Új hozzászólás Aktív témák

  • ksanc

    őstag

    válasz aftercooler #26104 üzenetére

    Szia!

    Elég sokszor le lett már írva a fórumon, de egyébként is minimális utánanézéssel megtudhatod, hogy az OEM kulcsok (amiket általában a mezei user használ) géphez (alaplaphoz) kötöttek, ha azt cseréled, elveszíted az aktiválást.

    A Windows 10 pedig már gyakorlatilag az alaplaphoz köti az aktiválást, licenszkulcs sem kell, vagyis ha azt cseréled, akkor buktad. Csak új, Windows 10-es kulccsal tudod újraaktiválni, vagy hivatalosan aktivált Win7/8-ról tudod frissíteni, ahogy az előzőt is.
    Jelenleg csak azt teheted, hogy felrakod a Win8-at az új alaplapra, megpróbálod beaktiválni interneten keresztül (elvileg nem fogja, gyakorlatilag viszont szokta engedni), majd erre frissíted megint Win10-re.
    Ha nem megy, felhívod a Microsoft ügyfélszolgálatot és ha szerencséd van, szó nélkül adnak új aktivációs kódot az új alaplapodhoz. Ha nincs szerencséd, szervizes papírral kell igazolnod, hogy a régi alaplap meghibásodás miatt garanciálisan cserélve lett. Elvileg. Gyakorlatilag nem tudom, szerintem nem szokott idáig fajulni, de a tapasztaltabbak majd leírják.

    Elvileg tervben van az eredeti Win7/8-as kulccsal történő közvetlen aktiválás is, de még nem elérhető nyilvánosan a dolog.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák