Új hozzászólás Aktív témák

  • #54072192

    törölt tag

    válasz pendre54 #99949 üzenetére

    Ha frissítettél egy korábbi rendszerről, akkor a Win10 (elvileg) mindig azt írja, hogy Retail, függetlenül attól, hogy mi volt eredetileg. Ha OEM volt, akkor lehet gond az új géppel, mert (elvileg) nem lehet átvinni. A hibaelhárító az MS-fiók alapján (elvileg) aktiválni tudja az új géped ennek ellenére is. :)

    (Elvileg) a háttértár cseréje vagy egy memóriabővítés miatt nem látja a szerver új gépnek, de mégis előfordul, ahogy az is, hogy valaki teljesen lecseréli a gépet, és mégis aktiválódik. Ez az egész kicsit olyan, mint hogy hivatalosan nem lehet Win7-es kódot használni és aktiválni a 10-et, de mégis működik. Próbáld ki, aztán meglátod. Az ügyfélszolgálat kérheti a korábbi kódodat, és akkor kiderül(het), hogy az OEM volt-e, és hogy mit lehet tenni.

    Két gépen nem lehet aktív ugyanaz a licenc, így ha sikerül átvinned az új gépre, akkor a régin az az üzenet lesz, hogy már használatban van (vagy hogy nincs társítva). A hivatalos álláspont az, hogy ha OEM, akkor megy az alaplappal, ha Retail, akkor aktiválhatod az új gépen.

    Sok az "elvileg", mert mindenre írtak már példát.

Új hozzászólás Aktív témák