- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dell notebook topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pedro7
tag
Továbbra is keresnék valamilyen egyszerű, lehetőleg ingyenes programot 2-3db
.m2ts file összefűzésére.
Amit korábban itt javasoltak ( Easiestsoft video ) az nem teljesen free, csak 5db
összegzést engedett.
Megpróbáltam még egy Pinnacle 15-el (fizetős) de ott meg csak úgy tudtam összefűzni, hogy konvertálta is.
Az meg elég hosszadalmas lett.
Lehet, hogy a Pinnacle-val is meglehetne csak nem tudom hogyan. -
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004 #2445 üzenetére
Szia maxika2004!
Én az Ulead VideoStudio szerkesztőre gondoltam, nem az Ulead MovieFactoryra. Bocsi. Ez utóbbiban tényleg meg lehet oldani.
Üdv. Pibácsi -
maxika2004
őstag
válasz
pibácsi #2444 üzenetére
" tényleg egy szerkesztőbe (Ulead) berakosgatni az egybe tartozó VOB-okat és kimenteni egyben "
uleadba nem kell berakosgatni, van benn dvd importálás, csak megadod a dvd meghajtót, vagy a video ts mappát, és kis képekben mutatja a részeket, és egy részt egyben, ahogy eredetileg az mpeg is volt !
csak kis pipával bejelölöd mit szeretnél, és nem is kódolja ujra, csak kimásolja egy célmappába !
Szóval egy rész egy mpeg-ben lesz, akkor is ha vob ban külön volt ! -
pibácsi
senior tag
válasz
Blackmate #2442 üzenetére
Szia Blackmate!
Másold ki a fejezethez tartozó VOB fájlt és ird át a fájlnevet mpg-re. Megkérdezi, hogy így akarod? Igen.
Az nem lesz ráirva, hogy chapter, mert ezt a menű-fejezet tartalmazza. Lehet, hogy egy fejezet több VOB-ot is tartalmaz, ezt így kell kiemelni. Nem tudom, mire kell, de ha több részből áll, akkor Joiner-el egyesíteni kell, vagy tényleg egy szerkesztőbe (Ulead) berakosgatni az egybe tartozó VOB-okat és kimenteni egyben. Ott lehet rá felíratot is tenni.Ü. Pibácsi
-
Blackmate
őstag
Szükségem lenne egy programra, amivel következőket tudom megvalósítani:
- adott egy DVD video formátum (AUDIO_TS, VIDEO_TS fájlstruktúra) menü nélkül
- fejezetenként szeretném kis fájlokra darabolni
- úgy, hogy hang és kép tekintetében veszteségmentes legyen (tehát mindenféle újra kódolás nélkül)Kimenetként olyan mpeg, vagy vob fájlokat szeretnék látni, hogy chapter01, chapter02, stb...
-
törölt tag
AMD hardveresen gyorsitott konvertálásra ténylegesen képes programot találtam. A's Video Converter a program neve. Képminőségben nagyon jó. A bitsebesség változtatására is jól reagált. Alacsonyabb 900 KB/s-on nem kockásodik szét, csak kicsit életlenebb lesz, 3-4 MB/s-on az eredetit elérő minőséget ad. Itt kicsit élesebbek a vonalak, jól kivehetőek a részletek, de az eredeti zajosságból (szemcsézettség) kicsit elfed. Ez néha nem is árt... Megjegyzem egy hibát találtam eddig, ami a hangot illeti. Na ez valamikor nem szólalt meg... Ott van és nincs hangereje. MKV Toolnix-el visszatettem rá az eredeti hangsávot. Azért egy próbát megér...
-
Stonerice
őstag
válasz
dodopek #2437 üzenetére
Egyébként Ez is ingyenes megoldás.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Mondanátok egy olyan ingyenes video szerkesztő progit, ami a fejenálló képet visszafordítja?
A file .m4 kiterjesztésű, HDr felbontású, és 50kocka/mp sebességű. Jó lenne, ha tudna a progi magyarul, vagy szép nagy képfordító gomb lenne...
Köszi! -
Stonerice
őstag
Sikerült csinálnom Handbrake progival mp4-be 4 gigából kicsivel több mint 400MB-t. 800-as átlag bitrate-el.
H.264:High; H264 level :4.0Egyedüli gond, hogy csíkozódnak gyors kameramozgásnál az élek.
megpróbálom H.264
aseline; H264 level :AUTO beállításokkal.
Valaki esetleg tudja mire valók ezek
?
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Neki kezdtem a egy pár dvd átkonvertálásába, és nemtúl jó minőséget sikerül összehoznom. Némelyik programmal elég jó lett, de a méretet és a bitrátát még így is sokallom.
Akik néznek sorozatokat, azok gondolom találkoztak a LOL, AFG, 2HD, és sorolhatnám release-ekkel. Szerintetek, ők hogyan konvertálnak olyan jó minőségbe? 2-400MB környékére? Általában MP4 formátumra(konténerbe, ha úgy tetszik..még annyira nem vágom ezt a harcművészetet) És a lejátszó AC1-es kodeket ír ezekre a release-ekre. Hiába próbáltam ilyen beállításokat, már 1500-as bitráta alatt hihetetlenül rossz a képminőség.
Mégis hogyan csinálhajták? 2menetben konvertálnak? Vagy csak szimplán jobb programot használnak, mint amiről tudok? -
Fl3x
aktív tag
Sziasztok!
olvasgattam a fórumon és megtaláltam, hogy hogyan érdemes DVD-ről avira konvertálni. Először DVD Decrypter felnyomtam a vinyóra a dvd tartalmát, majd Freemake Video Converter-el betöltöttem a hddről és kiválasztottam h aviba nyomja át, dolgozott is 30percet kb, a hiba csak annyi, hogy kép nem lett csak hang
Esetleg vmi beállítási probléma vagy mi okozhatja ezt?
Választ előre is köszi!Üdv.: Fl3x
-
w.miki
veterán
Video konvertálásnál mik azok a paraméterek, amik javasoltak?
XMeida recode-ot használok, de van amikor nem lesz jobb/kisebb a végeredmény.
Pl. egy olcsó telefonra szeretnék filmet 3gp-t konvertálni, és ugyan elindul, de a teló ezzel a beállítással elég lassan tölti be.
Vagy egy AVI-t nem játszik le az xvid-es DVD lejátszónk, és szeretném átkonvertálni, de ugyanazzal a minőséggel egy óriási file-t kapok...
Van valami GYIK, hogy mit érdemes állítgatni video konvertálásnál? -
Primary92
senior tag
5.1 DTS WAV állományból hogyan varázsoljak sztereo FLAC vagy más népszerű veszteségmentes anyagot?
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004 #2428 üzenetére
Szia maxika2004!
Az 50p sec-onként 50 db. képet rögzít, a 25p az 25 képet másodpercenként. E miatt, ha az 50-ből 25-öt csinálsz, akkor 25-öt eldob, azaz kihagy és ott ugrik kicsit. remeg a kép. Ha egyenesen 25-be veszed fel, akkor nyilván nincs ilyen gond. Az AviSynthnek megvan a technikája, nem símán eldobja, hanem jobbról is "kicsíp" egy darabot, balról is és így folytonos lesz. Egyszerűen így lehet leírni. A film az 24-be van rögzítve, de nem nagyon tér el a 25-től ezért lehet konvertálásnál a 25-öt alkalmazni. Némileg felgyorsúl, de azt ember nem veszi észre. Az emberi szem már 24 kép folyamatos vetítésekor nem veszi észre a vibrálást, tehetetlen.
Az 50-et azért kezdték el alkalmazni - gondolom - mivel az még gyorsabb képváltást eredményez.
Az 25i-nél és 50i-nél még bejön, hogy az váltottsoros, két félképet - felsőt és alsót - küld át a sávszélesség (sáv keskenység) miatt, tehát magyarúl egy sec alatt 25 felsősort és 25 alsósort küld át és ezt a szem a régi TV-ken a képcső tehetetlensége miatt egybe olvasztotta, egynek látta. Az új TV-knél már össze kell hozni, mivel ott az azonnali progresszív megjelenítéskor mind a két félképet felmutatja, szálkásodik, fűrészfogasodik a kép ezért kell a deinterlészt, a két félkép összefésülését alklamazni. Ezt szokták 25i-vel jelölni, de ez 50 db. félképet jelöl. Újabban 50i-vel is jelölik, de nem lehet tudni, hogy ez eredendően 50db. kép átküldése, vagy 25 db. kép átküldése. Gyártótól függ. E miatt nem lehet egyértelműen konvertálni sem, és sokszor ha átteszem az 50i-et 25i-re, akkor remeg a kép.
Hát most jól megkevertelek. Minden esetre AviSynt-el kell megoldani, símán nem megy.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004 #2426 üzenetére
Szia maxika2004!
Hát ez igen kacifántos. Így nem jön össze, mivel az 50-et át kell alakítani 25-re, de ez nem egyszerű. Ha csak símán átteszed 25-re, akkor kimarad minden második kép és így persze remegni fog. Van akinek ez így is megfelelő. Ide az AviSynth átalakítás kell, de az eléggé bomyolult. Oda scriptet kell írni, külön progival átalakítani. Hát ez már "haladóbb" dolog, több lépcsős és nem egyszerű. Síma konvertálással nem megy.
Itt én megállok egyelőre.
Ü. Pibácsi -
maxika2004
őstag
válasz
pibácsi #2425 üzenetére
Szia !
dvd az okés teljesen, amugy vegas-al szerkesztek, és renderelem a dvd hez az mpeg-et,
uleaddal csak összerakom, meg esetleg menü....ami a gondom , hogy az eredeti kamera file -ból, ami 50p : (ez ugye folyamatos )
[link]illetve ez egy szerkesztett, vegassal átkonvertált m2ts ami 50i: (még ez is folyamatos )
[link]Ezekből kellene kreálni 25p -s videót .(ami a lényeg hogy teljesen folyamatos legyen!! )
ez kellene ahoz hogy yutubra feltöltsem, és ott se legyen darabos a mozgás)Eddig ez a legjobb ami sikerült, de darabos eléggé:ez az eredeti 50p-s file ből van
az xmediarecode - val amit ajánlottál:
[link]És azért nemértem miért nem sikerül? vagy irtad hogy 70-80 % os ra lehet csak ,
mert yutubon is van x900 as kamera video, és teljesen folyamatos ! pedig azis 25ppl : 7. perctől jól látszik a folyamatosság !
[link]
Szóval az én proba videóimat is ilyen szaggatás mentesen kéne felvarázsolni yutubra ! -
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004 #2416 üzenetére
Szia maxika2004!
Hát ez egy komoly kamera, 3xCMOS stb. Mivel szoktad szerkeszteni? Azt látom, hogy Corel DVD MovieFactory Pro v7.00-el készíted a DVD-t. Ezen belül persze lehet valamennyire szerkeszteni is. Ott a PAL 25-ös és NTSC 30-as állítható be váltottsorosra és progresszívre, de ott több variáció is van: AVCH, Blu, stb. Az 50-et sehol sem adják ki. Az 25 lesz és annak szépen kellene futni. Nekem fent van ez a Corel is, bár én az elődjét szoktam használni. Szerkesztésben ugyanazt tudja, csak a mentési lehetőséget bővítették ki.
Én külön szoktam szerkeszteni és azután emelem be.
Én ezt az akadozást nem értem. Milyen fájlba mented a PC-re? m2ts-be, amit küldtél? A PC-n símán le lehet játszani VLC-vel, persze beállítva a dinterlészt. A "p" jelzésűeket progresszív (frame) módban is lehet DVD-re tenni.Üdv. Pibácsi
-
LógaGéza
veterán
válasz
Viktoár #2419 üzenetére
Üdv!
Én DVDFab-al szoktam a DVD Rippelést végezni, teljesen megvagyok vele elégedve. Ha epizódonként vannak a lemezen a filmek (tudod léptetni), akkor ez minden probléma nélkül leszedi. Ha véletlen egyben vannak, és csak fejezetekre van bontva, akkor a fejezetenkénti Rippelést is be tudod állítani.
Itt szerintem a Corel DVD Movie Factory egy ágyúval verébre kategória... Nem kell Re-Authoring, és hasonló dolgok...
-
Viktoár
addikt
válasz
maxika2004 #2418 üzenetére
Szia
Megpróbálom köszi.Ha egy videóként van akkor nincs rá mód hogy külön szedjem?
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Van egy mese DVD-m amiből szeretném a mese epizódokat kivenni és S01E01,S01E02,stb-ként elmenteni mert a többi évad így van meg.Ez meg dvd-be van és ugye a könyvtárszerkezete így más felépítésű.
Milyen programmal tudnám megcsinálni a sorozatot?
-
maxika2004
őstag
válasz
pibácsi #2415 üzenetére
Nagyon kiszi a segitséget,P-s a kamerám, pana x900....
és alapból ugy is használom, és nincs is vele bajom minden okés, de néha csak dvd végeredmény kell és oda egyszerübb ha 50i ben veszem fel.. Könnyebb szerkesztgetnem....
Hát lehet már belekeveredtem kicsit....az okés is hogy irtad hogy az 50i. ból nemigen lesz sima végeredmény,
de ugyanez a helyzet az 50p-vel is ? abból se lehet nem akadozó 25p ?
legalább is nekem abbol se sikerül , lehet hogy valamit rosszul állitok be ? -
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004 #2414 üzenetére
Szia!
A váltottsorosság megszüntetése nem azonos a progreszív beállítással. Ez egy külön dolog, érdemes utána olvasnod, mivel úgy veszem észre, hogy talán nem egészen egyértelmű számodra. Egyébként azért írtam, hogy az sem lesz tökéletes, bár a VLC elég jól visszaadja, de amikor már konvertáláskor filterezed, akkor nem lesz olyan jó. Magyarúl, ennél jobbat (megnéztem) nemigen várj. Nem fogsz síma képet kapni, tekintettel az 50i-re. Ha alapban 25i lenne, akkor már talán símább lenne.arra jobban ki van találva a deinterlész megoldás.
Hát ez van. Ennél többet nem tudok segíteni, kisérletezni kell, a deinterlésznek több variációja van, azt sajna próbálgatni kell, melyik a jó. Igazándíból még nincs meg a normális műszaki megoldás a két félkép tökéletes egyesítésére. Még a csoda TV-k, az LCD, a plazma sem tudják rendesen megoldani, csak közelíteni. Ezért mondom, hogy olvass utána. A kamerák mindegyike váltottsorosban rögzít általában, csak a mostaniak kezdenek progresszíven felvenni. Tehát amin "i" jelzés van az interlave, amelyiken "p" van, az progressive. Ez utóbbi a legjobb. Az "i" betűvel különösen kell bánni.Üdv. Pibácsi
-
maxika2004
őstag
válasz
pibácsi #2413 üzenetére
Szia !
Na átrágtam magam probálgattam .... feltettem a VLC 2.0.8 -at amit ajánlottál.
Amit a 2404 hsz -ben irtál, az okés folyamatos, tehát 50i-s m2ts-ből
(amit feljebb linkeltem) ugyan úgy 50i csak konvertálva mp4 és mkv-be -kipipálvaViszont ebből ami elvileg a yutubra kellene a 25p hááát 70-80 % -ot irsz... lehet hogy annyi de nem tetszik.
Ilyen lett nézd meg lécci ![link]
itt kodolásnál progressivet állitottam, a többi beállitás ugyanaz maradt mint az előzőknél !
(ez igy jó szerinted ? )Erre irtam feljebb :
" gépen lejátszva se tudtam folyamatos videót kreálni "Viszont miért nem lehet 100%-os, azért mert 50i ? és ebből nem lehet normális 25p-t gyártani ?
50p-ből lehetne ? megvan az is :
[link]
de nekem ebből sem sikerült !Csak azt nem értem hogy a filmek 24p-k és teljesen folyamatosak...
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004 #2412 üzenetére
Szia!
Van a gépeden VLC 2.0.8(vagy korábbi)? Ezzel kell kezdeni, mert, ha nincs, akkor ez a lejátszás símán nem ön össze.ü. pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004 #2410 üzenetére
Szia!
Azt nem értem, hogy a gépen se, mert az MP4-be, az mkv-ba és az m2ts is szépen fut a VLC video player-el, csak ahogy írtam korábban, be kell állítni a váltottsorosság megszüntetését. Viszont ha ezt a videót fel akarod tenni, akkor meg kell oldani előzetesn a váltottsorosság megszüntetését. Nemigen szokott 70-80%-nál jobb eredményt adni.Ü. Pibácsi
-
maxika2004
őstag
válasz
pibácsi #2409 üzenetére
Én is igy gondoltam viszont igy az 50i ből (amit fel is töltöttem feljebb)
még a gépen lejátszva se tudtam folyamatos videót kreálni !Ha ezt megprobálnád, és feldobnál egy elkészült folyamatos videót, NAGYON NAGYON megköszönném !
mert én probáltam de sehogyse sikeredett ! -
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004 #2407 üzenetére
Szia maxika2004!
Nem, hanem már így kell előkészíteni a videódat, megszüntetve a váltottsorosságot. Deinterlészt kell alkalmazni és úgy kell feltölteni a YouTub-ra. A YouTube szabályzatban benne is van, hogy csak ilyen videókat, vagy progresszív videókat szabad feltölteni. Az más kérdés, hogy sokan ezt nem csinálják és remeg a kép, sokszor élvezhetetlen. Ezzel a MediaRecod progival azt is meg lehet oldani. (Mp4, vagy wmv).Üdv. Pibácsi
-
gabe911
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség: AVS Video Converterrel szoktam mkv-ból avi-ba konvertálni filmeket, hogy az asztali dvd-lejátszón tudjuk nézni (egy LG DVX582H lejátszóról van szó), ami működik is így a legtöbb esetben, kivéve az animéknél. Nem tudom miért pont ezekkel van a gond, de pontosan ugyanúgy csinálok mindent, mint a többi filmnél, ezeknél mégis azt írja ki, hogy a videó nem játszható le. Ez mitől van és hogy lehet megoldani a problémát? -
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004 #2405 üzenetére
Szia!
De állítsd be a deinterlészt (váltottsorosságot) a lejátszónál, mert nem biztos, hogy automatikusan beállítja és ha nem, akkor az oldal mozgásoknál remeg a kép. A YouTubnál előírás, hogy nem szabad váltottsoros videót feltenni, csak progresszívet. Ezt úgy éred el, hogy deinterlészt alkalmazol. Ez sose lesz tökéletes, de 80-90%-ban megoldja a remegést. A YouTube általában wmv-ben fogadja, de vissza flv-ben, vagy mp4-ben adja vissza. Van egy szabályzata, ahol ez le van írva, de én se néztem mostanában.Üdv. Pibácsi
-
maxika2004
őstag
válasz
pibácsi #2404 üzenetére
Nagyon köszi !
Sikerült minden, ugy ahogy irtad !
Lejátszás nemgond, én power dvd13-at használok , azzal is tökéletes igy !Ha esetleg lesz kis időd még a yutubos gondomban segits lécci....
mert itt probáltam a yutubos beállitást de feltöltve szaggat. (fájlként a gépen meg jo) -
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004 #2403 üzenetére
Szia maxika2004!
Szépen át lehet konvertálni az XMedia Recode 3.1.6.9 programmal. Ez szabad progi. MKV-ba is és MP4-be is jó. Az m2ts behívása után az első fülnél - video - be kell állítni mkv-ra vagy Mp4-re, amire akarunk konvertálni. A második fülnél be kell állítni a videó résznél a "megjelenési mód"-ot TFF-re (Upper FF). A hangsávnál "Másolás". A többi beállítási módot meg lehet hagyni. Lent előre kell kijelölni egy kimeneti mappát és fent a plusz jelre klikkelünk. Ha nincs kijelölve a mappa, akkor hibát jelez. Ezután "Kódolás". A lejátszás VLC Media Player 2.0.8. beállítva ott is a váltottsorosságot bekapcsoljuk és beállítjuk a "Lineáris" részre. Ekkor jól fogja lejátszani. Az mkv-t nem mindegyik player játsza le.
A méretek: az m2ts - 23.1 MB, az mkv - 2.42MB, az MP4 - 2.42 MB. A YouTubbal nem foglalkoztam most.Üdv. Pibácsi
-
maxika2004
őstag
Sziasztok!
Még a következő fájlal kapcsolatban szeretnék kérdezni valamit
egyel feljebbi)
[link]Youtube-re kelle feltöltenem, ugy hogy folyamatos legyen a lejátszás !
Milyen formátumra kellene konvertálni, és milyen progival, beállitásokkal ?Akinek ez sikerül, és dob egy yutubos linket, aranyba foglalom a nevét
. és le a kalappal elötte,
én kb túl az 50. probálkozás után kezdem feladni ! -
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004 #2400 üzenetére
Szia maxika2004!
Az m2ts-ből az Avidemux2.4.4-el (más verzió nemigazán jó) át lehet tenni mpg-be, DVD (lavc) formába, beállítva a váltottsorosságot TF (Upper FF)-re, vagy BF(Lower FF)-re. Ha érdekel és még nem dolgoztál ezzel a progival leírom a beállítást részletesen. Ebből azután egy DVD szerkesztővel pl. Ulead MovieFactory 6-al (ez fizetős) tökéletes DVD lemezt lehet készíteni. Itt egy gond szokott lenni, ha az eredeti fáljnak nem stimmel az Audio-ja és nem veszi be az Avidemux. Vagy m2ts konvertálás mkv-ba: XMedia Recode. Ez a progi sokat tud és ezt is, ráadásul ingyenes. A bemenetet be kell állítni Matroska video-ra és azután a többi részt úgy, amire akarunk konvertálni, csak előtte a célmappát meg kell határozni, mert egyébként hibát jelez. Az MP4-et ugyanitt meg tudod oldani, figyelve a váltottsorosságra. Ezekből átangedsz 1-2 percet próbának, utána leállítod (megmarad az addig konvertált rész) és megnézed, hogy jó-e. Ha nem, akkor állítgatod a tömörítést stb.
Mégegy megoldás, ha fájlfeltöltőre felteszel egy kb. 1 perces eredeti mintát, ideírod a linket. Azt én letöltöm és kialakítom a megoldást (ha tudom). Ez a legegyszerűbb.Üdv. Pibácsi
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest