-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
Látom, más is kérdezett hasonlót, de válasz nélkül maradt, így én is felteszem az enyémet:
Mitől lehet az, hogy a gyerekek gépe, ami 99%-ban játékra van használva, egyre többször dobálja ki a játékokat hibás memóriacímre hivatkozás miatt?
Természetesen xp + sp3 van a gépen. -
Voice24
őstag
Kis segítséget kérnék!
Rokonom gépén egyik napról a másikra aktiválást kér az xp, pedig nem lett változtatva semmilyen hardver. Még az xp felépülése előtt kéri, és mivel modemmel megy az internet, azt sem tudom elindítani, így a netes aktiválás nem lehetséges. Van-e a telefonos aktiváláson kívül valami más mód is? -
Voice24
őstag
válasz Voice24 #44026 üzenetére
Na, válaszolok magamnak.
Utánakutakodtam, és találtam megoldást: a betűtípusok simításánál a Clear type-ot átváltottam szabványosra, és megszűnt a karakterek elszíneződése.
Már csak azt nem tudom, mitől változott ez meg néhány napja, mitől romlott el, mert addig jó volt, és azokban a beállításokban nem szoktam nyúlkálni. -
Voice24
őstag
Hali!
Olyan gondom van, hogy nemrég egyszerre raktam fel egy csomó xp frissítést. Azóta valamiért megváltoztak a karakterek, betűk (asztalon és mondjuk böngésző címsorában is). Ami főleg zavaró benne, hogy pl. a Firefox-nál a legördülő címsor ajánlásokban a fehér karakterek egy része zöldes színt kap, ami elég zavaró.
Mi lehet a gond, hogyan tudnám visszaállítani a dolgot? -
Voice24
őstag
Hali!
Kérdésem lenne a szakikhoz, hogy az alábbi két progi mennyire fontos, és milyen célt szolgálnak:- microsoft user-mode driver framework feature pack,
- microsoft compression client pack 1.0 for windows xp.
-
Voice24
őstag
Hali!
Az mitől lehet, hogy a két napja felrakott xp + sp3 a mai napon úgy indult el, mintha most lett volna feltelepítve (értsd: előtte 5 perccel). Ez annyit jelentett, hogy ismét feljött az ablak, hogy ismerjem meg az xp-t, a tálca ismét zárolva volt (mint telepítés után alaphelyzetben). Ha megszüntettem a zárolást, és bekapcsoltam a gyorsindítás eszköztárt, ott is csak a két alap ikon maradt meg.
Ami érdekes, hogy amúgy megvan minden program, amit a két nap alatt felraktunk, csak maga az xp lett olyan, mintha ma született volna...Mi a fene okozhatja ezt?
Hozzáteszem, az xp előtt a win7-et kellett újrarakni ugyanazon a gépen, és szombatra az ismét behalt. Ezért tértem vissza az xp-hez, de ezek szerint valami gubanc lehet hardveresen is. A HD Sentinel szerint a vinyó tökéletes. -
Voice24
őstag
Bár nem igazán mozgatta meg a topikot a problémám (értsd: 1 válasz jött), azért leírom, hogy megoldódott a dolog. Persze nem magától...
Végülis hardvergond nem volt szerencsére, "csak" az xp-t kellett újraraknom. Szép sorban kizártam minden hardvergondot, cseréltem tápot, vga-t, a hdd-t is kipróbáltam másik gépben. Így maradt az xp.
Nem gondoltam volna, hogy egy másik vga belerakása (meg gondolom az azon beállított korábbi felbontás) így meg tudja kavarni a rendszert. Ahogy írtam korábban, egyáltalán nem volt hajlandó elindulni az xp, a boot képernyő után megállt az élet. -
Voice24
őstag
válasz Voice24 #43284 üzenetére
Pontosítom, azt írja az Intel Boot Agent, hogy:
Media test failure, check cabel.
Kipróbáltam, az alaplapi vga is ugyanezt csinálja. Ha beletettem egy üres Ide-s vinyót, akkor nem jöttek a színes téglalapok, hanem azt írta, hogy tegyek bele egy boot-olható lemezt. Tehát szerintem valami a sata-s hdd-vel van, valamiért nem hajlandó elindítani. Még annyit ki fogok próbálni, hogy beleteszem egy másik gépbe, és ha ott működik, akkor nálam biztos valami kábel gond lesz. Ha meg ott sem, akkor a vinyónak pápá, pedig a vga cserénél hozzá sem nyúltam, és előtte működött rendesen.
-
Voice24
őstag
Help!
Nagy gondom van!
Xp Sp3-as gépembe beletettem "fejlesztés" gyanánt egy újabb videókártyát. A gép core2duo-s, valami Intel alaplap, Sata vinyó, Ide dvd. Amit kivettem, az egy gf7900gs volt, külön tápcsatival, amit beletettem, egy Hd5450 passzív hűtéssel, hogy kicsit csendesebb legyen.
A lényeg az, hogy a kártyacsere után nem indul a rendszer, eleinte nem is kapott semmilyen jelet a monitor. Most már jelet kap, a bios-ba bele is tudok menni, de onnan sehová. Ha továbbmenne, fekete képernyő jön bal felül villogó kurzorral, a képernyőn pedig átlósan lefelé 6-8 db színes téglalappal. Az F8-ra ugyanez jön be. Közben a vinyó nem is dolgozik, tehát nem arról van szó, hogy a rendszer megy, csak én nem látom.
Próbáltam xp javítást, az elindul, de a rendszer ellenőrzésekor nem jelzi, hogy lenne már xp a gépen, tehát csak az új telepítést ajánlja fel. Aztán ha arra kattintok, bemásolja a fájlokat, majd a gép újraindulása után ismét a fekete képernyő jön a téglalapokkal, de pluszban ott van fent a szöveg, hogy a lemezről történő indításhoz bla-bla-bla. Tehát amíg másolgatott, volt kép, de amikor újraindulás után valójában települnie kéne, már nincs.
A bios a merevlemezt látja, viszont az indításkor fel sem villan a piros ledje, tehát el sem kezdi felépíteni a rendszert. Ráadásként a vga kártya pedig elég melegnek tűnik.
Keményen agyalok, hogy mi szállhatott el, mit szúrhattam el, de nekem ez magas.[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
Hali!
Próbáltam keresődni a témában, de nem találtam rá megoldást, így megkérdem:Gépcsere folytán ismét telepítettem az xp-t (sp3-mal). Volt korábbról egy halom xp témám, átmentettem őket, és fel is telepítettem egyenként.
A "tulajdonságok" ablakban a témáknál ott is vannak a listában, be is tudom őket állítani, csak az a gond, hogy nem teljes mértékben működnek. A háttér és a főikonok megváltoznak, de semmi más, tehát az ablakok és a tálca maradnak a hagyományos windows stílusban. A beállításnál is látszik a probléma, mert akármelyikre kattintok rá, az előnézeti képén csak a háttér jön be, az ablakstílust mutató kisablak fekete.
Biztos valami egyszerű dolgot kellene állítanom vagy telepítenem, de nem jövök rá, hogy mit. A gép minden szempontból jobb, mint az előző, tehát az nem lehet gond, és a korábbi gépen vígan működtek ezek a témák.
Előre is köszi! -
Voice24
őstag
Olyan gondom van, hogy most egy-két napja a tálcáról, a jobb alsó sarokból hiányzik néhány fontos ikon. A progik elindulnak az xp-vel, ez látszik betöltéskor, de a tálcára nem kerülnek le, így nem tudok hozzájuk férni. Ilyen pl. a Comodo Internet Security és a FastDefrag.
Néztem a tálca beállításait, minden a régi, nem lett bántva semmi.
Mi lehet a gond, és hogy tudnám orvosolni?
Előre is köszi! -
Voice24
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #35906 üzenetére
Lehet, hogy nem volt egyértelmű, amit felvetettem: xp telepítő lemezt akarok csinálni, amibe beleintegrálom az sp3 csomagot, így egyből azzal megy fel a gépre.
A Start menü Futtatás ablakában írtam be: C:\sp3\i386\Update\Update.exe -S:\xpsetup
Végülis sikerült, a beírásom óta már kész a telepítőlemez is.
Nem magamtól vagyok ilyen okos, a netről szedtem le minden infót.Bocsi a tapsikoló emóért, nem tudom hogyan került oda.
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
Hi!
Kis segítséget kérek!
Újratelepítés előtt vagyok, és szeretném egybeintegrálni az xp telepítőt az sp2 pakkal (vagy az sp3-mal).
Az sp2-vel próbáltam, de azt írja ki hibának, hogy nem tudja integrálni, mert az alapcsomag már tartalmaz frissítést. Pedig biztos, hogy szűz xp, mindenféle sp nélkül.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest