Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 10
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- OpenMediaVault
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Amit most akarok kérdezni azt eddig sosem tudtam megérteni és reménykedek benne,hogy ti eltudjátok úgy mondani,hogy megértsem.
Adott 2db Form: Kezdő Form ( amin beállítunk pl:nevet(textbox), listbox(számok), combobox,stb) és van a másik a JátékForm, amin folyna a játék vagy akármi.
Az lenne a kérdésem,hogy pl, ha azt akarnám vizsgálni,hogy a listboxban mi van kiválasztva és annak hatására szeretném índitani a játékot, azt hogy tudom megoldani, azaz hogy tudok hivatkozni a KezdőForm -on lévő listboxban kiválasztott elemre,hogy a JátékForm annak a feltételnek eleget téve induljon?
Pl-val: a listboxban lehet választani 1,2,3 közül. ezek azt szeretnék jelenteni,hogy ha 1-t választ az illető akkor 1db nyíl repüljön a JátékFormon, ha 2 akkor 2 repüljön,stb.
Elég kusza,de remélem érthető,hogy mégis mit szeretnék. De úgy mindennel,nem csak a listboxal.
Válaszokat előre köszönöm.
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
atti1848
senior tag
válasz Jhonny06 #3199 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
De ha jól sejtem akkor még néha dobhat a tömbe bele 2 ugyan olyan számot ugye?Mert ahogy írtad én először a Thread.Sleep(100)-ra állítottam és egy pár kattintás után beugrott 2 db egyforma szám.
Most 50-re állítottam és próbálkozok vele, de eddig nem volt egyforma.
Teljesen kezdő vagyok ebben a programozásban, úgy hogy lehet hülyeséget írok, de szerintem, amit előtted írtak ez a feltételes lenne a legtökéletesebb,mert akkor mindig végig vizsgálná a tömböt, de az a gond,hogy én azt nem tudom megcsinálni,mert ugye gyenge vagyok hozzá.
Ez az egész egy próbaprogram akarna lenni egy lottós szám generálásához, Form-al és Button-al.
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
atti1848
senior tag
SZiasztok.
Próbálgatok csinálni egy kicsike programot, ami egy tömbe tölt be véletlen szerűen számokat.
tegyük fel legyen a tömb 10 elemű.Ezt egy for ciklussal és egy random generálással készítem ugye?
Ez eddig oké is, mikor kiíratom akkor veszem észre,hogy igen is van olyan hogy 2 db ugyan olyan szám is van a tömben.Próbáltam már 2 ciklust egybe ágyazni és egy feltételle kiszűrni,hogy, ha a tomb==tomb[j] elemável akkor a tomb[j] = rnd.next(1,100);
Mit rontok el?
Előre köszönöm a segítséget.
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
Random rnd = new Random();
int[] szamok=new Int32[5];
for (int i = 0; i < szamok.Length; i++)
{
szamok[i] = rnd.Next(1, 90);
}
for (int i = 0; i < szamok.Length; i++)
{
for (int j = 1; j < szamok.Length; j++)
{
if (szamok[i] != szamok[j])
{
}
else
{
szamok[j] = rnd.Next(1, 90);
}
}
}
//szamok[0] = rnd.Next(1, 90);
//szamok[1] = rnd.Next(1, 90);
//szamok[2] = rnd.Next(1, 90);
//szamok[3] = rnd.Next(1, 90);
//szamok[4] = rnd.Next(1, 90);
textBoxÖtös.Text = szamok[0].ToString()+", " + szamok[1].ToString()+", " + szamok[2].ToString()+", " + szamok[3].ToString()+", " + szamok[4].ToString();
}06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Készítek egy játékot és szeretnék beolvasni egy txt-ből szöveget, majd kiíratni egy listboxba, de sortöréssel.
Próbálkozok vele, de nem tudom.Az már megvan,hogy beolvassa a szöveget és ki is írja a listboxba, de egy sorba.Meg az ékezeteket nem ismeri fel.
Segítsetek légyszi.Köszönöm.
-
atti1848
senior tag
válasz ArchElf #2909 üzenetére
Az őszintét megmondva még nem jutott eszembe semmi komoly,de ímit írtál mindenféle képen ki fogom próbálni és az,hogy egy eseményt kezelek le és ezt adom át mindegyiknek,ez nagyon jó megoldás.
Köszönöm a segítséget.
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Egy elég furcsa kérdésem lenne.
Programozás órára kell írnom egy egyszerű programot Visual Studioban C# nyelvben.Tippet kérnék,hogy mégis mit lehetne megvalósítani egy elégséges jegyre.
Legelső gondolatom egy kép párosító kicsike program: lenne több kép egy form-ban, persze mindből 2db.Úgy gondoltam,hogy valahogy button-el kellene,hogy először mind sima üres gomb legyen majd rákattintok 1-re megjelenik rajta a kép, másikra ugyan ez, max egy menetben 2 gombra lehessen kattolni.A gombok minden indításnál máshol jelennének meg,persze nem érintkeznének.
Meg lehetne ezt oldani valahogy?Olvasgattam és az egyforma képeknek ugyan azt a TAG tul.-ot adnám,meg ezzel hasonlítva őket.Ha épp ugyan az 2db kép jelent meg akkor azok eltünnének.Hogy kellene eltüntetni gombokat, vagy forgatni,hogy egyszer üres,másszor kép legyen, hogy kell a gombokat random rakosgatni?
Szerintetek elég lenne ez elégségesért?És kivitelezhető?
Tippeket és segítségeteket nagyon köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Mikrotik routerek
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest