- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
nyikszi #2906 üzenetére
2. **Második hasáb kitöltése:**
- A bal hasáb kitöltése után helyezd a kurzort az 1. oldal jobb oldali hasábjába.
Ezután töltsd fel a jobb oldali hasábokat az összes oldalon.Ezt csináltam, szakasztörés paranccsal. De ahogy írtam a 2905-ben, a jobb oldali hasábba nem tudom beletennni a kurzort, így odamásolni sem tudok semmit.
Na mindegy bakfitty. Nem görcsölök vele tovább, mert csak rohadt hosszadalmas kézi szerkesztés árán tudnám a kívánalmaknak megcsinálni.
Ezt a táblázatbeszúrásost kipróbáltam. Ez elméletileg működne. De sajnos szöveg bemásolásakor bizonyos formázásokat elcsesz. Pedig úgy van beállítva, hogy másoláskor a forrás szöveg formázását vigye tovább. Szóval ezt is macera lenne visszapofozni. Meg ahogy látom a fejléc, lábléc szövegeket nem is másolja át. Mondjuk ez érthető, mert ezt nem is tudom akkor kijelölni másolásra, amikor a törzsben lévő szöveget kijelölöm.
Köszi a segítséget.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Rodzser Mór #2903 üzenetére
Na ez nem jó így a töréspontokkal, mert ugyan a bal oldali hasábokat fel tudom tölteni, de sehogy nem tudok a jobboldali hasábokba írni vagy szöveget beilleszteni (a fordítást).
Ezt a xart, hogy nicns ilyenre egy egyszerű mód Senior MS Word Expert végzettség nélkül. De még expertként sem menne szerintem.
-
Rodzser Mór
senior tag
Ahogy elnézem, külföldi fórumokon is szenvednek ezzel.
Pedig ez nem annyira extra kívánalom szövegszerkesztés esetén szerintem. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
nyikszi #2902 üzenetére
Már van egy rakat word dokumentum, amit át kéne így alakítani. A meglévő külföldi szöveg menne a baloldali hasábba. És a jobboldali hasáb lenne a magyarnyelvű megfelelője. A magyar szövegek csak részben vannak kész, ezért a jobboldali hasáb tartalma változni fog, bővülni fog.
Excelre nem alakítanám át, mert az adna némi kötöttséget. Ott nem tudok úgy szerkeszteni.
Azt néztem, hogy kialakítottam a 2-hasábos tördelést. És utána a Lap elrendezése > Töréspontok parancsának valamelyikével lehet állítani.
Viszont ezt így manuálisna végig kéne vinni az összes oldalon az összes dokumentumban.
De érthető módon olyan megoldás kéne, hogy ez automata legyen. Egyszer kiadom a parancsot és feltölti a baloldali hasábokat folyamatosan. És a jobb oldaliak üresek maradnak, ahova később bekerülnek a magyar szövegek.
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
2 hasábosra szerkesztenék egy 5 oldalas dokumentumot.
De miután ezt beállítottam ezt egy hasábok nélküli dokumentumnál, úgy alakította a program, hogy az 1. oldalt megtölti, vagyis a bal oldali hasáb utolsó sora után a szöveg ugyanezen oldalon a jobboldali hasábon folytatódik. Majd mikor ennek végére ért, akkor a 2. oldal baloldali hasábján folytatódik, majd áttér a 2. oldal jobboldali hasábjára stb.
Tehát ilyen cikkcakk (vagy Z) alakban tölti fel a hasábokat.Viszont én úgy szeretném, hogy végigmegy az 5 oldalon, de csak az első hasábokat tölti meg. Majd ha ezzel végzett, akkor az 1. oldal 2. hasábját tölti fel és innen a 2. oldal 2. hasábján folytatja stb.
Van ilyenre lehetőség?
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Windows 10
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest