Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Petzval
senior tag
válasz mr_ricsi #9096 üzenetére
Na most mi történik ha rezeg valami? Energiát alakít át.Mihez kell nagyobb energia? Nagyobb rezgéshez. Mi történik ha a rezgés túllép egy bizonyos frekvenciát? Nem hallod pedig ott van és nagyobb erővel van ott.Nehogy elhidd hogy nem adnak ezek a berendezések akár 18kHz-et is.A sípolás már több kilohertz
-
Petzval
senior tag
válasz mr_ricsi #9091 üzenetére
A tekercs a ráadott frekvenciát hallhatóan nem egy az egyben adja vissza hanem sokkal magasabb frekvenciát lehet hallani.Bármelyik 220-as trafó nem 50Hz-es hangot ad.A Graetz által az egyenáram már 100Hz-es ami az 5V-os stabilizátor előtt trafóra megy ami tovább magasítja a hangot.
-
kasa85
őstag
válasz mr_ricsi #9089 üzenetére
Hát remélem,mert így nem jó használni.
Ha cserélik remélem abba meg nem valami másik állat fajt fognak bele dobozolni.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz mr_ricsi #9085 üzenetére
Rendben valamelyik nap majd lekapom a kábeleket.
Ha továbbra is sípol akkor más lesz ott a gond,mert feleslegesen akkor nem viszem be gariztatni,de ez olyan mint a pixel hibás monitorok.
Ha tudsz róla zavar hogy ott vanÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
-
kasa85
őstag
válasz mr_ricsi #9076 üzenetére
Gondolom a moduláris csatlakozóra gondoltál,mert azok bele vannak dugva a táp/lap/vga csatlakozókba.
A táp nincs terhelés alatt csak a led világít az oldalán ekkor csinálja a folyamatos visítást.
Amint be kapcsolom,és terhelést kap elkussol
A továbbit fentebb le írtam mikor jön elő ismét.
Mértem Aidával +12 V nál 11.43 terhelés alatt.
Bár ez nem vészes,de érdekes.
Az ipon most jelzett vissza vigyem be a tápot,és csinálnak előttem egy gyors tesztet.
Remélem cserélik,mert bekapcsolva nem vészes,de ha ki kapcsolom a gépet mindent áramtalanítanom kell mert a magas visítás miatt nehézkes lenne aludni akkor is ha halkÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Petzval
senior tag
válasz mr_ricsi #9034 üzenetére
Ki írt itt polaritást? Az áramfelfutás és áramkorlátozás nem polaritás! Bekapcsoláskor mintegy 1/10000sec idejű korlátozás után egy áramfelfutás jön létre erre építik be az NTK ellenállást a készülékekbe.
Azt tényleg mellé írtam hogy kikapcsoláskos bekapcsolási áramlökés.Helyesen kikapcsoláskor bekapcsolás irányába ható áramlökés.(a kikapcsolt áram igyekszik fenntartani magát!)[ Szerkesztve ]
-
CimbiX
aktív tag
-
CimbiX
aktív tag
válasz mr_ricsi #8714 üzenetére
A harmadik oszlopban neztem. Az elsö keppel ellatott posztom masodik kepet hasonlitottam össze az legfrissebb keppel. A regin többnyire 10 körüli ertekek vannak, az ujon 20 (terheles alatti ertekek Civ 5), ez mar a regi Chieftec tapommal. Mindkettönel Civ 5 ment, a regi kepen lathato ertekek a gep megdögleset tanusitjak, az uj kep meg azt, hogy megy
Ennel jobban most nincs idöm belemerülni, de remelem, hogy valamennyire erthetö volt^^
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz mr_ricsi #8546 üzenetére
Rendben, akkor kitöltöm.
Egyébként engem ez zavart meg:
Submitting this form will generate an RMA Request to Corsair, and Customer Service will respond to your request within 24 business hours.Szóval ez azt írja, hogy elindítja már az RMA kérést a Corsair felé.
Meg nem nagyon értem, hogy most ez az egész mit takar. Mintha már a csere darabot akarnák küldeni:
Please verify your address carefully before continuing to ensure accuracy!
To update or change your address please contact Corsair’s RMA Department by e-mail: rmasupport@corsairmemory.com or by phone: 888-222-4346. **Please Note** Address changes included within your returned package will not be applied to your RMA. Address changes AFTER your replacement order has shipped may be subject to a $10 handling fee.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz mr_ricsi #8543 üzenetére
Igen, megtaláltam.
De még nem akarom beküldeni a tápomat, csak információt akarok kérni, hogy mik a lehetőségeim. Mert ha itt beírom ezeket a dolgokat, akkor elkezdődik a garanciális ügyintézés menete szvsz. Vagy nyugodtan írjak ide?
Mert nem mindenféleképp akarom legariztatni, mert lehet nem érné meg.
-
őstag
válasz mr_ricsi #8528 üzenetére
köszi, igazabol egyik naprol a masikra nem indult a gep. Azt hittem, h az alaplap a rossz, azt kicsereltem, de csak odaig jutott az uj, h a tap ventije felporgott, a cpu ventije nem. Igy most lemertem a tapot, es ilyen erteket kaptam. Amugy a tap egy 8 eve hibatlanul mukodo codgen (mar tudom, h elegge gaz marka, anno meg nem en raktam ossze a gepet)
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Freespace
tag
válasz mr_ricsi #8494 üzenetére
Szia,
Egy Gigabyte MA78GM-S2H lapom van. Akkor ezek szerint csak a multiméterrel lehetne kimutatni a hibát.
Érdekes módon ahogy bemelegszik a proci azonnal forog a venti is, és abbamarad a sípolás.
És az egész csak akkor játszodik le ha hideg a gép, és csak ebben nyilvánul meg. Ha tényleg elmenne a 12V-s ág índításkor, akkor az másnál nem okozna hibát?
Futattam teszteket (3DMark, Everest) és sehol semmi hiba, játékok alat szintén stabil volt.
Valamint most jut eszembe hogy amikor kikapcsoltam a venti szabályozást akkor hallottam ahogy pörög maxi fordulaton és nem hallotam olyan hangot mintha le-le állna, tehát ebből arra következtetek hogy végig kapot rendesen áramot.Csak ez idegesít hogy a réginél hogyhogy nem csinálta.
Most lehet hülyeséget kérdezek de esetleg az elképzelhető hogy a régi tápnál nem tudta ilyan finoman szablyozni a ventire jutó feszültséget?Köszönöm a segítséged!
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
válasz mr_ricsi #8485 üzenetére
csak lehet, hogy valamit félre étetetek, mert ne úgy kébzeljétek el, hogy messziről hallom hogy hangokat ad ki...
csak akkor hallom, ha a fejem a gépbe lóg, vagy oda teszem a fülem a táp hátuljára.
ha azt vesszük alapul,hogy ha egy trafót terhelek, abból is jönnek hangok rendesen.... ebben is vannak tekercsek...a 6 pines csatit én csináltam,2 külön kijövő kötegre kötöttem. az egyikre 2sárga,2 fekete, a másikra 1,1
mert elvileg 2 ágon jön a kakaó a tápból. ha jól emlékszem, egy 13A,és egy 12A -
moha21
veterán
válasz mr_ricsi #8459 üzenetére
Ez így kicsit nem ellentmondásos? Ha rövidzár keletkezik a lap miatt aminek hatására tönkremehet a vinyó ( saját tapasztalat +5V-os ág rövidzár ibm delta psu hhd + vga döglött )
Szerk: Persze kicsi a valószínűsége.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
somasz
addikt
válasz mr_ricsi #8455 üzenetére
És ha a lap túlmelegedett, akkor nem kéne tudnom visszakapcsolni?
A lapon keletkezhet olyan probléma, hogy a tápot rövidrezárja? Esélyes, hogy alaplap-hibából kifolyólag elszálltak a vinyóim?Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Chosen
addikt
válasz mr_ricsi #8397 üzenetére
Ó istenem... A CPU-Z kiolvassa a szenzorból adatokat, amik pontosak, régieknél azért nem tudja mert nincs miből -ugye ezt írtad te is-. De ott mivel nincs szenzor, ezért nincs érték, de ha egyszer a BIOS-ban és Aida-ban is kiírja, akkor van érték, tehát van valami ami méri. Ha már van valami akkor miért ne lenne pontos? Nem random kitalál valamit és azt írja ki.
-
-
lestyanrobi
tag
válasz mr_ricsi #8380 üzenetére
2 hónapja kitakarítottam, mert beolajoztam a ventit, hogy a csapágynak ne legyen hangja. Viszont levettem róla a védőrácsot, hogy ne rezegjen még az is . Egy chieftech házam van, jó vastag és minden kis búgó-rezgő hangot felerősít, ezért vettem le, hátha picit még ez is csökkent a hangján. Gondoltam azért egy rács nem fog fel annyi port, hogy ennyi idő alatt így beporosodjon... Köszi a tippet, lehet, hogy igazad van, belekukkantok!
[ Szerkesztve ]
-
tombar
senior tag
válasz mr_ricsi #8374 üzenetére
"Ettől függetlenül ez a táp kevés a konfigodhoz, mert a proci és a VGA együtt kéri a tápod 12V-os 360W-ját, és még a HDD-knek és az ODD-nek is kellene pár tíz watt."
elvileg a 2 tdp-je 300W. vagy a tdp csak tájékoztató adat?
Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
JoolsNOS
veterán
válasz mr_ricsi #8366 üzenetére
2 db 5770el (teljesen más típus) és egy 9600gtvel próbáltuk, tehát nem a videókari a gond. Tehát amelyik kártyának nem kellett a plusz táp (egy 7200gs) azzal egyből indult. De biztos, hogy tápot veszünk, csak nem tudni mikor lesz rá pénz
Amúgy ebben a kb 2 percben "semmi" sem történik. A ventik mennek, és olyan hangot ad a gép mikor a cd-rom keresi a cd-t csak halkabb. (akkor is ha kikötöm a cd-romot, tehát nem az adja, sőt nemis a vinyó)
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Takacs666
csendes tag
válasz mr_ricsi #8363 üzenetére
Az alaplapi távtartók+csavar hiba volt elsőre, meg se nyekkent a gép elsőre aztán ezt kijavítva lett ez az elindul és bootolásnál leáll.Majd szétszedem aztán megnézem nem lehet e hogy esetleg egy árva távtartó az alaplap hátuljához hozzáér.De amugy adtak a házhoz egy ilyen EMI shield nevü izét amit leszedtem és a kártyákhoz volt betéve.Már arra is gondoltam hogy ez a baja hogy nem tettem vissza.De nem is lehet,ha beteszem, a kártyákat visszatenni már ezt.Franc se tudja..
-
Old fox
tag
válasz mr_ricsi #8357 üzenetére
A kérdező -- cirkus -- ezt kérdezte:
"egy használt 3 éves tápnál van rá valami mód, hogy megnézzük, hogy megfelelően működik, megbízható, átrakva egy új konfigurációba, ott nem okozhat-e bajt ..?"Szó sem volt "háztartásban megtalálható" eszközről!
Én adtam 1 lehetséges megoldást, s Te lefikázod.
Csörögj rám, mielőtt személyesen keresnél, vagy ha valami gondod van.
-
smiti
veterán
válasz mr_ricsi #8350 üzenetére
Egész nap ezzel szórakoztam. Már harmadjára pasztáztam át a procihűtőt, visszaraktam a gyárit is már próbaképpen. Valami rejtélyes módon a bios 1.4XX valamennyi feszt állított autón.
Felraktam a legújabb biost, ezzel már be lehetett állítani az 1.25V-ot, de még így is Prime95 Blend tesztel felmegy ~ 90 fokig.Nem csak a gyári hanem az Arctic Freezer 64 Pro hűtővel is, de legalább mostmár nem kapcsol ki.Lehet meg fog halni az alaplap ? Mert néha a HDD-re is 38 fokot néha meg 59-60-at ír
-
szijartg
őstag
-
cSuwwi
senior tag
válasz mr_ricsi #8296 üzenetére
Időközben sikerült bele életet lehelnem.
Nem dugtam oda molexet, elvileg csak akkor kell, ha a pci-eben nagyobb tápigényű cucc van (pl. 2 videókari)A ház kábelei (reset, hdd led, power) közül valamelyik zárlatos lehet (még nem sakkoztam ki), mert ha rádugom a lapra, leáll a táp. Van egy-egy power/reset gomb az alaplapon is azzal benyomtam, jól megy. Ilyet hibát se láttam még
-
Vasinger!
nagyúr
válasz mr_ricsi #8264 üzenetére
Ez megvolt. Biztos onnan jön. El is mondom miért.
Minden ventit lekapcsoltam, a táp ventijét is megállítottam, kiszedtem a VGA-t IGP-vel is volt ez a hang, alaplap sem lehet, mert már a régivel is adta ki ezt a hangot, igaz halkabban, max a winyó lehet, de nem onnan jött a hang, hanem a táp belsejéből.
-
feco100
tag
válasz mr_ricsi #8263 üzenetére
Köszi a választ!
Időközben megoldódott a gond.Eddig a d sub kimenetbe volt dugva a monitor és nem működött,csak csökkentett módban.Aztán kipróbáltam,hogy a dvi kimenetbe bedugtam a vga-hoz kapott átalakítóval a monitort és láss csodát működik.
Ezek szerint behalt volna a d sub kimenete a vga-nak?Egyébként ez csak időleges megoldás vagy így is mehet bátran?Vagy esetleg már nem sokáig húzza a vga?Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!
-
feco100
tag
válasz mr_ricsi #8253 üzenetére
Win 7 van fent és ezt találtam
Forrás
WindowsÖsszegzés
Váratlan leállásÁllapot
Nincs bejelentveProbléma-aláírás
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További adatok a problémáról
BCCode: 124
BCP1: 00000000
BCP2: 860EB4DC
BCP3: 00000000
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1Találtam ilyet is:
Forrás
WindowsÖsszegzés
Videohardver hibaÁllapot
Nincs bejelentveLeírás
A videohardver hibája miatt a Windows nem működik megfelelően.Probléma-aláírás
Problémaesemény neve: LiveKernelEvent
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038A probléma leírását segítő fájlok
WD-20110216-2203.dmp
sysdata.xml
WERInternalMetadata.xmlTovábbi adatok a problémáról
BCCode: 117
BCP1: 853292F0
BCP2: 91505176
BCP3: 00000000
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1[ Szerkesztve ]
Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!
-
tapppeeer
tag
válasz mr_ricsi #8229 üzenetére
Köszi a választ!
Telefonos-stopperóra teszt következett, mikor hazaértem... Majdnem másodpercre pontosan 2 perc 29 másodpercenként villant fel az USB-s egér LED-je. Direkt kipróbáltam az összes USB porton, hátha csak az egyikkel van baja. Mindegyiken ezt csinálta. Ebből levonható bármiféle következtetés, azon kívül, hogy remekül időzít a táp?
Üdv. -
Geffry
aktív tag
válasz mr_ricsi #8220 üzenetére
Számomra konkrétan csak az volt érdekes hogy a gépben keressem a hibát vagy a tápban. Gyanús volt hogy táp hiba után az átmeneti is szórakozik. Ennyi. Hogy mit küszöböltem ki a tápcserével? Mindent, mert most hibátlan a rendszer. Nekem ennyi épp elég, ez a régi tápocska (ami egyébként nem csifi, az másnak a hsz-e volt...) meg már úgyis megérett a veszélyes hulladék dombra.
A gariról pedig annyit hogy futár 1nap alatt elvitte a régit, következő nap végén már jött a válasz hogy mit kérek helyette. A meghibásodás okát senki se részletezte és van egy sanda gyanúm hogy nem is nagyon kereste...
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
Zohan
senior tag
válasz mr_ricsi #8223 üzenetére
nincs fejjel lefelé.. rendesen van bent.. csak a martica van fejjel lefelé rajta .. hiszen HKC különben is hogy rakhatnám be fejjel lefelé?
amúgy a fesz ingadozásra is gondoltam h ez belefér még a normálisba?
[ Szerkesztve ]
Cooler Master, Asus & Corsair User - Powered By AMD
-
tapppeeer
tag
válasz mr_ricsi #8226 üzenetére
Köszi! Már reggel kipróbáltam és kihúztam a hosszabbítóból, és akkor nem villant az egér ledje. De ha a FSP nem csinálta ezt, akkor ez a Chieftec miért? A kérdés persze félig-meedig költői. Ez van, engem csak az érdekel, hogy ez mennyire anomália, jelent-e valamilyen veszélyt az alkatrészekre nézve, stb... sajnos nem vágom a tápok működését, és picit idegesít, hogy egy új Chieftec miért csinál ilyeneket.....
-
Geffry
aktív tag
válasz mr_ricsi #8211 üzenetére
Az túlzás hogy következtetés, de így legalább indokolt volt hogy kérjek kölcsön egy picit (kb 10évvel) újabb tápot, amivel minden rendben megy. Úgyhogy lehet szőrszállhasogatni meg véres részletekbe belemenni, de a végeredmény az lett hogy a táp már nagyon öreg volt és kapart picit a torka. De ez volt kéznél...
Azt hittem hogy ez itt arról szól hogy segít a tapasztaltabb a másikon és nem kioktatja... nade kinek mi okoz örömet
Mindenesetre köszönöm szépen a válaszokat, segített és megnyugtatott hogy nem én csináltam túl nagy ostobaságot.
[ Szerkesztve ]
-
Geffry
aktív tag
válasz mr_ricsi #8207 üzenetére
Egyértelmű, viszont attól hogy nem übertag vagyok még össze tudok rakni egy gépet igényesen. De most nem erről volt szó, nyilván az a lényeg hogy a végére járjunk az egésznek úgyhogy nyitott vagyok minden feedback-re.
Mindenesetre, ha az van amit írtál akkor egyszerűen csak az a baj hogy ez egy nagyon régi táp. Holnap kerítek egy másikat és meglátjuk hogy igazad volt-e. Remélem igen.
Köszönöm szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Geffry
aktív tag
válasz mr_ricsi #8204 üzenetére
Az túlzás hogy áram alatt szerelem. Egyszer történt meg kíváncsiságból, onnan tudom hogy az okozott változást. De ez most nem számít...
Az elosztó kapcsolójára céloztál vagy... ? Illetve megmondom őszintén, az összeszerelés minőségét sem egészen értem hogy mire vonatkozik. Egy csavart profi módon is be lehet hajtani?
[ Szerkesztve ]
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz mr_ricsi #8188 üzenetére
Saját kábelét használom amit adtak hozzá a dobozban. Felhívtam a boltot azt mondták vigyem vissza. Viszont az érdekes az hogy pl most nem csinálja csak idő közönként. Nem értem komolyan Én már gondoltam hogy a hálózatban van a probléma vagy az elosztóban ilyen 5db férőhely van benne és ha jól emlékszem Tesco-ban vettem...
[ Szerkesztve ]
✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
RufuszX
senior tag
válasz mr_ricsi #8183 üzenetére
Rámértem! Gyönyörűen az előírt feszültség minden ágon ingadozás nélkül.
Elkezdtem filózni mi is lehet a gond és megtaláltam!
Az alaplapi csatlakozón az egyik 3,3V-os csatlakozási pontnál nem érintkezett rendesen (valahogyan kitágult az egyik pöcök, valószínüleg egy toldó kitágította ami sz*r volt...). Gondolom aíg nem mozgattam érintkezett, majd amikor elmozdítottam a gépet néha érintkezett néha nem, így ingadozhatott és kapcsolhatott is ki a gép. Kis csavarhúzóval visszahajlítottam, így most szűkebb a lyuk és ingadozás nélkül megy (szoftver fixen 3,28V-t mutat, ami eddig 3,18V-2,56V között ingadozott.)Nagyon szépen köszönöm a türelmet és a segítséget. Remélem nem lesz mostanában hasonló problémám, elvégre azért vettem ezt a mert jó véleménnyel voltak róla sokan a fórumon és ajánlott kategória is.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz mr_ricsi #8168 üzenetére
Köszönöm válaszod, közben rájöttem én nem a PFC re gondoltam hanem van a tápban egy olyan hogy Case Fan Control, szerintem többek között ez lehet a ludas még és az általad említett temperature sensor.. nem melegszik annyira a gép hogy irreálisan magas fordulaton kéne pörgessen.. bosszantó.
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
WonderCSabo
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD FX
- World of Tanks - MMO
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 4
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest