Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Azt hiszem az a természetes kíváncsiság része, ha valaki bizonyítékot szeretne olyan képtelen állításokra, amiket te teszel. Az, hogy nem is akarsz ezzel szolgálni csak megerősíti azt a benyomást, hogy tévképzeted van. Megismételném az erre vonatkozó analógiát: tudsz repülni, de nem akarod megmutatni. Akkor viszont ne lepődj meg, ha senki sem hisz neked.
Nem az én dolgom, hogy bizonyítékot szolgáltassak, és nem lepődök meg azon, ha te vagy mások nem hisznek nekem. Sőt, még jó is, ha nem nekem hisztek, mert mások hitén keresztül nem lehet Istenben hinni.
Én nem azért írok ide, hogy higgyetek nekem. Annyira nem vagyok idióta, hogy a hozzászólásaim másoknak Istenben való hitet adnak. De azt vallom, hogy ahhoz, hogy megismerjétek a kereszténységet, ahhoz, ne sztereotípiákból építkezzetek, beszélgetnünk kell egymással. Az a remény él bennem, hogy a beszélgetés nem hiábavaló. Ahol hiábavalóságot érzek, ott le is zárom, ha van hozzá önuralmam...Istentől távol áll a lefejezés, közelebb áll hozzá a pihenőnapon való dolgozásért a halálbüntetés, gyerekek medvékkel való széttépetése, a halottlátók, jósok, melegek halálra kövezése, terhes nők hasának felvágása és csecsemők kőhöz verése.
És persze "megengedi" a terroristának, hogy jóravaló embereket fejezzen le. Bármi terve volt azzal az emberrel, ha minden az akarata szerint történik, az volt az akarata, hogy az ember élete azzal a lefejezéssel érjen véget.
Rengeteg képet hoztam már fel ezekre, lehet hogy ismétlem magam, mint ahogy most te is, de nem tudok annál többet mondani, hogy bennem bizalom van az orvos iránt, mikor kimondja, hogy kemoterápiával kell mérgezni a testem azért, hogy éljek. Bizalom van bennem, még ha nem is tudom felfogni a kemoterápia méreganyagainak képletét, a szer hatásmechanizmusát, ha nem látom, hogy a sejtjeim és a rákos sejtek hogyan reagálnak... megbízom az orvos szavában, mert ezt én nem tudom teljességgel felfogni.
Ki fog hullani a hajam, öklendezve fogok hányni, le fogok fogyni, a testem ezerféleképpen fog tiltakozni a beavatkozás ellen, és ez szembe megy a józan ésszel, a testem kívánságával, de mégis vállalom az életért.
A bűnnek következménye van. Ha megsértesz egy bírót, megbüntetnek érte, ha megütsz egy intézkedő rendőrt, évekre lecsuknak. A büntetés következményét a környezeted is elszenvedi. Nem a fiad hibája, hogy te nem tudtál uralkodni magadon, de mégis neki kell elhagyni a házatokat, mert a feleséged nem tudja a törlesztést fizetni...
A bűn miatt sok minden könnyen összemosódik, büntetés vagy következmény? Nehéz szétválasztani...
Ember legyen a talpán, aki ebben rendet tud teremteni.
Az általad hozott példákat nem részletezve elmondhatom, hogy nem értek mindent az ószövetség eseményei között. Nem is akarom lezárni a vitát féligazságokkal. Nem tudok mindenre válaszolni. De több, mint 20 év alatt olyan Istent ismertem meg, akitől távol áll a valódi ok nélküli pusztítás. Hogy azok, amiket kiszemeztél, azokat a következményeket Jézus elhordozta a kereszten. Ma következmények nélkül káromolhatod Istent, ma következmények nélkül alázhatod meg Isten népét, és az nem a mai jogrend miatt van feltétlenül, mert Isten hatalmasabb a földi jogrend alkotóinál, hanem Jézus miatt lehet ezt tenni. Jézus miatt lehetett büntetlenül megölni a keresztényeket anno és most is. Mert Jézus elhordozta az ő bűnük büntetését is. Nem csap le rájuk Isten haragja, mert Jézusra csapott le,, és ha megfordulnak és megtérnek, lehet örök életük... mint ahogy Pálnak is így lett.....
Más kérdés, hogy Isten ezeket számon fogja kérni rajtuk, ha nem kérnek a kegyelemből...[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
I]Ismét kiemelném, hogy nem tartok senkit hülyének. Azonban úgy gondolom, hogy tévedsz, amit a tudomány, a bizonyítékok és maga a valóság is alátámaszt. Egyszer sem mondtam, hogy én nem tévedhetek, ellentétben a vallásos meggyőződéssel, hogy a Biblia tévedhetetlen.
Nem fogok vitatkozni azzal, hogy kit tartasz hülyének és kit nem. Én időnként ezt érzékelem a szavaid, érveid mögött...Az újkori tudomány azt állította a Dániel könyvéről, hogy mese, és cáfolatként kiemelte, hogy nem volt Bélsaccar nevű királya Babilóniának.... egészen addig, amíg nem találtak olyan a Bibliától független régészeti leleteket, amik pont ezt írták ... sőt még a korabeli alá és fölérendeltségi viszonyok is pontosan megfeleltek a leírás szerint annak, amit a Dániel könyvében olvashatunk. És ez csak egy példa a sok közül...
Tehát én egy kicsit visszafogottabban fogalmaznék a helyedben, mikor azt mondod a tudományra hivatkozva, hogy mese és kitaláció a Biblia.
A 30-as években azt gondolták a régészeti leletek alapján, hogy Jerikó Józsué idejében pusztult el, az ötvenes években Jerikó pusztulását több, mint száz évvel korábbra datálták, tehát Józsué idejében már romok voltak, majd a 80-as évek régészeti feltárásai ismét azt erősítik meg, hogy Józsué korában pusztult el a város...
Mit támaszt alá a valóság? Milyen bizonyítékok alapján lehet akkor bizonyoasn állítani, hogy kitaláció?
Ezek alapján bizton állítod, hogy a keresztények hülyeségekben hisznek, mikor elfogadják, hogy Józsué rombolta le Jerikó városát?
És azt, hogy melyik régésznek, történésznek van igaza, most itt, a prohardver fórumán el tudjuk úgy dönteni, hogy a másikat minősíthetjük vele?
Te el tudod dönteni, hogy mi itt a valóság és bizonyíték és mi a hipotézis?
Néha az az érzésem, hogy a tudományt furkósként akarjátok használni a műveletlen, buta keresztények megregulázására, de közben ti sem tudjátok igazán, hogy mit is tartotok a kezetekben.
Nem azt állítom, hogy a tudomány nem mond igazat, és jónak tartom, hogy az új leletek új megvilágításba helyeznek dolgokat. De ez alapján lehet ítéletet hirdetned a valóságról?
Hitelesen el tudod dönteni a google találatok alapján, hogy hazudik a Biblia pld Jerikó ügyében? Kétlem... csak elhiszed, amit olvasol...folyt köv...
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
Erről két gondolat jutott eszembe. Az egyik, hogy bár nekem egy apróság is elég lenne kezdésnek, de szerinted ez nem lehetséges, mert ez vásári mutatvány lenne. Ha egy kis bizonyítékot sem tudsz szolgáltatni, egy nagyobb hogy menne? A másik, a korábban említett "minden az akarata szerint történik" kijelentés, azaz az eleve elrendelés elve mentén mi értelme van bármit is kérni, bármiért imádkozni? Azaz ha például a hétvégén jó idő lesz, az nem azért van, mert te kérted.
Az eleve elrendelésről én nem úgy gondolkodom, ahogy ti azt gondoljátok egy reformátusról, hogy gondolkodik...
Rosszul közelíti meg az Istennel való kapcsolat lényegét az az ember, aki azt gondolja, hogy Isten egy kívánság automata, ahova bedobjuk az imát, és kijön a "csoda", a probléma megoldása.
Amikor Jézus kiválasztja a tanítványait Márk nem a csodákról, nem a várható feladatról beszél, se nem a próbatételekről, de még az emberi képességek, tudás sem jön elő a miért magyarázataként.
Jézus azért választotta ki a tizenkettőt, hogy vele legyenek. Isten a közösségét adja, a jelenlétét, az egész valóját... Szó sincs csodákról, mert az Istennel való személyes kapcsolat túlmutat a csodákon.
Péter nem Jézus csodái miatt veti magát a vízbe, hogy kijusson a partra. Pedig vele és általa csodák történtek. Jézus személye miatt úszik ki. És nem csodákon ámul el, hanem beszélgetni kezd Jézussal Péter szeretetéről, Péter feladatairól és ezen keresztül Isten szeretetéről.
A tanítványokat, akik Jézus halála után összegyűltek Jeruzsálemben nem lelkesítette az a tény, hogy látták a kenyér szaporítást, de az sem, hogy Lázár feltámadásának is tanúi voltak. Még csak Jézus jövendölései, sorát előre jelző szavai sem, tehát a tanításai sem vigasztalták. Egyetlen dolog adott vigaszt nekik, Jézus megjelenése. Ott sem a feltámadás csodája volt a lényeg, hanem Jézus személye...
Aki ennél kevesebbet vár semmit nem fog megragadni....Isten akarata szerint történő dolgok nem egyszerűsíthetők le arra, hogy mindent aprólékosan végigtervezett, mint egy animációs filmeben, és eljátssza velünk, rajtunk a maga történetét. Isten akarata az, hogy beteljesedjen a Jézusban véghezvitt megváltás, hogy az egész világon lehetőség legyen megismerni a szerető Istent, aki a bűnt gyűlöli, de a bűnös embert szereti és meg akarja menteni.
Ennek a tervnek a véghezvitelét semmi sem tudja megakadályozni, mert semmilyen hatalom nem választhat el Isten szeretetétől, csak az az emberi akarat, amely ezt elutasítja.
A személyes döntések személyes sorsokat érintenek, de Isten tervét nem akadályozzák meg.Folyt köv....
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
Csak egyre van most időm reagálni.
Logikai bukfenc, hogy II. Pál pápa óvszerellenes beszéde növelte volna az AIDS fertőzések számát.
Az az ember, aki a pápának ezt az intelmét komolyan veszi, az más szavát is komolyan veszi. Ha a más "szó" a házastársi hűség, akkor az óvszer nélküli szex nem fog az AIDS növekedéséhez tevékenyen hozzájárulni (az egyéb fertőzésektől sem a hűség, de az óvszer sem ment meg).
Ha pedig nem veszik komolyan az őt hallgatók a házastársi hűség fontosságáról elhangzott intelmeit, akkor milyen alapon gondolod azt, hogy az óvszer ellenességet komolyan veszik?
Szerintem ez a levezetés logikus, érthető... Csak az nem veszi ezt komolyan, aki nem akarja... de ez egy érzelmi döntés, nem racionális...
Persze, a jogvédő civil szervezeteknek is kell a tizenöt perc hírnév. Muszáj nagyot szólniuk, hogy sokan legyenek, akik eltartják őket. De attól, hogy ilyeneket mondanak, még önmagában nem válik igazzá a feltételezett ok-okozati összefüggés.www.refujvaros.hu
-
Elemental
addikt
Nem akarlak meggyőzni, de beugrott valami, miközben olvasom soraidat.
Azt hiszem az a természetes kíváncsiság része, ha valaki bizonyítékot szeretne olyan képtelen állításokra, amiket te teszel. Az, hogy nem is akarsz ezzel szolgálni csak megerősíti azt a benyomást, hogy tévképzeted van. Megismételném az erre vonatkozó analógiát: tudsz repülni, de nem akarod megmutatni. Akkor viszont ne lepődj meg, ha senki sem hisz neked.
Bizonyítsd be a szerelmet. Nem hiszem, hogy te érzel olyat. Te azt mondod érzed? Bizonyítsd.
Bizonyítsd be a félelmet. Nem hiszek benne. Vannak jelei? Remeg a kezed? Aki fázik annak is remeg.
Bizonyítsd be bármilyen érzésed. Én nem hiszek az érzésekben. Te tévképzeteket hiszel el. Nem láttam még egyetlen érzelmet sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- LEGO klub
- ZIDOO médialejátszók
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdaság
- Óra topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest