Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
jNk
senior tag
válasz gida007 #19582 üzenetére
Pont kérdezni akartam hogy a kicsit sem rejtőszínű airgrid-et milyen formában szerettétek volna a kastély tetőn elhelyezni hogy a tulajdonos ne vegye észre
Az ablakban elhelyezett antenna nem a legoptimálisabb megoldás (ha az ablak az antenna előtt van), én nem is csináltam még ilyet, de lehet a többi topiclakó simán rávágja hogy problémamentesen működik.
Az 5GHz-es airgrid egyébként akár 50mbit/s -et is átlő ha kell, szóval nem azon fog múlni a sebesség -
jNk
senior tag
válasz gida007 #19576 üzenetére
Én jobban szeretem a funkciójuk szerint külön választani az eszközöket (router a házadba, ap/bridge a tetődre, client/bridge az ismerősödhöz a tetőre és router a házába). Ebben a formában neked és neki is lenne kábeles és wifi net is a lakásban.
A legköltséghatékonyabb megoldás 2db 741nd dd-wrt firmware-el (+2db antenna), így viszont mindkettőtöknek csak kábeles internetje lenne.
Csak internetmegosztásra használnátok a két ház közötti mikrós kapcsolatot vagy másra is és mekkora sebességre lenne szükség ? Az sem mindegy hogy 20-25e Ft vagy akár a duplája/triplája is elkölthető erre -
jNk
senior tag
válasz gida007 #19573 üzenetére
Egyszerű AP-val nem lehet netet osztani, de olyan eszközzel (mint a linkelt TP-Link) AP Router módban a hozzá wifin kapcsolódó eszközök kaphatnak netet tőle.
A WA5210G egész jónak tűnik de a beépített antennája szerintem kevés egy 3-4km-es stabil és gyors linkhez, ha pedig már venned kell külön antennát akkor elég a 2db WA5110G is (ha már van routered).
Csak modem megléte esetén lehet hogy jobb lenne 2db WR741ND, de akkor a kábelezés lehet trükkös nálad modem/wr741nd/antenna/számítógép viszonylatban. -
And
veterán
válasz gida007 #19573 üzenetére
Van olyan AP, amelyik képes IP-t osztani a felcsatlakozó kliensek számára, de a dolog nem ezen múlik. Ha nem fordít címeket (nem NAT-ol), akkor ez önmagában nem elegendő a megosztáshoz. Ennek a funkciónak akkor van szerepe, ha például nincs netelérés, de nem szeretnénk fix címekkel bajlódni a gépeken. Ha a szolgáltató csak egy kapcsolatot (vagyis egy IP-t) engedélyez, mint általában, AP-vel akkor is megoldható a vezetéknélküli csatlakozás, de csak egyetlen kliensgép számára.
Amit linkeltél, az csak egy AP/kliens eszköz, nem router, tehát a te oldaladon feltételezi egy megosztó router meglétét (eredetileg wireless szolgáltatóhoz készült kliens eszköz, arra jobban megfelel). Hátránya, hogy az antenna bele van integrálva, és a szép marketingrizsával ("high gain") ellentétben csupán 12 dBi nyereségű, az meg ilyen távra nem túl sok. (Amúgy nem csak a TP-Link létezik a világon, de ez mellékes .) -
atos19881101
senior tag
válasz gida007 #18212 üzenetére
Ehhez fel kell venned tűzfal szabályokat. Sajna windóz alatt nem tudom hogy kellene, mivel csak debian alapon telepítettem eddig VPN-t.
És igen ott a baj, h VPN-en akarja átnyomni a forgalmat.
Vagy esetleg a VPN szerver konfigjában keress rá!
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Mobil flották
- DIGI internet
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest