-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tiszta telepítésnél arra ügyelj, hogy ha nem tiltottad a rufuszból a bitlockert, akkor a telepítés után be lesz kapcsolva a bitlocker. Ezt utólag ki tudod kapcsolni pl a vezérlőpult bitlocker sectiójából.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
King Unique
titán
A #25822 számú hozzászólásban nemrég ki lett fejtve a hogyan kell Windows 11-et telepíteni.
"ne fussak bele megint ebbe a vállalti felhasználású verzió telepítésbe"
• How to Install and Log In to Windows 11 Without a Microsoft Account
Akkor lehetne helyi inkább fiókkal telepíteni.
• Switch to Microsoft Account from Local Account in Windows 11
• Switch to Local Account from Microsoft Account in Windows 11Utólag is lehet helyi fiókról Microsoft-fiókra váltani, meg Microsoft-fiókról helyi fiókra is.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Azt állítsd be ami szimpatikus és tényleg nem kell. Illetve telepítéskor azt jelöld be a telepítő varázslónál, hogy nincs kulcsod. Ezek után frissítsd be a Windows Update-nél és ha minden meg van és újraindítások után se talál frissítést, na akkor írd be a kulcsot.
Én OEM kulcsot vettem ami az alaplaphoz kötött, tehát ha komplett konfigot cserélek, akkor új Win kulcs is kell.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Én utóbb két Win 11-et is telepítettem és eredeti kulccsal lettek aktiválva. Én a Rufussal készítettem egy boot pendriveot és simán telepítettem a gépekre. Persze telepítés előtt töröltem a partíciókat és újra kiosztottam azokat, mindezt a telepítő elején választhatóan. Kb ennyi. Ha ez nem tiszta telepítés akkor semmi. Amúgy itt van a teljes útmutató a telepítéshez.
[ Szerkesztve ]
-
Indiant
addikt
Szerintem vissza lehet vonni az update-et. így visszakapnád a 10-et.
"mire figyeljek, hogy ne fussak bele megint ebbe a vállalti felhasználású verzió telepítésbe, illetve hasonló szívások..." - szerintem csak olvasni kell.
Kizárt, hogy abból nem lehet kilépni, pláne, hogy elképzelni sem tudom miképp léptél bele.
Formázásnál az is törlődik(office)...., szóval nem veszíthetsz.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Én csak arról tudok, amikor telepítés során meg kell adni. Illetve itt azt írják, hogy ha hozzáadod a személyes MS fiókod, utána törölni tudod a munkahelyi fiókot. [link]
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
A telepítésnél bénázhattál.
Lehetett választani telepítéskor a személyes használat és a vállalati felhhasználás között.
Az első verziót kellett volna választani.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
King Unique
titán
• Windows Update / Windows Update
• Upgrade to Windows 11 from Windows 10 with Windows 11 Installation Assistant
• Upgrade to Windows 11Ha a rendszerkövetelményeknek megfelelő PC-n kell Windows 10-ről Windows 11-re frissíteni, ahol alapesetben adja magát a gépházban a Windows Update, valamint a teljes képernyős frissítési tájékoztató.
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
—►
FRISSÍTÉS
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade processHa a rendszerkövetelményeknek NEM megfelelő PC-n kell Windows 10-ről Windows 11-re frissíteni.
Ha 1x már aktiválva lett adott PC-n a Windows 10 digitális licenccel, akkor utána ugyanazon PC-n ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadásra frissítésnél (in-place upgrade) és újratelepítésnél (clean install) nem kell újra megadni a termékkulcsot, mivel automatikusan aktiválódni fog a Windows 11 is digitális licenccel.
[ Szerkesztve ]
-
Toomy
senior tag
És tényleg.
Az AsrDrc101 megoldódott.
A AslO.sys még megvan.
Kb. 6 éve volt asrock lapom, olyan régi volt már a win10 -es rendszerem.
Akkor mikor váltottam asus-ra, csak átdobtam az ssd-t és felállt a win10.
És hát most sem kellett mindent előlről kezdenem.
Épp most megy a frissítés a laptopomra is...[ Szerkesztve ]
-
Toomy
senior tag
Én most frissítettem a win10pro-mat, win11pro ra.
Daemon tools-al bemountoltam a win11 iso-t.
Win 10-alatt elindítottam a mountol-t kép file-nál az exe-t.
Rákérdezett hogy megtartok e minden beállítást. Természetesen igen.
Újraindítás, és el is kezdte a frissítést. Kb. 1óra volt az egész a gépemen.
Asus rog strix z390 gaming F + i7 8700k 16gb ram 512Gb ssd.
Marad az eredeti licensz is és az összes beállítás, beleértve a torrentjeimet is.
A telepítés végén egyből csatlakozott a wifim-re is. Szóval tényleg minden maradt
úgy ahogy a win 10 alatt volt. -
-
-
paolinho
őstag
Én az alapbeállításokkal csináltam a Formázási beállításokat.
Lehet ez a videó szerinti is jó, de a Rufus számomra végtelen egyszerűen tette a dolgát. Nem kellett semmit állítgatni, csak telepíteni pendrive-ról, és ennyi.Na, közben részletesebb választ kaptál.
Én a 4.6-os Rufus-t használtam anno.[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
De ez a Rufusz-szal a világ legegyszerűbb dolga, és minden megmarad. Csináld úgy, ahogy csixy is mondta. Én nem rég csináltam egy asztali PC-re, és egy öregecske laptopra is. Nem kell más, csak egy pendrive, meg vagy a 24H2, vagy ha régebbi az eszköz és azt nem tenné fel, akkor egy 23H2-es Win11, amit a MediaCreationTool-lal leszedsz. Ezt a Rufusz-szal felírod a pendrive-ra, és az exe fájl alól elindítod a telepítést simán a működő Win10 alól. Minden meg fog maradni, csak a rendszer lesz az újabb. Nem lesz semmi gebasz vele.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Nem repair. Nem a pendrájvról bootolsz, hanem az élő rendszeredben felmountolod a pendrájvodat és a setup exét indítod. =In place upgrade.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Lenry leírta ugyanezt magyarul is [link] , talán úgy egyszerűbb.
Megjegyzés: pl a Windows 11 24h2 kompatibilitási listán nem szereplő Intel Core i7-3770 proci esetében is azt tapasztaltam, hogy bár a proci POPCNT és SSE4.2 szempontjából megfelelne és fel lehet rá varázsolni a windows 11-et, de amint 24h2 verzióra frissül a rendszer, akkor az integrált Intel graphics HD 4000 kártya driver egyik dll fájlja nem fog megfelelni a windows biztonságnak és ki fogja nyírni a rendszer. Biztos ezért nincs rajta a kompatibilitási listán ez a proci. Ez a rendszer tehát csak akkor tud tovább élve maradni, ha van benne egy másik dedikált videokártya is és az az aktív monitormeghajtó.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
Mármint itt akkor célszerű érdeklődni, ha biztosan Windows 11 specifikus a probléma és nem az alaplap, illetve annál a BIOS/UEFI beállításai - pl. a boot menü beállítása, ahol UEFI-s bootolásnál a Windows Boot Manager bejegyzés legyen az 1. - a hiba forrása, és a BIOS frissítése sem oldotta meg a problémát.
Ha bekapcsolt Fast Startup mellett van leállítva a Windows 11 és úgy indítva, akkor nem meglepő ha egyből a Windows 11 indul, ellenben újraindításnál ugye teljes leállítás történik.
Egyébként nem ismeretlen maga a jelenség, számos cikk íródott már erről különféle megoldási javaslatokkal.
• How to Fix PC Keeps Booting into BIOS Menu Issue? (6 Fixes)
• How to Fix a Windows PC Always Booting Into BIOS[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
How to Install Windows 11 in VirtualBox
Nyilván van erre lehetőség, + egyéb kipróbálási opciók is vannak, lásd korábban a társtopikban leírtakat.
Termékkulcs meg nem feltétlen kell a kipróbáláshoz, mert egyrészt eleve kihagyható a telepítésnél, másrészt technikailag akár aktiválás nélkül is működik bizonyos korlátozásokkal (pl. testreszabási) a Windows 10/11.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Delta Force (2024)
- Platina besorolású tápcsaláddal bővült a be quiet! felhozatala
- PR-Telecom
- Milyen egeret válasszak?
- OTP Bank topic
- Intel platformon még idén jó lehet a SteamOS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Indiana Jones and the Great Circle kód - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest