Új hozzászólás Aktív témák

  • Szevam

    aktív tag

    LOGOUT blog (1)

    válasz lezso6 #24077 üzenetére

    Sokat gondolkoztam ezen, hogy ki a Sátán....meg Jézuson is, hogy ki... De azt hiszem rájöttem valamire. Ezek nem kik, hanem mik...

    Lucifer a nagy fényesség: Ez szerintem egyenlő a dicsfénnyel, az elvakultsággal. amikor sztárnak tartja magát az ember... Lucifer ezzel "tud" vadítani, lenyűgözni. De ez a fényesség pont olyan, mint a Duna hídjain lévő mesterséges világítás a kérészek számára. Gyilkos. És érdekes módon nem más, amikor lelki (gondolatbeli) dolgokról beszélünk és amikor fizikairól. Lucifer egy jelenség. Akkor vagy te magad is az ördög, amikor ezt használod. Pl.: Sokan hamis dicsfényben fürdőztetik a másik embert, annak érdekében hogy megtegye neki azt, ami kell.

    Jézus a megváltó: Jézus is világít, de ő csak derítő fénnyel, amikor full sötétség van (kérészeknek a sima napfény lenne az igazi abba nem pusztulnak bele, mert a "biológiai órájuk" is ahhoz van állítva) . Szerintem úgy tud megváltó lenni, ha rávilágít arra hogy a dolgokat több nézőpontból is meg kell nénzi, így összességében nem biztos, hogy bűnös a bűnös. Szerintem akkor abszolút bűnös valaki, ha tudatosan tesz olyan dolgokat, amiknek látja, hogy milyen végkimenetele van, és tudja hogy az rossz.

    Ezek csak az agymenéseim, nem biztos, hogy jól látok, de nekem most ez a véleményem az egész hitről, vallásról és a "Bibliában megszemélyesített elméletekről".

    Így közben már akár érthető is számomra Jézus megfogantatása a Szeplőtelentől: Egy olyan "asszonyból" származik aki a környezetében és a világban kialakult rosszal (irígység, butaság, erőszak stb) sosem találkozott. Így a nevelése a "gyereknek" (filozófiájának) is olyanra sikeredett, hogy az képes legyen a világban rejlő rosszra megoldásokat adnia példabeszédek formájában.

    Tehát szerintem a Biblia egy olyan filozófia, ami azoknak az embereknek nyújt segítséget akiknek nincs idejük gondolkodni, mert csak dolgoznak, így a felmerült problémáit feszültségeit nem tudja feloldani, mert nem volt ideje arra, hogy megvilágosítsa magát.

    Ez csak saját vélemény, a tévedés jogát fenntartom :DDD.

    [ Szerkesztve ]

    Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

Új hozzászólás Aktív témák