- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zolee001
őstag
válasz
szabo.csabi #69143 üzenetére
Bizonyos tipusokhoz (business series,külön reg után) letölthető a dell oldaláról a hozzáadott programokkal együtt.
S/n szám alapján tudod ellenőrizni a gépedet a dell oldalán
Másik lehetőség a https://www.heidoc.net/joomla/technology-science/microsoft/67-microsoft-windows-and-office-iso-download-tool programon belül szintén vannak dell imagek -
válasz
szabo.csabi #69142 üzenetére
Az MS-től már másfél éve nem lehet magyar win7-et letölteni. (akármilyen kulcsal se) Marad az oprend vagy torrent vagy win10...
-
szabo.csabi
tag
válasz
zolee001 #69140 üzenetére
Korábban nem volt vele gondom, illetve kettő másikat (sima Win 7 Pro-t) letöltöttem és azokkal is próbálkoztam de ugyanaz lett az eredmény. A MS weboldaláról pedig nem tudom letölteni a telepítő fájlokat "Úgy tűnik, hogy a megadott termékkulcs az eszközgyártó által előtelepített szoftverhez tartozik. Érdeklődjön az eszközgyártónál a szoftver-helyreállítási lehetőségekről." hibaüzenettel nem fogadja el. Szóval ha nem lemezes telepítőt vettem, a gépről pedig töröltem a telepítő fájlokat / esetleg merevlemez cserére volt szükség akkor attól kezdve nem tudom hivatalos OS-sel használni? Bár nem is a hivatalos / nem hivatalos a lényeg hanem, hogy nem tudok internetet beállítani, drivereket telepíteni, stb.
-
zolee001
őstag
válasz
szabo.csabi #69139 üzenetére
Hivd fel a supportot,már azt aki az AIO katyvaszt csinálta
(Dell odaadja a gyári imaget letölthetö formában)
De ha jobb a tákolt ncore diszdoboz edition..... -
szabo.csabi
tag
Adott egy Dell Latitude E6430 gyárilag telepített Win 7 Pro-val amit frissítettek Win 10-re de vissza akartam tenni a 7-est. Egy korábban letöltött AiO telepítő lemezről USB-ről telepítettem a Win 7 Pro-t (új partíciókat csináltam (C:// és D:// ), a gyáriakat töröltem - vélhetően azon voltak a backup windows fájlok ... :-/), megadtam a saját aktiváló kulcsot, OS elindult. Próbálom telepíteni a drivereket de szinte egyiket sem engedi "Az eljárás belépési pontja (AddDllDirectory) nem található a DLL-ben (KERNEL32.dll)" hibaüzenettel. Internetet nem tudok rá csinálni, se vezetékkel se a WiFi-t nem tudtam beállítani pedig emlékeim szerint már az első induláskor meg kéne adni ezeket a beállításokat de ilyen lehetőségem nem volt pedig kb. 3 különböző ISO-t is próbáltam. Az AiO ISO-ból régebben már telepítettem és akkor nem volt probléma, nem értem most miért van ... :-(
Szóval most kezdek a falra mászni mert van egy régi de működő gépem de mégse mert gyakorlatilag semmire nem tudom használni. Kérlek segítsetek!
-
Zoz
őstag
válasz
w.miki #69135 üzenetére
Most friss telepítésről van szó? Annál (ahogy az már többször is leírtuk) úgy kell nekiállni, hogy kézzel felteszed ezeket:
KB4490628 Servicing Stack Update March 2019
KB3172605 July 2016 Rollup
KB4474419 Support for SHA-2 code signatures
KB4534310 2020-01 Monthly Rollup
Aztán mehet a Windows Update a maradék leszedésére. -
w.miki
veterán
válasz
Doky586 #69136 üzenetére
ezt nem (még)
Elkezdtem ezt: lényegében megjött a Windows 7 SP2
Tulajdonképp egyfajta SP2-nek is tekinthető, csak a Microsoft nem akarja néven nevezni
Itt letölthető magyar nyelvű rendszerhez:
http://download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/updt/2016/05/windows6.1-kb3125574-v4-x86_ba1ff5537312561795cc04db0b02fbb0a74b2cbd.msu
Ha a telepítő hibát adna, akkor tegyétek fel ezt a frissítést is, utána működni fog:
https://www.microsoft.com/hu-hu/download/details.aspx?id=46827
Akinek nem működik a Windows Update, annak pedig ezt a frissítést érdemes telepíteni, ami frissíti a Windows Update szolgáltatást, ezáltal le tudja majd tölteni a gép a frissítéseket:
https://www.microsoft.com/hu-HU/download/details.aspx?id=53335 -
w.miki
veterán
válasz
Doky586 #69132 üzenetére
Nem sikerült frissíteni
Először azt írja, hogy frissítsem a WindowsUpdate app-ot a frissítéshez, de aztán azt se tudja frissíteni, így nem megy a frissítés.
index.hu továbbra sem biztonságos, és nem jön be.Youtube, gmail igen
Mi lehet a gond?
Kipróbáltam több Win7 variációt és, és egyedül a Starter esetén nincs ez a hiba. Viszont talán az a leglassabb.Pro gyorsabb, és az Ultimate picit még fürgébbnek tűnik...
-
King Unique
titán
válasz
w.miki #69130 üzenetére
Az N, KN kiadásokból eleve hiányoznak bizonyos multimédiás funkciók, amik nélkül pl. egy okostelefont sem lehet használni MTP módban. Vagyis általános, otthoni használatra nem javasolt ilyet telepíteni, meg a végé mindig úgyis az, hogy a normális használathoz utólag telepíteni kell a Media Feature Pack csomagot, vagyis emiatt kb. zéró értelme van ilyet használni otthon. Persze ha direkt szívatni akarod magad, akkor lehet.
Meg az N, KN, CN kiadás eleve külön SKU-nak számít, külön licenc és termékkulcs kell hozzá, pl. a Professional termékkulcsa nem jó a Professional N kiadáshoz.
Az pedig nemrég már le lett írva, hogy lehet normál kiadású W7-tel is próbálkozni, ahhoz optimalizálni, de ha gyenge hardverre telepítés a cél, akkor adja magát pl. a Starter kiadás, ami gyenge netbookoknál is használatos volt. Vagy kifejezetten gyenge hardverre a W7 Embedded alapú Windows Thin PC kiadás való, viszont az normál esetben vállalati, üzleti felhasználásra, nem otthonra. Vagy nagyon ergya gépnél másik opció esetleg egy könnyűsúlyú Linux lehet, már ha a felhasználónak is megfelel az.
-
-
-
w.miki
veterán
válasz
gregory91 #69128 üzenetére
Egyelőre csak az index.hu-nál láttam, este még megnézem.
Jut eszembe, kimaradt az aktiválás, amiatt lehet ilyen hiba? Vagy telepítsem újra?
Láttam, hogy van olyan, hogy Windows 7 N Pro x86 SP1. Ez gyorsabb lenn a régi Dell D430-on mint a W7 Pro, érdemesebb ezt feltenni? -
w.miki
veterán
válasz
w.miki #69119 üzenetére
No, azóta valami nem jó.
Nem tudom megnyitni Chrome-ban a https oldalakat. Ezt írja ki:
Az Ön kapcsolata nem privát
A támadók megpróbálhatják ellopni a(z) index.hu webhelyen lévő adatait (például jelszavait, üzeneteit és hitelkártyaadatait). További információ.
NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID
Mit tegyek?
Chrome most frissül, hátha utána jó lesz...
Nemmég mindig érvénytelen a tanúsítvány...
Megjött a RAM, be is tettem. Aida:
Rendszermemória 2037 MB (DDR2 SDRAM)
DIMM2: Samsung M4 70T2864QZ3-CE6 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
Elsőre lassan indult a gép, de azóta megy. Nem kell semmit állítanom, igaz? -
akaido
addikt
válasz
tylerddd #69121 üzenetére
Van másik rendszergazdai jogú felhasználó?
Ha van, azzal belépve saját tulajdonba venni a problémás fiók fájljait, és így lementeni, majd megszüntetni a fiókot, és egy új felhasználót létrehozni. Bonyola kissé, és a feltétele legyen egy másik hibátlanul működő felhasználó. -
tylerddd
veterán
válasz
tylerddd #69121 üzenetére
Ez működhet? Elég idős az ismerős, nem szívesen dekkoltam ott sokat a mostani helyzetben, így itthon kerestem ki a videót.
-
tylerddd
veterán
Helló! Ismerős Win7-es gépe (ótvar régi Asus laptop) a következővel fogadja bekapcsolás után: "A Felhasználói profil szolgáltatás nem tudott bejelentkezni. A felhasználói profilt nem sikerült betölteni".
Alapból ezt dobja, megjelenik egy fiók névvel, rányomok, megint ez az üzenet. Jelszó nincs a gépen. Tehát be se tudok lépni, hogy próbáljam javítani a dolgot, ahogy netes leírásokban szerepel.
Köszönöm a tippeket!
-
w.miki
veterán
NET framework (hátha kell valamihez) 4.7.2 telepítése sikertelen volt.
A főtanúsítványban nem bízik meg a megbízhatóság ellenőrző.
Ez mi? Mit tegyek? -
w.miki
veterán
Webkamera nem ment FB hívás alatt, és más weboldalak sem látták.
Szerintetek nincs is benne, vagy csak nem találtam hozzá drivert?
Az a T betű felett, az webkamera lehet? -
w.miki
veterán
igen, ez az elmélet, de a gyakorlatban csak a BIOS-t dobta ki, bármit állítottam
Szerencsére úgy tűnik, ez a kedves Windows 7 Professional SP1 x86 mindent felismert magától, van wifi is, és az Eszközkezelőben sem látok felkiáltójelet.Pár Win7 tippet, gyenge géphez tudnátok adni?
Pl. kapcsoljam ki a vizuális hatásokat, a gyorsítótár legyen fix 4gb, stb... -
w.miki
veterán
válasz
Lordus #69107 üzenetére
Köszi a tippet! Még egy kérdés.
Honnan tudom, hogy a Dell által kiadott driver halomból, pontosan melyik kell a gépemhez?
Pl. kiad vagy 5 LAN driver-t, melyiket drivert szedjem le, melyiket hagyjam ki?
Most hogy még fent van az Ultimate, meg tudom nézni, melyik kellene hozzá? -
w.miki
veterán
Dell D430 driver ügyben kérnék tanácsot.
Dell oldalán Win XP, Vista, 2000 van. Melyiket használjam Win7 Pro Sp1 x86 esetén?
Esetleg a mostani Ultimate-ről le lehet menteni a drivereket, vagy az nem ajánlott?
Vagy van univerzális, ajánlott driverező app? -
ekkold
őstag
válasz
Doky586 #69104 üzenetére
A "kérjük" nem igazán tekinthető jogi formulának. Joga ezzel kapcsolatban eleve a Microsoftnak lehet, kivéve ha átruházza másra azt. Tehát a kérdés továbbra is fennáll, de akkor másképp fogalmazok: Járhat-e (és ha igen akkor miféle) szankció egy ilyen ISO fájl terjesztéséért?
-
-
-
Köszi a segítséget mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Jogtiszta Windows 10 Home termékkulcs
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered, Call of Duty: Black Ops 6 - Vault és Egyéb Játékkulcsok.
- PC játékok 2500Ft/db
- Diablo IV Expansion bundle! Vessels of hatred is ! Spring Sale! AKCIO!
- Destiny 2 Shadowkeep-Beyond Light-Forsaken Pack/Unknown 9 awakening/The Outer Worlds stb
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest