Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoltán
őstag
Word 2000-ben, hogyan lehet kikapcsolni azt, hogy folyton aláhúzza a (szerinte) hibásan írt szavakat? Sokszor írok lengyel szöveget és zavar, hogy folyton aláhúzza.
Köszi
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz Benmartin #448 üzenetére
ha nem is az azstalra, de én is lementett file-t húztam rá .... (-:
------------------- ------------------- ----------------
Ha egérrel nem is engedte, és ha 96%-ról (ennyin volt magától) levettem 80%-ra és nőtt (!!!!!!!!!!!) is a kép, de utána egy CTRL-Z és egy drasztikus 50% megadta a kezdő lökést a helyes irányba .... úgyhogy most 73%-on jónak néz ki ..... sikerült!
nagyon köszönöm a segítséget!!!!!!!piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz Benmartin #446 üzenetére
először így próbáltam:
élőlábon két klikk
ekkro aktív lett
majd jobb gomb
kép szerkesztése
és ide próbáltam be húzni, majd kopipésztelni a képet,
copypaste-ra be is tette, de nagyobb vol, méretezni pedig nem hajlandó, noha a ''képdoboz'' szélein a méretezésre át is vált a kurzor .... :-/
próbáltam eltaláni améretét a képnek, hogy pont akkorába tudjam beplészelni, de az mókás egy feladat lesz, ha csak úgy lehet...
utána, többedjére már azt is opróbáltam, hogy élőlábon két klikk, és oda be dranganddrop, vagy copypaste ... de ott sem jött be draganddrop-ra, és a copypaste-val betett képet nem engedte méretezni .......
-------------------------
zárolást hol lehet megnézni (indesigne-ban jobb gomb, és LOCK)
[Szerkesztve]piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz Benmartin #444 üzenetére
nekem a szóban forgó doksi ba sem engedte, és csinéltam egy uj dokumtenumo, majd nézet, élőfej, élőláb, és belehúúztam a képet, de csak ikonként jelenik meg mindkét esetbe, legyen akár JPG, akár BMP, ... persze mindkét kép RGB ....
word 2000
paste-ra beteszi a képet, de méretezni nem lehet ....
-
rii
nagyúr
válasz Benmartin #442 üzenetére
képet kellene benne cserélnem ... meg is csináltam már az új képet, de hgyan tudom kicserélni?
ha kettőt ráklikkelek erre a lábjegyzetre, (rossz POSTba írtam, nem tudom olvastad-e, hogy nekem élőlábnak hívja magát) akkor ''aktívvá'' válik, és a képet lehetne is szerkeszteni, meg minden, de nem tudom, hogy lehet betenni új képet ... DragfAndDrop nem működik ....
[Szerkesztve]
szerk.:
PhotoShop ban CTRL-C, majd CTRL-V word-ben, és berakja, csak nem engedi méretezni ....
[Szerkesztve]
szerk-2.:
minél kissebbre veszem a képet, annál nagyobban teszi be a PASTE ...
-
rii
nagyúr
kaptam egy word file-t, van benne fejléc, meg lábléc, vagy mi, a szöveg a felső aljától indulhat, és csak az alós tetejéig érhet, utána lapdobás, és ebben a láblécben kellene címet cserélnem, de ha az egész kép, akkor magát a képet cserélnem.
szal az a kérdésem, hogy lehet láblécet módosítani?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
arrólo nem is beszélve, hogy qaurk/indesign-ban lehet látni, láthatóvá lehet tenni azokat a szövegdobozokat, képdpbozokat, akikben szerkeztgesz, míg nekem a word minkább sötétben való tapogatózás lesz ....
szerk.:
kettőt ráklikkeltem, vakami már lesz ... amúgy élőfej, és élőlában hívja magát
-
Kriza
őstag
válasz sentinel #438 üzenetére
Valami olyasmi lehet, hogy az enter vezérlőkarakter más stílusban készültek előtte...
Szerintem a kicsinyítésre használj stílust, akkor talán nem fog vele kavarni. Vagy verd szét a billentyűzetet, ahogy majdnem én.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
sentinel
aktív tag
Wordbe lekicsinyítettem egy szöveget, viszont vannak benne olyan helyek (enterek után), ahol ha feljebb húzok 1 sort (del), akkor visszaugrik az eredeti betűméretre. Próbáltam rá jönni hogy hol lehet ezt kikacsolni vagy állítani, de nem jöttem rá. Valaki tud segíteni ebben?
-
rlazol
veterán
nem az Ms-t védem, de szerintem a word-ot nem több tucat oldalas, sokmargós, képekkel teletűzdelt dokumentumokhoz tervezték. Inkább csak irodai munkára - pár oldalas kérelmek és felszólítások, esetleg 40-50 oldalban egy pályzat.
Én Quark-on csinálom a szakdogim, a wordon írom a nyers szöveget de minden szerkesztgetés Quark - mert arra való. Ha van rá időd szerintem állj át, jobban jársz.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Kriza
őstag
Arra gondolsz, hogy nem jogtiszta? Az persze eszedbe sem jutott, hogy esetleg munkahelyen vagy suliban van ez a bizonyos Word. Végül is mindegy, mert ugye a működését nem befolyásolja a jogállás, tehát rossz így is- úgy is.
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
Eléggé bonyolult dokumentum, más margókkal, mint a cél, ha irányítottan illesztem be, akkor méretarányosan tudom az egészet egy képhez hasonlóan méretezni, így a beillesztett dokumentumban lévő képek is méretarényosak maradnak a szöveghez képest. A lényeg az, hogy így kell!
Azt a megoldást találtam, hogy a két oldalt külön-külön illesztem be. Még jó, hogy nem egy 200 oldalas doksit kell így csatolni. Mindenesetre elég nagy rakás sz@a ez így, köszönet érte az MS-nek, nem csoda, hogy annyian útálják őket.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
lesaux
veterán
Előre leszögezem, hogy nem tudom a megoldást, de miért ragaszkodsz az irányított beillesztéshez? Mennyivel jobb ez, mint a sima beillesztés? Mit csinál, ha formázott szövegként illeszted be? Vagy ha kijelölöd utána csak a második oldalt, és azt is beilleszted irányítottan.
-
Kriza
őstag
Kérdésem lenne
Egy doksiba szeretnék irányított beillesztéssel egy már meglévő régebbi doksit csatolni. A csatolás típusát ''Microsoft Word dokumentum objektum''-ra állítom, de az a tetves sz@r csak egy oldalt illeszt be a kettőből, és ha megszakadok is csak egyet rak be, pedig az összeset kijelölöm.
Hogy tudnám elérni, hogy mindkét oldal megjelenjen????
Szakdogám befejezését írom, így elég pszichés vagyok, ezt a billentyűzet bánja, ezért a korrekt válasz fontos lenne.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
sanyixXx
senior tag
hi
hogyan tudok fekvő doksiból állót csinálni?
kösziRumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
-
qestion
aktív tag
Tartalojegyzéket hogy lehet beszúrni?
Word XP
(rémlik valami tárgymutató és tartalomjegyzék, de lámer módjára nem találom )
[Szerkesztve]a pálya
-
tomcsi23
veterán
Üdv,
azt szeretném megkérdezni, hogy tud a word abc-be rendezni egy oszlopot, vagy maradjak az excelnél ezügyben?...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
róland
veterán
-
Korcsii
őstag
SOS:
infó órán vagyunk, és a feladatban az van hogy vertikálisan (függőlegesen) középre kell rakni a szöveget
plz help! thx
Szerk: kösz műxik!
[Szerkesztve] -
mizu_
tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy borítékok nyomtatásánál hp 1022-nél hiába állítom automatikusra az adagolást, minden egyes borítéknál meg kell nyomnom a zöld gombot a nyomtatón, és így igen fárasztó és hosszadalmas több 100 borítékot nyomtatni.
Légyszi segítsetek!
Előre is köszi. -
[w]
őstag
a ''beillesztés beállításai'' ikonocskát hogy lehet eltüntetni a képről? kurvára zavaró hogy szórészleteket takar ki...
[Szerkesztve]cmdr PETER W. VOLKOV
-
Pá
addikt
pluszminusz jelet hogy kell írni?
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
róland
veterán
-
kisho
senior tag
Sziasztok!
Meg lehet azt oldani a Wordben (office xp), hogy több filet megnyitok és egy dokumentumként kezelem, majd mikor lementem akkor ugyanazokra a fileokra menti nem pedig egybe?
Ez így kicsit zavarosnak hangzik, de mondok egy példát:
Van x darab SRT feliratom filmekhez. Ezeken akarok végrehajtani műveleteket. (pl.: helyesírásellenőrzés, szavak/karakterek cseréje, stb...) De egyesével megnyitogatni és elvégezni ugyanazokat a műveleteket hosszadalmas lenne.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz Winner_hun #391 üzenetére
Ajánlom neked a Frontpage nevű Microsoft terméket honlap szerkesztéshez. Én annó '98-'99-ben szerkesztgettem vele, és tetszett a könnyű kezelhetősége. Működik az egérkattintásos módszer, de lehet a tag-ekkel is szerkeszteni.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
Fájl/Új dokumentum/Sablonból (ha jól emlékszem valahol arrafelé kell keresni) és ott talán van egy olyan, ahol egy kis varázspálca is van az ikonban. Az az önéletrajz varázsló, bár szerintem egyszerűbb ha internetről letöltesz egy angolszász típusú önéletrajz mintát és azt átírod.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Gambit
őstag
Hello! Valahol olvastam, hogy a wordben van CV varázsló. Ez igaz? És ha igen, hol találom?
Köszi!''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
lapa
veterán
üdv. azt a jóságot dobja rám a kedvenc szövegszerkesztőm, hogy többszöri kifejezett kérésem ellenére sem tünteti el a vastagbetűt a tartalomjegyzék 2. szintjéről. a mellékelt képen [link] a 3 szint rendesen bejelölgetve a szövegtörzsben. minden mást (többi szint vastagítás, betűtípus, behúzás mértéke) sikerült pár óra alatt beállítani , de ezt nem eszi meg. elég bénán néz ki a dolog és nagy művön dolgozok, nem szeretném ha ezen múlna a világsiker ugye...
a komplex feladat megoldásához a wörd xp-t próbáltam alkalmazni, majd 2003-on is bepróbálkoztam persze abban is hasonlóan fejlett technológiák laknak. van valakinek ötlete? köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest