Hirdetés
-
IT café
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kevesbence
csendes tag
Eddig ezeket a parancsokat futtattam. Még nem tökéletes, de alakul.
UPDATE `wp_postmeta` SET `meta_value` = REPLACE(`meta_value`, '.jpg', '.webp') WHERE `meta_value` LIKE '%.jpg%';
UPDATE `wp_postmeta` SET `meta_value` = REPLACE(`meta_value`, '.jpeg', '.webp') WHERE `meta_value` LIKE '%.jpeg%';
UPDATE `wp_postmeta` SET `meta_value` = REPLACE(`meta_value`, '.png', '.webp') WHERE `meta_value` LIKE '%.png%';
UPDATE `wp_postmeta` SET `meta_value` = REPLACE(`meta_value`, 'image/jpeg', 'image/webp') WHERE `meta_value` LIKE '%image/jpeg%';
UPDATE `wp_postmeta` SET `meta_value` = REPLACE(`meta_value`, 'image/png', 'image/webp') WHERE `meta_value` LIKE '%image/png%';
UPDATE `wp_posts` SET `guid` = REPLACE(`guid`, '.jpg', '.webp') WHERE `guid` LIKE '%.jpg%';
UPDATE `wp_posts` SET `guid` = REPLACE(`guid`, '.jpeg', '.webp') WHERE `guid` LIKE '%.jpeg%';
UPDATE `wp_posts` SET `guid` = REPLACE(`guid`, '.png', '.webp') WHERE `guid` LIKE '%.png%';
UPDATE `wp_posts` SET `post_content` = REPLACE(`post_content`, '.jpg', '.webp') WHERE `post_content` LIKE '%.jpg%';
UPDATE `wp_posts` SET `post_content` = REPLACE(`post_content`, '.jpeg', '.webp') WHERE `post_content` LIKE '%.jpeg%';
UPDATE `wp_posts` SET `post_content` = REPLACE(`post_content`, '.png', '.webp') WHERE `post_content` LIKE '%.png%';
UPDATE `wp_posts` SET `post_mime_type` = REPLACE(`post_mime_type`, 'image/jpeg', 'image/webp') WHERE `post_mime_type` = 'image/jpeg';
UPDATE `wp_posts` SET `post_mime_type` = REPLACE(`post_mime_type`, 'image/png', 'image/webp') WHERE `post_mime_type` = 'image/png';
-
kevesbence
csendes tag
válasz CharlieDrop #8784 üzenetére
Igen, az elérési útvonal, a nevek egyeznek.
De ez nem működött, ha lecseréltem csak a .jpg, .png végződéseket .webp-re, nem indult el az oldal. Gondolom, hogy olyan helyen is cserélt, ahol nem kellett volna.
Nekem valahogy szűkíteni kellene. A wp_post táblában tárolja csak ezeket a hivatkozásokat a WordPress? Mert ott látom, hogy vannak linkek, és a post_mime_type is ott van megadva.
-
kevesbence
csendes tag
Persze, fejlesztői környezeten csinálom.
Ezeket futtattam:
mysqldump -u user -p backup > backup.sql
sed -i 's/\.jpg/.webp/g' backup.sql
sed -i 's/\.jpeg/.webp/g' backup.sql
sed -i 's/\.png/.webp/g' backup.sql
sed -i 's/image\/jpg/image\/webp/g' backup.sql
sed -i 's/image\/jpeg/image\/webp/g' backup.sql
sed -i 's/image\/png/image\/webp/g' backup.sql
Megy a visszatöltés, kíváncsi vagyok rá.
[ Szerkesztve ]
-
kevesbence
csendes tag
Ez megvan, és láttam, csak igazából nem ezt keresem.
nekem most plugin nélkül is így működik. A Digital Ocean leírása alapján beállítottam, hogy új feltöltésnél generálja le automatikusan a webp tartalmakat. Leírás erről: https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-create-and-serve-webp-images-to-speed-up-your-website
A plugin is ezt teszi, és nekem is rewrite szabály van ráírva, hogy a jpg kiterjesztéseket cserélje le webp-re. A plugin pont ezt csinálja.De ez 7-8 év után marhára nem költséghatékony, hogy tároljam külön a webp és jpg állományokat is. A Safari korábban gondot jelentett, mert nem támogatta a webp képeket, de már évek óta ott is működik. Most szeretném meghúzni azt, hogy csak webp legyen, de ehhez a megjelent tartalmakban le kéne cserélném a képeket (borítókép, beszúrt képek, stb). Erre keresek olyan megoldást, ami nemcsak legyártja nekem, de az adatbázisban cseréli az új kiterjesztésre a képeket is.
Nagyon durva megoldás lenne, ha a MySQL dump fájlban a jpg és png kiterjesztéseket egyszerűen webp-re cserélném? Szerintetek ez működne?
-
kevesbence
csendes tag
Ezt már láttam, de nem ezt keresem. Ez valóban átkonvertálja az összes fájlt, de nem fogja lecserélni a már megjelent tartalmakban a jpg és png fájlokat webp-re.
Valami ilyet keresnék, csak ez az opció nincs benne most: https://github.com/WordPress/performance/issues/232
[ Szerkesztve ]
-
kevesbence
csendes tag
Valakinek van ötlete arra, hogy már meglévő tartalmaknál, hogyan tudnám lecserélni a képeket? Tehát, korábban feltöltött JPEG és PNG képeket már átkonvertáltam mindet WEBP-re, és most azt szeretném, hogy törlöm a JPEG és PNG gépeket, a cikkekben pedig mindenütt WEBP jelenne már meg.
Erre van valakinek ötlete, hogy ezt miként tudnám?
-
kevesbence
csendes tag
Sziasztok,
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy admin oldalon (cikk kerkesztőben) egy mező értékét változtatni, ha a Kivonat mező töltve van, módosítva? (Privátban megbeszéljük, mi az ára.)
A feladat rövid leírása: admin oldalon kellene egy olyan plugin, ami automatikus tölt egy mezőt, ha változás volt a Kivonat mezőben. Tehát, ahogy kitöltjük a Kivonatot, vagy módosítjuk, akkor a másik mező értéke változzon az admin oldalon (nem kell realtime, elég a publikálás, frissítés során).
-
kevesbence
csendes tag
Igen, én is valami hasonlót csináltam.
Ez most működik, beszúrja az értéket.BEGIN
IF NEW.post_parent <> 0 AND NEW.post_type = 'revision' AND NEW.post_status = 'inherit' THEN
INSERT INTO `wp_postmeta` (`meta_id`, `post_id`, `meta_key`, `meta_value`) VALUES (NULL, NEW.post_parent, 'single_post_subtitle2', NEW.post_excerpt);
END IF;
END
Ez a fenti kód működik (azt még nem csináltam meg, hogy bejegyzés frissítésénél ne új értéket szúrjon be a wp_postmeta táblába, hanem a meglévőt frissítse le), viszont a plugin ezt a meta_keyt használja:single_post_subtitle
Tök érdekes, hogy a
single_post_subtitle2
névvel lefut az insert, viszont hasingle_post_subtitle
névre állítom a key-t, akkor nem. Olyan, mintha publikálásnál a plugin ezt a nevet lockolná, és nem engedi ezért beszúrni nekem. Tök érdekes, és baromi jó lenne, ha lenne debug móde a triggernél, hogy futtásnál lássam, mit dob.Erre van ötletetek, hogy miért nem működhet a
single_post_subtitle
key-value párosra? -
kevesbence
csendes tag
Nem, itt más a hiba. Az új bejegyzésnél a WP egyszerre három rekordot is beszúr a wp_postmate táblába, és az első értéknél még nincs kivonat töltve, és nem a végleges ID-t kapja a post. Ezért tűnik úgy, hogy nem fut le a trigger, mert üres elemet tölt fel.
Rányomok, hogy Add new post:
ID: 91454 post_title: Auto Draft post_excerpt: post_status: auto-draft ping_status: open post_type: postMajd mikor publikálom:
ID: 91455 post_title: t2 post_excerpt: t2fdsfs post_status: inherit ping_status: closed post_type: revision -
kevesbence
csendes tag
Új bejegyzésnél azt szeretném, ha egy MySQL trigger megfutna, és beszúrna egy rekordot a wp_postmeta táblába.
Csináltam egy triggert, de van hogy megfut (10-ből 1 alkalommal), és nem bírok rájönni, hogy mi a hiba benne, miért nem fut meg minden alkalommal.
Van ötlete valakinek, hogy mi lehet a baj a lenti triggerrel? Az új bejegyzés id-val és kivonatával szeretnék egy új rekordot beszúrni a wp_postmeta táblába.
CREATE TRIGGER `after_post_published` AFTER UPDATE ON `wp_posts`
FOR EACH ROW BEGIN
IF NEW.post_status = 'publish' THEN
INSERT INTO `wp_postmeta` (`meta_id`, `post_id`, `meta_key`, `meta_value`) VALUES (NULL, NEW.id, 'single_post_subtitle', NEW.post_excerpt);
END IF;
END -
kevesbence
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Az Email Post Changes nevű plugin a WordPress 6.3-os builddel nem működik, a cikkek publikálásánál hibát jelez.
Próbáltam letiltani, újratelepíteni, de nem oldotta meg. Eddig ez hibátlanul futott.8 éve nem volt rá frissítés, szóval valószínűleg a fejlesztő már rég magára hagyta, de nekem nagy szükségem lenne rá, mert remek kis kiegészítő.
Van valaki, aki tudna benne segíteni, hogy mi okozza a hibát? Akár fizetek is a bug javításért. Köszi.
Erről van szó: https://wordpress.org/plugins/email-post-changes/
Új hozzászólás Aktív témák
- Msi Mag Infinite 12.- gen DDR5-ös i5-ös Gamer-Pc-Eladó , Számla-Ready !!!
- Új MSI CYBORG 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Rode Wireless Go 2
- Apple Macbook Pro 13 Touch Bar 2019, i5 1.4 GHz, 8 GB
- Dell i3 - i5, 2-3-4 gen, kompletten, 4-8 Gb DDR3, hdd/ssd nélkül, kompketten, kb 50 db, EGYBEN eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest