Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• stefi76

tag

válasz Attila2011 #28322 üzenetére

Úgy forgatod magadnak, ahogy akarod.

Illetve látható, hogy mindenki úgy forgatja magának, ahogy akarja.

De ami le van írva, azt elegánsan kikerülöd, miközben azt vallod, hogy "a Biblia Isten szava".

Miközben megtagadod az egyértelmű kimondott szavakat, miszerint nem ott van az Isten, ahova az ember velemi kötelezően "beparancsolja", hogy márpedig oda kell menni és kész, nincsen olyan építmény, amit templomnak nevezve, oda kellene járnia az embernek, hogyha Istenhez szeretne közel lenni.

Én ennyit mondtam: nincs kötelező. KÖTELEZŐ.
    Nincsen.

Mert az is le van írva, hogy Isten benned van.

Meg az is le van írva, hogy Jézus után "ami a régi volt, az nincs már".
    Keresgesd.
    Mindazok mellett, amit én is hoztam.

"Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük."

Igen.

Ha szeretetben összeülnek az embereket BÁRHOL, akkor Isten ott van köztük.
    Én meg így értelmezem.

"Ha te ezt látod, akkor valószínűleg ugyanabba a hibába esel, mint a zsidók, amikor Szentlelket káromolták, szóval ilyen kijelentésekkel vigyáznék, mert a Biblia szerint könnyen az üdvösségedbe kerülhet."

Én meg benned ezt látom barátom:
    "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert bezárjátok a mennyek országát az emberek előtt: ti magatok nem mentek be, és azokat sem engeditek be, akik be akarnak menni."

Még egyszer:
    Te úgy vallod a Bibliát, hogy megtagadod annak egyes olyan részeit, ami egyrészt egyértelműen kijelent - nem lakik kézzel épített templomokban (ennél egyértelműbben nem lehet kimondani és értelmezni) - majd idecsavarsz mindenféle dolgot, amit én nem mondtam.

"Én például hiszem, hogy még az olyan szekták is, melynek tagja vagy, képesek jó dolgokra, akár tagjai egyénileg, akár együtt."

Hát örülök ennek, hogy ha látsz bennem ennyi jót.
    :D

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák