Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz jacint78 #17685 üzenetére

    Ezeréves, lelakott VX550 a kilazult sarujaival pontról-pontra egyező tüneteket produkál. A feszültségesésre pedig magyarázat az, hogy az áramtól melegszik, és csökken a kontaktus minősége ---> még jobban melegszik, és így tovább.

    Pont ilyen van a képen, csak a fórumtársé jóval enyhébb eset: [link].

    Egy kis realitás a végére: a Corsaireknek (meg úgy a legtöbb mostani PC tápnak) a primer puffere szinte sosem megy gallyra, és egy modern PWM IC sem tud 100% kitöltési tényezőt (pl. a CM6800 - rögtön az első oldal kiemeli, hogy max. 50% a PWM kitöltési tényező limit, ami a VX450-ben van, de még az ősöreg TL494 - 7.9 pontban az infó sem). A frekvenciát sem változtatja, pont a VX450 sem. Mindamellett a mostani modern lapok lekapcsolnak instabil (alacsony) tápfeszre.

    A gyakorlatban viszont épp ezeknél a Corsaireknél a 12V-os és a 24 tűs csatik a szerencséetlen kialakítás miatt kinyílnak, kilazulnak.

    A kedves fórumtárs tehát húzza ki azt a szerencsétlen csatlakozót és nézzen bele szemből. Tűreszelővel fényesítsen, óvatosan nyomogassa össze a kilazult sarukat, és lehetőleg oldalirányú erőhatást nem engedő pozícióban, feszülésmentesen rögzítse a fő tápkábelköteget.

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák