- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Geth
veterán
válasz boborján2 #14597 üzenetére
(nálam előfordul hogy névvel nem elérhető)
Ip alapján viszont atom stabil az elérés! Gondolom ez valami win fícsör
Semmi köze a Win-hez, tré a DNS szolgáltatás a helyi hálózatodon.
(Pontosabban az Android hajlamos a lokális DNS szolgáltatás helyett a gugliét használni - az meg nem fog feloldani lokális címeket. Érdemes lehet őket tűzfal szabállyal rákényszeríteni )[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
Először is a megosztó gép kapjon fix ip-t a routertől ,és nem gépnévvel hanem ip címmel kell próbálkozni.
(nálam előfordul hogy névvel nem elérhető)
Ip alapján viszont atom stabil az elérés! Gondolom ez valami win fícsörMásdszor azt is meg kellene nézni, hogy a windowsban valamilyen okból nincs e letiltva az az smb verzió , amit a vlc használni akar.
(smbv1,smbv2,smbv3........)Android mobilos vlc így néz ki:
ha minden oké , ezután kéri a nevet, jelszót és kész.
Még talán a kedvencek közé kell betenni ,hogy mindig kéznél legyen és gombnyomásra működjön[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
válasz King Unique #14592 üzenetére
Köszi
2015-ben amikor megjelent a Windows 10, akkor még egy másiok gépem volt, és direkt úgy vettem új gépet, hogy át tudjam vinni a licencet 2016 májusában. Át tudtam vinni, telefonos aktiválás nélkül. 2021-ben a Windows 11-et viszont már nem tudtam ugyanarról a gépről áthozni a laptopra. Ja, hogy miért akartam volna? Mert az PRO verzió volt... csak ha jól emlékszem azért történt így, mert 2016-ban még volt egy rövid idő, amikor nem vált digitális licencé, és utána meg alaplaphoz kötődött.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Kobe
veterán
hi
win 11-en elég sokat szarakodik a serviio / DLNA, így a file megosztást átállítnaám SMB-re
PC-ről osztanék emg mappákat, és appleTV-n a VLC media playerből játszanám leOdáig eljutottam hogy a kiválasztott mappákat megosztom, de a tv-n bejelentkezési adatokat kér a hozzáféréshez, user, jelszó és port
itt mit kellene megadni, illetve PC-n hol kellene beállítani ? gondolom security okokból nem lenne célszerű kikapcsolni a jelszavas autentikálást -
boborján2
aktív tag
Én cégbe is simán vettem occsó office-t.Nem is egyet.
Eladó lenyilatkozta hogy legális, számlát kaptam, a kft aki kiállította és a terméket eladta egy bejegyzett működő cég. Az office meg köszöni jól van.ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
lanszelot
addikt
válasz King Unique #14588 üzenetére
A chat gpt -t csak viccnek írtam.
Az az oldal ahol vettem az ilyen termék kulcsokat árul.
Meg is kérdeztem őket vásárlás előtt.
Garantáltak hogy legális, ezért kérdeztem MS-t is.
Érdemes az ilyeneknél így utána járni. Igaz plusz 2 kör, de tuti nincs gond utána.
Csak olyan oldalon szoktam vásárolni ahol van garancia. Még ha csak pay pal gar is, mert az is szűri a csalókat.
Nem kell félni megkérdezni az MS-t, az a tuti. -
válasz King Unique #14588 üzenetére
Így van, a dobozos Windows drága. a Vista Ultimate anno 160K volt... Azóta lentebb mentek az árak.
A Windows 8.0-t anno 9.9 €-ért tudtam megvenni közvetlenül a Microsofttól, a Windows 10-re ingyen frissíthettem, de egy új licenc legális formában, tokkal vonóval, számlával drága most is:
Az OEM Windowszok voltak 30K körül voltak.
Vásárlás: Microsoft Windows 11 Home (KW9-00664) Operációs rendszer árak összehasonlítása, Windows 11 Home KW 9 00664 boltok (arukereso.hu) (50K)
Vásárlás: Microsoft Windows 11 Pro HU (HAV-00154) Operációs rendszer árak összehasonlítása, Windows 11 Pro HU HAV 00154 boltok (arukereso.hu) (81K)
A 700K-s laptopomhoz az ASUS egy OEM Home-ot adott gyárilag, a PRO már nem fért belebe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
King Unique
titán
válasz lanszelot #14587 üzenetére
Mármint erre célzol, ahol a cikkben is le van írva, hogy "Van azonban egy hatalmas DE."?
Igen, jó esetben lehet akár az olcsó termékkulcs is oké, jó esetben. Viszont azért az általánosan elmondható, hogy ha egy szoftverlicenc belekerül X tízezer forintba, máshol meg ennek töredékért, pár ezerért árulják, akkor ott jó eséllyel nem feltétlen stimmel minden. Ezen a fórumon is a különféle aktiválási problémákba leginkább azon felhasználók szoktak belefutni, akik ilyen gyanúsan olcsó termékkulcsokat vásárolnak és használnak, nem pedig azok, akik hardverrel együtt vagy külön megfelelő forrásból és reális áron vásárolnak biztosan jogtiszta és működő termékkulcsot, licencet.
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz King Unique #14586 üzenetére
Chat gpt is tud w10 kódot generálni, és legális kódot.
Elég rákeresni a hogyanra.
Nem minden olcsó w10 illegális. Én kódomat mikor megkaptam MS support -ot megkérdeztem legális -e. Azt mondták legális.
Cjs cdkeys -ről vettem úgy emlékszem. 10GBP volt
Dehakellmegnézemazemaileket. Megnéztem.
Fontos hogy protection-t hozzá vettem, extra 2GBP volt.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz lanszelot #14585 üzenetére
Mondjuk itt a leírtak alapján ha az eleve olcsó termékkulcs vásárlása a cél, akkor ennyi erővel és saját felelősségre vehető a Windows 11 is abban a 3-4 ezres árkategóriában.
A legolcsóbb meg ugye az lenne, ha már rendelkezik a laptop pl. Windows 10 licenccel előtelepített (UEFI OEM Key) vagy külön aktivált digitális licenc formájában, akkor eleve ingyenes arról a váltás Windows 11-re.A Windows 10 egyébként azért lehet olcsóbb egyes helyeken, mivel a Microsoft által hivatalosan már megszűnt a kiskereskedelmi forgalmazása, de egyelőre más forrásból még beszerezhető.
Az egyes korábbi hírek után pedig jöttek újabbak, amelyek szerint mégsem áll le teljesen a Windows 10 fejlesztésével a Microsoft, új verzió ugyan a 22H2 után már nem lesz, de a havi kumulatív frissítésekkel kisebb újításokat továbbra is kaphat a rendszer, ami pl. a KB5026435 és KB5027293 számú választható kumulatív frissítéseknél is látszik.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
-
lanszelot
addikt
válasz King Unique #14581 üzenetére
Nekem nincs egy kép se. /Telefonon nézem chrome -val/
A mostani linkeket is megnyitottam, de ugyanaz.
Nincs kép sehol.
És igen, olyan volt mint a belinkelt screenshot. -
King Unique
titán
válasz lanszelot #14578 üzenetére
Nem!
De egyébként a linkelt válaszban lévő másik útmutató eleve szemlélteti a folyamatot, az alábbi screenshot is elég egyértelmű. -
eihwaz
tag
Sziasztok!
Windows 11-et szeretnék vásárolni az új laptopomhoz.
Sok helyen láttam már 3-4 ezer forintért kapható Pro verziókat. Ezeknél mi lehet a buktató.
Hardverarprón is van több eladó. Hogyan tudják ilyen olcsón adni? -
lanszelot
addikt
válasz King Unique #14574 üzenetére
Azért kérdezem mert ott az van: "Válts pro verzióra" de nekem Home van. Ingyen váltok pro verzióra? Mert akkor azt választom nem a home-ot.
-
-
King Unique
titán
válasz lanszelot #14573 üzenetére
Nem, nem kell, ami amúgy világosan le van írva az egyik linkelt útmutatóban.
"Az S üzemmódból való átváltás egyirányú. Ha ezt a kapcsolót használja, S módban nem tud visszakapcsolni a Windows 10 és Windows 11-esre. Az S módból való kikapcsolás ingyenes."
-
lanszelot
addikt
válasz King Unique #14572 üzenetére
Akkor most meg kell vennem a Windos11 Home verziót?
-
King Unique
titán
válasz lanszelot #14570 üzenetére
Nemrég volt téma ez itt egy másik esetnél, meg hogy szükség esetén hogyan lehet kilépni a Home / Pro S módból a normál Home / Pro kiadásra.
-
King Unique
titán
válasz GoodSpeed #14569 üzenetére
• Turn On or Off Device Encryption in Windows 11
• BitLocker drive encryption in Windows 10 for OEMsHome kiadásnál is működik a BitLocker-alapú eszköztitkosítás, sőt automatikusan, ha adott az UEFI + Secure Boot, TPM, Modern Standby, DMA, stb.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Most vettem egy laptopot amin Windows 11 Home van S módban.
Ez mit jelent?
/Tanulásra kell./ -
válasz King Unique #14568 üzenetére
Igen, csak Windows 11 Home-on vagyok 2 éve
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
King Unique
titán
válasz GoodSpeed #14562 üzenetére
• Turn On BitLocker for Operating System Drive in Windows 11
• Turn On BitLocker for Fixed Data Drive in Windows 11
• Turn On BitLocker for Removable Data Drive in Windows 11
• Turn On or Off Device Encryption in Windows 11Semmi újdonság nincsen abban, hogy rendszermeghajtó és rendszerpartíció mellett belső adatmeghatót és külső cserélhető meghajtókat is lehet titkosítani a BitLocker által, ez a Windows 7, 8/8.1, 10 esetében is így van (példa).
Itt max. az az érdekes, ha automatikusan történt a titkosítás, amire a válasz lehet az alábbi bejegyzésekben leírtak, ha a Microsoft-fiókkal van használva a Windows 11, akkor a beállítások szinkronizálása, stb.
• BitLocker drive encryption in Windows 10 for OEMs
• How to Enable or Disable Sync Your Settings in Windows 10/11[ Szerkesztve ]
-
Tudom, ezek USB-s életük előtt SATA-n keresztül csatlakoztak az ASUS Z170-A alaplaphoz De SATA-m nincs a laptopon
-
Igen, MS Account van. De ara gondoltam, hogy a többi SSD-re nem engedi bekapcsolni, és azok mind USB-n keresztül csatlakoznak
-
Azt tudtam, hogy a Windows 11-nél már megkaptuk a Bitlockert a rendszermeghajtóra (mondjuk én az előző gépemen ugyanezeket a meghajtókat mindegyiket azzal védtem Windows 10 PRO-n) Tegnap viszont kapott egy új SAMSUNG 980 PRO SSD-t is a laptop, és kellemes meglepetés volt a lakat jel azon is. Szóval azt nem tudtam, hogy nemcsak a rendszermeghajtót de az alaplapra közvetlenül csatlakozó mind a két NVMe meghajtóra jár a védelem Ami egyébként logikus, mert a laptopnak szerves része mind a két meghajtó.
-
razor1010
tag
Sziasztok!
Az mennyire normális, hogy az ntoskrnl.exe("secure system process") eddig kb 0 memóriát használt, most pedig 50-60mb-ot? -
sohrking
tag
válasz King Unique #14550 üzenetére
Ezeket mind beállítottam, megnéztem, sőt, mikor aksin van a minimum proci-t is 100%-ra vettem, de semmi. restart után sem
-
isti732712
aktív tag
válasz King Unique #14547 üzenetére
Teljesen igazad van,nem a frissítés okozta a belassulást,ezért is támadt ez az ötletem,mert volt ilyen tapasztalatom már egy samu 870evo val.
Elnézést ha bárkit is félre vittem a frissítéssel kapcsolatban,bár még mindig nem világos nekem ez a jelenség hogy egy idő után mitől lassul be.Köszönöm neked is és mindenkinek a segítséget
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
válasz boborján2 #14546 üzenetére
De lehet,de nem is nézegetni akartam,másolás közben vettem észre a lassulást,és utánna akartam járni,én a moment2 re gyanakodtam mert ugye hallani olvasni ezt azt hogy belassulnak tőle az ssd-k,most viszont ezzel az ötlettel visszajött a sebesség,kérdés meddig,de nem parázok már rajta.
Ezután én sem fogom méregetni főleg hogy zabálja a gigabyt okat.Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
King Unique
titán
válasz sohrking #14548 üzenetére
Top 8 Ways to Maximize CPU Performance on Windows 11
Itt nem mindegy, hogy telepről (aksi), vagy hálózatról üzemel a laptop, ahol telep esetén annyira nem meglepő, ha vissza van fogva a teljesítmény, meg ha úgy van beállítva az energiagazdálkodásnál.
-
sohrking
tag
Sziasztok. Új win11-es HP laptopon videóvágás közben az eszközkezelőben látszik, hogy 30-60 % on futtatja a processzort, és nem is nyomja fel a proci órajelét maximumra, pedig ott aztán kellene. A folyamatoknál nincs lehetőség, hogy a priorítást állítsam, pedig rendszergazdaként vagyok bent, és úgy is futtatom a programot.
Hogy tudom ezt a xart rávenni, hogy kihasználja a hardvert ami elérhető a számára? -
King Unique
titán
válasz isti732712 #14544 üzenetére
Az mindenesetre világos a mostani tesztek alapján, hogy nem feltétlen az előzőleg állított dolog van, mert akkor a WinSAT, AJA, MiniTool programok sem mérnének 3000 MB/s körüli írási sebességet, hanem azoknál is megállna 1000 MB/s értéknél.
A tesztfájl méreténél azért legalább 1 GB-ot javasolt beállítani a MIniTool esetében is, vagy egy extra gyors NVMe SSD-nél akár 4-16 GB-ot is, hogy a gyorsítótárazott RAM esetlegesen ne dobja meg az értékeket.A Flash SSD topikban korábban volt téma, hogy sebességproblémákat a gyors / lassú formázás meg szokott oldani egyes SSD-knél, bár arra is leginkább akkor volt szükség, ha a TRIM és a GC nem működött megfelelően.
NVMe SSD-knél viszont ugye nem is a standard ATA TRIM van, hanem a Dataset Management deallocate utasítás, ami rendszerint inbox, azaz beépített és alapból működik.
Ha lassú az írási sebesség, akkor SSD-knél egy meghajtóoptimalizálás (TRIM / deallocate futtatása) megpróbálható, ami jó esetben javíthat ezen.Na, akkor még a végén kiderül, hogy mégsem feltétlen az a csúnya KB5023706 / egyéb kumulatív frissítés az oka itt az NVMe SSD lassú írási sebességének, hanem maga az SSD vagy az egyes tesztprogramok.
Meg eleve fura is volt, hogy ha a márciusi kumulatív frissítés telepítése állítólag ilyen problémát okoz egyeseknél, akkor a mellékelt screenhoton a májusi mérés hogyhogy rendben volt, ami már az egyik előző válaszban is említve lett.[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz isti732712 #14545 üzenetére
Az nem lehet megoldás ,hogy mondjuk nem nézegeted és otthoni alap felhasználás során észre sem veszed,hogy 3000 vagy 1200 az írás?
Csak azért egy ötlet mert nekem is volt olyan sata ssd , ami egyszer 500-al ír máskor , meg csak 300-al. Elengedtem, nem méregettem ,hogy ne idegesítsen és boldogan használtam.
-
isti732712
aktív tag
válasz isti732712 #14544 üzenetére
Kipróbáltam már mindent! Tele lett a tököm,és macrium reflect-el lementettem a jelenlegi rendszert,és azt ugyanúgy macriummal vissza is állítottam. Emlékeztem én hogy a samsung sata 870 evo nál volt ilyen gondom,ott egy formázás segített ugyan ilyen módon.
Láss csodát,nincs itt semmi gond (vagyis valami van) mert most állandó jelleggel jó sebességek vannak és érezhető is!!De ez mitől lehet, ha leformázom az ssd akkor jó lesz? Apacerben is kell csalódnom? Ráadásul firmware sincs hozzá......
Hogy meddig lesz ismét jó nem tudom,pedi vadi új az apacer ssd m sőtt 2db is van belőle,lehet hogy mellélőttem velük?.
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz King Unique #14541 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogyan lehet win11en a NAT type-ot ellenőrizni?
A Gépházban gaming xboxnal már ilyen nincs mint win 10ben volt.
Ms store-ról levették az Xbox console companion appot.Portokat nyitigatnék és hátha változik a NAT besorolásom.
-
Geth
veterán
válasz isti732712 #14538 üzenetére
Lehet a háttérben még szüttyögött valami update utáni taskon (pl: ngen).
-
King Unique
titán
válasz isti732712 #14540 üzenetére
Letöltesz egy Linux live ISO-t és kiírod pendrive-ra, majd pendrive-ról bootolod, telepíteni sem kell, mivel eleve ún. "live" rendszer. A használatát pedig egy korábbi blogbejegyzés szemlélteti, akár ott is telepíthető a windowsos CrystalDiskMark linuxos megfelelője a KDiskMark, stb.
+ Van Windows illetve WinPE alapú megoldás is, ott van pl. a HBCD PE, amit szintén nem kell telepíteni, az is afféle live rendszer.A szintetikus sebességteszthez Windowson azért nem a CrystalDiskMark az egyetlen program, ott van még az ATTO, AJA, stb. is.
Sőt, a Windows 11-ben is van ehhez beépített Windows rendszerfelmérő eszköz, röviden WinSAT program. Érdemes akár ez utóbbit is kipróbálni.[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz isti732712 #14538 üzenetére
Én mérnék egyet linuxon is, ha van rá lehetőség.
Ki tudha peccskedd megint milyen jósáot hozott magával...
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
Nem akarom túl reagálni ezt a dolgot mert már megrágtuk,de van itt egy anomália ami nem hagy nyugodni! Végeztem a patch kedd után egy újraindítást,nyílván mert kellett,ezután vártam kb 15 percet nem nyitottam meg semmit és a nvme ssd ilyen sebességet produkált.
Na most ezekután bezártam a crystal mindkét alkalmazását vártam ismét vártam egy kicsit és szintén nem nyitottam meg semmit,és ismét mértem egyet utánna pedig ezt a sebességetprodukálta.
Na most ezt magyarázza meg nekem valaki mi akasztja ki a valós írási sebességet ezen a szerencsétlen rendszeren?
Mikor semmilyen dolog nem történt a háttérben,nem volt írás főleg nem 2100MB/sec,sem torrent sem böngésző sem semmi nem futott.Köszönöm a türelmeteket!!!!!
-
addikt
válasz xy.zsolt #14535 üzenetére
A konkrét típust nem ismerem, de egy hasonló példával tudok szolgálni. Van egy kb. 7 éves Asus mini pcm, amiben egy nem Win 11 kompatibilis, Intel Pentium N3700-as proci van, szóval a tied egy valóságos erőmű, az enyémhez képest.
Tettem egy próbát, Win 11 telepítéssel, igaz egy kis mókolás volt szükséges, de azóta is hasít mint a szél. [link]"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz boborján2 #14516 üzenetére
Nyugodtan be lehet jelentkezni egyszerre a magán és a céges onedriveba és szinkronizáltatni mindkettőt.
Ha elindítod a kliens(eke)t a beállításokban van, hogy indítsa e a windowssal együtt. Nekem ott van mindkettő ikonja az óra mellett.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
xy.zsolt
őstag
Srácok, itt is rákérdezek....erről a BMAX B3 mini pc-ről van valakinek tapasztalata, win11 pro jól működik rajta? Átlagos nethasználathoz, akadozásmentes yt hd videókhoz ajánlott? Az x121e thinkpadom egyre többször dob kékhalált emiatt esedékes a váltás....és a win11 pro is jól jönne. Szóval várom a tapasztalatot ha van és véleményt....akár privatban is ha ez itt nagyon OFF.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #14532 üzenetére
Az jutott még eszembe, hogy Windows-ban nem lehetne e "még jobban" kikapcsolni az UPnP-t és a DLNA-t, hogy ne is érzékelje, hogy van olyan készülék a hálózaton?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz woodworm #14525 üzenetére
Ezt kétlem, hogy itt ez lenne a gond, mióta megvan a TV ugyan az volt a MAC címe a router-ben, amikor megnéztem.
#14526 Geth: Már én is erre gyanakszom, a TV látja is a média Box-om UPnP megosztását, de a Windows-ét nem, mert az be sincs kapcsolva. Akárhol kerestem a TV menüjében, nem találtam hogy lehetne kikapcsolni. Átmegyek vele a Hisense TV-s Topic-ban, de nem hiszem, hogy van erre mód.
-
King Unique
titán
• Enable or Disable Real-time Protection for Microsoft Defender Antivirus in Windows 11
• Enable or Disable Microsoft Defender Firewall in Windows 11Mint a linkelt útmutatók szemléltetik, mindkettő kikapcsolása megoldható akár csoportházirend és registry szinten is a Microsoft biztonság (Defender) grafikus kezelőfelülete mellett. Ahol normál esetben nyilván az utóbbi is működik, kipróbáltam már és nálam naprakész, 3rd party "optimalizáló" programok tákolását mellőző 22H2 verzió alatt eleve oké volt.
Ha netán munkahelyi PC-ről van szó, amin a Windows 11 működése a helyi IT által felügyelve és korlátozva van, akkor meg eleve nincs miről beszélni, ez esetben értelemszerűen a helyi rendszergazdától kellene engedélyt kérni a beállítások módosításához.Egyébként mármint max. átmenetileg cél ezek kikapcsolása XY ok (nem derült ki) miatt, mert tartósan nyilván nem javasolt.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Miért nem tudom kikapcsolni a valós idejű védelmet, sem a tűzfalat? A kis billenő kapcsolóra nyomva egyből visszakapcsolja. Én még ilyen nem láttam, nagyon idegesítő
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Beállítottam a "Dinamikus zárolást", de van vele egy kis probléma. Akkor is zárol, ha ott a telefon a gép mellett, és állandóan panaszkodik, hogy elvesztette vele a kapcsolatot.
Sőt, ha megpróbálok a telefon bt menüjében kapcsolódni a laptopra (mint társított eszköz ott van a listában), csak pörög, gondolkodik, végül közli hogy nem tud kapcsolódni.
A telefonba, vagy a gépbe keressem a hibát?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Geth
veterán
válasz SunMount3r #14518 üzenetére
Ha tudod, kapcsold ki a TV-n a DLNA-t. Nekem ezek a duplikált eszközök DLNA DMR-nek tűnnek.
-
woodworm
veterán
válasz SunMount3r #14524 üzenetére
Csak tipp, de mobilokon kezd alapértelmezett lenni a random mac address használat. Ellenőrizted, működik az address reservation?
-
woodworm
veterán
A tv wifin vagy kábelen csatlakozik?
-
oreg0503
tag
válasz King Unique #14514 üzenetére
Köszi, ezzel sikerült.
Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
donmackó
addikt
válasz SunMount3r #14520 üzenetére
Akkor nem értem, mert mint írtam a nyomtató is így jelenik meg. De akkor lehet hogy nincs összefüggés a tv és nyomtató között és két külön bug-ról van szó.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
donmackó
addikt
Nálunk a tcl tv-ket meg a wifis HP nyomtatót jeleníti meg rengetegszer. De szerintem ez nem a tv bekapcsolástól függ, hanem a Windows indulástól. Mert a HP nyomtató folyamatos üzemben van, mégis többször megjelenik.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
SunMount3r
nagyúr
Erre nem tud senki megoldást, vagy ez mindenkinél ilyen? Ahogy látszik minden egyes új alkalommal, amikor be lesz kapcsolva a TV feltűnik egy újabb sorban az eszközlistában, de kikapcsolás után is ott marad. A TV-nek a MAC címe alapján már kiosztottam fix ip címet a router-ben, de így is ugyan ezt csinálja. Az összes többi eszköz a hálózaton csak egyszer tűnik fel a listában, szóval nem értem a TV miért kivétel?
THX!
-
Dave567
addikt
válasz King Unique #14483 üzenetére
Köszönöm!
Én még várok vele kicsit akkor, ahogy látom másnál volt probléma. -
boborján2
aktív tag
Laptop reinstall (format c:/tiszta telepítés) végén megadtam a privát ms fiókomat a win11-nek. Elindult a onedrive , látszólag minden ok. Letöltöttem a felhőből amit akartam.
Üzleti O365 installl után , szeretném használni az üzleti o365 1Tb tárhelyemet. Vagy adott esetben a privátot és az üzletit egyszerre.(De ebbe bele sem merek gondolni , hogy megoldható e vagy sem.)
Kiléptem a driveból, beléptettem az üzletit. Látszólag minden ok. Sajátgépen is látszanak a drive mappák.
Következő indításnál nem látom futni sehol sem a onedrive klienst, viszont a mappák továbbra is ott vannak a sajátgépen és elérhetőek. Ennek csak annyi a hátránya, hogy ha a felhőben valami változik és az szinkronizál hozzám erre a gépre , akkor annak így semmi nyoma, mivel nincs az óra mellett a kliens , amiben ezt láthatnám.Kérdés , hogy ebből az állapotból , hogyan lehet megoldani , hogy legalább az üzleti rendesen , rendeltetésszerűen működjön és lássam az értesítéseit.
Ha esetleg nem túl nagy falat a win11-nek , akkor futhatna egymás mellett a privát és az üzleti is. Lássam a sajátgépben és szóljon (az óra mellett mindkét fiók) ha valami történik a háttérben.Köszönöm!
-
isti732712
aktív tag
válasz King Unique #14510 üzenetére
" A fájlmásolásnál meg ugye egy dolog mit mutat a CDM szintetikus teszt pillanatnyi értéke, ellenben ha nincsen az SSD-nél kellő méretű DRAM cache / HMB, kellő méretű szabad terület az SLC cache hatékony működéséhez, meg QLC helyett lehetőleg TLC NAND, akkor simán belassulhat írásnál egy NVMe SSD is és nem fogja tudni tartani végig a magas értékeket."
Kellő méretű dram megvan
Szabad terület megvan,csak os van rajta
TLCAzt tudom dram hiánya és qlc az eleve lassul nem tudja tartani az értékeket.
Elvagyok így vele,majd remélem javítják....
Azzal is tisztában vagyok hogy nem tudom kihasználni mert nem pcie x4 de nekem jó lenne így is pcie x3 is,az alaplap támogatná de ezért csak nem fogok új procit venni hogy kezelje a pcie x4 et....[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
-
oreg0503
tag
válasz King Unique #14512 üzenetére
Szia.
Nem erre gondoltam. A gép nem alszik automatikusan. de ha a képernyő kikapcsolás után bill. egér mozgásra reagál akkor kérjen jelszót. Nincs automatikus bejelentkezés, az jelszóval megy. Nincs több felhasználói fiók sem. Köszi hogy foglalkozol velem.Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
King Unique
titán
válasz oreg0503 #14511 üzenetére
Ha "képernyő zárolás" alatt azt érted, ami a linkelt útmutatóban van, akkor ott normál esetben utána eleve újra be kell jelentkezni a felhasználói fiókba történő belépéshez, a bejelentkezési képernyőn újra megadni a jelszót / PIN-kódot, stb., meg ha nincsen automatikus bejelentkezés beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Wndows11 Pro rendszeren szeretném ha képernyő zárolás után aktiváláskor jelszót kérjen. Alvásból, ébresztéskor ez szépen működik.
Köszi ha segítesz.Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
King Unique
titán
válasz isti732712 #14506 üzenetére
A Windows 11 alapvető működése és a programok futtatása ≠ nagy méretű fájlok másolása, mivel az előbbieknél eleve a kis méretű fájlokkal végzett műveletek sebessége számít és nem a nagy méretű fájloknak megfelelő szekvenciális írás. Vagyis akkor az előbbieknél nyilván nem nagyon van ennek érezhető hatása.
A fájlmásolásnál meg ugye egy dolog mit mutat a CDM szintetikus teszt pillanatnyi értéke, ellenben ha nincsen az SSD-nél kellő méretű DRAM cache / HMB, kellő méretű szabad terület az SLC cache hatékony működéséhez, meg QLC helyett lehetőleg TLC NAND, akkor simán belassulhat írásnál egy NVMe SSD is és nem fogja tudni tartani végig a magas értékeket.
Egyébként az említett SSD adatátviteli sebességét jelenleg amúgy sem tudod kihasználni, mivel eleve PCIe 4.0 x4 típus, ellenben a hardverkonfigurációd csak PCIe 3.0 x4-et támogat, azért lettek ilyen értékek az ilyen helyett.Igen, nyilván javítva lesz ez az egyes felhasználókat és hw/sw környezeteket érintő probléma, mert ugye itt sem mindenki tapasztalta NVMe SSD-knél, mint írták az imént. Na meg ugye a Windows 11-nél is jelenleg csak a 22H2 verziót érinti, ellenben a 21H2-t elvileg nem, meg vélhetően a jövőbeli 23H2, 24H2 stb. verziókat sem fogja, pont ezért még általánosítani sem feltétlen lehet.
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz Krystal_s #14502 üzenetére
Szia
Nincs rá javítás tudom, de a legszomorúbb, hogy nem is tervezik,hiszen jó a parasztnak napi használatra közel 1000MB írás, minek több??? Az hogy esetleg 3300MB tudna az nem számít, megvetted használd úgy ahogy mi akarjuk és nem úgy ahogy te akarod,érdekes ez win10 nincs ez a probléma,és ezek akarnak win12?? Hát egy tákolmány ez a win11 minden egyes frissítő csomagal állandóan van valami gebasz!
Nem isteníteni akarom, de nekem idáig a win7 volt a legszimpibb rendszer,aztám kiadnak egy win10 et ami fapados,utánna jönnek egy mac feeling win11 el csics micsa csak éppen mindig van vele valami szar,engem bosszant hogy megveszem az nvme ssd és pl 3300 helyett megy 900/1000MB környékén,és nem azért zavar mert nézegetni szeretem a cdm ot hanem azért mert megérzem használat közben....Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
válasz King Unique #14504 üzenetére
Egyébként van is ennek érezhető hatása a mindennapi használatnál a rendszer működésénél, vagy csak a benchmark eredmények nézegetésének élményét rontja?
Sajnos van mert nagyobb fájlok másolásámál közel sem mindegy mennyi az a tartós sebesség mikor pl 270GB adatot másolsz,meg bosszantó kicsit,mert akkor minek vettem "drága" pénzért nvme ssd-t maradhatott volna a sata is....
De egyébként meg majd csak javítják ezt a dolgot,most már más lehetőségem nincs mert visszaállítani nem tudom a rendszert, meg nem is nagyon akarom ezért mert mindig naprakész tartom, csak bosszantóMerek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
vacs
veterán
Helló.
Hogyan tudom azt beállítani, hogy a Bluetooth NE kapcsoljon be magától indításkor, vagy ne kapcsolódjon eszközhöz magától (bt beállításokban nem találtam ilyen lehetőséget)?
Az a baj, hogy ha kapcsolom be a gépet és közben szól a tv + soundbar, akkor átkapcsolja a soundbart bt módba!
Keresgéltem youtube + google-ben is, de kevés sikerrel.(^)(>.<)(^)
-
King Unique
titán
válasz isti732712 #14496 üzenetére
Az érdekes, ha esetedben a februári / márciusi KB5022913 / KB5023706 számú kumulatív frissítés okozza ezt, közben meg a mellékelt screenshoton a májusban mért benchmark eredmények eleve rendben vannak... Persze ha csak májusban lett telepítve az előbbi frissítés, akkor úgy reális.
"a frissítés óta eltelt már 10 nap így ez KB5023706-os már nem jelenik meg tehát nem eltávolítható"
A 10 nap a funkciófrissítés után a
Windows.old
mappa törlésére és az előző Windows-verzióra történő visszaállási lehetőségre vonatkozik.
Az előbbitől függetlenül egyes kumulatív frissítéseket nem lehet eltávolítani, vagy max. csak korlátozott ideig, meg ha már telepítve lettek a következők, akkor az előző eltávolítása eleve okafogyottá válik és azért nem is listázza eltávolíthatóként a rendszer.
Ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás és van korábbi időpont, akkor viszont vissza lehet állni arra és átmenetileg szüneteltetni a frissítést. Vagy ha készült rendszermentés képfájlba, akkor azt visszaállítani. Ha semmi nincsen, akkor így járt a felhasználó és lehet várni a javításra.Egyébként van is ennek érezhető hatása a mindennapi használatnál a rendszer működésénél, vagy csak a benchmark eredmények nézegetésének élményét rontja?
Csak mert az operációs rendszer működésénél pont nem a szekvenciális olvasás és írás számít, hanem a random 4K értékek és az elérési idők, egyes műveleteknél az IOPS, stb., amik ha nem csökkentek, akkor a mindennapi használat során jóformán észre se venni ezt.[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz Csupingo #14500 üzenetére
Erre gondolsz?
According to our investigation, here’s a list of all affected cumulative updates:The upcoming July 2023 Patch Tuesday update since the issue remains reportedly unresolved in June 2023’s optional update.
KB5027303 – June 2023’s optional update.
KB5027231 – June 2023’s Patch Tuesday (mandatory).
KB5026372 – May 2023’s Patch Tuesday (mandatory).
KB5025239 – April 2023’s Patch Tuesday (mandatory).
KB5023778 – March 2023’s Patch Tuesday – the issue was first flagged after this cumulative update. KB5023706 is also affected.
latest Moment 2 update (KB5022913)[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz isti732712 #14498 üzenetére
Ilyenkor többnyire mindig hallgatnak a Win11-et
szo......istenítő nagy arcú, másokat lenéző ilyen -> (#14478) és hasonló hangnemben írogató tagok.Állítólag még most sincs rá javítás a leírások szerint.
Windows 11 mandatory updates are wrecking SSD speeds
"It is worth mentioning Microsoft has yet to respond to the alleged SSD performance issues in the operating system. In one of the Feedback Hub posts, Microsoft confirmed it had received the bug reports, but there’s no clarity on the fix or even if the tech giant is working on it."
"Érdemes megemlíteni, hogy a Microsoft még nem reagált az operációs rendszer állítólagos SSD teljesítményproblémáira. A Feedback Hub egyik bejegyzésében a Microsoft megerősítette, hogy megkapta a hibajelentéseket, de nincs egyértelműség a javítással kapcsolatban, és még az sem, hogy a technológiai óriás dolgozik-e rajta."
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- TCL LCD és LED TV-k
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest