nemtudom, hogy ez vmikor lesz-e nekem rossz.
Az furi, hogy a speedtest csak olyan 260 megabitig megy fel egy AC-s telefonnal, pedig ezzel már mértem másik routerrel 300 megabitet is.
-
Jozsó
tag
Na, nekem is megjött a cucc. Valószínű tegnap, csak mhelyre jött és már elmentünk, mire az asztalomra került.
Akkor eddig így néz ki a mérleg:
Június 4-én rendeltem, augusztus 4-én jött meg. Úgy néz ki, hogy mostanában ez a két hónap a standard átfutási idő Kínából. És az az érdekes, hogy minden, hogy a trackingben mi van, a cucc tartja a két hónapot. (ha esetleg úgy néz ki, hogy 10 nap alatt már EU-ban lenne, akkor a tracking szerint a magyar/NL/DE postán fog még 3 hetet tölteni, hogy meglegyen a 2 hónap). Mivel a vám/áfát sikeresen megúszta így 30 319Ft volt.
Egyelőre AP-nek akarom berakni, amég nem lesz rá vmi normális firmware.
-
Jozsó
tag
válasz Davebowman #177 üzenetére
dd-wrt? Azt hittem inkább open-wrt-re várunk.
-
Jozsó
tag
válasz Black&White #41 üzenetére
Ennek a dugónak csak fémes kapcsolatot kell biztosítani az eszköz és az áramforrás között. Ezt a feladatot egy darab drót is tudja, így nem igen látok minőségi különbséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest