Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #24089 üzenetére

    Nézd, ez a skót, meg a másik skót... Amikor azzal támadod valaki hitét, hogy "mert a keresztes háborúk...", akkor is egy szalmaskótról van szó. Ebbe is bele lehet kötni, de mi értelme? A vége az, hogy senki nem beszélhet semmiről, mert elbeszélünk egymás mellett. Vagyis térjünk a lényegre:
    Mondhatod, hogy keresztények ezt csinálnak meg azt..., de attól még van különbség, hogy a pápa jóváhagyja a protestánsok katolikus áldoztatását (amit nem is értek - már, ha nem akarom érteni), és aközött, hogy Amerikában egy ezer fős neoprot. közösség túltolt karizmatikus szeánszokat tart, vagy hogy egy másik közösség logót lopva pólókat árul a bevételért, stb. Ezt könnyű összemosni, de kár. Egyetértek, hogy ezek nem jó dolgok (már csak azért is, mert messze van az eredeti tartalomtól/üzenettől, és még messzebb vezet...), de ez nem cáfol semmit, nem renget meg semmit. Ez egy jelenség, valahol valakiket érint (aktuálisan, ami akit), de nem A KERESZTÉNYSÉGET, hanem egyes gyülekezeteket, akik keresztényeknek hívják magukat. Ezért a videók (tartalmuk), amiket linkeltél, hidegen hagynak (érdekes volt látni, de jelentéktelen).

    A 2. pont: Lehet úgy interpretálni, hogy ellopta a kereszténység mondjuk a napkultuszt és átformálta, de lehet úgy is, hogy korábban annyit fogtak fel az igazságból, aztán később többet - fejlődés, folyamat, a kinyilatkoztatás fokozatai. (Talán így érthetőbb...?)

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák