- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necc
addikt
Hauppauge WinTV HVR1300 PCI hibrid tuner
vagy
Hauppauge WinTV PVR150 PCI
mindkettő tud hardveresen enkódolni MPEG2-be, én is olyan karit keresek ami tud ilyet, hiába van erős gépem azt túl sokmindenre használom hogy még a proci ezzel (is) foglalkozzon.
Szoftvernek hozzá pedig pl. Adobe Premiere 2 ezzel ki tudod vágni a reklámokat újrakódolás nélkül!Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
chgergo
tag
Ha hardware-es mpeg2 kártyát veszel, akkor egyből DVD kompatibilis lehet a felvétel, de a reklámok kivágása és az esetleges utómunkák problémásak lehetnek. Esetleg pont az igényel HW bővítést...
Viszont, a Picvideo féle Mjpeg codec nagyon jó minőséggel elkocog azon az 1ghz-es celeronon 720x576-os felbontásban is, igaz nem olyan helytakarékosan. Viszont egy 15eFt-os 250GB-os HDD-re azért vagy 20 óra így is ráfér. Reklámok egyszerűen kiszedhetők Virtualdub-bal, és xvid-be akár egymenetes (de fix qvantálásos) beállítással konvertálva is korrekt eredmény érhető el. Divx képes asztalival simán lejátszhatók az ilyen filmek.
Most volt 3990-ért akciós Philips SAA7134 chipes tuner kártya a Plus-ban, tökéletesen megfelel olcsó TV vevő PC-hez.
Én vettem is a régi Celeron 900@1200 gépemhez, hogy második felvevőt barkácsoljak belőle. -
Necc
addikt
Én ezt a tunert néztem ki magamnak:
Hauppauge WinTV HVR-1300
Tuner: Philips FMD1216ME
Chipset: Conexant CX23882, CX22702
Encoder: Conexant CX23416
Erről kérnék véleményeket.
Fő feladata az lenne hogy a háttérben szépen vegye fel a dolgokat miközben én tudok játszani vagy egyéb dolgot művelni, a kész videót utána természetesen megvágnám majd .avi -ba exportálnám. Elméletileg tud 12Mbit/sec sebességgel rögzíteni hardveresen ami számomra bőven elég lenne.
mod: DVB-T képesség a jövőtállóság miatt kell nekem, egyelőre tudom, hogy nem tudom kihasználni.
mod#2: összeghatár úgy 25K körül lenne ha mást ajánlanátok.
[Szerkesztve]Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
-
Necc
addikt
válasz Core2duo6600 #504 üzenetére
Értem, nos a faluban eléggé újépítésű a hálózat (1.5 éves) szatelit alapon kapja a falu a jelet elég modern meg minden úgyhogy talán megéri egy próbát az a 12Mbit/sec.
Tunerről vélemény/tapasztalat/teszt? Kugli (alias google) nem volt túl segítőkész ez ügyben még a speciális keresés sem, de felsorolt milliárd helyet hogy hol vehetem megYo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Core2duo6600
veterán
Igen ezzel én is így vagy, én egy Hauppage pvr 500 ast keresek, de eddig még nem forgalmazzák itthon
sajna
kevés a pci portom, csak 1 et lehet nyugodtan használni, ezert lenne jó a dual tuneres
Még egy másik amivel esetleg tudod a file méretét csokkenteni a hangot miben veszi fel, én nagy nehezen beizzitottam a power cinema legujabb változatát, no az nem tudom miben dolgozott, de 10 perc majdnem egy giga lett, lehet, hogy lejjebb kell vegyen a minőséget, mert egy hosszabb filmnél
így az ntfs korlátjába utkoznénk a nagy file okkal ez veled is megeshet ha csak nem tud a progi darabolni, nekem nincs hw es cardom, egy 7-8 éves van, egyik progim sem tud darabolniGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Necc
addikt
válasz Core2duo6600 #506 üzenetére
NTFS limitjébe? Azaz a terabájtos .avi-kba
Néhány .avi formátumnál, azaz inkább a 90%-ánál van egy 4GB-os határ ami nem az NTFS hanem a formátum hibája... dolgoztam én már több10 gigás avikkal is és a 250-es vinyómon van bőven hely
amúgy az audio mérete ''teljes'' véletlenségből ha .wav-ba rögzíted akkor pont megegyezik az audio CD-vel szóval 1 óra durván 600-700MB szóval nem vészes. Amúgy TV-hez bőven elég 32.000Hz, 8bit, sztereo, PCM WAV ha annyira spórolni kellYo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Core2duo6600
veterán
na akkor lehet, hogy a poercienma csinált valamit amúgy érdekes ez az 5 ös változat ha bebootol az xp regton megszolal a tuner, de csak a hang, nem tudom miért nem siekrült eddig rájonni
ha elnditok bármit ami a card od használja pl dscaller, majd kilépek, elkiussolGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
chgergo
tag
válasz Core2duo6600 #504 üzenetére
''ugysem jön a kábelen olyan jó jel, hogy érdemesebb legyen a maxot használni''
Ez sajna pont fordítva van. Minnél xarabb a jel, annál inkább tolni kell neki a sávszélességet, hogy a zaj ne fossa szét a képet. Az más kérdés, hogy zajszűrni és archíválni milyen módszerrel érdemes...
Azért egy megjegyzés: mjpeg-ben 20-25Mbit/sec a full PAL video helyigénye, és 15-20% prociterheléssel megy egy AthlonXP 2400+ -on. Core2duo-n simán 1 számjegyű lehet ez a terhelés. És nincs megerőszakolva a felvétel egy elavult, ócska mpeg2 codec-kel! Így lehet korrekt módon vágni, van értelme utómunkálatokat végezni stb. És ez csak duplája az áhított überfsza 12Mbit/sec-es mpeg2 felvételnek, ráadásul drága hw kártya ''kell'' hozzá.
Egy 300-as PII-n még tényleg ez volt a megoldás, na de többszáz gigás HDD-k és ilyen izom procik világában...
[Szerkesztve] -
Core2duo6600
veterán
Igen szerintem igen, de azt ne felejsd el, hogy a video anyag merevlemezre való ''lokése tovabbra is a oprendszer éa a CPU feladata lesz, hacsak nem használsz SCSi -t bár a SCSI kártyát is vezérelni kell
Tehat valamennyi CPU terhelésed minimum lesz, de ha már a képet éa a hangot ''egy hw számolja sok CPU erő sporolhatóGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Necc
addikt
válasz Core2duo6600 #511 üzenetére
igen, ez összesen elvisz úgy mennyit is... 1% CPU terhelést az egyik magból és úgy durván 1MB/sec merevlemez írást a 30-ból hatalmas erőforrást visz ez el én 8x-os DVD írás közben is játszok és nem futok ''buffer underrun''-ba csak nagyon ritkán pedig annak is folyamatos merevlemez használat kell 4x írásnál pedig még másolhatok is akkor is 100%-on van a buffer folyamatosan, igaz nem is éri meg ekkor másolni... és a 4x írás messze van az 1MB/sec írástól így szerintem nem lesz probléma, de azért kösz az észrevételt
u.i.: külön RAID vezérlőn van a vinyó ami gyakorlatilag nem is terheli le a procit, kimértem annoYo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Thomas1
addikt
Hello!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy laptopon nincs S-Video out. Ezért szeretnék olyan USB-s, vagy PCMCIA kártyát venni, amivel ki tudom rakni a képet tv-re. Tunereket nézegettem, de ezeken nincs kimenet, csak bemenet. Tud valaki ajánlani valami megoldást erre a problémára? Esetleg USB--Video átalakító, vagy RGB-S-Video átalakító?
Bocs, hogy ide raktam a kérdést, de talán kicsit kapcsolódik a topichoz.Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
chgergo
tag
Azért azt ne felejtsünk el, hogy a prociterheléseket nem elegendő naívan összegezni, mert azok csak átlag értékek. Sem játék, sem video felvételnél nem megengedhető, hogy olykor ''akadozás'' legyen, míg egy DVD írásnál pár ms adathiányt észre sem veszel az író buffere miatt. Valójában még a pillanatnyi csúcs proci terhelések összege is csak irányadó (lenne, ha ismernénk mivel a HDD használat, memória használat stb mind beleszól a végeredménybe.
Persze egy próbát lehet tenni, kevésbé fontos felvételek esetén még realtime Divx-be rögzítéskor is szoktam használni a gépemet internetezésre, DVD írásra vagy akár egy másik film tömörítésére. Eddíg még nem volt problémám pedig csak egy Sempronnal nyomom, igaz 2700MHz-re húzva. De szigorúan csak 1 realtimne prioritású alkalmazást futtatok egyszerre, minden más alacsonyabban fut.
Ja, és ''érdekes'', hogy ha mjpeg-be veszek föl, hiába 10-15% a prociterhelés, az intenzív winchester használat miatt sokkal érzékenyebb a gép. Másolások, nagyobb programok nyitása érezhetően lassabb, képkocka dobás sem kizárt ilyenkor.
Nem tudom a kétmagos megoldás mennyit segít ezen, ha a két futó alkalmazás egy HDD csatornán osztozik...
Én többek között ezért fogtam egy kiselejtezett ezerkettes celeron betanításába, megvalósítva ezzel a dual PC fogalmát. A másik ok a villanyszámla, egy ilyen konfig tán fele annyit sem fogyaszt, mint egy játékra felspécizett gép. Lehet szempont még a drágább gép kímélése is, ami nem is utolsó szempont napi 24 órás üzemeltetésnél. Egy hálókártyával meg kényelmesen átszipákolható az erőgépre a felvétel a gyors archíválás végett. -
Necc
addikt
Ezért van a windowsnak is egy buffere a RAM-ban hogy ha hirtelen nem tud merevlemezre írni akkor ott a ram, és remélem erre a videófelvevő progikban is gondoltak (asszem a virtual-dubban van is ilyen) így egy kis merevlemez kiesés nem feltétlenül jelent D frame-et
Amúgy egy gép ha non-stop megy akkor 4.000Ft-ot nyom a villanyszámlába és ekkor egy villanyóra-csapágyasító majdnem csúcsfogyasztó gépről beszéltemYo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Mirones
tag
Hello vettem egy usb-s tunerkártyát és nem akar működni.
Próbálkoztam DSCalerel, iuVCR, meg a gyári progijával, de nem akar muzsikálni,
Annyit értem el vele, hogy az m1 nek a logoja a 12es karika néha felvillan, de a kép helyén csak zavar van.
Mit kéne csinálnom milyen beállítások lehetnek jók?
super digital video vivid series usb 2.0 TV BOX -
Core2duo6600
veterán
Ha rendes a jel, kábelen
(A Tv én jól jön ugyanazzal az antenna drottal
)
És ha frisebb driverrel sincs semmi változás
Mivel USB és hordozható, nézd meg egy másik gépen, ha ott is rossz akkor gari ....Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
chgergo
tag
''Amúgy egy gép ha non-stop megy akkor 4.000Ft-ot nyom a villanyszámlába és ekkor egy villanyóra-csapágyasító majdnem csúcsfogyasztó gépről beszéltem ''
Pontosítsunk, üresjáratban vesz fel egy komolyabb PC 180-200W-ot, ami 30Ft-al számolva, 30 nap alatt 3900-4300Ft.
Csúcsra járatva megy az 400-420W-ra is, igaz nem napi 24 órában. Minden esetre
megnéztem egy táp kalkulátorral, egy mezei PIII-hoz 130W-os elegendő lenne. Üresjáratban tehát simán 100W alatt marad a rendszer.
Ez a havi 2-3 ropi különbség elég jelentős érv, ha pár évre tervez az ember valami video kiváltó berendezést.
Ráadásul annyit fejlődött a hűtéstechnika is, hogy fillérekből akár szuper halkra is meg lehet barkácsolni egy multimédia gépet. -
chgergo
tag
Szerintem ilyen link-csatába ne menjünk bele, az izzasztó táp tesztekből bőven 400W fölötti teljesítmény igényre is van szép számmal példa. Meg értelmetlen is a dolog, mert egy kártya újítás vagy plusz winyó és máris borul a képlet. A fejlődés is töretlenül a teljesítmény zabálás irányába megy, már kw-os tápok is szép számmal vannak...
De nem is ez az üzenetem lényege, hanem:
egy olcsó, halk, takarékos második PC video helyettesítésre megfontolandó alternatíva, ha napi 24 órás üzemmel kell számolni. Egy asztali felvevőnél lényegesen okosabb, és jobb minőség érhető el vele, és tutira nem zavarja a játékokat sem. -
ttkkmm
csendes tag
Van egy alig használt panasonic nvvz sorozatú analóg videokamerám. Az újonnan felvett anyagokat szeretném digitalizálni.
A kérdésem: kell-e hozzá videomagnó, vagy a kamerát is össze tudom kötni a digitalizálóval.
A Photo Hall-ban most akciósan a Dazzle Movie Compressor (külső digitalizáló) ára 9990 Ft (19990 Ft helyett). Úgy hallottam, hogy ebben a kategóriában ez elég jó hardver. Ez igaz? -
chgergo
tag
Abszolute nem kell hozzá video, tökéletes választás egy digitalizáló, viszont ebben az árkategoriában nem sokat számít a név. Nagyjából egyforma színvonalra számíthatsz, bármit is választasz, max a hozzá adott szoftverek lehetnek ''értékesebbek''.
Az USB miatt viszont lehet szívás. Tippem szerint mpeg2-t fog nyomni, ami egy analóg kamera képére elég gyenge eredményt fog produkálni. Utómunka, képjavítás kizárt, viszont egyből pörkölheted a DVD-t belőle. Szokásos probléma azonban, hogy nem fér rá a lemezre a felvétel, vagy túl sok hely marad ki, mivel előre kell kitalálni a bitrátát.
Továbbá TV tuner sincs a cuccon, pedig ennyi pénzért meg már lehetne is.
Ha nem ragaszkodsz az USB ''kényelméhez'', akkor érdemesebb egy PCI megoldást választani. Tudom ajánlani a Pinnacle PCTV Stereo tunerkártyát 6-7e körül, letöltve hozzá a Fly200TV programot. A kamerádhoz tökéletes lenne, és pluszban komplett videová varázsolhatod a gépedet.
Megjegyezném, hogy lényegesen jobb minőségű digitalizáló már simán többe kerülne, mint lecserélni a kamerádat egy digitálisra... -
-
Necc
addikt
Szerintem nézz utána jobban annak a fejlődésnek, mert az a helyzet hogy a zabálás ellen megy már amit linkeltem azok a ''csúcsfogyasztó'' procik amikről tudtam, de pl. egy azonos kategóriás geforce6-os kártya többet fogyaszt mint az újabb gef7, a core2 kevesebbet fogyaszt mint a P4-ek, stb. 400w-os táp közel sem jelent 400w-os fogyasztást, a kilowattos táp meg pusztán parasztvakítás.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
chgergo
tag
válasz Core2duo6600 #528 üzenetére
Minden digitalizáló hardweres a szó szoros értelmében, csak egyesek egy plusz chip segítségével képesek a digitalizált videót pl. mpeg2 formában is előállítani. Ezeket szokás HW-es digitalizálóknak nevezani. Ezzel igaz ugyan, hogy kevesebb helyet foglal el a felvétel, meg lehetőség van azt újrakódolás nélkül DVD-re írni, de itt nagyjából véget is érnek az előnyök. Komoly hátrány viszont, hogy az mpeg2 formátum nem szerkesztésre való. Nem lehetetlen persze, csak nincs sok értelme. Vágni még minimális veszteséggel ugyan lehet, de effektezni, szűrni, képjavítani már csak újrakódolással. Ezt pedig érdemes elkerülni.
Az igazán profi megoldás valamilyen veszteségmentes rögzítés, ami szintén lehet hw-es mutatvány, de messze nem az az árkategoria, mint amiről ítt szó van. A mai PC-k egyébként is séróból megbírkóznak a szoftveres tömörítéssel, így baromi olcsón beidomíthatók egész jó minőségű video digitalizálásra. És ez itt a lényeg, semmiben sem tér el a digitalizálás az un. ''hw-es'' és ''nem hw-es'' tunereken, csak a kimeneti formátum közül néhány, pl. mpeg2 vagy MS mpeg4 előállítása történik más proci terheléssel. Ezek meg úgyis elég korlátoltan használhatók. Egy sima Sempron 2200-2400MHz körül már realtime divx-be is dobott kép nélkül dolgozik szoftveresen. Jó, játszani nem fog mellette az ember, de egy DVD rip szerű felvétel helyigénye csak kb 500MB/óra! Asztali divx játékos meg ugyanúgy viszi, mint a DVD formát, csak 5x annyi fér a lemezre...
Ha meg a lehető legjobb minőség a cél, akkor érdemes a ''kvázi veszteségmentes'' mjpeg-be rögzíteni, mint pl. a digitális videokamerák, és azon elvégezni a szükséges utómunkálatokat. Az eredményt meg megfelelő szoftveres tömörítővel valódi kétmenetes kódolással potosan a lemez méretéhez lehet igazítani, ami garantáltan jobb eredményt ad, mint az egyből hw-es mpeg2-be készült felvétel.
Úgyhogy ma már nem sok érv szól a ''hw-es'' kártya mellett... -
chgergo
tag
Látom fogod a lényeget. Akkor csak Neked, a Te modern PC-d még kevesebbet is fogyaszt, mint egy péhárom 3D kártya meg mindenféle extra nélkül. De ha nincs is pontosan így, majd veszel a gf6 helyett gf7-et, mert az takarékosabb, de mindjárt 2-őt az SLI-hez az dupla megtakarítás.
Vedd észre, hogy csak akkor lép a HW ipar a kisebb fogyasztás felé, mikor már technológiailag problémás melegedések lépnek fel az alkatrészeken. Egy-egy ilyen látványos lépést mindíg a fokozatos gyári tuningolás követ, hogy a gyorsítással folytonos legyen az eladhatóság. Fej fej mellett jelennek meg ugye a különböző extrém meg gamer meg mittomén milyen csúcs modellek extra tápcsatlakozókkal, már az alaplapokon sem ritka a hőcsöves hűtés, és szerinted ez nem vetít előre semmi tendenciát? Abban egyet értek, hogy jelenleg egy kw-os táp fele is alig használható ki, de szomorú üzenet az alkatrész fejlesztőknek: bátran pazaroljatok srácok, ne dual SLI crossfire-t csináljatok, egyből 8 vagy 16 VGA-t kell összekötni, a táppal nem lesz gond ...
És hogy akkor a lényeg? Ha csak havi 2000Ft a villanyszámla eltérés, pár év alatt ez már százezres tétel. És akkor azon lovagolsz, hogy nálad nem 4000 hanem csak 2845Ft az eltérés? Valóban, meg sem éri ezzel vacakolni... -
chgergo
tag
Asszem ez kölcsönös, a szoftveres tv tunerek sem szeretik a media centert.
Úgyis a dolog lényege, hogy 5-6e -ből tudod video képességekkel felruházni a PC-d, különösebb felvételminőségi kompromisszumok nélkül.
Aztán 20-30e -ig csak bővülő a szolgáltatást találni, míg igazi átütő minőségbelli különbséget csak stúdió kártyákkal lehet produkálni. 50 pénz körül talán lehet csípni ilyet használtan... -
róland
veterán
Érzésem szerint a Vista Home premium kelendő op.rendszer lesz, főleg a media center-e miatt. Talán majd hétvégén kipróbálom, hogy miként megy alatta a Pinnacle PCTV 110i az új driverrel.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
s1ru2
aktív tag
Heló! Az lenne a kérdésem h létezik-e olyan TV tuner gépbe amivel a TV adást fel lehetne konvertálni 1920x1080 as felbontásba ? Vagy akármilyen filmanyagot. Előre is köszi
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
s1ru2
aktív tag
Az egész csak elméleti síkon villant fel piciny agyaban Az az igazság h rengeteg olyan filmet adnak a TVben amik pl DVD- VHS en soha nem elérhetők. Én elég nagy filmrajongó vagyok ezért arra gondoltam. H ezeket digitalizálni kéne ugye. Most van egy Leadtek Winfast TVtunerem. de az ugye csak ''DVD'' minőségű képet tud venni. (persze adott körülmények között; ami soha nincs). És mivel a jövő technikája ez a HD Ready, Full HD és társai esetleg jobb lenne egy nagyobb felbontásra képes tuner.
[Szerkesztve]Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
chgergo
tag
Néha sajnos még a PAL szabványt sem használják ki a TV adások. Nem beszélve a kábelTV társaságokról, akik szintén nem partnerek a minőségi műsorszórásban.
Hallottam olyan vélekedést is, hogy olcsóbb megvenni a vetítés jogát, ha gyengébb minőségben adják le a filmet.
Talán a digitális földi sugárzás változtat ezen, bár a digit műholdas tapasztalatok nem erre engednek következtetni... -
sekli
addikt
helo
Az a problemam, hogy van egy Pinnacle PCTV SAT tunnerem, amin van composit es S-video bemenet is. Ha osszekotom a videoval, akkor teljes kepernyoben remek a kep, de virtualDub-ban nem engedi a felbontast valamix288 -nal nagyobbra allitani, igy meg a felvett video nem lesz tul jo minosegu..., a gyari viewer az nagyon ocska, nem csinal semmit, de be lehet allitani 520-as fuggoleges felbontast...
mi a gond, hogy tudnek lagalabb PAL-ban felvenni? -
Core2duo6600
veterán
mivel ez tunr kártya és nem digitalizáló, ezért nem csoda, hogy nem megy
próbáld meg a media centert ha viszi a tuner t
ill a cyberlinknek a power cinamat
és ha sikerül belőni akkor érdemes egy videovágó progit is megpróbálni, mert van olyan amiben a twain eszkozt meg lehet jelolni mint forrást
a pinnacle studio biztosan tudja ezt
a virtualdub meg nem erre való ......Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
sekli
addikt
válasz Core2duo6600 #541 üzenetére
köszi, akkor megpróbálom az általad említettek valamelyikével...
-
chgergo
tag
Nekem is volt ilyen SAT tunerem, és tuti fix, hogy viszi a 720x576-ot.
Próbálj más proggikat is, pl. IuVCR vagy VidCon.
Esetleg driver és directx verziók próbálgatása kell.
Próbaképpen ajánlom a Dscalert, hardver szinten kezel számos tunert, nem érdekli ha rossz driver van a gépen. -
sekli
addikt
Köszi... a Dscaler tényleg viszi a 720x576-ot..., de van még probléma:
Ha compositra rakom, akkor nincs kép, ha S-Video-ra, akkor fekete-fehér, ha Composite over S-video-ra, akkor színes és jó... (persze át is dugom a kábelt...)
Viszont a Source menüpontban kettő közül lehet választani: Pinnacle PCTV SAT és Pinnacle PCTV SAT Analog (DShow) közül... a simával szép és jó, de 95%-ra terheli a procit csak az, ha nézem a filmet, a felvétel közben uncompressed-ben is beszaggat....
Az analoggal meg az a probléma, hogy egy baromi sötét fekete-fehér képet ad, és a felvételen is olyan lesz...
VirtualDub-ban volt olyan állítás, hogy Overlay, akkor 0-2%-os procihasználattal megoldotta...
mit lehet ezzel tenni... -
chgergo
tag
Hár, ez a Dscaler max TV nézéshez jó, nameg hogy igazolja a kátyád működőképességét.
Most már látod, hogy érdemes görcsölni vele, akár driver cserélgetéssel, akár TV programok közötti próbálgatásokkal. Sajnos az egészet érdemes egy friss XP telepítéssel indítani, nehogy valami régről maradt beállítás gátolja a normális működést.
Persze ez elég időrabló. Egy tipp, ha felnyomod az XP-t, azonnal nyomj egy image-et még a driverek telepítése előtt monnyuk MiniPE segírségével, így rögvest vissza tudsz térni egy tuti friss verzióra, ha egy driver nem nyújtja a hozzá fűzött reményeket... -
orbi1965
csendes tag
Elado egy Avermedia Aver TV Hibrid+FM Cardbus PCMCIA Notebook
1080i/720P Ready S3/S4 Modus
Digitalis /Analog TV és FM radio receiver / recorder
Analog es digitalis bemenettel pl VHS----- DVD-re irasahoz nagyon jo.
Uj gyari allapotban es csomagolasban összes gyari tartozekkal.
Tartozekok:
Cardbus, Szobaantenna, Radioantenna,Software CD Taviranyito--Egerkent is hasznalhato.
Csatlakozo Kabelek
Tel. 70/2504789 Kaposvar -
Antilop
csendes tag
Sziasztok,
A régi családi DVD-ket digitalizálgatom éppen és van 1 kis problémám:
A digitalizálást ADS instant DVD nevű eszközzel csinálom, ami elvégzi az mpeg2-es kódolást és a kész .mpg fájlt USB-n keresztül másolja a gépre.
A gépen lejátszva az mpg (Nero Show Time) tökéletes minden. A DVD szerkesztés (vágás, fejezetek) után kiírva az asztali lejátszón kb fél másodperces csúszás van a hang és a kép között a felvétel vége felé. A felvétel elején nem veszek észre semmi csúszást sem. Ha valaki tudja, hogy mi lehet a gáz, kérem válaszoljon.
Üdv.:
AAz élet nem habostorta!
-
wwenigma
Jómunkásember
Sziasztok!
Lehetőségem adódik olcsón hozzájutni ilyen tunerhez.
ATI e-Home TV Wonder
Minden ami kell, hardware-s mpeg2, sztereo tv+radio, svideo/composite/sztereoaudio ki/bemenet....
Viszont a kérdés az, hogy ez csak WinXP MCE-vel megy? Plíz help...
Nig.Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
zaba
tag
Hali
Gondolkodom egy ADS DVD Xpress DX2 megvételén. Az otthon őrzött, és DVD-n valszeg soha ki nem adandó filmek és dokumentumfilmek digitalizálsára akarnám használni. Kérdés, volt-e valakinek tapasztalata ezzel a készülékkel?
Konfig: 2.4 AMD, MSI K7N2-delta alaplap, 512MB ram, 40+80GB HDD, sajnos csak integrál hangkari és USB 2.0
Olvastam olyan rémhíreket, hogy az VIA chipes dolgokat nem kajolja.
Tipp?
[Szerkesztve]Red meat can kill ya'. Enjoy!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest