- Milyen videókártyát?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Olyan megoldást keresek, ami egy dokumentumon belül automatikusan átír pár több helyen szereplő dolgot (megrendelő neve, címe, stb.) Az építőlemek, illetve mezők beszúrása teljesen jó lenne, ha tudnám, hogy hogyan lehet szerkeszteni őket.
A OpenOffice Writer Fájl>Tuljdonságok>Egyéni tulajdonságok megoldásához hasonló eredményt szeretnék elérni.
-
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2695 üzenetére
Szuper! Köszönöm szépen!
Azt valahogy bele lehet mókolni, hogy maga a szám karaktert újra belehivatkozom a mezőn belül?
Mert ugye így, ha automatikusan 2. ábra lesz a képaláírás (mert főle beteszek egy másik képet), akkor a kereszthivatkozásban 1. ábra marad. Akkor meg már nincs értelme kereszthivatkoznom. -
válasz
lumpy92 #2693 üzenetére
Tehát ha a képaláírás pl. 1. ábra, akkor ne kötelezően a kereszthivatkozás szövege is ugyanaz legyen, hanem bármi? (Pl. kereszthivatkozás szövege Donald kacsa, de rákattintva a 1. ábra képaláírásra ugrik)
A képaláírást békén hagyom, nem veszek fel új feliratokat a képaláírás beszúrásakor (ábrán, ábrára, ábrát stb stb), hanem simán a kereszthivatkozás szövegét módosítom mezőkód szerkesztésével. Így a kereszthivatkozásnak bármi lehet a szövege, amire hivatkozik az marad, ergo frissülni is fog mindig.
Képben mutatom meg, beszédes lesz és remélem erre is gondoltál.
(ALT+F9-l lehet megjeleníteni és elrejteni a mezőkódokat, F9-l pedig frissíteni, csak előbb ki kell jelölni őket (ráállsz egyre, beszürkül és F9 vagy az egész doksit kijelölöd CTRL+A-val és F9) -
gepesz13
tag
válasz
Ganz-[HUN] #2691 üzenetére
Lehet, hogy tévedek de nézd meg, hogy nincs-e sorkizárásra állítva. Ha igen akkor állítsd balra zárt-ra.
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
A szövegközi ábrákra a szövegben kereszthivatkozással szoktam hivatkozni.
Kérdésem, hogy az eredeti mező szövegét "13. ábra" meg lehet-e valahogy toldalékolva jeleníttetni? Azaz pl. "13. ábrán". Miközben ez még a kereszthivatkozott, dinamikusan frissülő, mező marad? -
válasz
Ganz-[HUN] #2691 üzenetére
Biztos, hogy szóközök (több) van ott, nem csak annak látszódik, pl így néz ki?
Ha nem, akkor dobj egy képet a problémáról (rejtett karakterek megjelenítése legyen bekapcsolva előtte) -
Ganz-[HUN]
addikt
csövi
Wordben (2016-os) táblázatban hogyan tudom beállítani hogy shift enteres sortörés után ne legyen kilóméteres space a szavak közt? Önéletrajzban elég hülyén néz ki. Előre is köszi. -
slett27
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #2689 üzenetére
Sry, valóban, Office nem volt kézzel frissítve, csak a Windows 10 volt naprakész. De ezt így egy nap küzdés után megjegyeztem.
Thx mégegyszer.
-
válasz
slett27 #2688 üzenetére
Ez tipikusan olyan CPU-k esetén szokott előjönni, amikben integrált VGA van. Az Intel CPU-kkal (integrált UHD VGA tekintetben) más, egyéb gondok is szoktak lenni, nem mindig felel meg számukra a Windows Update-ről letöltött driver, gyakran a gyártó támogatási oldaláról szükséges driver-t telepíteni hozzá.
Ezenfelül (mint kérdeztem is, csak nem válaszoltál rá), az Office-nak is naprakészen lefrissítve kell (vagy legalábbis melegen ajánlott) lenni.
(Bármely Office alkalmazás indít/Fiók/Office frissítések/Frissítés most. Letölti, telepíti, gép restart) -
slett27
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #2686 üzenetére
Word-ben próbálkozz ezzel. Beállítások/Speciális/Megjelenítés csoport és a Hardveres grafikus gyorsítás letiltása
Úgy tűnik ez megoldotta, de sírok. Why ???? -
slett27
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #2686 üzenetére
Excelben is sajnos mint utólag kiderült. Nagyon köszönöm a gyors segítséget !
-
válasz
slett27 #2685 üzenetére
1. Az Office uptodate?
2. Csak a Word-ben van ez a jelenség, vagy pl. Excel/PowerPointban is?
3. Word-ben próbálkozz ezzel. Beállítások/Speciális/Megjelenítés csoport és a Hardveres grafikus gyorsítás letiltása opciót jelöld be, okézd le és Word restart. Nem biztos, hogy segít, de egy próbát megér. -
slett27
addikt
Sziasztok !
Adott egy új Lenovo Ideapad 3 Intel Celeron 6305-ös talán 11. genes új notebook. Friss Windows 10-el és Office 2016-al (de Office 2013-al is) Word indításakor belassul majd a szöveg folyamatos írásakor kb 5 mp-enként megáll, kurzor eltűnik, majd beírodik a szöveg amit gépeltem. Találkozott már valaki ilyen problémával ?
Elképesztő hogy a 4K-s videot lejátssza a Word pedig így használhatatlan.
Köszönöm előre is ha valaki tud hasznos infot erről.
-
gigabytman
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2683 üzenetére
Köszönöm szépen, kiválóan működik.
-
válasz
gigabytman #2682 üzenetére
Csak egyetlen sorral bővül a kód, egy Selection.Copy sorral.
Sub Makró1()
With Selection.Find
.ClearFormatting
.Replacement.ClearFormatting
'mit cseréljen
.Text = "ezt cseréli"
'mire cserélje
.Replacement.Text = "erre"
.Forward = True
.Wrap = wdFindStop
.Format = False
.MatchCase = False
.MatchWholeWord = False
.MatchWildcards = False
.MatchSoundsLike = False
.MatchAllWordForms = False
.Execute Replace:=wdReplaceAll
End With
Selection.Copy
End Sub -
gigabytman
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2681 üzenetére
Igen, nagyon szépen köszönöm szuper.
Még egy lépést kellene hozzá írni, ha lehetséges:Amikor lefutott a csere és még aktív a kijelölés azt a vágólapra kellene másolni, mert be kell szúrnom egy excel cellába, így kiválthatnék plusz 2 klikket.
Köszönöm. -
válasz
gigabytman #2680 üzenetére
Remélem erre van szükséged...
Sub Makró1()
With Selection.Find
.ClearFormatting
.Replacement.ClearFormatting
'mit cseréljen
.Text = "ezt cseréli"
'mire cserélje
.Replacement.Text = "erre"
.Forward = True
.Wrap = wdFindStop
.Format = False
.MatchCase = False
.MatchWholeWord = False
.MatchWildcards = False
.MatchSoundsLike = False
.MatchAllWordForms = False
.Execute Replace:=wdReplaceAll
End With
End Sub -
gigabytman
tag
Szép napot!
A csere funkcióra szeretnék egy makrót, word-2019-ben. A sima makró rögzítéssel próbálkoztam, ez lenne az első makróm. A problémám a következő:
A makró lefut, de a teljes dokumentumon végrehajtja a cserét. Nekem viszont az kell, hogy mindig az általam kézzel (egérrel) kijelölt részeken, sorokban fusson le. Sajnos a teljes doksit nem lehet egy menetben, csak mindig a kijelölt részeken sorban egymás után.
Jelenleg a kijelölés után:
1. megnyitom a csere panelt (Ctrl+H) már be van állítva, hogy mit mire cseréljen
2. klikk az "összes cseréje" gombon
3. ekkor a megjelenő új panel tájékoztat, hogy pl. 8 cserét végeztünk a kijelölésben, folytatja a keresést a dokumentum többi részében? Itt a nemre kell klikkeljek
4. majd az eredeti keresés és csere ablakon pedig klikk a bezárásra.Ilyen akcióból több ezer lenne, azért szeretném gyorsítani. Valakinek lenne ötlete?
Köszönöm. -
AssAssynn
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #2678 üzenetére
Sima CTRL+C - V kombót használom, és eddig mindig jól működött, most lett vele csak valami. Szerintem azóta, amióta megjelent ez az új helyesírás ellenőrző megoldás is.
Viszont nagyon köszi a segítséget, ezt az opciót nem is figyeltem eddig, de így már biztos jól fog menni! -
válasz
AssAssynn #2677 üzenetére
Nem tudom milyen módszert alkalmazol a másolásra (vágólapra ugyebár), de beillesztéskor -legalábbis ilyen esetben- a CTRL+C aztán CTRL+V nem járható út.
A kijelölést és másolást bármivel megteheted (bill. vagy egér stb) de a beillesztéskor célszerű az egér jobb gombra felugró menüt használni és a [képen jelölt, forrásformátum megőrzése] opciót használni.
-
AssAssynn
addikt
Üdv.
Korábban, ha egy word dokumentumban lévő szöveget kijelöltem, majd egy másik doksiba bemásoltam, akkor megtartotta a formázását. Most próbálnám, és nem tartja meg, hanem lebutítja, kivesz belőle dolgokat (pl. sorkizárás, stb). Mi lehet ennek az oka, hogyan tudnám meggyógyítani?
-
dargelot
senior tag
Hali.
Melóhelyen Word 2007 van felrakva, és egy olyan problémába ütköztem, hogy:
Meg van nyitva pl 2 word dokumentum.
Megnyitom a Total commandert/Fájkezelőt
Megnyitok még egy word dokumentumot.Ugye ebben az esetben legfelül egy word dokumentum van, alatta a Total Commander/Fájlkezelő.
Ámde ha bezárom a legutóbb megnyitott dokumentumot, akkor nem az alatta lévő Total Commander/Fájlkezelő jelenik meg hanem a korábban megnyitott word dokumentum.
Arra lennék kíváncsi, hogy hogy tudom megoldani azt, hogy ablak hierarchiában a word ne a saját dokumentumait részesítse előnyben, hanem azt jöjjön fel bezárás után ami legutoljára volt megjelenítve.
Remélem sikerült érthetően leírnom.
Előre is köszönöm! -
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Építész műszaki leírást szeretnék automatizálni, amennyire lehetséges.
Van egy Excel táblázatom, amibe én ki tudok menteni elég sok információt, számítást, telek, építtető, stb. adatokat.Meg lehet azt oldani, hogy ebből az excelből én megadok mezőket, amiket a word kitölt automatikusan?
pl. ahol a telek helyrajzi számának kell szerepelnie, ott megadom, hogy melyik munkalap melyik celláját írja be
Természetesen ez úgy működne, hogy minden tervnek lenne egy saját word- és excel-fájlja és a wordben egy helyen kell beállítani, hogy melyik excelből vegye az információkat.Remélem nem egy lehetetlen dolog... Vagy ha access-szal lehet megoldani, az is jó lehet, valamikor foglalkoztam azzal is.
Nagyon hálásan köszönöm, ha tudtok segíteni!
szerk.: Office 2019-ben dolgozom.
-
gepesz13
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2672 üzenetére
-
-
gepesz13
tag
válasz
HaZsolt #2668 üzenetére
Ha a fix helyet úgy érted, hogy Te adod meg a kép pontos helyzetét és méretét akkor így kellene szerintem.
Jobbklikk a képen és a "méret és pozíció" menüpont. "Elrendezés" táblán az "elhelyezés" fül alatt mindent meg tudsz adni. Arra vigyázz, hogy amiről Fire/SOUL/CD irt. A szöveg körbefuttatása fül alatt ha az alapból megadott "a szöveggel egy sorba" van kiválasztva akkor az elhelyezés fül alatt nem tudsz semmit kivlasztani. Ilyenkor a kép helyzete mindíg a kurzor.
A képre nem tudsz se fölé se alá írni. -
-
HaZsolt
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2667 üzenetére
Azért a helyzet nem ilyen egyszerű sajnos.
-
-
HaZsolt
őstag
Valaki aki nagyon profi a wordben tudna segíteni? Az önéletrajzhoz fényképet kellene berakni fix helyre, de valamiért nem akarja.
-
gepesz13
tag
Sziasztok!
Wordben lehet valmit csinálni, hogy sorszám utáni pontot ne érzékelje mondatvégnek és ne jelölje meg kékkel? Valamint a pl: koncentrátum szót ne akarja kijavítani pl: sűrítményre? Nagyon zavaró.
Üdv és köszi: gepesz13 -
válasz
ForRedGlory #2662 üzenetére
Körlevélell nem lehet esetleg megoldani?
Vagy annyira különböző tartalmú és felépítésűek a leveleknek szánt doksik, hogy ezért nem jó a körlevél? -
válasz
ArthurShelby #2659 üzenetére
Nem tudom, hogy még aktuális-e, de ezen javaslatokon végigszaladhattok:
Elveszett, nem mentett vagy sérült Word-dokumentum helyreállításaHa a linkben leírtak nem segítettek, akkor még ezt lehet tenni, igaz kevés az esélye a dolognak, de ki tudja...
Az a lényeg, hogy egy másik gépen töltsétek le a Recuva Portable (hordozható) változatát, még mindig a másik gépen másoljátok fel egy pendrive-ra és ott tömörítsétek ki. Ezt követően dugjátok rá a "problémás" gépre és a penről futtassátok a Recuva-t admin joggal.
vagy megtalálja vagy nem.UI: amíg az elveszett fájlokra vadásztok, addig semmit nem szabad arra a gépre telepíteni, még a netet is szüntesd meg, nehogy a Windows frissítéseket töltsön le és telepítsen stb stb, mert akkor még az a kevés esély is elkopik a visszaszerzésre, ami van...
-
ForRedGlory
félisten
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Wordben (2007 vagy akár újabban) megoldható az, hogy elmentek különböző szöveg töredékeket, amiket utána valahogy egyszerűen beszúrhatok egy másik dokumentumba?
Levelek létrehozásához lenne rá szükség, hogy egyszerűbben össze lehessen tenni leveleket és ne kelljen folyamatosan ctrl+c ctrl v módon kikeresni különböző oldalakon, pdf-en, amit be szeretnék illeszteni, hanem valahogy el szeretném menteni word templatebe (ha lehet), ahonnan könnyebben ki lehetne keresni.
Most úgy néz ki, hogy azok a bekezdések, amik kellenek el vannak mentve egy 100+ oldalas word doksiban és onnan keresgélem ki, ha kell. Erre kellene valami gyorsabb megoldás, már ha létezik ilyen. Egyáltalán van valami rá?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
zsoltzsolt #2660 üzenetére
Nem sajnos
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
ArthurShelby #2659 üzenetére
Amikor megnyit egy üres word doksit nem ajánlja fel a legutolsó fájlt? Mitha akkor kérdezné, hogy melyik változatot akarom megnyitni.
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
Tesóm (lány, és nem egy informatikus zseni) nem mentette el a word dokumentum (szakdoga) változtatásait, és kikapcsolt a laptop, elvesztek a változtatások.
Esetleg valamilyen rejtett könyvtárból vissza lehet hozni azt az állapotot? (temp mappa pl) -
modflow
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #2657 üzenetére
Köszi szépen.
-
válasz
modflow #2656 üzenetére
Google Translate tudja, de csak 5000 betűig. Chrome-al megy csak (Edge alatt próbáltam, WebCam-be van a miki, az Edge így hibát dobot, Chrome nem)
Esetleg ITT kérdezz rá hátha valaki tud segíteni.
-
modflow
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #2655 üzenetére
Akkor milyen progival lehetne 1-2 óra hanganyagot bediktáltatni magyar nyelven? -
-
modflow
veterán
A wordben a diktálás esetén támogatott a magyar nyelv?
-
-
Salex1
őstag
Összes kép egyidejű méretezésére nincs valami lehetőség? (méretezés utána F4-et ismerem)
-
Laox
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2650 üzenetére
De, ez az, köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest