Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz tvamos #136660 üzenetére

    Linkelve lett már az előző válaszban mit is jelent a digitális licenc Microsoft-fiókhoz kapcsolása, ahol igen, ha eleve azzal volt használva a W10, akkor Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc szerepelt az aktiválásnál. Amúgy meg értelemszerűen be lehet lépni a Microsoft-fiókba és ott megnézni milyen eszközök vannak társítva, megoldani szükség esetén az újraaktiválást stb., ehhez is linkelve lett előzőleg útmutató...

    "Windows 7 volt a laptopon, meg utana uborka."

    Itt nem mindegy, hogy gárilag, vagy utólag rátelepítve, mi volt rajta eredetileg, stb. Ha régebbi laptop és gyárilag W7, akkor ott UEFI OEM Key nem valószínű, max digitális licenc lehet, ha korábban 1x már telepítve és aktiválva lett rajta a W10 adott kiadása, vagy W7-ről történt W10-re free upgrade, akkor akitválódik automatikusan egy újratelepítésnél a W10 annak megfelelő kiadása.

    "Amugy azt meg nem probaltam, hogy az SSD-t a W10-zel berakom a laptopba, es megprobalok boot-olni. Ha az sikerul, es utana telepitem ujra, es utana belepek a Microsoft fiokommal, akkor az okes lehet?"

    Jó esetben elindul, rossz esetben nem, meg ha a BIOS/UEFI beállításai nem azonosak és a szükséges egyéb előkészületek sem történtek meg, lásd egy másik válaszban leírtakat.
    Ha van Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc, akkor felesleges ez az egész, mehet a W10 install az új laptop saját SSD-jére, meg ha amúgy is az a cél, aztán vagy sikerül újraaktiválni, vagy nem, meg az sem mindegy OEM/Retail licenc volt-e, az utóbbi normál esetben pláne átvihető másik hardverre. Ha nem cél az újratelepítés és sikerül elindítani a régi SSD-n lévő W10-et + újraaktiválni is, akkor meg nyilván felesleges újratelepíteni a 0-ról, meg ha eleve Microsoft-fiókkal volt használva, akkor az is adott.

    Ha esetleg nem sikerülne az új hardverkonfiguráción termékkulcs híján aktiválni a W10-et, akkor meg értelemszerűen vagy megkeresed valahogyan a régi termékkulcsot, vagy veszel új W10 termékkulcsot, ennyi. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák