Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki7
tag
válasz Doky586 #134598 üzenetére
Egy újszülöttnek minden hír új. Egyszerű felhasználó vagyok és most vettem az első notebookomat, ami csak uefi.
Ezért is különösen értékesnek tartom ezt az infót.
Elég a C partíciót mentenem a jövőbeli helyreállításhoz vagy a mellette levő SYSTEM (none) és a Windows RE tools partíciót is mentsem? -
Doky586
nagyúr
válasz szaki7 #134593 üzenetére
"Nagyon megbonyolítja a helyzetet, hogy az újabb gépeken csak UEFI boot-ot lehet állítani."
Nem megbonyolítja hanem leegyszerűsíti !
Kétszer kattintasz a letöltött iso filera, az felcsatolódik meghajtóként, ezután mindent átmásolsz róla egy fat32 pendrivera. Nincs ennél egyszerűbb. Bootkor F8 v F11 v F12 nyomkodással választod ki az uefi pendriveot boothoz. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Egy amatőr kérdés: asztali gépnél mi történik, ha az energia sémát kiegyensúlyozottról, teljesítménycentrikusra kapcsolom?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
HARDVERAPRÓD
válasz szaki7 #134589 üzenetére
Nem. Én is ezt használom, klónozásra, image készítésre, illetve csináltam egy usb-t is. Mind a free verzióval. Ha megvan az image, akkor azt akkor és onnan állítod vissza ahonnan szeretnéd. Én mindig másik gépre mentem, majd úgy állítom vissza, vagy ha nincs másik gép akkor usb-ről boot, pl egy külső tárolón lévő imaget állítom vissza
-
looser
addikt
Sziasztok! Dell munkaállomáson futó W10 20H2. MS HD3000 webcam, aminél kép van, de nem működik a mikrofon. Vezérlőpultban minden rendben, az eszközkezelőben is jó a webcam. A Windows gyári drivert lecseréltem két másikra, de nincs változás. A programok, pl. Skype felismerik, mutatja a képet, azt is, hogy mikrofon a webcam mikrofonja, de nem hallható. Két webcammel tesztelve (a másik egy Logitech C170, ami azon a gépen, ahonnan kölcsön lett véve, működik), ugyanaz a jelenség, szóval valamilyen windows gond lehet. Van ötletetek?
ÜdvMindent tudok a rákászszakmáról...
-
szaki7
tag
Tudnátok ajánlani egy külső, UEFI bootolható, lemezkép készító/visszatöltő programot, ami betömörítve lementené a WIN10 particiót? Biztonsági mentést szeretnék készíteni HDD hiba/vírustámadás esetére.
Eddig Norton Ghost 15-öt használtam, de az nem UEFI bootos és az új gépem sajnos már csak az UEFI boot-ot tudja. -
senior tag
válasz King Unique #134564 üzenetére
A kollégám talált vmi videót, amin a chkdsk parancs segítségével vissza hozzák a RAW-it NTFS-re. Ezután, ha jól emléxem, még néhány NTFS jogosultságot kellett beállítani, és kész is 😁
Frissítés : a gond az, hogy olyan programot, programokat használunk, melyek egy adott Win10 + SQL verzióhoz vannak kiadva. Azaz ha frissítesz, vagy fog működni, vagy nem. Sajnos (főleg régebben) elég gyakran a második lehetőség jött be.
Nagy valószínűséggel most is jött egy önjelölt "IT-s" emberke, és frissített. Nem tudni.
Igen tudom, tudjuk, a frissítés fontos … lenne. De ezt elég nehéz forintálisan eladni. Mert addig oké, hogy a Win10 frissítés ingyen van, de a program csomag frissítése már nem.[ Szerkesztve ]
-
HUN SUB
csendes tag
Windows Frissítési segéddel tovább tart ugyan a telepítés de a dátum rendben van[kép]
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz King Unique #134579 üzenetére
Köszönöm a választ!
Végül is aktivált lett a rendszer. A régi laptop meg úgy se igen lesz már használva.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
King Unique
titán
válasz Marci112233 #134578 üzenetére
A 3V66T végű csak az általános termékkulcs W10 Pro kiadásnál, amiről már volt szó itt többször (példa).
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Megtörtén a laptop váltás. Nem vettem licencet, ha em a régi laptopon egy külön Microsoft fiókkal beléptem a rendszerbe. Így ugye hozzákötöttem a kódot a fiókhoz. Na most a régi laptopból átraktam a Samsung 860EVO-t. Arról bootolva szépen elindult az új laptopon is a rendszer, majd a driverezés után az újraaktiválás is sikerült gond nélkül a Microsoft fiókkal. Majd minden driver feltétele után átklónoztam a rendszert az NVMe SSD-re és már arról is fut a rendszer.
Viszont az feltűnt, hogy a Microsoft fiókban az eszközöknél ott maradt a régi laptop is. Ennek oka lehet az hogy azon is ez fogad ha beírom a megfelelő script-et a parancssorba?Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdv, a frissítéses bakavarásos történet után ez már a 2. clean telepítésem. Most jelenleg nincs crash, de ezt nem tudom mire vélni:
Nincs semmilyen USB eszköz bedugva az egér és a billzeten kívül.
Csak a lemezkezelőben látszik, alapból nem jelenik meg. Próbáltam illesztőprogit frissíteni, de azt írja hogy a legfrisebb van. Letiltás és eltávolítás után, újra megjelenik a következő indításnál. Mi lehet ez?
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Ablakos
őstag
Van lehetőség távoli windows 10 gépre csak command line módon bejelenetkezni, promptot kapni a cmd alkalmazásban? Természetesen a megfelelő authentikációval.
(RDP-vel működik, csak nincs szükség gui-ra) -
King Unique
titán
válasz mrbego #134572 üzenetére
Igen, 2 perc alatt, mivel ez csak egy kis frissítőfájl, egy Enablement Package, ami csak aktiválja a 21H1 funkciókat mint már említve volt, ennyi.
A telepítés dátumával nem kell foglalkozni, meg mivel csak Enablement Package telepítés történt, ezért a korábbi Windows 10-verzióra vonatkozhat.
Az Enablement Package nem a gépházban fog megjelenni a telepített frissítéseknél, hanem a vezérlőpultban és szükség esetén ott lehet eltávolítani is, visszaállva ezzel az előző (pl. 20H2) verzióra.
Igen, majd fog jönni kumulatív frissítés értelemszerűen 21H1-re is, ez nem meglepő. Visszavonni viszont nyilván nem fogják, ha már kiadták és elérhetővé tették a nagyközönség számára, meg ugye támogatott Windows 10-verziónál első körben most csak választható frissítésként jelenik meg, vagyis nem feltétlen kötelező azonnal rábökni és telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
mrbego
aktív tag
válasz King Unique #134571 üzenetére
Értem. (Na de két perc alatt...)
Bár kicsit fura, hogy a Gépházban a Névjegy résznél nem stimmel a telepítés dátuma.
Továbbá a Frissítés és biztonság résznél nem szerepel a mai nap semmilyen telepítés (egy defíniciófrissítésen kívül), illetve folyamatosan pöttyözzik ahelyett, hogy azt írná, hogy a rendszere naprakész és így nincs ott a gomb sem amivel frissítést lehet keresni.Szerk.: miért érzem úgy, hogy három nap múlva fog jönni egy javítás ehhez a frissítéshez?
[ Szerkesztve ]
Üdv, P
-
King Unique
titán
válasz mrbego #134569 üzenetére
Azért, mert pl. 20H2 verziónál a 21H1 csak egy Enablement Package, ami aktiválja 20H2-n a havi kumulatív frissítésekkel (CU) már eleve belerakott 21H1 funkciókat, azért ilyen gyors a telepítése. Ha teljes build upgrade (pl. 1909
—►
21H1) történt volna, akkor az nyilván tovább tartana.
Arról pedig már volt szó, hogy a mostani 21H1 verzióban nincsenek nagy újdonságok, a látványosabb fejlesztések majd az őszi 21H2 verzióban várhatók. -
MaxxDamage
félisten
válasz Pyttawrx #134563 üzenetére
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
mrbego
aktív tag
Na feldobta az új frissítést nekem is, de ami fura, hogy már megis vagyok vele.
2, azaz kettő perc letöltéssel, telepítéssel és újraindítással együtt! Igaz nem is vettem észre semmilyen változást a világon.
De 21H1-et ír a gépházban.Üdv, P
-
Dumi86
senior tag
válasz Dumi86 #134567 üzenetére
Tölthető MCTvel is már Na meg Windows Updaten is. Csodálom még senki sem jelezte
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Dumi86
senior tag
válasz King Unique #134566 üzenetére
Oké tudom hogy frissülni fognak Csak azért jeleztem mert most 100% hogy ma jelenik meg,ez már nem kérdés innentől.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
King Unique
titán
válasz Dumi86 #134565 üzenetére
Igen, már tölthető onnan. De nem feltétlen kell kapkodni, mert elvileg 19 órától úgyis frissülni fog a Microsoft szoftverletöltőoldala, ott az MCT is 21H1-re, + vélhetően a gépházban a Windows Update is majd felajánlja opcionális frissítésként, stb.
Kösz az infót!
[ Szerkesztve ]
-
Dumi86
senior tag
Techbenchről már tölthető a hivatalos magyar 21H1es ISO Nem buherált vagy hasonló ez ugye,rendesen az MS szerveréről tölthető.
-
King Unique
titán
válasz Zwodkassy #134559 üzenetére
Akkor bizonyára nem jól kerestél rá, mert RAW esetén nyilván megoldható az adatmentés, vagy saját felelősségre akár az NTFS partíció közvetlen visszaállítása is destruktív módszer (formázás) nélkül, lásd a téma topikjában leírtakat.
A 19041.264 meg amúgy a korábban kiadott kezdő 2004-es build, ami ezek szerint eleve nem volt naprakészre (19041.985) frissítve, sőt eleve nem is volt eddig egyáltalán frissítve...
-
HARDVERAPRÓD
válasz MaxxDamage #134561 üzenetére
Szia.
esetleg ezt próbáld meg:
[link] -
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Mit tudok tenni, ha windows állandóan letilt egy drivert?
Erről a PCIe adapterről van szó, ennek is a bluetooth moduljával.
Ez pedig az alaplapom.Eseménynapló ezt írja: A helyi Bluetooth-adapter hiba miatt meghatározhatatlan módon leállt, ezért nem fogja használni a rendszer. Az illesztőprogram már nincs a memóriában.
Eszközkezelő/eszközállapot pedig ezt: A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)Amit próbáltam: másik PCIe slot, másik USB port az alaplapon, driver újra telepítés/frissítés, windows teljes újratelepítés.
Köszönöm ha tudtok adni tippet.
Aron
egyenlőre ≠ egyelőre
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Most kapcsoltam be a gépet és a képen látható fogadott. Mi lehet ez, más is tapasztalt hasonlót?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
senior tag
Adott egy Windows 10 (version 10.0.19041.264) ami egy frissítés után megállt.
Pontos részleteket nem tudok, nem tudunk, csak információ morzsák állnak rendelkezésünkre.
A lényeg : a Windows partíció most RAW és nem NTFS.
A net-en milliónyi találatot néztünk meg, olvastunk el, hogyan lehetne ezt helyre hozni adat vesztés nélkül, de a találatok 99%-a format használatra végződik :-( :-(
Néhány találat ajánlgat programokat is erre, persze mind fizetős. Ez még nem is feltétlenül lenne gond, ha kell megveszünk valamit, csak tudni kéne, hogy tényleg jól műxik. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz King Unique #134557 üzenetére
Meg tudtam oldani az autologint. Csak akkor éppen új volt a probléma, a build is csak pár napos volt még.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
King Unique
titán
válasz CPT.Pirk #134554 üzenetére
Nem világos miért ne működhetne, ha egyszer be van/lesz megfelelően állítva GPO szinten (Pro kiadásnál eleve adott, nem csak a registry), meg pláne pl. egy egyszerű szüneteltetés, ami megint nem újdonság. Valamint itt ugye havi kumulatív frissítésről volt szó, nem funkciófrissítésről, ahol amúgy az utóbbinál szintén vannak hasonló beállítási lehetőségek a szüneteltetéshez/késleltetéshez, nem feltétlen muszáj mindig pont félévente telepíteni, stb.
Az autologin beállítható most is, erről is volt már szó itt, ahol 2004-es verziónál tényleg volt némi változás, Windows Hello be/ki kapcsolása stb., de működik továbbra is. Amihez amúgy már vannak jó ideje leírások és tele van vele a net, + ott van a TenForumrs komplett útmutatókkal kb. mindenféle, a rendszert érintő témában, stb.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz CPT.Pirk #134550 üzenetére
Én ezzel védem ki a win öntudatra ébredését :
Csoportházirend-szerkesztő: Számítógép konfigurációja> Felügyeleti sablonok> Windows-összetevők> Windows Update. Keresd meg a jobb oldali panelen "Az automatikus frissítések konfigurálása" Nekem ez él: "2 - Értesítés letöltés és automatikus letöltés előtt egyaránt."
+ Ugyanott a jobb oldali panelen: "Az automatikus újraindítás letiltása a bejelentkezett felhasználók számára....."[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz King Unique #134553 üzenetére
Dzsezusz krájszt!
Lehet megcsinálom az egyiket, de az ilyen szintű átállítgatással az a bajom, hogy jön egy új féléves build, aztán utána vagy működik a régi megoldás, vagy nem.
A felhasználói fiókoknál jártam így mikor vevőnek meg kellett csinálnom előtelepített W10-es célgépet, az addigi összes W10 kiadásnál működött az automatikus bejelentkezés a szokott módon, de az aktuális builden már nem ment mert, mert nem...
Rákeresni sem tudtál, mert bár boldog boldogtalan blogot írt erről hogyan kell megcsinálni, mindegyik a régi megoldást tartalmazta. Aztán valahol a 30. linken találtam rá megoldást, miután más is belefutott ebbe.Mondjuk az esetemre az talán jobb megoldás, ha nem az asztali gépemre logolok... Csak most mindegyik Raspberry be van fogva valami másra.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
King Unique
titán
válasz CPT.Pirk #134550 üzenetére
• Manage device restarts after updates
• 3 Ways to Disable Windows 10 Automatic Restart
• How to Change Active Hours for Windows Update in Windows 10
• How to Specify Max Active Hours Range for Auto-restarts in Windows 10
• Choose How Updates are Installed for When to Restart Windows 10
• How to Schedule a Restart Time for Windows Update in Windows 10
• How to Configure Auto-restart Required Notification for Updates in Windows 10• How to Pause Updates or Resume Updates for Windows Update in Windows 10
• How to Defer Feature and Quality Updates in Windows 10
• How to Enable or Disable Automatic Updates for Windows Update in Windows 10Látható, hogy számos beállítási lehetőség van - Pro kiadástól csoportházirend szinten is - az egyes frissítések telepítése utáni újraindítás ütemezéséhez, valamint magának a frissítésnek a szüneteltetéséhez, ütemezéséhez is, stb. Ellenben ha szükség esetén a fehasználó egyéni igénye szerint nincsen megmondva, beállítva a Windowsnak hogy mit csináljon, akkor nem meglepő és nem újdonság, ha az alapértelmezett beállítás szerint működik, vagyis automatikusan telepíti a frissítést és utána ha szükséges, akkor újraindul a változások érvénybe léptetéséhez.
+ Az eleve nem újdonság, hogy hosszú évek óta minden hónap 2. keddje a patch kedd, akkor van csak kötelező frissítés, amit esetleg utána ajánl fel a Windows Update, az rendszerint csak választható frissítés szokott lenni és nem kötelező telepíteni. Vagyis azzal is lehet előre kalkulálni, hogy mikor van frissítés és aszerint szükség esetén halasztani stb., ha épp nem alkalmas.[ Szerkesztve ]
-
Gyick
őstag
Hali!
Olyan problémám lenne hogy mióta engedélyeztem a szolgáltatásoknál a wsl-t illetve a windows hypervisor-t azóta 5 percenként elmegy a hang hdmi-n keresztül a laptopomon(Asus n551jx).Azóta ezeket letiltottam de a probléma megmaradt..Hibaelháritó/illesztőprogram újratelepités már megvolt.Valakinek lenne ötlete hogy mit lehetne ezzel csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kb. 2 hete ment a gép egyfolytában, mert mérési adatokat gyűjt. Csütörtökön lezártam a gépet és elmentem haza. Hétfőn arra jöttem be, hogy vasárnap hajnali 3-kor nekiállt frissíteni (májusi összevont csomag) és újraindult magától.
Ez a gép volt már hosszabb távon bekapcsolva szintén adatgyűjtés miatt, de akkor nem produkált ilyet. Akkor csak azért kellett újraindítani 1 hónap működés után, mert a onedrive teljesen használhatatlanná vált, nem tudott szinkronizálni.
Normál W10 pro. Valami értelmes módon (nem a frissítések letiltásával) meg lehet akadályozni az ilyen újraindulást? Nincs aktív időszak beállítva.
-
laczkoviktor
tag
válasz King Unique #134547 üzenetére
Köszönöm szépen!!
-
King Unique
titán
válasz laczkoviktor #134545 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat. Ahol ha hardvermódosítás történik, akkor Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc esetén az újraaktiválásnál az új eszközt kell kiválasztani stb, aztán vagy/vagy, meg egy időben 1 eszköznél (PC) lehet használni 1 digitális licencet, nem egyszerre X db másikon is.
Nem kell és nem is érdemes Windows 10 alól semmilyen termékkulcsot kiolvasni, erről is volt már szót itt. Illetve ha már megadnál termékkulcsot az újraaktiváláshoz, akkor a W7/8.x termékkulcsát kellene, amiről korábban az ingyenes váltás történt.
Jogtiszta meg amúgy értelemszerűen max. akkor lehet a jelenlegi Windows 10 licenc, ha egyrészt a frissítési alap (pl. W7/8.x) is jogtiszta volt, másrészt a megadott határidőn belül történt a free upgrade.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Sztlaci #134541 üzenetére
Meg lehet próbálni esetleg a gyorsindítás kikapcsolását, de amúgy normál esetben bekapcsolt állapotban sem feltétlen kellene ilyen gondot okoznia, meg pláne nem alvó állapotból ébresztésnél.
-
laczkoviktor
tag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót és megerősítés gyanánt megkell kérdeznem mert aktuálissá vált a rendszer telepítés. Jelenleg jogtiszta win 10 van a gépen. Akkor sikerült "szert tenni rá" amikor ingyenesen le lehetett frissíteni. Ha most azzal a Microsoft acccountal bejelentkezek egy teljesen új számítógépbe akkor a Windows eredeti lesz? Ha nem akkor a jelenlegi kulcsot honnan tudom kinyerni hogy ne kelljen megvásárolni?
Köszönöm! -
Sztlaci
aktív tag
Acer Aspire3 , van, hogy nem indul el, leállítás után, vagy alvó állapotból sem.
Bejön az acer logó, de nem megy tovább.
Kikapcsoló gombbal le lőve, utána indul rendesen.
Win, vagy gép hiba lehet?Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
pontyos
senior tag
válasz ElektrikusDE #134539 üzenetére
Igen, de gondolom csak a C re.vonatkozik?! Minden letöltés az F re van irányítva, böngésző illetve levelezés, torrent.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz pontyos #134538 üzenetére
Szia!
Vigyázz!
Az Ideiglenes fájlok között van a letöltési mappa is!
Én nem őrülnék neki ha "véletlenül" azt is törölném...
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
pontyos
senior tag
Gépház - Tárterület - Ideiglenes fájlok 16GB
Megnéztem laptopon is, ott 8 GB felesleg volt! Köszi a leírást! -
pontyos
senior tag
-
King Unique
titán
válasz pontyos #134535 üzenetére
Mármint pontosan mit is jelent az a "mindent", amik a TenForumrs útmutatókban le vannak írva, mind a 33 pontot?
Amúgy meg mint már említve volt lemezkarbantartó / Tárterületsegéd futtatása, + ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás, akkor egy új visszaállítási pont is lefoglalhat X MB / GB tárhelyet, + a lapozófájl mérete is változhat +/- irányban, stb.
Egyébként hacsak nem pl. 32 GB-os a rendszermeghajtó, rendszerpartíció, hanem tisztes méretű, akkor az a -10 GB olyan sokat nem oszt, nem szoroz.[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
válasz King Unique #134534 üzenetére
Ezek megvannak, köszi! Megnéztem mindent, nincs felesleges lefoglalt terület stb, A restart után lett -10. Átnéztem mindent, köszönöm
-
King Unique
titán
válasz pontyos #134533 üzenetére
Ajánlott olvasmányok, alapok:
• How to View Storage Usage of Drives in Windows 10
• Use TreeSize to Map Hard Drive Usage and Find Huge Files on Windows 10• How to Free Up Drive Space in Windows 10
• Lemezterület felszabadítása a Windows 10 rendszerbenVagyis megnézed szépen a beépített eszközzel / külső programmal mi mennyit foglal, majd szükség esetén lemezterület felszabadításhoz ott van a lemezkarbantartó, Tárterületsegéd, stb.
Igen, amúgy normális és nem újdonság, hogy egyes frissítések után kisebb-nagyobb méretű lemezterület lefoglalásra kerülhet (átmenetileg), de pont azért van az előbb említett lemezkarbantartó stb., hogy szükség esetén fel lehessen szabadítani.[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
hello!
Ma jött nekem pár frissítés 20H2 / 19042.985 built és 10Giga eltűnt a C ről
WIn10 /64 bit eredeti, minden frissítés aktuális volt.
Ez normális? -
Zoz
őstag
-
King Unique
titán
válasz Visormail #134515 üzenetére
Nem, nyilván nem ha gyárilag Windows 10 Home/Pro kiadással előtelepített laptop, vagyis UEFI OEM Key van, ilyenkor normál esetben nyilván nem fordulhat elő ilyen és automatikusan aktiválódik az OEM licenchez tartozó Windows 10-kiadás. Ha esetedben nem, akkor lehet nincsen UEFI OEM Key, vagy nem az ahhoz passzoló kiadás lett telepítve, vagy utólag nem megfelelő termékkulcs lett megadva az aktiválásnál, ennyi. + Ha céges laptop, akkor az ottani IT részleg feladata lenne az ilyen problémákat megoldani.
Segítség a Windows aktiválási hibáihoz
0xC004C003
"Ez a hiba akkor jelenhet meg, ha a megadott Windows 10-termékkulcs érvénytelen. A termékkulcsok egyediek – egy adott felhasználó egyetlen eszközön telepítheti. Ha egy kulcsot több eszközön használtak (vagy próbáltak használni), az a kulcs érvénytelenné válik. A Windows aktiválásához egy másik Windows-kulcsot kell használnia, amely egyedi az ön eszközéhez.
Ha egy Windows 10-et értékesítő viszonteladótól vásárolta az eszközt, és arra számított, hogy a kulcs érvényes lesz, lépjen kapcsolatba a viszonteladóval. Ha előtelepített Windows 10 rendszerrel vásárolta az eszközt, és az eszköz első bekapcsolásakor kapta ezt az aktiválási hibaüzenetet, lépjen kapcsolatba az eszköz gyártójával."[ Szerkesztve ]
-
-
ClioRS
őstag
Sziasztok,
Van egy Intel NUC7i3BNH gépen legfrissebb Win 10-zel. Mivel letöltős és néha netezős gének használom a tv mögött, arra is van rákötve, folyamatosan megy, sokszor napokig rá se nézek. Az a bajom, hogy mostanában elkezdte, hogy kb fél nap után egyszer csak nem ad ki képet a HDMI-n. Távolról elérem, az a fura, hogy amikor ezt csinálja át is vált a felbontás 1024*600-ra, a TV látja, hogy valami van a HDMI másik oldalán, viszont kép nem érkezik. Ki-bekapcs meg szokta oldani a dolgot. Lehet, hogy nem a legjobb helyen kérdezem, van valakinek tippje, hogy mit kéne megnéznem, beállítanom? -
HARDVERAPRÓD
válasz Visormail #134524 üzenetére
de akkor nincs beégetve, főleg ha nincs matrica sem, vag ynme jó image-t hasznháltál. Ha valóban be van égetve, akkor amit az msdn-ről (media cration tool) szedsz le vagy csinálsz, akkor azt telepíti ami be van égetve. Esetleg nézd meg a biosban mit ír az os résznél. ha ott azt írja hogy nincs előtelepített, akkor nincs hozzá
-
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #134522 üzenetére
Nem kiszedhető az akksi. Eddig minden gépnél ki tudta olvasni és most is látszik a windowsos képen a kulcs végéből, hogy jót olvasott ki.
Doky586 és Pyttawrx szerintem félreértettétek. Nem használta előző cég, új laptop. Tudom máshogy aktiválni, nem probléma.
Csak annyi volt a kérdés, hogy találkoztatok e már ilyennel, hogy be van égetve egy kulcs gyárilag, de az még sem működik.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
félisten
válasz Visormail #134517 üzenetére
Esetleg az akku alatt is nézd meg, hátha oda ragasztottak matricát...
Ha BIOS-ban lenne kulcs, akkor ez elméletben nem fordulhatna elő ill. ShowkeyPlus és társai BIOS-os kulcsokat nagyon gyakran nem is tudnak kiolvasni avagy hibásan mást jelenítenek meg.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
HARDVERAPRÓD
válasz Visormail #134517 üzenetére
Akkor itt a válasz. Mivel ehhez nem volt win, vett a cég, és nyilván azt nem adta vele, vagy már nem érvényes a licensz.
Amit tehetsz, vagy használod legálisan aktiválatlanul, csak nem állíthatsz pl hátteret, meg regestry-be nem tudsz állítgatni (ha jól rémlik), illetve néha nyafog, hogy aktiváld, de így használható minden gond nélkül.
Vagy veszel egy win-t. -
metal01
őstag
Üdv!
Érdekes dolgot művel a Win10-em (Windows 10 Pro 20H2) már nem első alkalommal. Amikor törlök egy fájlt, vagy mappát, akkor az asztalon a lomtár ikonja eltűnik, csak a felirat marad meg. Ha az asztalon F5-tel frissítek, akkor visszaáll. A valamit törlök, akkor megint eltűnik az ikon. Ez miért van?
-
addikt
Sziasztok!
Központi céges beszerzésbe ideküldtek egy Asus laptopot, semmi nem volt rá előtelepítve (csak egy drivers partíciót tettek rá). Rádugtam egy pendriveot amin van többféle kiadás, felismerte, hogy van egy pro kulcs a biosban és feltelepült. Aktiválni viszont nem lehet vele. Találkoztatok már ilyennel?
A hibaelhárításra meg 0x0803fa067 hibakódot adott.[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Akinek esetleg gondja akadt a 2021. május 11. – KB5003173 frissítés feltelepítésével, annak az itt található linken van megoldás. Ürítsük ki az Edge mappát, nekem is ez oldotta meg.
[link]Üdv!
-
Dumi86
senior tag
válasz Cs1csó #134509 üzenetére
Találtam közben egy kis infót 21h1ről 05.18-án jön Msdn és társaira Akkor legkésőbb másnap jön a publikus megjelenés( win update, mct). Infó: Tenforums.com
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz King Unique #134505 üzenetére
Igen, kell egy ilyen is a biztonság kedvéért.
Csináltam egy clean rendszer visszaállítási pontot is, ha bármi frissités bekavarna megint."lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Dumi86
senior tag
válasz Cs1csó #134506 üzenetére
Én most kemény leszek és megvárom a hivatalos megjelenést Amúgy sincs semmi kedvem újrahúzni a rendszert. F-Secure AV-vel hiba nélkül megy minden,főleg mióta megjelent a 18.0. Elvileg a 21h1 csak egy enablement pack lesz(majd egyszer ha megjelenik ). Érdekes mert nulla hír van a megjelenésről,máskor ilyenkor már tudni lehetett mikor jön pontosan. Ekkora hibát találtak benne vagy csak az MS lett ilyen titokzatos?
-
Cs1csó
félisten
válasz Doky586 #134501 üzenetére
Már vagy 2 hete az megy nálam gyakorlatilag rá sem lehet jönni (ha konkrétan nem egy-két direkt javított funkciót használnád) hogy ez egy "új" build és nem csak egy sima kumulatív frissítés.
Az rg-adguard-ról készítettem multicreation ISO megoldással egy még FAT32-es méretbe is beleférő telepítőt és a telepítés után meg is néztem a Windows névjegyét, hogy tényleg a 21H1-et telepítettem mert olyan "deja vu" érzésem volt mint ha semmi újdonsággal sem találkoztam volna a telepítés során.Amúgy ennek egy komoly előnye van: nagyon stabil build lett, semmilyen hibába nem futottam bele, bár én amúgy sem szoktam mivel itthon alig használom pár dologra a gépet.
-
King Unique
titán
válasz Ł-IceRocK-Ł #134503 üzenetére
Az előzőleg is le lett írva, hogy az MCT-vel nem ment, de más opciók is vannak, mint linkelve volt.
Oké, de az hogy működik a vásárolt termékkulccsal az aktiválás, meg nem feltétlen jelenti automatikusan azt, hogy jogtiszta a licenc.
Ha majd megtörtént a rendszer belakása, programok telepítése stb., akkor lehetne rendszermentést készíteni lemezképfájlba és akkor legközelebb csak azt kell visszaállítani ha esetleg ilyen történne, nem pedig a 0-ról újratelepíteni. -
Mauro812
tag
A keysworlds.com-rol vett már valaki Win10 licenszt?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz King Unique #134431 üzenetére
Eleve nem tudta megcsinálni a telepítő pendrive-ot.
Na végül tiszta clean lett, megmentettem amit kellett, és a win telepítésnél semmi gondja nem volt a vásárolt kóddal
A legfrissebbet raktam fel, egyenesen a microsoft oldaláról csináltam a bootalható pent.
Most gond nélkül megy, csak újra fel kell raknom a gépre a setupomat..."lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #134499 üzenetére
Ok kösz.
Akkor amint megjelenik a végleges 21H1 iso kipóbálom, úgyis időszerű lesz a hurcolós usb-ssd mre újratelepíteni a bitlockeres WTG-t immár pro helyett prows-el..
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- Milyen házat vegyek?
- Ukrajnai háború
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest