Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc
aktív tag
válasz #73959936 #73371 üzenetére
Akkor en nem tudok segiteni. Volt ketszer is Asus laptopom, es ez a Wifi jelensleg Windows, Ubuntu-val is elojott, bar Ubuntun jobb volt a helyzet (Windows alatt gyengebb volt a wifi jel - valoszinuleg a linuxos driver jobb volt)
Ez nem tudtam ezt megoldani
Sajnalom, hatha mas tud segiteni neked.[ Szerkesztve ]
-
Lacc
aktív tag
Hali.
Tudja valaki a linket, ahol a Windows supportnak lehet írni? Hiába keresek rá a neten, csak hülye oldalak jönnek be.
A legújabb 1709 frissítés után elég sok problémám van, a legnagyobb, hogy a finger-print már nem állítható be a windows helloban, folyton csak azt írja, hogy probléma akadt, próbáld újra. (A frissítés kitörölte a meglévő ujj lenyomatokat és újat nem enged bevinni.) -
Lacc
aktív tag
válasz kisza25 #65775 üzenetére
És azt hol tudom megtenni? Hol tudom beállítani?
Anno régen Windows 7-en Controlpanelben rátaláltam, de itt most Win10 Prof-on nem.Bár a másik kérdés, hogy hol tudom látni a Virtuális memóriát? Resource Monitor-ban a Memory fül alatt én csak 60% Used Physical Memory értéket látok most.
Task Manager-ben látom, hogy inuse, availabe, commited ami 9.7Gb és nagyon mint a max 8Gb, cached, látok Paged-Poolt 550Mg, a Non-paged pool pedig 300Mb,
Itt a Paged lenne a virtuális?Köszi a választ, Az a bajom, hogy 95%-os memory fogyasztásnál előjön hogy a képernyő 10mp elsötétül, a hangszorók visítanak csutkán, de aztán lenyugszik. Ezért gondoltam arra, hogy a virt.memoriát növelem, vagy adnám neki.
-
Lacc
aktív tag
Sziasztok!
Tudok Windows 10 virtuális memóriát létrehozni? Mint a Linux Swap file. Sajnos céges laptophoz kellene, amit én nem tudok bővíteni memóriával (vállalati előírás),viszont az SSD-n van szabadhely.
Neten keresgéltem, de szerintem rossul, mert lapozással, paging-gel kapcsolatos találatokat kapok, ami számomra nem releváns.
Arról van szó, hogy sokat kell emulálni néha, és emiatt a 8GB RAM, hamar 100%-ra ugrik, hiába van benne egy I7 6700HQ proci, Szeretnék hozzáadni még 4GB virtuális memóriát amit az SSD-ból elvehetne magának a Windows.
-
Lacc
aktív tag
válasz tordaitibi #61926 üzenetére
Zsír köszi a választ, ez tényleg korrekt így.
Bár ez szép és jó. De mivel én üzleti laptopokat használok, ott sajnos/nem sajnos az akksi erősen bevan építve. Ahonnan azért nem lehet ki-be venni az akksit, bár gondolom egy félmillás (munkahelyi laptop) esetében csak van erre valami jó vezérlő elektronika, ami védi az akksit. -
Lacc
aktív tag
Helló. Van olyan beépített Windows program/szolgáltatás amivel lehet látni a PC/Laptop fogyasztasát?
(Anno az ASRock alaplaphoz volt ilyen szoftver)tordaitibi: a kritikát megfogalmaztad, de sajnos többlet tudást nem adtál, pedig tényleg megmondhatnád mi az igazság
[ Szerkesztve ]
-
Lacc
aktív tag
Üdv! Az OpenVPN beállításait lehet valaholgy importálni a Windows 10 VPN kezelőjébe? Ahelyett, hogy újra az OpenVPN-t telepíteném fel újból.
-
Lacc
aktív tag
Üdv.
Hyper-V-t hogyan kell beállítani, hogy a Guest OS kapjon netet?
Nézegettem leírásokat, a legtöbb azt mondja, hogy External Virtual Switch kell, és az Ethernet válaszam ki (ne a Wifi driver-t) és kész.
Na ennek ellenére sincs semmilyen netem. Ötlet valakinek? A Guest OS látja, hogy van net csatlakozás, de nem folyik az online adatfolyam keresztül rajta.
Úgy gondolom a leírásokkal ellentétben lehet még valahol valamilyen extra lépés -
Lacc
aktív tag
Üdv Urak!
Nekem van egy problémám... Létrehoztam egy local user-t a Windows 10 Pro-n (legújabb frissítéseket tartalmazza.) De a a Start menüben az élőcsempe nem műkődik.
Az időjárás csempét ha megnyitom, mutatja az időjárás adatokat (be van állítva Eger-re), de a Start menün nem mutatja, volt ki-be kapcsolva, logout login, de a local user-nél nem mutatja (nincs összekötve semilyen microsoft account-tal).
Azonban az admin alatt műkődik (outlook-os account).Mi lehet a probléma a local user-nél? Külön engedélyezni kell még valahol, az élő csempéket?
A válaszokat előre köszömöm.
-
Lacc
aktív tag
Helló.
Hogyan lehet a Windows.old mappát törölni?
Rendszergazda vagyok a gépen. A DiskCleanup nem tudja, nem képes rá, mert nem és kész. Mindig ott van.
A leírást követtem, az első hsz-ben, hogy Advanced Startup stb. De amikor a C:\>-n vagyok, azt írja ki, hogy aAttrib -r -a -s -h C:\Windows.old /S /D
-re, hogy File not found C:\Windows.oldÉrdekesség képen ha futattom a dir parancsot, akkor meg azt írja ki, hogy Volume in drive C is New Volume és hogy File not found.
Van valakinek más módszere, hogyan lehetne végleg kiírtani a Windows.old mappát.
-
Lacc
aktív tag
válasz lacoka007 #60081 üzenetére
Próbáld meg a hivatalos Windows Desktop verziót. A Windows Store verzió amúgy is hibás néha.
Ha jól gondolom a tiéd Windows Store/Áruházon keresztül lett feltelepítve. -
Lacc
aktív tag
Üdv Urak!
Ugye a Windows az nem kis-nagy betűs érzékeny (case-sensitive). Ez alapján nem.
System variables elérési útjára gondolok, elsősorban, hogy az mennyire case sensitive.
-
Lacc
aktív tag
Végül azt csináltam, hogy a Windows 7-et ráraktam, és most először életemben a Windowsban indítottam el a telepítőt. Ez annyiból jó, rossz, hogy ez egy teljesen ugyanolyam folyamat volt, mint az upgrade, megkérdezte, hogy milyen beállítást akarok megtartani, és stb. (Max annyi hátránya volt, hogy néhány könyvtár visszamaradt a C: meghajtón de registryből törölte stb.)
Így engedte upgradelni, lekérdezte és felhasználta a volt Windows 7 licenszt, és nem kellett semmit sem buherálnom azzal, hogy accessibilitys lennék - nem szeretem azt a szót használni - így megúsztam a partíciós problémát, megmaradt amit akartam.
Utána nyomtam egy Clean Disket és eltávolítottam a régi "Windows.old" mappát. -
Lacc
aktív tag
Rájöttem, nem is engedi más beállíátsok mellett a Rufus telepíteni a hivatalos letöltött Windows 10-et! Csak MBR (Legac vagy UEFI-CMS) és NTFS módban. Mindig kiválasztom a Windows 10 iso-t automatikusan erre állítja be. Ha utólag módosítom, mindig azzal a hiba üzenettel jön, hogy ehhez az iso-hoz ez a beállítás nem támogatott.
[ Szerkesztve ]
-
Lacc
aktív tag
válasz King Unique #56026 üzenetére
Ezt ismerem, de ennek ellenére ugyanabba a hibába futok, hiába csináltam FAT 32 + GPT vagy FAT 32 + MBR installt, EFI vagy Legacy modban indítom el a pendrive installt, mindig ugyanaz a probléma.
Szerintem inkább most eladom a laptopot, az elmúlt 4 hónapban raktam fel 10-12 Windows 10-et, de ez most kifog rajtam, biztos van valami trükkje, de nem látom.
-
Lacc
aktív tag
Üdv.
Notira akarok Windows 10-et telepíteni. Van már rajta egy Windows 7 Recovery particíó amit jó lenne megtartani.
Rájötttem, hogy az UEFI-s BIOS-hoz a Rufus-sal érdemes készíteni a Pendrive installert.Sajnos mikor szeretném telepíteni, a következő hiba üzenetet kapom:
"Windows cannot be installed to the disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks."Rákerestem neten, de eddig olyan leírást találtam, hogy az egész partíciót töröljem és úgy telepítsem fel. Na most én nem szeretném a Windows 7 Recovery partíciót elveszíteni, ez az egy nagy bajom van ezzel a megoldással.
-
Lacc
aktív tag
Sziasztok a Windows 7-es OEM (notebook) licensz kulcsot, minden gond nélkül feltudom használni Windows 10 esetén is? Frissíteném a notit erre a verzióra.
-
Lacc
aktív tag
Helló.
Ha új alaplapot és procit veszek a gépembe (na meg ddr4-es memók lesznek ddr3 helyett) akkor újra kell telepíteni a windowst?
Vagy így is jól fog műkődni? (Nem OEM-es licenszű a Win)
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Elektromos cigaretta 🔞
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- ZIDOO médialejátszók
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest