Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz llaszlo #11804 üzenetére

    Akkor most röviden leírom, hogy mit nem értettél a konkrét hozzászólásomban.
    Több olyan dolgot is állított vitapartnerem, degu kolléga kissé gúnyos hangnemben a keresztényekről, amivel nem értek egyet.
    Ebből két válaszom ütötte ki a biztosítékot nálad. Nézzük az alapfelvetéseket:
    A világ tökéletes lenne (degu gúnyos állítása), ha mindenki hinne. Elég nehéz helyzetben lennék, ha ezt nem úgy cáfolhatnám, hogy a tökéletlenséget emelem ki. Persze, hogy olyan dolgokat írok, ami a tökéletlenségre mutat.... nos ezek után jössz te, és nem is figyelve a vitát ítélkezel... láthatóan nem olvasva az előzményeket...
    A másik felvetése degunak, hogy könnyű a hívőknek... erre a cáfolat az lehet, hogy NEM könnyebb, mint másoknak alapvetően, és jönnek a példák, amik az élet nem könnyű részét emelik ki... és te erre, csak erre ráharapsz, mint ponty a a főtt kukoricára.

    Persze beszélhetnénk arról, hogy milyen a keresztény ember emberképe, meg arról is, hogy én hogyan látom én az embereket, de a te felütésed után nincs nagyon kedvem rá, mert azt látom, hogy téged valami indulat elvakít, nem veszed tudomásul, hogy egy vita kellős közepén kiragadsz mondatokat, más környezetbe helyezed őket, és ez alapján már meg is hoztad az ítéleted.
    Ezek után nem akaródzik nekem feleslegesen koptatni a billentyűket...

    [ Szerkesztve ]

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák