Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
laragirl83
őstag
Azt hiszem megtaláltam az okot....
Idézem:
[I]"I've got an Asus P5B-Plus with 4GB of Corsair Ram. I was also seeing 3GB in 32 and 64 bit Vista. With memory remap enabled I see all 4GB in Vista x64 and only 2GB in Vista 32. I've spoken to Microsoft about this (have a technical supprot agreement through my company) and they've spent this week looking at this issue. A senior tech engineer has said that this occurs on some boards because the BIOS Memory Remap, remaps the entire top 2GB of physical ram above the 4GB physical boundary.
This is ok for Vista x64 as it will find and use all 4 GB but 32-bit Vista won't find or use it and will only have the bottom 2GB of physical memory that it can use.
Unless the vendor (Asus in this case) changes the memory remap architecture, there is nothing that can be done about this."[/I]
-
-
laragirl83
őstag
válasz
Core2duo6600 #5666 üzenetére
jó közben után jártam, 512megás VGA-nak a address miatt kell 1024 mega, így lesz 3gb-ból (ugye egyéb eszközök is vannak gépben)2.
-
laragirl83
őstag
Hm, most hogy bekerült az 512MBos GT, már csak 2GB-ot lát XP. Eddig 3-at mutatott ugye a 4-ből, de ezt tudom így norámlis 32biten.
Viszont ennyit számít a vga mem? Mármint XPnél is van ez ahrdvereknek lefoglalt mem vagy mi...
Szal' normális hogy csak 2GB-ot lát most? -
laragirl83
őstag
válasz
diablo1984 #5612 üzenetére
nekem teljesen jó 4gb-al 64 bites pista...
-
laragirl83
őstag
válasz
s7evcsenko #5542 üzenetére
mert BIOS-ban a "Memory Remap Feature" vagy "Overlap" funkciót engedélyezni kell!
Általában a RAM beállításokkal 1 helyen van ahol az időzítéseket is tudod állítani! -
laragirl83
őstag
64 bites Vista alá van vmi feliratozó progi, mint pl. VobSub vagy DiVXG400 filter, amikkel a filmek alatt megjeleníthetem a feliartot? Mert ezek közül egyik sem működik 64bit alatt!
-
laragirl83
őstag
Hm volt ez az slmgr.vbr -rearm dolog, amivel legálisan lehetett a kvázi próba időszakot meghosszabbítani 30 nappal VISTA alatt.. de ez a funkció a március után kiadott Ultimate és Home Premiumokban már nem megy. (előbb próbáltam HP-al és nem müxik)
Nincs más mód, ami legálisan lehetővé teszi a teszt idő 30 napos meghosszabítását? Nem merek még aktiválni, mert még nem tapasztaltam ki teljesen a dolgokat, plusz hamarosan várható egy HW upgrade és akkor alaplap csere...Vagy jöhet egyéb 5let PÜben is ...
-
laragirl83
őstag
Hm, értem.
A helyzet az, hogy nem szeretnék kidobi az ablakon 2400Ft-ot egy másik DVI-D kábelra...
Mert ezek szerint neked is D-s kábeled van, csak épp single, nekem meg dual-os, de ettől függetlenül működnie kéne...
A másik ugye meg, mint írtam, hogy VISTA csökkentett módban nem csinálja már a hibajelenséget, vagyis nem kapcsol ki monitor, és a felbontás is marad 1280*1024...
Nem hiszem, hogy egy kábel csere megoldaná a valószínűsíthető FW problémát... bár ettől függetlenül nem értem másnak miért megy, nekem meg (és sokan másoknak) nem -
laragirl83
őstag
válasz
dvdbackuper #4092 üzenetére
akkor nem értem
-
laragirl83
őstag
Csak én szívok ezzel a DVI+VISTA+ForceWare dologgal...? Nem igaz, hogy senki más nem használja Vistát DVI kábelell (VGA adapter nélkül értelmszerűen)
és megy frankón :s
Áááá -
laragirl83
őstag
Most még annyit kiderítettem, ami véglegesen megerősíti a retkes-tetves nVIDIA hibát, hogy csökkentett módban hiba nélkül belép VISTA is, DVI kábelen, 1280*1024-ben 75Hz-en... mert ott ugye nem tölti be FW-t......
-
laragirl83
őstag
válasz
Core2duo6600 #4043 üzenetére
de én nem akarok átalakítót használni, pont ez a lényeg...
És mint mondtam, XP alatt SEM kell átalakító, ott működik rendesen DVI kábel. -
laragirl83
őstag
válasz
Core2duo6600 #4036 üzenetére
vegyek egy másik DVI kábelt pár ezerért?
Akkor azt mond meg, XP alatt miért nem csinál semmi ilyet?
Itt vmi VISTA+FW+DVI probléma lehet... nem hiszem el, hogy se innen, se hwsw-ről nincs senkinek ilyen jellegű problémája...
A net tele van (nvidia saját support fóruma is) ilyen topikokkal, rengetegen szívnak ezzel és 1xerűen nincs megoldás...
Írtam már nvidiának is 2 bugreportban, de le sem ... khm***rtak...
-
laragirl83
őstag
Na én meg felteszem újra a kérdést, hátha azóta vki okosabb lett...
Szóval még mindig azzal szívok, hogy ha DVI-to-DVI kábelen keresztül kötöm össze TFT-t a géppel, akkor CSAK VISTA alatt, a zöld progress bar-t még látom, hogy loading windows, de amint jönne az a kis kék VISTA gömb, meg a hangjelzés, akkor már a monitor stand-by módban van, és csak akkor kapok képet ha kihúzom VGA-ból a DVI csatit, majd visszadugom... de ekkor is CSAK 1024*768-ban jelenít meg képet és nem is engedi, hogy ennél feljebb tegyem... megalol...
Mint azt is írtam ha DVI-to-VGA adaptert használok akkor jó minden... lehet a felbontást is állítani és a kép sem megy el boot alatt...
5let? -
laragirl83
őstag
válasz
laragirl83 #3913 üzenetére
feltettem, akkor nem kell sp1 hozzá...
-
laragirl83
őstag
Nah csak az érdekesség kedvéért csináltam egy aprócska összehasonlítást VISTA és XP között, úgy rendszerteljesítmény szempontjából, 3D-s alkalmazásokat nem nézve.
Megy itt a sok vita, hogy így az XP gyorsabb, de a VISTA a gyorsabb stb-stb. Nylván 3D alatt, hol ez, hol az, ahogy jönnek egyre-másra DX10-es gamek, nyílván VISTA lesz az úr.Én most csak azt néztem meg, hogy benchmark szempontjából mennyire fogja jobban rendszert VISTA, hisz jóval több helyet foglal, sokkkal több a futó process, meg úgy általában is, XP-hez képest erőforrás igényesebb, ezt tudjuk.
Na itt egy kis Everest teszt, mennyit számít ilyen szempontból VISTA és XP.
(Minden mérést 3x egymás után futattam, és a legjobb kapott értéket írtam be.)
Tessék:Látható a 2 rendszer között gyakorlatilag elhanyagolható a különbség, oly csekély, egyedül a PhotoWorxx teszt az ahol VISTA jóval gyorsabb!
-
laragirl83
őstag
PLS HELP!
erre a DVI bugra már van megoldás nvidia kariknál?
az van hogy még zöld csík boot alatt látszik, aztán windows logo után mikor kéne accountos képernyőnek megjelennie akkor a monitor kikapcsol, elveszti a jelet... csak akkor tér magához ha SLEEP gombot megnyomom, utána megbirizgálom egeret vagy billt. akkor bejön kép...
természetesen ha rátolok egy DVI-to-VGA adaptert akkor minden müxik frankón de ne már, hogy ne tudjam rendes DVI-to-DVI kábelt használni VISTÁval 2007 végén...akkor az mégis mitől van, hogy most pl szűz VISTA rendszerre feltettem FW 163.75-öt, és azt a jelenséget produkálja DVI-to-DVI kábellel amit fentebb leírtam... sleep módba kell tennem a gépet és vissza, hogy legyen signal... no comment.
emelett a max. felbontás 1024*768.... LoLóf kósz, legál VISTA 32bit Home Premium...
-
laragirl83
őstag
vmi nincs rendben nálam az energia takarékossággal....
ha itthagyom gépet tölteni, be van ugye állítva, hogy 20 perc után monitor OFF de semmi más, vagyis nincs hibernáció, sleep móde egyebe, merevlemezek nem kapcsolnak le stb... ennek ellenére ha így marad akkor az történik, hogy monitoron nincs kép, de nem is kapcsol le, szóval zölden világít a power gomb, és a képernyő panelen is látszik áram alatt van, és merevrefagy a gép, csak táp ki-be kapcs segít....
XP alatt semmi gondom nem volt. mi lehet az oka? -
laragirl83
őstag
lol azért ezt a DVI-to-DVI dolgot már igazán megoldhatták volna... megafrász hogy 2007 végén kénytelen vagyok dvi-to-vga adapterrel szenvedni
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- PlayStation 5
- Elektroncsöves Hi-Fi
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nyaralás topik
- Hardcore café
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Stabil pályára állt az Android 16
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest