Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
helgi
aktív tag
válasz ricsi99 #70878 üzenetére
Igen, az, ill. ez a jumpship edition lenne. Játék könyvtárba másoltam én is rögtön, de szerintem nem oda kell, ill. azon belül még valahova, mert indításnál továbbra is keresi..
Ez a kestrel meg a heroes inner sphere.
Egyébként win10 van írva a követelményekhez, ezért is kérdeztem rá.[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz ricsi99 #70848 üzenetére
"Mint fotelharcos:
16Gb fölött felesleges a swapp file.. csak a helyet foglalja."Addig, amíg rendesen megírt programokat használ valaki, ami a memória kezelést az operációs rendszerre hagyja.
"S kiváncsian várom melyek azok az álltalad nagy álltalánosságban használható programok
"mert a Windows és egyes programok problémázhatnak a hiánya miatt"
amelyek problémázhatnak"Egyszer, nagyon régen futottam bele (talán Javas) programba, ami virtuális memória nélkül nem indult el.
Tanultam belőle és azóta legalább 512 MB-ot használok virtuális memóriának.
A Windows, ha nem muszáj, nem használja, azon a kis helyen pedig nem múlik semmi.Nagyon sok téma van, amihez nem értek, az ilyen helyeken inkább bölcsen csendben maradok.
-
tmindegyi
csendes tag
válasz ricsi99 #70856 üzenetére
Szia!
Ez egy server lap. Semmi ilyesmit nem lehet. Berakod a procit, felismeri, beírja, jónapot. Sajnos/szerencsére itt semmi tuningra nincs lehetőség, de nem is indokolt ;) pont emiatt van ez a gép. 10 éve megy 0-24-ben. Teszi a dolgát, csak leesik a villanyóra a falról tőle, annyit fogyaszt. Ha lenne, most is ilyet vennék, csak újban... ;)
-
Aureal
senior tag
válasz ricsi99 #70807 üzenetére
Áááá, dehogy jó a régi w7! Tiszta szemét már és full lassú is önmagához képest is.
Bár nem tettem le a w7-ről sem, lehet mégis inkább w10-et kén megpróbálni, mint 11-et. Nem?
Azt a "virágnyelvet" sajna nem értem :) torrenteken meg olyan herélt, esetleg kémprogrammal fertőzött cuccok lehetnek, amik hát... khhhhm...
Régen egy haverom kipróbálta így a hackelt galaxy xp-t, de kb. egy őszinte mosolya nem volt utána sokáig! -
peter889
őstag
válasz ricsi99 #70782 üzenetére
Köszi a választ.
Mélységében továbbra sem értem ezt az MBR/GPT témát.https://hogyan.org/mi-a-kulonbseg-a-gpt-es-az-mbr-kozott-amikor-merevlemezeket-particionalunk/
cikk azt írja, hogy adatbiztonság szempontjából jobb a GPT:
"..Az MBR rendszereken a partíció és a boot adatok egy helyen vannak tárolva. Ha ezek az adatok sérülnek vagy felülíródnak, akkor bajban vagyunk. Ezzel szemben a GPT ezeket a kritikus adatokat több helyen is tárolja(...)Ha egy adat megsérül, akkor a GPT megpróbálja visszaállítani azt a lemez egy másik helyéről. Ezzel szemben az MBR még csak észre sem veszi a sérült adatokat. "
És hogy a GPT összekötődik az UEFI-vel.De ha nincs UEFI, csak a régi BIOS, vajon a Win7(64 bites )-nél működik a GPT biztonságosabb adatkezelése?
„Az MBR-t csak akkor érdemes használni, ha feltétlen kompatibilitásra van szükségünk régi rendszerekkel.” Nem tudom mit ért régi alatt, de nekem nem fontos, hogy a régebbi rendszerekkel (pl. XP-vel) kompatibilis legyen.
Mondjuk a Raid0-ám (amíg volt), csak az MBR-eket látta, GPT-nem, de nem is tervezek HDD tömböt újra használni.Soha nem használtam még UEFI-t.
Azért is kérdezem, mert szeretnék minél nagyobb adatbiztonságot bad szektorosodás esetére is.
A most tönkrement tosHiba P300-as (3TB) HDD-m, jelenleg 1545 bad szektoros, de eddig mindent tudok róla olvasni.
A régi Seagete HDD-m (160 GB-os) MBR-es 6 bad szektorral, és már vannak adatok, amiket nem tudok róla olvasni.--------------
Igen, már nem merem használni tosHibát, mert csak rá van kötve a gépre, de lehet jobb volna lekötni róla.
És igen, nem szeretném újra letöltögetni a filmeket.[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz ricsi99 #70780 üzenetére
Köszi a választ. Szóval a legacy az a hagyományos BIOSt jelenti, ami már évtizedekkel ezelőtt is volt?
És a BIOS-ok újabb típusa az UEFI?Én a beállításoknál soha nem találkoztam az UEFI-vel, gondolom az alaplapom ezek szerint hagyományos Biosú. 2012 környéki a Biosom verziója: [link]
Akkor az un. legacy Biosom van ugye?A fontos dolgaim több helyen is megvannak.
Külső USB-s tárolóm még nem igazán van, vannak 3,5-es HDD-im, részben a gépen kívül, részben pedig a gépben. Utóbbiak egy részét csak néha kötöm be.
Az adatmentés tudom hogy nagyon drága.
De pl. most ment tönkre a tosHiba P300-as (3TB) HDD-m, jelenleg 1545 bad szektorral, egyre rosszabbodik. De még mindent tudok róla olvasni. GPT-sre particionáltam.
Túlnyomó részben filmekkel van tele, amikről nincs biztonsági másolatom. Pótolhatóak, de azért szeretném azokat megőrizni. Mostanság készülök venni egy normális 4 TB-os HDD-t, még nem döntöttem el, milyet vegyek.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ricsi99 #69917 üzenetére
Lásd egy másik esetnél leírtakat NVMe SSD-re telepítés ügyében, + az alábbi bejegyzésben UEFI-s telepítő létrehozásához.
Ha nem feltétlen muszáj, akkor szvsz nem feltétlen kellene erőltetni a legacy W7 telepítését NVMe SSD-re, meg az UEFI-t sem, mert problémás lehet az utóbbi is (példa) és alapesetben inkább a CSM szerinti telepítés javasolt SATA SSD-re. + Egyébként NVMe SSD-re nem kizárólag csak az UEFI-s telepítés jöhet szóba minden esetben, működhet akár legacy/CSM módban is, de ez már az adott hardver- és szoftverkörnyezet függvénye is lehet (példa).[ Szerkesztve ]
-
válasz ricsi99 #68167 üzenetére
Én is gondoltam, rá de a laptop saját tesztjén átmegy, és a memtest szerint sincs gond.
Viszont néha úgy indul hogy azt írja 163 time & date not set. Szinte biztos hogy rossz a cmos eleme, de a vissza dátumozódás is okozhat olyan gondot, hogy nem tölt be a rendszer?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
commanDOS
senior tag
válasz ricsi99 #68104 üzenetére
Valahogy a 7-es windows óta leszoktam erről, mert leszedi a szükséges drivereket. Új konfignál nyilván használom a gyártó által mellékelt drivereket, de ez egy kb 12 éves gép, szerintem gyárilag csak XP-s driverek vannak hozzá, a többi az külsős mókolás.
Kerítek SP1-es telepítőt, aztán rápróbálok. Próbáltam WIN10-et is, felmegy simán, de amikor eljutok a beállításokig, akkor majdnem mindenre OOBE kezdetű hibát dob és az 5.-6. után már nincs kihagyás gomb, így nem lehet befejezni a telepítést.[ Szerkesztve ]
Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
ledgeri
nagyúr
válasz ricsi99 #68006 üzenetére
winsows/logs/CBS Abban volt a 10-11 GB-ra növő fájl.
Említett felh.h. fiók mappában mappámban nincs Temp mappa (App data az egyetlen rejtett)
Downloads - Átirányítva máshova -már rég...
SSD. Kimaradt, hogy egy 120-as alapból, de ha onnan indulok, hogy volt ~12 szabad giga, és ezen felül 10 a partíción kívül, ez nem sugallná számotokra, hogy nem 0kb szabad hely van rajta 0-24? Honnan kéne gondolnom, hogy nyelv telepítésnél, amit egy korábbi telepítéskor már próbáltam, és akkor nem okozott semmit, most rájön a "Tölthetnék" és kb 1 óra alatt teleírja a szabad helyet egy a mostani esetig ismeretlen célú és tulajdonságú log-fájl? (Ennyit a particionálás "nem jóságáról)
Egyébként meg folyamatos restartok voltak a mai nap - még 2 ubuntu-s Pendrive boot is csak restrart-al volt leállítva (értsd nem állt le teljesen a gép).
Mikor az előbb beírtam, ment egy rendes "shut down", és induláskor indult az OS, tisztogatott 6 gigát. Vagy trollkodik, vagy kell neki -a valahogyan általa érzékelt- "full power-cycle"...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz ricsi99 #68003 üzenetére
Köszi!
Más kérdéskör:
A C-m kb 85-90GB-nyira volt telített, egy 100 GB-os partición, mikor rámjött a próbálkozhatnék, és ultimatem révén, elkezdtem letölteni kb 3 GB-nyi nyelvcsomagot Update-en keresztül.
Pár nyelv után resit kért, az megadtam neki, akkor már valahogy több frissítést is talált (1-2GB méretben kb).
Napi böngészés mellett -mialatt ment a telepítés tovább-, azt vettem észre, hogy akadozgatok. Megnéztem és "nincs elég hely a merevlemezen" hibával állt le a frissítés (100KB maradt). Mondom, ez így nem okés:
-Resi után nyomtam egy disc clean-up-ot, de lényegében nem talált sokat
-Ccleanerrel rákerestem mi lehetne írtható, és logoknál írta, hogy van kb 7-8 GB.
-Megnéztem egy háttértár telítettség elemző progival, hogy hol lehet az a log, ami termelődött, és a CBS-ben egy fájl 10GB-tal
A ccleaner kiszedte, vagy utánanéztem, hogy törölhető-e, mindegy, megtörtént.
Megnöveltem a partició méretét 10GB-tal, ment egy lapozófájl alap méret csökkentés is (a max maradt ami volt).
Mégegyszer megpróbáltam, aztán abbahagytam és elkezdtem leszedni a nyelveket.
Valahogy a CBS mindaddig nőtt, míg lehetősége volt, lényegében azzal küzdve mentek a szükséges resik.
Most nyelvek nélkül, 600 megás újratermelődött CBS-sel 9,88/111GB.os a C-m, úgy hogy sem a Disc-cleanup, sem a CCleaner nem jelez olyat, ami jelentős lenne... Közben megint sokat jelzett az update, de lefudtával (nem telepítvén semmit,gondolom csak ment egy checksum-féleség), csak a nyelvek maradtak.
Mehetett máshova log, vagy Cache, Letöltés, ahonnan tudnék helyet felszabadítani (és windows cuccli), vagy Un-installig kb az 1-2 giga valamiből szenvedésem miatt lett 10-15 giga kakim?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ricsi99
addikt
válasz ricsi99 #67924 üzenetére
Megvan a hiba... az intel vga driver... telepitésnél csak az igp-volt ,igy feltelepitettem azt is... késöbb pattintottam be egy 8800gt-t.. és hiába volt inaktiv az alaplapi vga 1-2 exe akkor is futott a igp-nek... kilöttem a feladatkezelöböl ,majd uninstalll.. minden hibátlan...
piros pont amugy a zintel barátunknak 25 év után sem tudnak egy normális szopatásoktol mentes drivert irni[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
carr
őstag
válasz ricsi99 #67919 üzenetére
én úgy tudom nem lesz 11. 10 marad, és évszázadokig fogják toldozni foltozni.
mondjuk nekem nem oszt. win 7 marad még vagy 10 évig tuti. vagy tovább.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
King Unique
titán
válasz ricsi99 #67899 üzenetére
Van többféle megoldás is a WTG-hez, említve, linkelve volt már pár. Ha neked azok valamiért nem felelnek meg, akkor lehet másképpen is (példa), de a többi általában körülményesebb, pláne W7-nél.
Windows 8-tól hivatalosan és natívan támogatott a Windows To Go, mint már említve volt. Annyi korlátozás viszont van, hogy hivatalosan csak Enterprise lemezképpel működik, legalábbis a beépített eszköz használatánál. De külső programokkal megoldható más kiadásoknál is, lásd pl. az előbbi válaszban említett programokat. Meg akár a meglévő, pl. SATA-s telepítés WTG-re történő átkonvertálására is van lehetőség. Ez W10-nél működik (próbáltam), sőt mivel elég rugalmas, volt akinél még külön konvertálás nélkül is ment utólag USB-n csatlakoztatva.
Téged nem érdekel a sebesség, az egy dolog, de amúgy nem véletlenül volt említve. Akármilyen tetű lassú pendrive-ot nem javasolt WTG-hez használni, mivel rossz esetben használhatatlan lassú lesz rajta a telepített Windows... Ilyen szempontból általában jobb egy külső HDD, egy külső SSD meg pláne. A strapabíróság (írásterhelhetőség) meg a másik, azt az utóbbi kettő szintén jobban bírja, mint egy akármilyen vacak pendrive. Egy lassú, nem túl strapabíró pendrive-nál inkább valamilyen WinPE megoldást (példák) célszerűbb tartósan használni.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ricsi99 #67895 üzenetére
Ha teljes értékű telepítésre (nem szimpla telepítő és WinPE), azaz a Windows To Go megoldásra célzol, akkor hivatalosan nem, mivel az Windows 8-tól támogatott, eleve az újabb Windowsok vannak inkább felkészítve arra. Nem hivatalosan viszont elvileg megoldható pl. AOMEI, WinToUSB stb. programokkal. De attól még az előbbi ugyanúgy érvényes és pl. natív USB 3.X támogatás is az újabbaknál van.
Egyébként a háttértár sem mindegy ilyen célra, meg pendrive és pendrive között is lehet különbség adatátviteli sebességben. Ha a gyors működés a cél, akkor nem árt az átlagosnál gyorsabb modellt, vagy eleve inkább egy külső SSD-t használni.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest