Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz kkdesign #115562 üzenetére

    Ha dual-boot megoldásnál utólag törölni akarod a Linuxot a Windows mellől, akkor megvan annak a szakszerű módja, amit pl. UEFI-s telepítésnél az alábbi leírás szemléltet. Valamint ha a GRUB volt az alapértelmezett rendszerbetöltő és a Linux eltávolítása után nem bootol a Windows, akkor be lehet bootolni a Windows telepítőjét, majd javítani a rendszerindítást a WinRE környezetben automatikusan, vagy alábbi parancsok manuális kiadásával. Problémásabb eseteknél meg pl. ezzel (+) a módszerrel. Az EasyBCD meg nem teljesen világos hogyan kerül ide, amikor azzal pl. BIOS/MBR telepítésnél a Linuxot lehet könnyen hozzáadni a Windows rendszerbetöltőjéhez, majd utólag eltávolítani, ha a a GRUB helyett a Windows rendszerbetöltőjének használata a cél.

    Ha az előbbiek megfelelően vannak végrehajtva, akkor annak nyilván működni kell, utána bootolni a Windowsnak, megfelelő gyorsasággal, stb. Ha nálad nem, akkor lehet nem megfelelően csináltad, meg ez a "full dózerolás" sem teljesen tiszta. Illetve ha az utóbbi a teljes cémeghajtó törlésére és a Windows 10 megfelelően végzett újratelepítésére vonatkozik, akkor ott normál esetben pláne nem kellene gondnak lennie.

    Legközelebb az ilyen kísérletezés előtt meg nem ártana mentést készíteni a Windowsról és akkor utólag könnyen visszaállítható az az állapot. + Ha csak kísérletezés és nem tartós használat a cél, akkor a Linuxot lehetne normál / perzisztens live módban pl. pendrive-ról futtatni, vagy akár arra telepíteni és akkor nem zavar bele a helyi lemezen lévő Windows működésébe.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák