-
IT café
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
igen
a regisztrációhoz (számlázáshoz), amerikai cím és telefonszám kella voip programhoz kell majd a saját szám, ahol minimum 5 különböző számot (ennyi van nálam) megadhatsz
ezek szerepelhetnek számkijelzésnél és callback-nél"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
glaci
őstag
-
McLaca
őstag
válasz #79335424 #9110 üzenetére
Az idióta ciklusaik miatt van ez. Nem megrendeléstől számított egy hónapig él a szolgáltatás, hanem előre meghatározott fordulónapig, így akár egyetlen napra is fizethetsz teljes havidíjat. A csökevényes számlázási rendszerüknek hála.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
törölt tag
-
Zeki
nagyúr
Megállt a mobilevoip az asszony telóján, csak wifin ment, 3G-n nem. Nem bírt csatlakozni. Az újratelepítés sem segített. Így a csipsimple lett belőve.
-
lugosi
MODERÁTOR
Beregisztráltam a Browsercalls-ra, feltöltöttem az egyenlegem, működik, minden oké.
Próbáltam ios kliensből, próbáltam böngészőből pc-n, és a legjobb, próbáltam androidon úgy, hogy beírtam a beállítások közé, mint internet-hívás (anélkül hogy külön progit telepítenék).Ez utóbbival lenne kérdésem. Ha ios alól, a mobilevoip progiból telefonálok, akkor a hívott félnek azt a számot írja ki, amit beregisztráltam. Ez nagyon jó. Csak abban az esetben, ha android internethívásnak regisztrálom be, kliens nélkül, akkor magántelefonszámot ír ki, amit sokan nem vesznek fel.
Meg lehet azt oldani, hogy így mint android internethívás is kiírja az adott számot? Nagyon jó lenne. -
lugosi
MODERÁTOR
Köszi srácok, ászok vagytok, megvan, szuper!
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy ha én kazahsztánba vagyok és haza telefonálok vonalasra fvd vagy bár melyik szolgáltatóval akkor ugyan annyi mintha ithonról telefonálnék és Kazahsztán számot hívnék?
-
edk-
őstag
válasz vadasz70 #9166 üzenetére
Hogyan jutottál erre a következtetésre?
Nem így van. A percdíj ugyanannyi, mintha itthonról telefonálnál. A mobilnet használatának magas roamingdíja van, ha a magyar SIMet használod. Ha WiFit, vagy helyi SIMMel mobilnetet, akkor a helyi díjak érvényesek.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
fujifilm1
senior tag
Egy egyszerű MobileVoip hivást wireshark-kal megnéztem.
Ezek az IP cimek játszanak a kommunikációban:224.0.0.22 mcast.net
173.194.39.104 - 1e100.net
77.72.168.231 unable to resolve
77.72.169.32 unable to resolve
77.72.174.147 mobilevoip.com - 12% of packets.
80.239.235.212 -teliacarrier.com - 72% of packets.
78.46.24.38 - your-server.deAmiből az látszik hogy a Telián keresztül ment a hívás.
Az IP csomagok 84% -át UDP teszi ki, a többi TCP (16%) és fél % egyébb
A kommunikáció protokol szinten:
DNS, TCP, TLS (V1), és UDP.A VOIP szűrés -amit a Voda csinál- a MobileVoip-pal "ki van játszva", gondolom a TLS miatt.
De vajon nem lehet a CsipSimple-vel TLSv1-en ugyan úgy megoldani mondjuk a Delmont tagoknál?Azért agyalok mert a VPN felépítés hívás előtt elég macerás...
Az MV meg pillanatok alatt megvan a bejelentkezéssel, titkosítással együtt....Valaki meg tudná erősíteni azt a következtetésemet, hogy a TLS az ami kijátsza a voip szűrést? (vagy nagy baromság??? )
-
aicon
senior tag
válasz fujifilm1 #9173 üzenetére
VoIP szűrés ellen két módon szokott a környezetem tiltakozni
a.) Surfeasy VPN
b.) ha nem tetszik, nem akarom kivárni a kapcsolódást (1-2 mperc), akkor a Groundwire-ból indítom a hívást,
ahol meg van adva a port(be lehet állítani) ami természetesen nem tartozik a blokkolt tartományba.
Delmont klónt már nem használok, nem emlékszem, de a Callwithus-nál ez konfigurálható, bár részemről ennek nincs annyira jelentősége, mert közbe van iktatva egy asterisk szerver, ahol azt állítok amit akarok.
Innen kezdve csak a szolgáltatók erőlködésén a tiltással!======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
lugosi
MODERÁTOR
-
zseko
veterán
Segítsetek már, mi a zip code? Pl. az ilyen: IL 60653 ?
HR24.hu
-
-
Zeki
nagyúr
Havonta előkerül valaki, aki piszok mód aggódik.
SZERINTED ITT DEBILEK VANNAK?Ha nem debil hülyék vagyunk, és bármi hátulütője lenne a dellmont/betamax klónoknál történő regisztrációnak, akkor az nem lenne állandóan említve?
Képzeld ÉN már simán bankkártyákkal is fizettem náluk. Azzal sem volt gond.Ezek nem abból élnek, mint a "jó" magyar online vállalkozó, hogy spammolnak, meg az adataiddal kereskednek.
[ Szerkesztve ]
-
fujifilm1
senior tag
Áááá. A javaslatodra már kipróbáltam a SurfEasy-t és tényleg elég jó!
Köszi.Az Open VPN-en alapuak közül
ps | grep openvpn
.... /data/data/com.surfeasy/cache/miniopenvpn
ez vált be eddig a legjobban.
Három baj van vele:
- 80MB a mem fogyasztása,
- lassan épül fel (8-25mp) mint minden publikus VPN. (kulcsok és konfigok lekérése)
- Kikapcsolása után néha a routolás nincs rendben ... (Lehet nem kéne kilőni... )
De hogy lehet kilépni belőle szépen?Már sokadszor olvasok erről a Groundwire-ről... (Hm. figyelnem kéne.)
1.) Ez FVD-vel és Browsercalls-al is be lehet állítani?
2.) Call recordot azt irtad tud.
3.) Együtt működik a Vodafone VOIP tiltással ? (nem zavarja?)Ha mind a hármat tudja egyszerre akkor jó lenne.
Ajánlottad még a freepbx+asterix párost. szerinted elmegy egy Fritzbox 7270-en ?
Akkor nem is kéne VPN a vodán sem? (eléggé fázok nekiállni ennek a duónakKöszi előre is.
-
Zeki
nagyúr
válasz fujifilm1 #9191 üzenetére
Nem ártana megint módosítani az első hozzászólást, ahogy anno szintén az én írásommal lett módosítva.
Ugye azóta nem lehet cserélgetni a T-s akciós neteket, mert nincsenek akciók, a freevoipdeal drágult, és bejött a képbe a browsercalls.
Mi van még?
Szedjük össze, aztán egy irománnyá teszem, és újra modósíttatom a modikkal. -
lugosi
MODERÁTOR
Értem, köszi mindannyiatoknak. Akkor igazából ezen a magyar cím, nem magyar cím dolgon nem aggódok, mert olyan olcsó így a telefonálás, hogy amellett nem számít.
-
zseko
veterán
Erre gondoltam amit itt beszéltek. A címnél nem kért telszámot, azt a következő lépésnél kéri. Bocs az értetlenkedést
HR24.hu
-
zseko
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Csere-Beszámítás! RGB Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- 7800X3D / 32GB DDR5 / TUF B650 PLUS / TUF 4070 TI SUPER / 1+2TB SSD
- AKCIÓ% Dobozos új HP VICTUS Gamer laptop/i5-13500H/16GB/512GB SSD/RTX 4050 6GB/144Hz/
- ASUS ROG STRIX G15 - 15.6" FHD 144HZ IPS, R7-5800H, RTX 3050Ti-4, 16 DDR4 / 1024 NVMe, RGB +GAR!
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest